Trkiyeyi ok zledim...

yenicherry

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
371
12
98
Diğer
yurt dışında yaşıyorum.yalnızım.ülkemi çok özledim..annemi babamı kardeşlerimi arkadşlarımı hatta sıcacık simit kokusunu bile...
giderek daha da arıyo içimdeki şey..şimdi diyorum annemin yanında olsam;dizlerinin dibinde içimden geldiği gibi ağlasam...

Okumak içinmi gitin yurtdisina? Yoksa evlenipte mi? evlenipte gittiysen bu gayet normal. Bizim buraya yeni gelin gelenler bir tûrlü alisamiyorlar basta. Ama ilk Türkiye'ye gittiklerine ve annenlerin evlerine gittiklerine, aslinda onlarin hayatlari burda olduklarini ve kendilerini öz annesinin evinde yabanci hissetiklerini söylüyorlar. Zamanla alisirsin, merak etme.

offf canimm yaaaa bende yurt disindayim! zor biliyrim! hemde cokkkkk zor! ilk geldigim zaman hele agla agla! kac defa sarjim bitiyor deyipte telefonu kapatim hüngür hüngür agladigimi bilirim...

canim ben de yurt disindanim, evlenerek geldim ve senin hissettiklerini cok iyi anliyorum...ben yurt disina geldigim ilk 6-7 ay calismadim ve okula da hemen baslamadim, bu 6-7 icinde evde oturdum paso ne arkadasim vardi ne geldigim sehri biliyordum...hersey cok kotuydu, bunalimdaydim hep agliyordum, esim de beni anlamiyordu...hem zaten kendisi butun gun isteydi aksamdan aksama yuzunu goruodum bi de pazar gunleri...sonra dil okuluna gittim yani ingilizce kursuna zaten Turkiye'den de ingilizcem cok iyiydi burda da gelistirdim ve simdi koleje gidiyorum...hayatimdan memnunum suan cunku evde otururken insan kendi kendini daha cok yiyor ama calistiginda ya da okula gittiginde zaman oyle cabuk geciyor ki Turkiye'yi falan dusunmuyorsun...tabii ki anne ozlemi, simit-beyaz peynir-cay ozlemi kaydirigubbakcemile3 ( ki ben en cok borek yemeyi ozledim kaydirigubbakcemile2 ) vs, hic bi zaman gecmiyor...o yuzden ben sana bir yerde calismani ya da okula gitmeni oneriyorum tatlim...ha bu arada yurt disinda is tecruben yoksa is bulmak da zor, ben yazin 4-5 ay calistim ama o isi bulmak icin bile aylarca ugrastim Turkiye'den 2 is tecrubem olmasina ragmen...uzme kendini bebisim ya ben de aynilarini yasiyorum seni cok iyi anliyorum...ben esimle de cok tartisirdim o evde oturdugum zamanlarda...umarim sen de oyle bisy yoktur

pamukcum bende coook ozledim annemi babami kardeslerimi, o kadar ozledimki onlari kelimeler yatmez anlatmaya bu ozlemi. offff

bende ayni durumdayim....burasi cok bunaltici yasayanlar alismis ama bana cok monoton geliyor...offf cok daraliyorum nerde benim ülkeem

hepinize çok tşk benim gibi düşünen benim ülkemden birileriyle dertleşmek iyi geldi gerçekten.evet evlenip geldim.buradaki türklerle de görüşmeye çalışıyoru ama yine de kimse türkiye de ki arkadaşlıklar dostluklar gibi olmuyo.burda insanlar artık yabancılaşmışlar onlar gibi olmuşlar sanki bizim türklerde..alışmak zamanımı alacak..ama işte gurbet çok zor yaaa çok çok...
ah benim güzel ülkem...saçımın her teli orası kokuyo sanki....

senin en azindan cevrende konusacagin bayan turk arkadaslarin var benim turkler erkek,kadinlar turkce bilmiyor yabanci benim dilimde cok iyi degil..iletisim kur samimi olmak zorunda degilsin..gez,dolas..bosver degisimleri.tr de gozunde buyuttugun gibi degil artik..istisnalar haric tabi..

