her demek istediğini anlıyorsanız konuşmuyordur (daha doğrusu gerek duymuyordur). arkadaşımın oğlu 2,5 yaşında isi ama su bile isteyemiyordu. çünkü neyi işaret etse getiriyordu arkadaşım...
sonra bir psikoloğa gitti ve doktor ondan "anlamamasını" istedi. bu sefer oğlan kendini konuşmaya zorladı ve inanın 3-4 ay içinde resmen ne istediğini anlatır hale geldi...
ha bu arada çocuk 1-2 gün (isteyemediğinden) su bile içemedi diyebilirim..
evet başlarda çok zor oluyor ama illa ki öğreniyorlar..
kolay gelsin:))
tr çocuk asla konuşmayı geciktirmez ben ana okulu öğretmeniyim çizgi filmlerden konuşmayı daha çabuk öğrenirler özelliklede eğitimli çizgi filmler calyu filan izlemesi lazım
Ben kızımla bebeklıgınden berı konuştum sureklı.Kızım TV ızlemeyı sevıyor belırlı ızledıgı karakterler var
NICK. JUNIOR ve DISNEY JUNIOR ızlıyor ara sıra da BABY TV yı ızlıyor. daha cok ızledıgı cızgı fılm DORA,KOŞ DIEGO KOŞ, VE UMI ZUMI TAKIMI.Ben bunların yararı olduğunu düşünüyorum.Aktif çizgi filmler çocuğa sorular soruyor bekleme surelerı koyuyor.Umı zumı takımı sayıları ve sekıllerı anlatıyor.Oturma odasındaki TV kızıma aıt ve onun olduğu ortamda sadece onun ızledıgı kanallar acık.Kadın programı vb bısey ızlenecekse dıger tv ye gıdılıyor.Aksam olunca sımdı buyuklerın saatı dıyoruz ve TV kumandası bıze gecıyor.O da yapboz yapıyor boyama yapıyor kule yapıyor.
Su an 2bucuk yasına gırmesıne 1-2 ay var ama kızımın kurduğu cümlelere cok sasırıyoruz. Gecen gun karsı apartmandakı kopegı görmüş bana dıyorkı "Anne kopek mahsur kalmış,onu kurtarmalıyız" "Anne bana su verebılırmısın? (içince) sımdı cok ıyı hıssedıyorum anne" Kızım benı cok uzuyorsun dıyorum "uzulme anne mutlu ol" dıyor. Sekıller cızıyor bak bu oval bak bu ucgen dıye bana gosterıyor. Bana kızdığında "anne bana yaramazlık yapma" dıyor. :))
arkadaşlar oğlum martta 2 yaşını dolduracak.. ama hala konuşmuyor toplasan 7-8 kelime kullanıyor..
anne,baba,atta,mama,dede,anneanne..
bu trt çocuk çok ilgisini çekmeye başladı kapatınca ağlıyor tv'ye falan vuruyor kumandayı getiriyor açayım diye bende sussun diye açıyorum.. ama korkuyorum ya konuşmasını durdurursa asosyalliğe iterse???
reklam ve klip tutkunu zaten ondan koparmaya çalışıyorum ama böyle çocuk kanallarınında zararları var mı?ablamın oğlu daha yeni 5 yaşında konuşmaya başladı.. ondanda endişeleniyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?