Tsh Hormonu

TSH Nedir? TSH, Tiroid Stimulan Hormon'un baş harfleri kullanılarak kısaltılmış tiroid uyarıcı hormondur. TSH, beynimizde bulunan hipofiz bezinin ön lobu tarafından salgılanan ve boynumuzdaki tiroid bezine etki edip T3 ve T4 hormonlarının sentezlenmesini ve salınımını uyaran bir hormondur. Tiroid hormonları, TSH salınımı üzerine inhibitör (negatif geribesleme) etki göstermekte iken hipotalamus tarafından salgılanan TRH hormonu salınımını uyarmaktadır. TSH NEDEN YÜKSELİR? TSH'ın yükseldiği durumları şu şekilde açıklayabiliriz; Primer Hipotiroidi Ektopik TSH üreten tümörler (Bilhassa akciğer tümörü ve meme tümörleri) Hashimato Tiroiditi Hipofiz tümörlerine bağlı tirotoksikoz TSH oto antikorları (nadir bir durumdur ama yine de unutulmamalıdır) Yetersiz şekilde tiroid hormon tedavisi gören hipotroidi hastaları Tiroid hormonlarına rezistans TSH NEDEN DÜŞER? TSH DÜŞÜK OLDUĞU DURUMLAR: Primer Hipertiroidi Sekonder ve Tersiyer Hipotiroidi Tedavi sonrasında "Graves Hastalığı" Ötroid hasta sendromu Hipotiroidi tedavisi sırasında fazla tiroid hormon verilmesi. TSH SONUCUNU ETKİLEYEN DURUMLAR: Yenidoğanlarda TSH değeri normalde yüksektir fakat yaklaşık olarak 1 hafta sonra normal düzeylere düşer. Birçok ilaç (özellikle de tiroid ilaçları ve steroidler) TSH’ı baskılarlar. Lityum, potasyum iyot, amfetamin ve iyot ihtiva eden ilaçlar TSH seviyesini artırabilirler. Test yapılmadan önceki son 1 Hafta içerisinde radyoizotop tedavi almış kişiler test yaptırmamalıdır. İlk trimester gebelik döneminde TSH seviyeleri düşük çıkabilmektedir. Yaşlılarda yüksek TSH değerleri görülebilmektedir (80 yaşından büyüklerde 10 µU/mL’ye varabilmektedir.

Kaynak: TSH Nedir?

Benimde hipotroidim var gereksiz yere telaş etmişin ama bir çok soruna yol açabliyor ben de maalesef zamanlarını aksatıyhorum düzenli almak iyibir doktora gitmek önwmli

Tekrar merhaba arkadaşlar, bugün dahiliye uzmanına gittim.
Doktor benim bayağı endişeli olduğumu görünce, ''endişe yapmanıza gerek yok, bu basit bir hastalık, korkmayın'' diyerek rahatlattı beni :)
Ardından ''levotiron 100 mcg'' adında bir ilaç verdi. Her gün yarım tane içecekmişim.
1 ay sonra kontrole çağırdı.
Hadi bakalım inşallah, bundan sonraki kontrolümde bir nebze de olsa düşüş yaşanır..
Herkese sevgiler, iyiliklerle kalın...

slm canım benimde hipotroidim var benimki 4,5 civarındaydı ilaç basladı yinede euthyrox 50 mg içiyorum.suan tsh ım 2,1 civarında.gebelik için 2 den yüksek olmamamlıymıs tsh.bi ömür içecekmişim gecermi dedim hipotroid genelde kalıtsal oluyor dedi yani gecmiycek.sende pkoda varmı canım

slm canım benimde hipotroidim var benimki 4,5 civarındaydı ilaç basladı yinede euthyrox 50 mg içiyorum.suan tsh ım 2,1 civarında.gebelik için 2 den yüksek olmamamlıymıs tsh.bi ömür içecekmişim gecermi dedim hipotroid genelde kalıtsal oluyor dedi yani gecmiycek.sende pkoda varmı canım

Selam arkadaşım, evet bu hastalık ömür boyu geçmeyecek bir hastalık. Ben hala levotiron yarım taneyle devam ediyorum, geçmiş olsun sana da.
Gebelik için de evet 2den yüksek olursa kalınamıyor maalesef.. Devamlı kontrol altında olacağız.
Benim sağ yumurtalığımda 4.5 cmlik bir kistim çıktı hipotiroidimden sonra. Maalesef :/
Sende var mı peki canım?

