Trnsferden Hemen Sonra Ne Kadar Yattınız?

beysu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
162
1
96
Ankara
slm kızlar, doktorlar asıl tutunmanın ilk 2 saat içinde olduğunu söylerler ama her merkezin tranferden sonraki yöntemi çok farklıdır. burda hangi merkez nasıl bir sistem uyguluyor ve sonucu bu etkiliyormu onları paylasalım ve bilgi sahibi olalım istedim.Umarım hepimiz için faydalı olur.

ilk ben yazayım Ank. üni. masada 20 dk,sonra ayağa kalkıp yan odaya geçerek 1 saat yatarak dinlenme,sonra 2 kat yukarı çıkıp hastanede yatma.
gen-art 1-2 saat masada dinlenme sonra eve geçme.
etlik hast masadan hemen sedyeye geçme ve kalkmadan odaya geçme 1 gün kalma şeklinde ama bende hiçbiri işe yaramadı:20:

Sizce bunlar sonucu etkileyecek faktörler mi?ben her seferinde acaba ayağa kaldıracaklarmı kalkarsam bişey olurmu yada sedyeye gecerken zorlandımmı ondanmı olmadı gibi tedirginlikler yaşıyorum ama sitede hiç bu kanuda bilgi bulamadım.

Merhaba kızlar Bursa Acı Badem Hastanesinde ilk tüp bebek denememizi yaptık 20 dakika transferden sonra masadan hiç kalkmadan yatağıma alıp odama götürdüler ayak kısmını dikerek yatağın en az iki saat dinlenmemi önerdiler akşama kadarda oda bize aitti sabah 9:30 oldu tranferim ama ben dayanamayıp yarım saat sonra tuvalete gittim iki saat dinledip çıktım evimize gittik hemen yatmadım 5 gün işe gitmedim ama süreklide yatmadımda yavaş hareketlerle dolaştım şuan hamileyim Allah tüm isteyenlere nasip etsin.:nazar:

benıde 2 saat yatırmıslardı ben yatmayla tutunmanın alakası oldugunu sanmıorum
cunku rahım kabul ederse eder
etezse atar gıder
yatsanda aynı yatmasanda
benım negatıf oldu sonucum :(
hayatım boyunca o 10 gunluk surecı asla unutmyaacgım yarı omrum gttı grcktn

Merhaba kızlar Bursa Acı Badem Hastanesinde ilk tüp bebek denememizi yaptık 20 dakika transferden sonra masadan hiç kalkmadan yatağıma alıp odama götürdüler ayak kısmını dikerek yatağın en az iki saat dinlenmemi önerdiler akşama kadarda oda bize aitti sabah 9:30 oldu tranferim ama ben dayanamayıp yarım saat sonra tuvalete gittim iki saat dinledip çıktım evimize gittik hemen yatmadım 5 gün işe gitmedim ama süreklide yatmadımda yavaş hareketlerle dolaştım şuan hamileyim Allah tüm isteyenlere nasip etsin.:nazar:

slm acıbademden memnun kaldınmı?
ben de acıbadem düşünüyorum:emir_bebek:

ben fransadayim burda istersen bir on onbes dakika yat diorlar biz isteyince:) yoksa bes dakika yetermis burdaki doktorlar oyle dior.
ben oyle tuvalet ihtiyaci duymustumki degil bes dakika galiba bes saniye sonra tuvalete gittim cok sukur hamileyim simdi. Rabbim isteyen bekeleyen herkese en kisa surede nasip etsin, amin.
olucaksa galiba gercekten alakasi yok kizlar. ya da benim durumum istisna bilemiyorum.