elbette farklı bir ülkede kendi düzenimizi değil o ülkenin düzenini yaşamamız gerekiyor, ondan biraz sorun oluyor

Canim bir cogumuz kkda yurtdisindan katiliyoruz.. ve senin gibi bizde cok ozluyoruz kendi vatanimizi.. Ama kaderimizde buralara gelmek gurbette yasamak varmis.. bi kac gun once dedem vefat etti.. ben cenazesine bile gidemedim oyle hadi diyince olmuyor iste gidemiyosun.. moralini fazla bozma canim

başınız sağolsun çok üzüldüm..hakkımızda hayırlısı böleymiş.gurbette olmak.. bu özlem bende ara ara tavan yapıyo o zamanlar dertleniyorum baya..

bende ayni durumdayim....burasi cok bunaltici yasayanlar alismis ama bana cok monoton geliyor...offf cok daraliyorum nerde benim ülkeem

Bnde çoook özledim(
Ben alışamadım 19 seneden beri..
Burda doğdum büyüdüm ama sevmiyorum
En kısa zamanda türkiyeye kesin dönüş var inş.:)

yenı gıden arkadaşlar kültür şoku yaşıyorsunuzdur.. zamanla alışılır ama ayak uydurmaya çalışın.. çok zordur emınım vatandan ayrı olmak ama yıne de mutlu olmaya çalışın, bakın ınternet, tv, uçak, telefon vs. ne çok ıletışım aracı var.. annemın kuzenı bı gıtmış yıllarca görüşememışler aılesıyle.. 29 sene sonra ılk defa geldı türkıyeye, şımdı ayrılamıyor senede 2 defa gelıyor

Ben de Türkiye'yi çok özlüyorum, ama sonra da o sapık bakışlı erkeklerini aklıma getirip soğuyorum.Ama yine de güneşini, meyvesini ,sebzesini, denizini, havasını özlüyorum. Coğrafyasını özlüyorum yani. ınsanı kültürü benden uzak olsun.

Ben de Türkiyeyi çok özledim.Mutlaka her gün online gazetelerini okuyorum.Sonra Türkiye ile konuşuyorum onlar da amaan burası berbat, sen ne güzel oradasın diyorlar.Öyle de, burada arkadaşlık bile düzgün kurulmuyor.Pamuğa katılıyorum, buradaki Türkler buralı olmuşlar.Soğuklar ve benciller.İyi niyetle yaklaşınca aynı karşılığı bulamıyorum maalesef.Ben de olayları artık akışına bıraktım.Geçenlerde canım bir simit çekti ki anlatamam, burada bagel var en çok benzeyeni o, gene de bir ada vapurunda çayımı içip, simitimi yemek gbisi yok.Keyfini çıkaramadktan sonra ne yapayım medeniyeti?

ben de coook özledim..... hem de cooooook ....

havasini, suyunu, hatta marjinal arkadasin aksine insanlarini, kültürünü özledim....

burda yere düssen kimse tutup kaldirmaz bile. türkiyem öyle mi ?

ben de coook özledim..... hem de cooooook ....

havasini, suyunu, hatta marjinal arkadasin aksine insanlarini, kültürünü özledim....

burda yere düssen kimse tutup kaldirmaz bile. türkiyem öyle mi ?

bende oyle dusunuyordum..ama birgun yolda fenalastim kenara biryere oturdum nerden ciktigini anlamadan bir kadin geldi yanima..hemen yardimci olmaya calisti..ben iyilesene kadar yanimdan gitmedi..ben utandim kalkmaya calistim eve de az kalmisti ben gidene kadar kadin arkamdan hep bakti..cokta duyarsiz degiller hatta kendi ulkemizde buyuk sehirde kimse etrafina bakmiyor.
evden cikinca altta pastahanesi,simitevi,donercisi,kahvalti yaacak yer yok malesef..bunlar cok ozleniyor bende kendi kendime ogrenip yapmaya calisiiyorum..
birde tam buradaki hayata alisiyorum tr gidince tuhaf geliyor..sanki insanlar bakiyormus gibi.bazen anne evi bile yabanci geliyor kendi evini ozluyorsun ne orada ne burada istee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…