Selam arkadaşım, evet bu hastalık ömür boyu geçmeyecek bir hastalık. Ben hala levotiron yarım taneyle devam ediyorum, geçmiş olsun sana da.
Gebelik için de evet 2den yüksek olursa kalınamıyor maalesef.. Devamlı kontrol altında olacağız.
Benim sağ yumurtalığımda 4.5 cmlik bir kistim çıktı hipotiroidimden sonra. Maalesef :/
Sende var mı peki canım?

bende polikistik over var canım.hipotroidde pkoya neden oluyor.kıllanma sivilce adet düzensizliği sac dökülmesi bunlar...pko yok demi sende doktora sordunmu canım.sagol canım Allah sifa versin hepimize.evet ama ilaçla düsüyor bide gebe ikende kullanmamız gerek bu ilaçları.cünkü hipotroid bebebkte anomaliye neden oluyor.ilaçlarımız cok düzenli içmeliyiz

bende polikistik over var canım.hipotroidde pkoya neden oluyor.kıllanma sivilce adet düzensizliği sac dökülmesi bunlar...pko yok demi sende doktora sordunmu canım.sagol canım Allah sifa versin hepimize.evet ama ilaçla düsüyor bide gebe ikende kullanmamız gerek bu ilaçları.cünkü hipotroid bebebkte anomaliye neden oluyor.ilaçlarımız cok düzenli içmeliyiz

Pko dediğin nedir canım, kist mi? :26:
Açıklar mısın biraz rica etsem?

evet canım rahimde inci seklinde dizilmiş yumurtalar oluyor bunlar catlamadıgı için kiste dönüsüyor.adet düzensizliği oluyor.

Benim yumurtalığımdaki kistim de pko mu yoksaaa?
4.5 cmdi ilk zamanlar, yasminle tedaviye başladım. Şu an 5.5 mm.
Bunun ayrımını iyi yapmak gerek.

canım tahlillerinde lh fsh dan yüksekse pko vardır bir ona bak canım.

Doktor şubat ayında tahlil istemişti, değerlerin normal demişti canım, 22 yaşındayım. Valla ben de bilmiyorum ki, Allah hepimize acil şifalar versin tez günde.
Evli değilim ama ilerde çocukla ilgili bir problem yaşamak istemiyorum, o yüzden çok endişeliyim aslında:18:

Doktor şubat ayında tahlil istemişti, değerlerin normal demişti canım, 22 yaşındayım. Valla ben de bilmiyorum ki, Allah hepimize acil şifalar versin tez günde.
Evli değilim ama ilerde çocukla ilgili bir problem yaşamak istemiyorum, o yüzden çok endişeliyim aslında:18:

seni cok iyi anlıyorum canım bende aynı korkuları yasadım ama sunu diyim hipotroid gebe kalmaya engel degil.pko engelliyo suan ben gebe kalamıyorum.ama pkodan kaynaklanıyo.insallah pko olmasında hipotroid ilaçla düzeltilir canım.sen bir bak canım lh fsh dan yüksekmi

seni cok iyi anlıyorum canım bende aynı korkuları yasadım ama sunu diyim hipotroid gebe kalmaya engel degil.pko engelliyo suan ben gebe kalamıyorum.ama pkodan kaynaklanıyo.insallah pko olmasında hipotroid ilaçla düzeltilir canım.sen bir bak canım lh fsh dan yüksekmi

