Tsh yüksekliği

Merhaba Bnmde tsh değerim 6,2 çıktı dahiliye gittim muayene etti euthyrox 50 MCG adlı ilacı verdi her ay kontrol edeceğiz dedi...Şimdilik ilacı kullanıyorum sonucu her ay yapılan kontroller gösterecek...Bende ister istemez tedirgin olmuyor değilim ama size tavsiyem net üzerinde okuduklarınıza hemen kaptırmayın kendinizi ...Herkeste yaşanan belirtiler aynı sonucu göstermez ...Allahım hayırlısı ile evlatlarımızı kucağmıza almayı nasp etsin inşşş. :)

Kızlar geçmiş olsun ben de bugun aklıma takılınca baktım. Benim tsh 2.73 tü. Bi kadın doğumcu dahiliyeye git dedi diğeri gerek yok normal dedi. Biraz da rahatsız olduğum için aksattim. Şimdi gözüm epey korktu. 14. haftadayim geç mi kaldım yarın gitcem doktora.

tsh için başta çok endişeye kapılmış olanlardanım bendee..

şöyle ki insan az bir yükseklikte bile korkuyor nettekileri okuyuncA ama o öyle kolay değil.
hamilelik boyunca farkedilmezse ve tedavi olmazsa bir ihtimal oda bir ihtimal olabilecekleri sıralıyorlar.
korkmayın içinizi ferah tutun zaten sentetik bir hormon ilacıyla 1 haftada düzelen birşey

polaris ben endokrinolojiye gittim. kadındoğumcum bekle ilk 3 ay olabiliyor artış demişti. endokronoloji uzmanı da aynı şeyi söyledi.2,70 çıktı son tahlilde 3 ten aşağıdasın ilaç vermeyeceğim dedi. bi ay sonra kontrole çağırdı. oran tehlikeli değil dedi

Teşekkürler kızlar. Ben o hafta sonu gittim düşmüştü epey şükür. İnsan cidden internetten bi şeyler okuyunca korkuyor. En iyisi bakmamak ama dayanamıyorum işte. İnşallah bebeklerimizi sağ salim alırız kucağımıza.

Benimde 10 hafta gebeligimde cikti 4 kusur gelmisti tsh degrim levitrol yarim yarim kullanmaya basladim doguma kadar ...baska sebeplerden erken dogum yapti bebegimin topuk kanindada tsh cok yuksek cikti suan 3 aylik eutrox yarim yarim kullniyoz 3 yasina kadar kullancakmisiz her ay kontrolle gidiyoz kullanilmadigi taktirde zeka geriligine yol.acabiliyomus m3cburen kullanorum

ben gebe kaldığımda istenen ilk testleri sağlık ocağında yaptırmıştım, doktor 14- 15. haftaydı onları görmek istedi, ilk haftalarda tsh 3,5 çıkmıştı, tsh ı yüksek bulduğunu söyleyerek tekrar tahlil istedi, 4,7 çıkınca dahiliyeye gönderdi, dahiliyeci; gebelerde tsh ın yükselmesi genelde rastladığımız bir şey, çünkü bebek tsh ı henüz salgılayamadığı için anneninkini birlikte kullanıyorlar, bu yüzden yeterli gelmiyor, tiroid bezlerinin çalışması az geliyor, takviye tiroid hormonu almayan gebelerde doğan çocuklarda yapılan araştırmada bir çok çocuğun okul çağında geç öğrendiği, öğrenme güçlüğü çektiği saptanmış dedi, doktorların da genelde bunu, annenin ilacı alması, durumu önemsemesi için anneye çocuğun zekası geri kalabilir diyerek söylediklerini , bunun da annede endişeye sebep olduğunu söyledi, yani endişelenecek birşey yok ama ilacı kullanıp tsh ı kontrol altına alıcaz, bunun bebeğe zararı yok aksine faydası var dedi, bir ay kullanıcaksın tekrar tahlil yapıcaz dedi, ona göre ilacı belirlicez dedi. ben de 1 ay olcak kullanıyorum, 4 gün sonra tekrar gidicem inş tahlil için.

