Trkiye'de dul olmak

mavia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2007
69
1
86
40
Ankara
türkiyede dul olmanın zorluğuna inanıyormusunuz??????????şutarafagitti

aslında zor değil kimse de istemez dul olmayı ama hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor yarınımızı bilmiyoruz. Sonuçta dullar da bu toplumun bireyi ama ben bazen onlara hemen farklı düşünen yada çıkar sağlamaya çalışan ya da kötü gözle bakan insanları kadın erkek ayırt etmeksizin her zaman kınıyorum bence önemli olan insanlık...

Evet sonuna kadar inanıyorum çok zor hem erkekler elde edilebilecek kadın gözüie bakıyor kadınlarda kocamızı ayartabilecek kadın gözüyle ama yine de böyle bakışların arasında dimidik duran kendisine saygı duyulmasını sağlayan nice kadınlar da var

ben bu terimi bile kınıyorum.o nasıl bir kelimedir oyle nedense bayana kalmıştır daha çok..kimse gelceğini vede şartlarını bilemezki ÇOK ZOR İNSAN YAKINLARINDAN BİLİYOR GÖRÜYOR ÇEKİLEN GÜÇLÜĞÜ..

Dul???ne demek bu???:uhm::uhm:

eger tahmin ettigim şeyse yanlış bi kelime artık nüfus cüzdanlarına bile bu kelime yazılmıyor...:kahve::kahve:

Toplumdaki zorluguna gelince hiç zor degil neden kolay elde edilecek kadın oluyormuşuz neden kocalar için tehlikeliyimişiz ....kişi kendini bildimi sorun yok..böyle düşünenler önce kendilerini sorgulasınlar..evli kocası olupta ne haltlar karıştıranlar var...
ne kendimi kısıtladım laf olmasın diye nede eski alışkanlıklarımdan vazgeçtim;neden kendime en ufak bi laf söylettim söyleyeninde alnını karışlarım...
Kötü KazenKötü Kazen

Evliliği bir şekilde bitmiş olan kadınlar toplumda ilk önce hemcinslerinden darbe yiyor.kocalarından kıskanıyorlar önce.sonra dedikodular başlıyor.kadın kendi halinde biri olsada her yaptığı batıyor insanlara.gelelim erkeklere çoğu, kadının karşısında kemik bekleyen köpekler gibiler.bir kadının nedense erkeksiz de yaşayabileceğini düşünemiyorlar.ya da bir kadının kendi seçimini yapabileceğini...pusuya yatmış bekliyorlar.kadının en küçük bir hareketinden, kendilerine işaret verildiğini bile çıkarabiliyorlar.güçlü olmak gerekiyor.Kadınların işi zor gerçekten.

dul olmak gerçekten çok zor.insanlar size patlayacak bombaymış gibi bakar.balkona, dışarıyı seyretmeye çıksanız evli kadınlar rahatsızlık duyarlar.sanki onların beylerine kalmışız gibi...Kötü Kazen.bu zihniyeti hiç anlamam.bence dul kadınlardan çok genç kızlardan korksunlar.sonuçta burada dul olmuş, yani deneyimli bir kadın dururyor.ama her halükarda ne desek boş!çünkü özellikle de bir erkek için kadının arkasından "dul bu, kötü kadın.!"demek kolaydır ama yine de onun için hiçbir sakıncası yoktur.hatta bundan zevk bile alır.ister dul olsun ister genç kız...

abartmayın ya..kimsenin saatli bomba gibi baktığı falan yok....çevreniz dışında bunu heryerdede ilan etmek zorunda değiller zaten....her tanıştığına ben dulum derse karşısındakide art niyetliyse sadece bişeylere teşebbüs eder...ama burda alacağı cvp çok önemli......

eger tahmin ettigim şeyse yanlış bi kelime artık nüfus cüzdanlarına bile bu kelime yazılmıyor...:kahve::kahve:

Toplumdaki zorluguna gelince hiç zor degil neden kolay elde edilecek kadın oluyormuşuz neden kocalar için tehlikeliyimişiz ....kişi kendini bildimi sorun yok..böyle düşünenler önce kendilerini sorgulasınlar..evli kocası olupta ne haltlar karıştıranlar var...
ne kendimi kısıtladım laf olmasın diye nede eski alışkanlıklarımdan vazgeçtim;neden kendime en ufak bi laf söylettim söyleyeninde alnını karışlarım...
Kötü KazenKötü Kazen

ne güzel söylemişsin ağzına sağlık.......herşeyde olduğu gibi bundada abartmaya bayılıyoruz....yok tehlikeymiş,yok kocaları ayartırmış,balkona bile çıkmazmış......ne alaka yaa....sağlıklı her insan nasılki bir özürlü adayıysa evli bir kadında heran dul kalma adayıdır.....dul da değil artık bekar diye geçiyoyor zaten......

