Tübüler Meme Deformitesi

LeylaHanim

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
17
3
286
İstanbul
Arkadaşlar,

Benim de göğüslerim küçük ancak zadece küçük diye adlandırabileceğim bir durumda değil. Yapısındaki tuhaflığın internette bayağı araştırdıktan sonra ismini bulabildim.

TÜBÜLER MEME DEFORMİTESİ

Bunun ne olduğuna dair bir türk hekimin sitesinden şu açıklamayı buldum.

Tübüler meme deformitesi gelişimsel olan bir gelişme geriliğidir. Burada memenin alt yarısında bir gelişme geriliği vardır. Memenin tabanı dardır, meme genel olarak küçüktür, varolan meme dokusu sanki meme başına doğru fıtıklaşmış gibi görünür. Meme silindirik bir şekilde gelişmiştir. Bu vakalarda tek bir ameliyatla tam düzelme sağlanamayabilir, ikinci bir ameliyat gerekebilir. Bazı vakalar tek taraflı olur ve simetriyi sağlayabilmek için küçük ve tübüler olan tarafa protez koymak gerekebilir. Ameliyatlar genel anestezi altında ameliyathane şartlarında gerçekleştirilir. Ameliyat ile çok geniş olan meme başındaki koyu renkli alan küçültülür, dar olan meme tabanı genişletilir. Meme dokusu yetersiz olduğundan genellikle meme protezi koyulması gerekir. Her iki taraf arasında simetri sağlanır.

Bu konuya türk hekimleri sitelerinde pek yer vermemiş. Yani ya ülkemizde bu sorun pek bilinmiyor ya da yaygın değil. Ben de yabancı sitelerden inceledim. Bu tür ameliyatlar uzmanlık gerektiren zor ameliyatlar. Kötü ameliyat sonuçları ise kabus gibi.

Meme tiplerini görmeniz için bir şema paylaşıyorum:

Bu konuda daha önce yardım almış olan, doktorunun sende bu sorun var dediği kimse olmadı mı? Bu sorunu olup da çözümlenebilmiş arkadaşlar var mı? Bildiğiniz yetkin doktor isimlerini bizimle paylaşır mısınız?

Son düzenleme:
ben çok zorlu bir zaman geçirdim özel mesaj atmaya çalıştım fakat atamıyorum malesef msj sayım çok az olduğu için ordakilerden çok daha korkunç göğüslere sahiptim kendimden nefret ediyordum çoğu zaman ve gezmediğim doktor kalmadı hepsi ticari baktı yada çok büyük izlerden söz ettiler doktor ararken bile psikolojim iyice bozulmuştu fakat en son fuat yüksele ameliyt olma kararı aldım şuan çok mutluyum ve çok iyi bir karar almışım hem çok az iz hem dierki doktorlar gibi ticari bakmayan bir doktor hemde çok temiz ve güzel bir ameliyat oldum 1 buçk ay önce ve çok iyiyim şuan fuat bey bu konuda deneyimli aynı zamanda buda bir +

şemaya bakınca ilk görüntüler çokta kötü görünmüyor ama tabi bu sadece şema ilk resim benimkine benziyor mesela :78:
fuat beye gelince çok naif biridir benim doktorum 2 sene önce burnumu yaptı ağrı kesici bile kullanmadım çok şükür
memnunum şimdilik bir sorun yaşamadım hatta ameliyat sonrası oğlum sarılmak isterken kafası çarptı yok öyle bir acı
göğüs içinde çok istiyorum ama hem eşim özel olmaz diyor hemde ben evimde geçirmek istiyorum o yüzden ist gidemiyorum malesef

mesj atamıyorum yeni üye olduğum için şöle söleyim arkadşınız için muhteşem bir ameliyt geçirdim benim bomboştu etimin içi hiç kas yoktu sadece kendi etimi doldurdu 225cc kullandı ama ben ameliyt öncesi ne yapıcağını bile bilmiodum sadece bana südyen ölçüsü söledi etini doldurduğumda böle olucak die şuan çok memnunum ama ameliyt sonrası çok isyan ettim ağrılarım için ama benimki dierki ameliytlar gibi değildi göğüsümün içinde kırım işlemleri yapılmıştı ama şuan hayal bile edemediğim göğüslere sahibim çok memnunum buarada ben hem burun hemde göğüs ameliytı yptırdım ve 2 sindende çok memnunum

bnde bgn doktora gttim benim de göğsüm tübüler memeymiş.sol göğsüm çok küçük sağ byük ve sarkık.sol göğsümde byümesini engelleyen bantlar varmış onu temizleyip protez takılcakmış dieride dikleştirilcekmiş ve 3.5 milyar dedi.gerçkten rhtsız oluyorum görüntüden ama çok ta korkuyorum ameliyttan ve yaşım dha 19

tübüler meme ameliyatı oldum korkutmak gibi olmazsın inanılmaz zor ve ağrılı bir ameliyat 1 ay geçmesine rağmen hala ağrılar devam ediyor ama görüntü olarak hiç bu kadarını düşünememiştim benim protez ve yağ takviyesi yapıldı sıfır ve şekilsiz olan göğüslerimlerimden eser kalmadı gün geçtikçe dahada şekilleniyor ve görüntüsü düzeliyor

