Sağlığa zararı var mı bilmiorum ama ben şu iki liralık kahve makinası var ya onda yapıorum kahvemi. Acayip köpürüyoo hatta fincanlara paylaştırıorum köpüğü, sonra geri kalanı döküyorum fincanlara, suyu bitiyo ama makinanın dibinde köpükler kalıo bile o kadar çok yaniiizemuszemus
Ben yaptığımda plastik kokmuyoo hiç. Bazen de damla sakızlı yapıorum sadece sakız kokuoo o zaman. Makinaya metal kaşık sokmamak lazım. Ayrıca kahve dışında hiç bişii ısıtmamanız gerekio. Bide ben kapaklı olandan aldım. Annemdeki elimde patladı ama patlama sadece kahvenin havaya sıçramasından ibaret oldu. Ağzı kendinden kapaklı alırsanız patlasa bile kahve içinde kalıo. Ama içinize sinmezse kullanmayın tabii
1fincan için 1 fincan soğuk su koyuyorum 1 tatlı kaşığı dolusu kahve 1,5 yada 2 kesme şeker[arzuya göre] koyuyorum ve iyice karıştırıyorum kısık ateşe koyuyorum biraz daha karıştırıyorum sonra bidaha ellemiyorum köpürünce üzerindeki köpüğü fincana alıyorum sonra kaynatıyorum ama köpüğünü kaçırmadan hemen ocaktan alıyorum fincana koyuyorum çok köpüklü olur herkes çok sever kahvemi
komşularımız vardı..nescafe yaparlardı..plastik bi bardağa kahveyi ve azcıkın kola koyup biraz da su..karıştırıralrdı köpürürdü..ne kahve olurdu ama ..:lepi:
türk kahvesi için de denemeyi planlıyorum kaydirigubbakcemile3