Son düzenleme:
selam arkadaslar normal TSH degerleri 0.35-4.94 olması gerekirken benim TSH degerim 5.57 çıktı. İki doktora birden gidiyorum biri devlet digeri özel ikisi de bana ilaç vermedi ilaca gerek yok dedi . Şİmdi siz böyle söyleyince ben bi tırstım bana neden vermediler ki anlamadım

Canım ben dahiliyeye gittiğimde 2.73 tü. Bu oranla bile ilaca başlaman lazım gebelikte en fazla 2.50 olmalı dedi. Ama belki senin de zamanla düşeceğini düşünmüştur dr lar. En doğrusu onlara güvenmek.

benim gittiğim dahiliyeci doktor gebeliğin 1.,2. ve 3. dönemlerindeki ideal tsh değer aralıklarını sıralamıştı ayrı ayrı, belki de gerçekten ilaç şart değildir, bilmiyorum , istersen diğer randevularında iki doktora da bunu sor, ama tavsiyem internette okudum böyle yazmışlar deme, direk sana diyeceği sey internete filan bakma olacak, bi tanıdığından bahseder gibi filan anlat canım

bana da endokrin doktorum 6yı geçmeden ilaç vermem demişti.

benim 2,46 idi. bir ay snra 3,38 oldu sonra kadın doğum endokrine en yakın zamanda gideceksin dedi. aradan 3 hfta geçti endokrine gittim o da şu aşamada vermşiycem dedi. kurban bayramından snra tekrar gel tahlil yaptır sonuc bakcam dedi. tahlil sonucumda 2,46 ya düştü.

doktor ilk muayenede bir sıkıntın var mı dedi yok dedim. bebek gelişimi nasıl doktor ne diyor dedi her zaman iyi olduğunu söylüyor dedim. bu çok iyi dedi. boynumu kontrol etti yutkundum, troidlerin normal çalışıyor dedi. ilaç verirsem tiroidin normalden çıkar tembelleşir çalışmaz hep ilaç iser dedi. 6 yı geçmediği sürece normal dedi. tiroid çok oynaktır iner de çıkar da dedi. son tahlilim içinde herşey normal ilaçsız düşmüş gördüğün gibi bebekte de sıkıntı yok o zaman bana da bşy kalmamış dedi. hamileliğinin 7. ayının sonunda tekrar tahlil yaptır gel bakalım ne durumdasın dedi. hamileliğinin tadını çıkar dedi.

bir de şu var bende hamilelikten öncede tiroid yoktu. Dolayısıyla hamilelikten dolayı çıktığı için ilaç vermedi.

Senin bebeğinin gelişimi nasıl şuan?

Ne güzel konuşmuş senin doktorun benim doktor direk ilaç verdi tahlil sonucum 5.15 ti oysa 2 gündür ilaç kullanıyorum genetik olarak guatr hastalığı var aslında sülalede kafam karıştı nerde oturuyon cnm senin doktorun kim??

Hımmm muhtemelen yüksekbulduğu için bi de ailede olduğu için ilaç vermiş demekki senin doktorunda vardır bi bildiği canım..

ben istanbul çekmeköyde oturuyorum. Ümraniye Sondurakta özel bir klinik. ama doktor alanında çok iyi.. tiroid hastası olan arkadaşım tavsiye etti. muayenesi de uygun 75 tl her zaman gitmiyorsun zaten.. doktor Levent Akkaya kendisi nükleer tıp uzmanı daha önce üsküdar devlet hastanesi ve ümraniye devlet hastanesinde çalışmış. sonra da kendi muayenehanesini açmış. memnun kaldım ben...

Toksoplazma sonuçlarım geldi şükürler olsun bağışıklığım mevcut çıktı hastalığın bi zararı yokmuş :)

Kızlar ben de yazmıştım hani iki doktorum da vermedi ilaç diye iki gün önce tekrar test yapıldı ve değerlerim düşmüştü. Doktora neden düştü dedim hamilelikte ilk haftalarda vücut farklı bir durum algıladığından yükselme olabiliyormuş. Çok şükür Allahım .. cevaplar için de teşekkürler

kızlarrr yaklaşık 5 haftalık hamileyim, tsh değerim 3.25 çıkmış. . çok mu yüksek doktorum 2.5 altı olmalı dedi bi ilaç verdi çok düşük bir dozda.. onu kullandığım halde düşmemiş değer yine

Canım doktorun neden hemen ilaç verdi acaba hamileliğin ilk zamanları yüksek olabiliyor. Hiç stres yapma hem bu sayfadakileri oku. Tsh korkulacak bir şey değil Allah başka dert vermesin

Kizlar
5-6haftalik hamileyim. 1 bucuk yildir falan euthrox 50 mg kullaniyorum gecen hafta dahiliyeye gittim 2,58 cikti.
Doktor hem " hamilelikte 2 ila 2 bucuk arasi olmali" dedi hem ilacimi yuksrltmedi.
Sonucta gebelik ilerledikce tiroid ihtiyacim articak ustelik 7-8 hafta sonra baktir dedi.
Ne tavsiye edersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…