Merhaba arkadasiminda memeleri tubulermis biz sarkik die gitmistik doktora onun icin. ben buyutturdum onun daha mesakkatli bi operasyonmus o yuzden arastiriyo suan.acaba hangi doktora ne kadarq nerde oldunuz bu operasyonu cokda fazla bisey bulamadik bu basliktan baska forumda.

Benim de goguslerm tubuler ben de ameliyat olmak istiyorum ama nasıl bir ameliyat oldunuz riskleri neler ameliyatı nasıl oldunuz beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

Doktor tavsiyen için çok teşekkür ederim Nightfairy. Bir de fiyat konusunda bilgi paylaşsaydın harika olurdu. Bu arada burun ve memeyi aynı anda mı yaptırdın?

Bu konuya yazmayalı çok zaman olmuş. Biliyorsunuz ameliyatlar oldukça masraflı ve bu ameliyatta uzman doktoru bulmak oldukça zorlu.

Geçen yıllar içinde birikim yaptım, ve 2012'de Barış Çakır ile görüştüm. Bu aralar yeni doktorlarla görüşmeye devam ediyorum. Görüştükçe aldığım görüşleri size yazacağım.

2012'de Barış Çakır göğsüm için meme başı kesisi yaparak tübüler yapıyı düzeltmeyi, meme ucu bölgesinin çapını azaltmayı ve protez kullanmak yerine yağ enjeksiyonu yapmayı önermişti. O zamanlar 8000 TL olarak ameliyat ücretini belirtmişti. Şu anda ise kendisi oldukça popüler olduğu için sadece yüze yağ enjeksiyonunu 7500 TL'ye yaptığını ve muayenesinin ücretli olduğunu duydum.

Bana yağ enjeksiyonu önerilince araştırdım ve bu işlemin meme için tek başına çok tercih edilen bir yöntem olmadığını, daha çok protezle birlikte tamamlayıcı şekillerde kullanıldığını öğrendim. Ayrıca yağ enjeksiyonu mamografide kansermiş gibi gözüken yapılar oluşturuyormuş ve eşit şekilde erimiyormuş. Konulan yağın %60'ı vücut tarafından geri emileceği için de boşa çaba gibi geldi bana...

Geçen hafta Hasan Fındık ile görüştüm. Konsültasyon ücretli değil. Yardımcısı Canan hanım kesinlikle çok tatlı ve ilgili bir hanım. Hasan Bey'in standart bir meme büyütme ameliyatı fiyatı varmış 10.000 TL, 2 yıldır zam yapılmamış haliymiş. İstanbul Anadolu yakasında çeşitli hastanelerle çalışıyormuş ancak fiyat farketmiyor.

Göğüs yapımı incelediğinde bana lolipop kesi ile ameliyat yapması gerekeceğini. Bunun çirkin bir görüntü yaratacağını. Süt bezi yapılarına zarar verme olasılığının yüksek olduğunu ayrıca his kaybı yaşatabileceğini belirtti. Sıkıntımın %100 geçmesinin tek yolunun bu olduğunu ama bana bu sıkıntıları yaşamak istemiyorsam %70 memnuniyet yaşatabileceğini belirttiği başka bir yöntem önerdi.

Bu yöntem ile meme altından kesi yapılarak kas altına damla şekilli FDA onaylı protezlerden herhangi birini koyabileceğini iletti. Yine de memede ekstra bazı işlemler yapacakmış. Kas altı olmasının nedeni meme altında doku eksikliği nedeniyle protezin dışarıdan hissedilmesi olasılığıymış. Ve protez ne kadar büyük olursa o kadar memnuniyetimin artacağını, tübüler görüntünün azalacağını iletti.

Haftasonu Youtube'dan tübüler meme operasyonu görüntüleri izledim. Bir tanesi de şuydu:
bu ameliyattan herhangi bir memenin his kaybı yaşamadan çıkması imkansız gibi bir şey bence. Yüreğiniz kaldırmayacaksa hiç izlemeyin :)

İlerleyen günlerde birkaç doktordan daha randevu alıp görüşlerini ileteceğim size. Başta yukarıda önerilen Fuat Yüksel ile görüşmeyi çok istiyorum.