merhaba arkadaşlar ben ilk denememde ankara zekai tahirde burak hastahanesinde yaptırdım.orada transfer sonrası 1 saat sedyede yatırıyorlar.ben çok sıkışmıştım,mecbur tuvalete gittim.:(lazımlıkla yapamadım nedense.sonra yürüyerek odama çıktım bir gün ölece yattım arada gezdim.daha sonra eve geçince hemen hemen hep yattım .ama tutmadı .anladımki yatma ile olucak bişe degil agır olmamak şartı ile evde dolaşıp bişeler yapabiliriz.oturabilirz.arkadaşım tüp bebek tedavisi gördü senelerce olmadı daha sonra kendiliginden hamile kaldı haberi yok tabi,evini süpürmüş neler neler yapmış fakat hamile .yani tutunucaksa oturmayla ,yatmayla ,kısıtlamalarla bence alakası yok.

slm acıbademden memnun kaldınmı?
ben de acıbadem düşünüyorum:emir_bebek:

Ben doktor beyden ve personelinden çok memnun kaldım canım, ilgi alaka çok güzel, insanın çok hassas ve çok tedirgin bir döneminde, bana ve eşime güven verdi Şahin bey ve ekibi tecrübesi ve ciddiyette bir o kadardı tabiki, fiyat açısındanda öteki merkezlerle çok ufak bir fark var arada, ben tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun canım.

slm kızlar, doktorlar asıl tutunmanın ilk 2 saat içinde olduğunu söylerler ama her merkezin tranferden sonraki yöntemi çok farklıdır. burda hangi merkez nasıl bir sistem uyguluyor ve sonucu bu etkiliyormu onları paylasalım ve bilgi sahibi olalım istedim.Umarım hepimiz için faydalı olur.
canım hayırlısı olsun tedavin :nazar:

ben merkezde transfer sonrası 2 saat yatanlardanım.. o 2 saat boyunca hayatım boyunca hic yapmadıgım kadar idrarim geldi zavalli esim devamli süngü koymaktan baygınlık gecirecekti:)

hic bu kadar afedersin çişim geldigini hatırlamıyorum..

doktor bundan sonra ne yaparsan yap dedi, normal bir hamilelikte anne nasıl bilmeden hayatına devam ediyorsa sen de devam et dedi..
benim transferim pazar gunu oldu ben salı aksamı dügüne gittim :)
persembe gunu sehir dısına cıktım gezdim tozdum hatta bir ara pembe akıntım geldi diye negatif diye bir gun bir yere yetismek icin bildigin merdivenlerden aşagı kostum..
hatta regl oldum bildigin 5-6 gun suren cinsten..
ama istanbul'a donunce doktor kontrolunde bir baktık bir adet gebelik kesesi.. hatta ikinnci hafta 2. si bile belirdi (tek embriyodan tek yumurta ikizi)
ammavelakin boş gebelikle sonuclandı yani tamamen dna ile ilgili bir sey..
sonuç olarak benim sonum genetik acıdan kotuydu ama o keselerin tutunuş hikayesine doktorum bile inanamadı..
Tutacagı varsa tutuyor.. hoş sonrası Allah'a kalmış..
Allah hepimizin yuzlerini guldursun isteyenlerin kucagını boş bırakmasın:nazar:

canım hayırlısı olsun tedavin :nazar:

ben merkezde transfer sonrası 2 saat yatanlardanım.. o 2 saat boyunca hayatım boyunca hic yapmadıgım kadar idrarim geldi zavalli esim devamli süngü koymaktan baygınlık gecirecekti:)

hic bu kadar afedersin çişim geldigini hatırlamıyorum..

