ben 6 ile kalmıştım arkadaşım 4.ile kaldı yakın zamanda....
imkansız değil bence
hamıleliğe karar vermeden önce kan tahlılı yaptırmamışmıydnz en baştan ilaç kullansaydnz keşke
merhaba ben çocuklugumdan berı hıpotrıodı hastasıyım dureklı kontorl altındayım yenı evlendım oyuzden bebek için tedavıye basladım evet trıoıd yukseklıge bebek olmasına engel ama olmayadabılır benım gecen ay 30du degerım 7 nekı:) 3 haftada 0.6 oldu yanı ılaclarını ıcersen hemen duser ama sureklı kontrol sart! oyuzden hıc kendını trıoıd ıçın uzme baska nedenler varsa arastır yalnız ıyı bır doktora gıt endokrınolojı ıcınMerhaba arkadaşlar 5 yıllık evliyim 2,5 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı doktora gittik hiçbir sorun bulamadılar sebepsiz kısırlık denildi aşılama önerildi .
Aşılama sırasında polip fark edildi ve ameliyat oldum aşılamam da tutmadı .
Şimdi tekrar hormon tahlili yaptırdım ve tsh 7 civarında çıktı doktorum kısırlığa sebep olabilir dedi ve euthyrox 25mg ilacını yazdı 8 gündür kullanıyorum .
Şimdi merak ettiğim şu 2,5 yıldır polip ve tsh den dolayı hamile kalamamış olabilir miyim ?
Tsh çocuk olmasına engel midir? Ne kadar zaman da 2 civarlarına düşer yardımcı olursanız sevinirim.
Benimde tsh yüksek. Benim tsh 5 çıktı. Önceleri 25 mg kullanıyordum. Gebelik istediğim için ilacın dozunu doktor 50 mg yaptı. 25 lik kullanırken degerim 3.30 du bu ara.insallah şimdi 2 nin altına düşmüştürMerhaba arkadaşlar 5 yıllık evliyim 2,5 yıldır çocuk istiyoruz ama olmadı doktora gittik hiçbir sorun bulamadılar sebepsiz kısırlık denildi aşılama önerildi .
Aşılama sırasında polip fark edildi ve ameliyat oldum aşılamam da tutmadı .
Şimdi tekrar hormon tahlili yaptırdım ve tsh 7 civarında çıktı doktorum kısırlığa sebep olabilir dedi ve euthyrox 25mg ilacını yazdı 8 gündür kullanıyorum .
Şimdi merak ettiğim şu 2,5 yıldır polip ve tsh den dolayı hamile kalamamış olabilir miyim ?
Tsh çocuk olmasına engel midir? Ne kadar zaman da 2 civarlarına düşer yardımcı olursanız sevinirim.
Sağol canım gitmediğim ne özel ne devlet ne üniversite kaldı şimdi yine kadın doğumdan geldim bizimle alakalı hiçbir sorunun yok dedi sadece tsh ve anti tpo yüksek onu genel cerrahiye göster yardımcı olur dedi dahiliye doktoru euthyrox 25 mg yazdı onu kullanıyorum 10 gündür .merhaba ben çocuklugumdan berı hıpotrıodı hastasıyım dureklı kontorl altındayım yenı evlendım oyuzden bebek için tedavıye basladım evet trıoıd yukseklıge bebek olmasına engel ama olmayadabılır benım gecen ay 30du degerım 7 nekı:) 3 haftada 0.6 oldu yanı ılaclarını ıcersen hemen duser ama sureklı kontrol sart! oyuzden hıc kendını trıoıd ıçın uzme baska nedenler varsa arastır yalnız ıyı bır doktora gıt endokrınolojı ıcın
Benimde tsh yüksek. Benim tsh 5 çıktı. Önceleri 25 mg kullanıyordum. Gebelik istediğim için ilacın dozunu doktor 50 mg yaptı. 25 lik kullanırken degerim 3.30 du bu ara.insallah şimdi 2 nin altına düşmüştür
Pek engel değil dedi ama ben engel olduğunu düşünüyorum.1 ayda 25 lik kullanırken 5 den 3.30 a düştü. Gebelik istediğim için dozu yükseltti çünkü gebelikte tsh yüksekliği zararlı. .2 nin altında olması lazımmış değerlerin. Zaten hamile kalınca birden fırlıyor tekrar değerler. Oyuzden devamlı takip altında olmak lazım.Bende gebelik istiyorum dedim 25 mg verdiilk zamanlar 3,5 tu önemsemediler zamanla 6 7 9 lara kadar çıktı şimdide düşürmek için çırpınıyorum .
