fincan kahvesi yap süper köpürüyo forumda biri yazmıştı ama adını hatırlamıyom bende ondan öğrendim ve herkes çok beğeniyo
Fincan kahvesi ne ya?
fincana kahveyi şekeri koyuyosun karıştırıyosun daha sonra suyunu ekliyosun fincanı ocağın üzerine koyuyosun kahveler suda çökünce biraz karıştırıyosun çok az kaynamaya başlayınca ocaktan alıyosun fincanı o kaynamaya devam ediyo çünkü almassan taşabilir o kadar köpüklü oluyoki süper tadıda çok hoş oluyo muhakkak dene.Fincana bişi olmuyo bu arada yerimseniben
tam olarak bilmemekle birlikte sanırım khve fincanına kahveyi şekeri suyu koyup fincanı tabak altıyla birlikte ocaga koyuyorsun öylece pişiyor
hep denemek istiyorum ama hepte unutuyorum
fincana kahveyi şekeri koyuyosun karıştırıyosun daha sonra suyunu ekliyosun fincanı ocağın üzerine koyuyosun kahveler suda çökünce biraz karıştırıyosun çok az kaynamaya başlayınca ocaktan alıyosun fincanı o kaynamaya devam ediyo çünkü almassan taşabilir o kadar köpüklü oluyoki süper tadıda çok hoş oluyo muhakkak dene.Fincana bişi olmuyo bu arada yerimseniben
tam olarak bilmemekle birlikte sanırım khve fincanına kahveyi şekeri suyu koyup fincanı tabak altıyla birlikte ocaga koyuyorsun öylece pişiyor
hep denemek istiyorum ama hepte unutuyorum
Sana sırrımı söyleyeyim cnm,kuru cezveye kahve ve toz şekeri koy iyice karıştır vaktin varsa 2-3 dk,sonra suyunu ekle bir kez karıştır kısık ateşe koy,kenarlarında köpükler oluşuncaya değin hiç karıştırma,daha sonra çok hafif kaşığı cezvenin dibine dokundurmada karıştır,köpüklerini almaya başla.Kalan kahveyi fincana dök.
İkinci sır,şayet köpük oluşmamışsa kahvende,cezvenin üstüne tuz eker gibi kahve ek,sadece üstünü karıştır.buyrunnnnnnnnn
Sağlığa zararı var mı bilmiorum ama ben şu iki liralık kahve makinası var ya onda yapıorum kahvemi. Acayip köpürüyoo hatta fincanlara paylaştırıorum köpüğü, sonra geri kalanı döküyorum fincanlara, suyu bitiyo ama makinanın dibinde köpükler kalıo bile o kadar çok yaniiizemuszemus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?