doktor bundan sonra ne yaparsan yap dedi, normal bir hamilelikte anne nasıl bilmeden hayatına devam ediyorsa sen de devam et dedi..
benim transferim pazar gunu oldu ben salı aksamı dügüne gittim :)
persembe gunu sehir dısına cıktım gezdim tozdum hatta bir ara pembe akıntım geldi diye negatif diye bir gun bir yere yetismek icin bildigin merdivenlerden aşagı kostum..
hatta regl oldum bildigin 5-6 gun suren cinsten..
ama istanbul'a donunce doktor kontrolunde bir baktık bir adet gebelik kesesi.. hatta ikinnci hafta 2. si bile belirdi (tek embriyodan tek yumurta ikizi)
ammavelakin boş gebelikle sonuclandı yani tamamen dna ile ilgili bir sey..
sonuç olarak benim sonum genetik acıdan kotuydu ama o keselerin tutunuş hikayesine doktorum bile inanamadı..
Tutacagı varsa tutuyor.. hoş sonrası Allah'a kalmış..
Allah hepimizin yuzlerini guldursun isteyenlerin kucagını boş bırakmasın:nazar:

canim yaa...hikayeni okurken cok sevindim basta..hemde ikiz diye..Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin....yatmayla kalkmayla alaksi olduguna hicc inanmiyorum..2 hafta yatip negatif alan bir suru kici var; ama hic yatmayip hemen isinin basina donen bir surude kisi var..Rabbim old edikten sonra hersey bahane..

Son düzenleme:
yatmayla hiç alrakası yok zaten hastaneden verdikleri bilgi notunda da yazıyor bende transferden sonra 20 dk sonda tuvalete kalktım birbuçuk saat sonrada 4 saat sürecek yorucu bir yolculuğa çıktım transfer cumaertesiydi pazartesi işe başladım sonuç pozitif çıktı ama bakalım gelişimi nasıl olacak inşallah bir sorun çıkmaz.Allah herkesin gönlüne göre versin.

bende transferden sonra yarımsaat amalıyathanede sonra sedyeyle yatagımda 3 saat yattım evdede genelde hep yattım hıç dışar çıkmadım 12 gun ama sonucum negatıftı rabbım olderse olur yatma kalkma önemli degıl

transfer den sonra hastanede beni yarım saat yatırdılar yarım saat yeterliymiş yarım saatten sonra tuvalete de gittim sonra eve geldik evde de 3 gün sürekli yattım yemeğe ve lavaboya kalktım sadece 3 günden 10. güne kadar da yarı yattım yarı oturdum kendimi yormadım hiç . 10 günden sonra da iş başladım işim masabaşı çok şükür hamileyim :) çok kasmadım kendimi rahat sayılırdım hareketlerimde çok kısıtlamadım kendimi

canim yaa...hikayeni okurken cok sevindim basta..hemde ikiz diye..Rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin....yatmayla kalkmayla alaksi olduguna hicc inanmiyorum..2 hafta yatip negatif alan bir suru kici var; ama hic yatmayip hemen isinin basina donen bir surude kisi var..Rabbim old edikten sonra hersey bahane..
sagol canım duyguların icin .. napalım kısmet degilmis.. en azından kalp atışı falan duymadım.. kendimi boyle teselli ediyorum.. umutlarım bu mart ayına kaldı. Allah isteyen kimsenin kollarını bos bırakmasın.. ve gercekten yatmayla kalkmayla hic alakası yok.. yani ben zıpladım kostum merdivenden asagı..

yatmayla hiç alrakası yok zaten hastaneden verdikleri bilgi notunda da yazıyor bende transferden sonra 20 dk sonda tuvalete kalktım birbuçuk saat sonrada 4 saat sürecek yorucu bir yolculuğa çıktım transfer cumaertesiydi pazartesi işe başladım sonuç pozitif çıktı ama bakalım gelişimi nasıl olacak inşallah bir sorun çıkmaz.Allah herkesin gönlüne göre versin.
canım tebrik ederim Allah kucaginda gormeyi nasip etsin tatlım :nazar:

transfer den sonra hastanede beni yarım saat yatırdılar yarım saat yeterliymiş yarım saatten sonra tuvalete de gittim sonra eve geldik evde de 3 gün sürekli yattım yemeğe ve lavaboya kalktım sadece 3 günden 10. güne kadar da yarı yattım yarı oturdum kendimi yormadım hiç . 10 günden sonra da iş başladım işim masabaşı çok şükür hamileyim :) çok kasmadım kendimi rahat sayılırdım hareketlerimde çok kısıtlamadım kendimi
canım tebrikler.. Allah kollarinda gormeyi nasip etsin bebisini :nazar:

slm kızlar,
Esra, Eylemsura, Muhte geçmiş olsun o süreçlerin ne kadar zor olduğunu gerçekten çok iyi biliyorum umarım bi dahakine sonuçlarımız güzel olur.