Ne kadar zamandır ilaç kullanıyorsunuz ve ne kadar zaman da bu seviyeye düştü .
Doktorunuz troid kısırlığa nedendir dedi mi?
Evet bana da öyle söyledi ama tsh çok yüksek düşürülmeli sonrasında olmazsa aşılama deneriz dediPek engel değil dedi ama ben engel olduğunu düşünüyorum.1 ayda 25 lik kullanırken 5 den 3.30 a düştü. Gebelik istediğim için dozu yükseltti çünkü gebelikte tsh yüksekliği zararlı. .2 nin altında olması lazımmış değerlerin. Zaten hamile kalınca birden fırlıyor tekrar değerler. Oyuzden devamlı takip altında olmak lazım.
Ayda bir tahlillerini yaptır. Baktın olmuyor çok yavaş düşüyor değerler doktoruna Danış ilacını 50mg yaparsın.Evet bana da öyle söyledi ama tsh çok yüksek düşürülmeli sonrasında olmazsa aşılama deneriz dedi
Sürekli hastanelerdeyim her gittiğim hastane de baktırıyorum ayın dördünde tekrar gideceğim bakalım ne çıkacakAyda bir tahlillerini yaptır. Baktın olmuyor çok yavaş düşüyor değerler doktoruna Danış ilacını 50mg yaparsın.
antitpo yuksek ıse hasımatosun çunku bende oyleyım benım o deger 600 ama gebelik için t4 un 2 lerdeyse hamıle kalırsın hıcbır sorun arz etmez onmelı olan degerının dusmesı cerrahıyle ne alakası varmıskı ben 18 yıldır tedavı goruorum:) takma stres yaparsan benm gıbı 30lara çıkar rahat bıraktım ılac kullandım sımdı çok dustu endokrıncım ve kadın dogumcum bu degerle gebelıgı engellemez dedı benm tek tupum kapalıymıs ondan olmamısSağol canım gitmediğim ne özel ne devlet ne üniversite kaldı şimdi yine kadın doğumdan geldim bizimle alakalı hiçbir sorunun yok dedi sadece tsh ve anti tpo yüksek onu genel cerrahiye göster yardımcı olur dedi dahiliye doktoru euthyrox 25 mg yazdı onu kullanıyorum 10 gündür .
Çok üzgünüm acaba aşılama ve iğne tedavilerim bu yüzden mi tutmadı sizin anti tpo kaç tedavisi yokmuş galiba haşimatomuyum hipotroid miyim ben neyim yaaaaaa
Sizin endokrin doktorunuz özelde mi?ha bıde kesınlıkle dahılıyecı duzenlemesın ılacını endokrınolojı baksın ılacın dozajı çok onemlı ve endokron doktoru bu ısın uzmanı onlar engel deıl dıosa oyledır sadece 2nın altına dusur ılacı hıc aksatma
antitpo yuksek ıse hasımatosun çunku bende oyleyım benım o deger 600 ama gebelik için t4 un 2 lerdeyse hamıle kalırsın hıcbır sorun arz etmez onmelı olan degerının dusmesı cerrahıyle ne alakası varmıskı ben 18 yıldır tedavı goruorum:) takma stres yaparsan benm gıbı 30lara çıkar rahat bıraktım ılac kullandım sımdı çok dustu endokrıncım ve kadın dogumcum bu degerle gebelıgı engellemez dedı benm tek tupum kapalıymıs ondan olmamıs
evet ozelde kesınlıkle endokrınolojıye gıt zaten onlar gereklı hepsıne bakıyor eger ozel olmasa bıle unıversıte hastanelerınde var bıde trıoıd prolaktınıde yukseltıyoSizin endokrin doktorunuz özelde mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?