bence sadece türkiyede değil dünyanın her yerinde dul bayan olmak zordur.genç dul olmak daha zordur. dünyanın her yerinde erkekler olduğu sürece de zor olacaktır. çünkü erkek dediğin her zaman her yarde kadına aynı gözle bakar

Evet sonuna kadar inanıyorum çok zor hem erkekler elde edilebilecek kadın gözüie bakıyor kadınlarda kocamızı ayartabilecek kadın gözüyle ama yine de böyle bakışların arasında dimidik duran kendisine saygı duyulmasını sağlayan nice kadınlar da var

Ben bu yazıyı görmemişim atlamışım yaaa...kim kimi ayartıyo sizin kocalarınız ayartılmaya müsaitse dişi köpege bile kötü gözle bakar... bunun eşinden ayrılan (dikkat edersiniz o malum kelimeyi kullanmıyorum)kadına gerek yokki ; bekarlar yada evli kadınlar ayartmazmı kocalarınızı insanın önce içinde vicdanı saglam olacak eger kocan ayartılmaya meyilliyse zaten ayrılan kadına suç atmak yanlış sen tehdit olarak görüyorsan zaten kocana güvenin yoktur ...
yani kendi içlerindeki rezilligi ayrılan kadınlara mal eden insan zaten baştan kokuşmuştur...
Kötü Kazen

Ben bu yazıyı görmemişim atlamışım yaaa...kim kimi ayartıyo sizin kocalarınız ayartılmaya müsaitse dişi köpege bile kötü gözle bakar... bunun eşinden ayrılan (dikkat edersiniz o malum kelimeyi kullanmıyorum)kadına gerek yokki ; bekarlar yada evli kadınlar ayartmazmı kocalarınızı insanın önce içinde vicdanı saglam olacak eger kocan ayartılmaya meyilliyse zaten ayrılan kadına suç atmak yanlış sen tehdit olarak görüyorsan zaten kocana güvenin yoktur ...
yani kendi içlerindeki rezilligi ayrılan kadınlara mal eden insan zaten baştan kokuşmuştur...
Kötü Kazen

Yazımın içeriğini yanlış anlamışsın arkadaşım ben dul kadın ayartmaya uygun kadındır demedim toplumdaki birçok insan öyle görüyor dedim tabi evli ve bekar kadınlarda ayartabilir bunu isteyen erkekleri ama dul kadın olarak bu toplumda dimdik yaşayan insanlarda var tıpkı benim CANIM ANAM gibi sevgiler

Yazımın içeriğini yanlış anlamışsın arkadaşım ben dul kadın ayartmaya uygun kadındır demedim toplumdaki birçok insan öyle görüyor dedim tabi evli ve bekar kadınlarda ayartabilir bunu isteyen erkekleri ama dul kadın olarak bu toplumda dimdik yaşayan insanlarda var tıpkı benim CANIM ANAM gibi sevgiler

Emin ol annen gibi milyonlarca bayan var dim dik yaşayan;ama yukarda sayılan nedenlerden ötürü baskı altında ezik ve eksik yaşam sürüyor..erkekleri geçtim onlar zaten dişi sinekten bile medet umar ama kadınların böyle düşünmesi..unutulmasın evli olmak ayrılırmayacagı anlamına gelmez ..allahın tokatı öyle bi zamanda inerki...
yazdıklarımın şahsınla alakası yoktu (hem şimdikinin hemde yukardaki yazının)..sevgiler...a.s.a.s.

türkiyede kadın olmak zor sadece dul olmak zor olsa yine iyi bekar olsan zor evli olsan zor dul olsan zor zor zor...

Emin ol annen gibi milyonlarca bayan var dim dik yaşayan;ama yukarda sayılan nedenlerden ötürü baskı altında ezik ve eksik yaşam sürüyor..erkekleri geçtim onlar zaten dişi sinekten bile medet umar ama kadınların böyle düşünmesi..unutulmasın evli olmak ayrılırmayacagı anlamına gelmez ..allahın tokatı öyle bi zamanda inerki...
yazdıklarımın şahsınla alakası yoktu (hem şimdikinin hemde yukardaki yazının)..sevgiler...a.s.a.s.

