trizomi 18i yaşayanlar

aysebc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
23
3
36
İstanbul
öznur hanım msjınızı şimdi gördüm.sizi çok iyi anlıyorum kalbimde hissettim yaşadıklarınızı.benim ikili testimde risk yüksek değildi fakat doktorum ense kalınlığını fazla görmüştü.kalp te sıkıntı görmüştü.sonra doktorumu değiştirdim bi umut işte.güzel şeyler söyler mi acaba başka bi doktor diye.oda dediki ense kalınlığında sıkıntı yok ama malesef kalpte damarlardan birinde ters akım var emin olmak için amniyosentez yapalm dedi.çok korktum amniyosentezden çokta sıktım kendimi ve tek girişte alamadı doktor ikinci bi defadaha soktu iğneyi aldı.amniyosentezden sonra az da olsa bi düşük riski var çünkü suyunuz azalıyor ve bebk onu belli bi sürede tekrar üretiyor.herneyse sonra 3haftada sonuçlarım çıktı.sonuç kesin bi şekilde trizomi18di.ağlayarak çıktım laboratuvardan doğru kendi doktoruma koştum bir an önce bitsin bu iş diye.tekrar ultrasona aldılar beni 2perinotolog ve bir profesör .kafada çilek görünümü bariz küçük kulaklar üst üste binmiş parmaklar ve irili ufaklı böbreklerde bağırsaklarda kistler gördüler .kalpteki ters akım hala var dediler.bu akım bebeğe temiz değil kirli kanı pompalıyormuş.yaşama şansı yokmuş.teşhisi bu şekilde doğruladık dediler ultrasonla bakarak.artk herşey bitmişti benim için.4gün sancı çektikten sonra doğumum gerçekeleşti.şu an bunları yazarken dahi duygulandım ağlıyorum.allah yardımcın olsun arkadaşm şu an durumun ne bilemiyorum ama çok merak ediyorum seni.olaki yolun sonunda bebeğinden ayrılmak zorunda olursan dahi bırakma kendiini bi gün bizleinde yüzü gülecek.dualarım seninle canım.

cevabınızı konulara bakarken buldum..amniyosentez oldum çok şükür şimdi sonuç bekliyorum rabbim inş. hayırlı sonuçlar almayı nasip eder ben detaylı ultrasonda el parmakları ayakları kafasını falan sordum anormallik yok ama anormallik olmadanda olabilir en güveniliri amniyosentez dediler bakalım sonuç 3 hafta sonra kötü doğmuyor içime inş güzel olcak sonuçlarımız..
sizede çok geçmiş olsun Allahım bi daha yaşatmasın rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş.
peki şuan tekrar bebek düşünüyomusun yada hamile kaldınmı tekrar..bu arada amniyosentezde sorun çıkarsa sizden ve eşinizden kan alıcaz dediler genlere bakılcak sanırım sizede böyle bir tahlil yapıldımı..

ben özelden msj atamıyorum onun için burdan yazdm unutmadan söyleyeyim.tabi amniyosentez güvenilir bi olay.dilerim rabbim üzmez sizi beklediğiniz iyi sonuçlara kavuşursunuz.ben bu testi laboratuvarda inceleyen doktorla görüşmüştüm annee ve baba olarak bizlerin bir kromozom analizi yaptırmamıza gerek var mı diye.trizomi 18 in anne baba geenleriyle ilgisi yoktur o anlık döllenmede oluşan bi durumdur dedi.eğer siz ısrarcı iseniz yaparım ancak bu sadece sizin normal olduğunuzun kanıtı olur dedi.hatta anne baba kromozomlarından bebeğe geçen hastalıklarda da uzun uzun bahsetmişti.bende gerek görmedim ve yaptırmadım.şu an 3ay oldu benim gebeliğim sonlandırılalı .geçen ay hamile kalamadım denememe rağmen bu ay henüz adet görmedim bilemiyorum hamile kalabilirmiyim.ben deniyorum sadece ancak yıpranıyorumda.geçen ay çok ağladım üzüldüm.sanki tekrra hamile kalırsam herşeyi daha çabuk unutabilirim gibi geliyor.doktorum herhengi bi kısıtlama getirmedi hemen denemeye başlayabilirsin demişti.kısmet ne diyeyim dilerim hayırlı bir zamanda hayrıyla gelir bebeğim.dualarım siizinle herşey dilerim çok güzel olur yüzünüz güler.

canım şuan elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz bakalım 8 şubatta sonuç hayırlısı olsun inş. hakkımızda.
sende üzme kendini Allah inş. en kısa sürede gönderir meleğini sonuçta zor günler geçirmişsin hemen hamile kalamayabilirsin de ama olumsuz düşünme çünkü psikolojide çok önemli hamile kalırken.

mrb bende 5 aylik 20 hactalik hamileyim ve bebekte trizomi 18 teshisi konuldu amniyosentez yaptirdim ve oda bugun sinuclandiki malesef kesin trizomi 18 ve tabi hic dusunmeden aldir diyolar fakat ben maneviyat boyutunu dusunerek cekiniyir acikcasi biraz da korkuyorum siz nasil sonlandirma karari aldiniz birde 4 gun sanci cektim demussiniz kurtaj degilde dogum mu yaptirdilar kac haftalikti bebeginiz ve ilk gebeliginizmiydi cvp verirseniz cok mutlu olurum

Bende 13 haftalik bebegimi normal dogum gibi ilacli dusuk yontemiyle dusurdum sonrasinda kurtaj oldum.alttan ilac veriyolr iki satte bir gun icinde 1200 mg gecmiyo verdikleri ilac.ilkin adet agrilari gibi oluyo dogumun yaklastigi son bi kac saat dayanilmaz oluyo.arkadas 4 gun cekmis brn bi gun cektim ama 4 gun siddetli bi agri olmamistr cunku o son bi kac saatlik agri 4 gun cekilecek bi agri degil.Allah hakkinda hayirlisini nasip etsin aldirsan oyle aldirmasan sen olmazsan bakimini ustlenecek biri bulman zor iki durumda cok zor Allah yardimcin olsn

peki siz amniyosentez olmusmuydunuz ?ilk hamileliginizmiydi acikcasi 13 hafta en azindan 21 haftadan daha kolay karar alinabilir cunku bebek buyudukce vucdani kismi artiyor aslinda bende 13 haftalikken ogrendim lakin amniyosentez filan sonuclanmasi karar vermem derken 21 hafta olduk biraz da kendi karnimda olsu gunahina girmeyeyim diye dua ettim ama hersey nasip kismet.@#ebru21

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…