Özlem, Hgu, Emine tebrik ederim Allah kucagınıza almayıda nasib eder inşallah.

Luna teşekkür ederim.bende hikayeni okurken önce çok sevindim ama sonu üzdü benide.geçmiş olsun umarım bir dahakine güzel gider sonuçlar.

Okuduklarıma bakınca tahminimin tam tersi çıktı gerçekten şaşırdım daha az yatanlar genelde tutmuş, hep yatanların pek tutmamış gibi. Bende sonrasında hep 12 gün nerdeyse yattım hep negatifti ama her seferinde bi dahakine yatmıycam gezcem normal haytıma döncem dedim ama transferden sonra hep korktum yattım tutmazsa kendimi üzmeyim şunu yaptım acaba ondanmı demeyim diye.bi türlü normal davranamıyorum ama napıyım bilmiyorum hep tedirgin hareket ediyorum, bu kadar eziyet çektin maddi manevi sık dişini diyorum.zaten bu psikolojiden kurtulsam takmasam streste olmuycam belki sonucumda değişecek ama yapamıyorum elimde değil. bu kadar negatif sonuç alınca insan gerçekten korkuyor.

ilk ben yazayım ank. üni. Masada 20 dk,sonra ayağa kalkıp yan odaya geçerek 1 saat yatarak dinlenme,sonra 2 kat yukarı çıkıp hastanede yatma.
Gen-art 1-2 saat masada dinlenme sonra eve geçme.
Etlik hast masadan hemen sedyeye geçme ve kalkmadan odaya geçme 1 gün kalma şeklinde ama bende hiçbiri işe yaramadı:20:

Sizce bunlar sonucu etkileyecek faktörler mi?ben her seferinde acaba ayağa kaldıracaklarmı kalkarsam bişey olurmu yada sedyeye gecerken zorlandımmı ondanmı olmadı gibi tedirginlikler yaşıyorum ama sitede hiç bu kanuda bilgi bulamadım.

bilmiyorum ki hangisi doğru sadece doğruyu bulmaya çalışıyorum:)

Valla arkadaslar ben 2 tüp bebek denedim 2.sinde tuttu ikisinide aynı dr aynı merkeze yaptırdım.9 haftalık hamileyim. ilk tüp denememde transfer sonrası 45 dk islem yaptıkları sedyemi masamı neyse onda ayaklarımı toplatıp yatırdılar. İkincisindede öyleydi ama ben cok sıkıstım söyledim hastabakıcı sürgümü neyse onu getirdi cıktı odada tek basıma kaldım ona yaptım idrarımı cok rahatladım. Yoksa cok sıkısık oldugumdan sürekli kasıyorum kendimi ilkinde öyle olmustu, ikincisinde sıkmadım koyverdim :9: sonra 45 dk doldugunda eve gidebilirsin dediler. 2gün boyunca sırt üstü yat ayaklarını yüksekte tut sadece wc ve yemek icin kalk dediler bende öyle yaptım. 10gün rapor almıstım. 2.günden sonra yine dikkatli davrandım ama evin icinde dolandım tabi. Agır isler yapmadım. Dışarıya pek cıkmadım. He bide sıcak suyla dus alma dediler sıcak ortamlarda bulunma hamam sauna gibi dediler vallahi blen üstüme pike bile almıyodum :1: Bana kalırsa sen esegini saglam baglada kurt kaparsa kapsın...

Back
X