Bu konu benim oldukça hassa olduğum bir konu......allahın tokatı öyle bi zamanda inerki...evet bunda sana sonunua kadar katılıyorum tokatların indiğini çok gördüm.....ben yanlış anladıysam yukarıdaki konuyla ilgili kusura bakma benim yazımı alıntı yapmışsın oyüzden cevap yazdım sevgiler bendena.s.a.s.a.s.

türkiyede kadın olmak zor sadece dul olmak zor olsa yine iyi bekar olsan zor evli olsan zor dul olsan zor zor zor...
bencede türkiyede herşey zor aslında sadece türkiye degıl hayatta herşey zor özleliklede kadın olmak kadınsanız güclu olmak zorundasınız cunku bırılerı sızı hem rencıte etmeye ezmeye calışıyor bu eşiniz erkek kardeşiniz veya hıcbır baglantınız olmayan sıradan ınsanlar böyle bır hayatta dul olmakda zor

toplumda beynı orumceklenmıs ayrılmıs bayana bu sekılde bakanları versenız elıme bı kaşık suda boğarım zaten ayrılmıs kadın kendı geçmişten geleln yaralarını sarmaa çabasında ;kimseyei görecek hali yok ayakta nasıl kalırım onun mücadelesinde ,,bırde toplum bu sekılde davranınca cok da işleri zor oluyor Allah hepsine sabır versinnnn onlarında hakkı mutlu oılmak yenıden sevmek sevılmek her ınsan anlasacak dıye bır kaıde yokkı ,,kımın ne olacagı bellı olmaz belkı cok mutlusundur vs amaeşinide kaybedip dul kalbilirsin bencee eşinden ayrılmış dıye ınsanlara öcü gibi bakmanın anlamı yok o toplumdakı erkeklerın anlaması zor bunları cunku onlar beyınlerı ıle degıl baska tarafları ıle dusunduklerı ıcınnnn,,,,,sahsen bende cok zor donemler atlattım evlılıgımde ve ayrılmanın esıgıne geldıgımde kendı babam bılee ,,,bana boşandıktan sonra dul olacagımı herseyıme agzımdan cıkanlafa bıle dıkkat etmem gerektıgını sokaga bıle cıkamaycagımı soyledı vee sözde ban destek olan ama bu sözleri ile beni yıldıran ailem de hala örümcek bir beyne sahippp,,,,,,,çektiğim sıkıntıların sorumlusu hep bu saçma düşüncelere bağlı ınsanlar

Kötü KazenKötü Kazen

Aynen katılıyorum arkadaşım. Ben de boşanmış ve BEKAR bir kadınım. Ne kimsenin kötü muamelesine ne de yanlış anlaşılmalara maruz kaldım.Hala evli arkadaşlarımla görüşürüz ve hala eski hiçbirşeyimden vazgeçmedim. Kişi kendini bildikten sonra sorun çıkmıyor. Densizler çıkmıyor değil tabi ama onları da edebinle alt etmeyi becerebiliyorsun.

sevgili arkadaşlar, 5 yıl boyunca kadın dayanışma ve destek merkezinde şiddet mağduru kadınlarla çalıştım ve bu çalışma esnasında dul kadınlarla ilgili bir araştırma yapıldı. araştırmada bir çok dul kadınla konuşuldu. inanın hepsinin söylediği dul kadın olduğum için dışlanıyorum, potansiyel suçlu gözüyle bakılıyo, iş bulmakta güçlük çekiyorum, bir çok şey.genelde ailelelr kızlarının boşanmasını hoş görmezler yaşadığı durumun ağırlığı ne kadar zor olursa olsun ona katlanmaları istenmektedir. eşini kaybeden bir kadınla eşinden boşanan kadın çok farklıdır saygınlık itibarıyla çevrede. bunlar ve daha bir çok problem var türkiyede dul kadınlarının yaşamı ve hayatta dururşlerıyla ilgili. bende dul kadınım ama ben şanslı olup atakta kalmayı başaranlardanım her dul kadın bu kadar şanslı değil inanın. ve malesefki en büyük darbeyide yine hemcinslerinden yiyerek hayatları dahada zorlaşıyor bence kadınlar kadın olduğunu unutmammalı evli, dul sadece dayanışma halinde olup her zaman destek sunmalı birbirlerine. sevgiyle kalın

türkiyede hakkaten zor dul olmak çünkü o zorluğu ben beş yıl yaşadım gerçekten çok zor...allah kimseye yaşatmasın...

Back
X