- Konu Sahibi guler_harun
-
Arkadaşlar benim tsh değerim normalin 1 derece kadar üzerinde çıkıyor.Levotiron kullanıyorum. doktor tsh'ın yüksek olmasının gebeliğe engel olabileceğini söyledi ve ilacımın dozunu artırdı.
Dozu artırdığım için 3 hafta tsh ın düşmesi mümkün müdür?
ve Tsh'ı yüksek olup gebe kalan var mı?
Bilgisi olan varsa cevap bekliyorum :)
zaten doktor hipotiroid hastası olduğumu söyledi ve 2 yıldır ilaç kullanıyorum ve ömür boyu kullanacağım.kullanmadan önce tsh ım çok yüksekti. ilacı düzenli aldıkça değerim düşmeye başladı ok şükür. ama biraz daha düşmesi lazım diyor doktor.
acaba belli bir orandamı olmalı tsh gebe kalabilmek için?
hashimato hastasıyım.4 yaşında oğlum var.zor hamile kalmadım ve hamileliğimde hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.siz o doktorlara çok da kulak asmayın.bana hamile kalmamalısın bile dediler.hamile kaldığımda tsh 7 di...allah isterse herşey mümkün.bazı doktorlar beni sinir ediyor.hastaneye gitmiyorum artık.allah onların eline düşürmesin....muhtaç da etmesin....
bu konu benim tam olarak sorunlarımı anlatıyor.Benimde tsh ım yüksek olduğundan geçen ay ilaca başladım.nodüllerim var tsh dah aönce üst sınıra yakındı ama sınırı geçmemişti ve bugüne kadar herhangi bir ilaç kullanmamıştım.ilacı 1 ay kullandım dün doktora gittim ama tsh daha da artmış.işin ilginci aynı anca t3 de artmış.aynı anda ikisininde yüksek olması çok saçma.9 aydır evliyiz korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.dktr sakın kalma çocuğun gerizekalı olur dedi.korun dedi.zaten korunmasamda kalmıyorum ki.moralim o kadar kötü ki.resmen bu hastalık beni depresyona soktu.sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum(
teşekkür ederim canım.allah isteyen herkese versin. ben kendim ayarlıyorum artık.daha bugün tahli sonuçlarını aldım iyi çıktı.yıllardır kendim ayarlıyorum artık.her ay sağlık ocağında baktırıyorum.aslında ben hamile kalınamıyacağını bile bilmiyordum.hamile kaldığında tahlillerini çok sık yaptır ve dozunu iyi ayarlat canım.hamile kaldıktan sonra doz yeterli gelmiyor.benim 2 katına çıkmıştı...hamile kalınca asıl önemli olan değerleri normal sınırlar içinde tutmak.ben 7 haftalıktım allahtan birşey olmadan hemen kontrol altına alınmıştı...
endokrine mi gidiyorsunuz?
t3 de aynı anda yükselince doktor ilacı bıraktırdı dün.bir ay da böyle deneyecek.bu bir ayda daha da tsh yükselecek çıkmaza girdim.
aynı anda hem t3 hemde tsh yüksek çıkan var mı?
teşekkür ederim canım.allah isteyen herkese versin. ben kendim ayarlıyorum artık.daha bugün tahlil sonuçlarını aldım iyi çıktı.her ay sağlık ocağında baktırıyorum.aslında ben hamile kalınamıyacağını bile bilmiyordum.hamile kaldığında tahlillerini çok sık yaptır ve dozunu iyi ayarlat canım.hamile kaldıktan sonra doz yeterli gelmiyor.benim 2 katına çıkmıştı...hamile kalınca asıl önemli olan değerleri normal sınırlar içinde tutmak.ben 7 haftalıktım allahtan birşey olmadan hemen kontrol altına alınmıştı...(gülerharun alıntılamamaşım sana yazmıştım mesajımı)
bu konu benim tam olarak sorunlarımı anlatıyor.Benimde tsh ım yüksek olduğundan geçen ay ilaca başladım.nodüllerim var tsh dah aönce üst sınıra yakındı ama sınırı geçmemişti ve bugüne kadar herhangi bir ilaç kullanmamıştım.ilacı 1 ay kullandım dün doktora gittim ama tsh daha da artmış.işin ilginci aynı anca t3 de artmış.aynı anda ikisininde yüksek olması çok saçma.9 aydır evliyiz korunmamamıza rağmen hamile kalamıyorum.dktr sakın kalma çocuğun gerizekalı olur dedi.korun dedi.zaten korunmasamda kalmıyorum ki.moralim o kadar kötü ki.resmen bu hastalık beni depresyona soktu.sağlıklı bir bebeğim olsun istiyorum(
çoğu doktorun görevi bizi depresyona sokmak sanırım. bana haşimato hastası olduğumu söylediğinde hiçbir açıklama yapmadı bile. şu ilacı kullan dedi okadar.
bende düzenli kullanıyordum, seninde dediğin gibi bi ara tsh düşeceğini 2 kat arttı, şok oldum. tv. de bir doktorun dediğine göre tshı yüksek olanlar belli başlı yiyecekleri yememeliymiş
(lahana, brokoli, karnabahar, armut, çilek, fıstık, ve en en ennn önemlisi soyalı gıdalar!)
ve birde levatiron kullanıyorsan mutlaka sabah, aç karnına yemelisin ve ardından yarım saat kadar hiçbişi yememelisin, yoksa yediğin ilacın emilim azalıyor, bu çok önemli
ben ilacı bırakınca 67leri görüyorum. amaaan o kadar takmayalım.geçen ay ara vermiştim 0ın altına düşmüştü 35 'e çıkmış.şimdi 1 lerde.ilacın dozuna göre değişyor.benim dozum da çok.günde 115mg içiyorum...oruç da tutuyorum.drlara göre oruç da tutmamalıyım.ama en normal ayım diyebilirim....
67 mi? normalde değer 0.34-5.60 civarıdır. sen nasıl yaşamışsın arkadaşım, ben 500 mlg kullanırken 6.60 falan çıkıyordu. bu ay 100 mlg başladım normale girmiştir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?