Canım değerlerime baktım şimdi fsh: 4.92, lh: 4.16.
Referans aralığı içinde olması gerek diye biliyorum?
Senin nasıl?
Allah en kısa zamanda hamile kalmayı nasip etsin inşallah sana da:16:

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım değerlerime baktım şimdi fsh: 4.92, lh: 4.16.
Referans aralığı içinde olması gerek diye biliyorum?
Senin nasıl?
Allah en kısa zamanda hamile kalmayı nasip etsin inşallah sana da:16:

canım fsh hemen hemen aynı degrler.sorun yok bencde .benim lh 20 lerdeydi suan 13 fshda 7 civarında canım.Allahınizniyle hamile kalırsın tsh ı takma o ilaçla düzeliyor.insallahcanım ya:ssz::ssz::ssz:

Son düzenleme:
canım fsh hemen hemen aynı degrler.sorun yok bencde .benim lh 20 lerdeydi suan 13 fshda 7 civarında canım.Allahınizniyle hamile kalırsın tsh ı takma o ilaçla düzeliyor.insallahcanım ya:ssz::ssz::ssz:

Bak yeni yeni öğreniyorum bunları, çok sağ ol canım edindiğim bilgiler önemli:16:
Amin, inşallah Allah o konuda sıkıntı vermez bana ilerde.
Allah hepimize yardım etsin canım ya:49:

Merhaba kızlar tsh oranım benimde yüksekmiş ben bunu hamile kaldığımda öğrendim hamilelğim boyunca euthyrox 50 mcg kulanndm doğumdan sonra biranda düşüş oldu ve ilacı bıraktrdı doktorum.Ve hamilelik öncesi varmıydı trild bilemioruz şuan 3 aydır kontrol olmadım nisanda kontrolm var bakalm ne olcak stres ve iyot eksiliğinden olur demişti doktorum ve hamileliklerde troid çok tehlikeli allah koruan bebeklerde beyinsel aorunlara yol acabilior ama endişe etmeyin rabbim dermanı veriyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba kızlar tsh oranım benimde yüksekmiş ben bunu hamile kaldığımda öğrendim hamilelğim boyunca euthyrox 50 mcg kulanndm doğumdan sonra biranda düşüş oldu ve ilacı bıraktrdı doktorum.Ve hamilelik öncesi varmıydı trild bilemioruz şuan 3 aydır kontrol olmadım nisanda kontrolm var bakalm ne olcak stres ve iyot eksiliğinden olur demişti doktorum ve hamileliklerde troid çok tehlikeli allah koruan bebeklerde beyinsel aorunlara yol acabilior ama endişe etmeyin rabbim dermanı veriyor

Geçmiş olsun arkadaşım, aslında bu ömür boyu sürecek bir hastalık diye biliyordum ben. Demek ilacı da bıraktırabiliyor doktor. Şaşırdım.
O günleri görebilecek miyim acaba:26:
Bebeğinizin sağlığı ne durumda, herhangi bir problemle karşılaştınız mı doğumda veya doğumdan sonra?

Geçmiş olsun arkadaşım, aslında bu ömür boyu sürecek bir hastalık diye biliyordum ben. Demek ilacı da bıraktırabiliyor doktor. Şaşırdım.
O günleri görebilecek miyim acaba:26:
Bebeğinizin sağlığı ne durumda, herhangi bir problemle karşılaştınız mı doğumda veya doğumdan sonra?
Sağol cnm bnm bnde öncesinde varmıydı o bilinmiyor hamileliklerdede en çok tsh hormon yükselmesi olurmuş bilmiyorm bu ay öğrencem umarm tamamen bitmiştir:(

Sağol cnm bnm bnde öncesinde varmıydı o bilinmiyor hamileliklerdede en çok tsh hormon yükselmesi olurmuş bilmiyorm bu ay öğrencem umarm tamamen bitmiştir:(

Bize de haber verirsen seviniriz canım, Allah şifa versin hepimize:31:

Back
X