Tübüler meme ameliyatı olan arkadaşlara da bir çağrım var. Yaşanılan ağrılı iyileşme dönemi sonrasında memede his kaybı olup olmadığını belirtebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Nonamefish kime oldun ameliyatı? Şu anda durum nedir? His kaybı var mı?

Nonamefish kime oldun ameliyatı? Şu anda durum nedir? His kaybı var mı?
mesajlara yeni bakabildim ben tavsiye üzerine macide yakuta oldum süper bir doktor ssk hastanesinde çalışıyor ve boşuna yüksek miktarda paralar vermeyin ssk karsılıyor uyusukluklarım yeni yeni geçiyor artık üzerine yatabiliyorum macide hm çok pozitif ve cok ilgili bir doktor ama gerçekten agrılı bir ameliyat birkaç gün wc için bile kalkamıyorsunuz benim ameliyatım 5 saat sürdü refakatçilerinize söyleyin beklerken panik oluyorlar evet ciddi agrı çektim ama sonuç çok güzel

Benim de goguslerm tubuler ben de ameliyat olmak istiyorum ama nasıl bir ameliyat oldunuz riskleri neler ameliyatı nasıl oldunuz beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

mesajlara yeni bakabildim ben tavsiye üzerine macide yakuta oldum süper bir doktor ssk hastanesinde çalışıyor ve boşuna yüksek miktarda paralar vermeyin ssk karsılıyor uyusukluklarım yeni yeni geçiyor artık üzerine yatabiliyorum macide hm çok pozitif ve cok ilgili bir doktor ama gerçekten agrılı bir ameliyat birkaç gün wc için bile kalkamıyorsunuz benim ameliyatım 5 saat sürdü refakatçilerinize söyleyin beklerken panik oluyorlar evet ciddi agrı çektim ama sonuç çok güzel
gerçekten korkutmak istemiyorum ama ciddi agrılı bir ameliyat çünkü direk kaslarla ilgili inşallah sizde böyle agrılı olmaz ama ameliyat sonrasında bazı yasaklar var hızlı hareket etmek 1 kilo üzerinde birşey tasımak aniden uzanmak birkaç ay dikkat etmeniz gerekiyor güzel yani sütyen takmıyorsunuz birkaç ay sütyende yasak allah yardımciniz olsun aklınıza takılan başka soru varsa yardımcı olurum

ben ameliyattaki şekilde kesikle ameliyat oldum hem protez hem yağ enjeksyonu oldu hiz kaybı yerine geliyor ilk iki ay hiç his yok bende oyle kalacagım diye korktum ama simdi hislerim yerine geldi dahada hisler normale dönecekmiş doktorumun söylediği 1 yıl sonra hiçbir şekilde ameliyat oldugunu hissetmeyeceksin dedi his kaybının en güzel yanı pansumanlarda ve dus alırken hiç acı hıssetmiyorsunuz :)

Teşekkürler verdiğin bilgiler için Nomamefish :)

Buraya yazdığımdan beri 3 doktorla daha görüştüm ve ameliyatımı 2 hafta önce oldum bile

Şimdi sırasıyla görüştüğüm doktorları ve fiyatlarını paylaşmak istiyorum. Doktorları seçerken muayene ücreti istememesi de kriterlerimden biriydi. Muayene ücretini çok anlamsız buluyorum, sonuç olarak tedavisi bulunmamış bir hastalığa tanı koymuyorlar muayene esnasında. Prosedür hakkında bilgi verip ücretini belirtiyorlar ve görüşmeleri 10 dk sürüyor. Kimi doktor muayene ücretini eğer ameliyat olursan ameliyat ücretinden düşerken kimisi de sadece botox vs işlemlere sayabileceğini belirtiyor. Bu tip doktorların ücret skalası da 150 TL ile 400 TL arasında değişiyor.

Hatırladıklarımdan birkaçı şöyle:

Naci Çelik'in muayene ücreti 200 TL. Ameliyat ücreti de 8500 TL'den başlıyor.
Cengiz Açıkel'in muayene ücret 150 TL.
Evrim Uçkunkaya muayene ücreti 400 TL, ameliyat olursanız ameliyat ücretinden düşüyor.
Prof Dr Tayfun Aköz muayene ücreti 200 TL, ameliyattan düşmüyor. Ortalama ameliyat ücretini de belirtmiyorlar telefonda.

En son Hasan Fındık ile görüştüğümü yazmıştım, sonrasında Nightfairy'nin tavsiye ettiği Prof Dr. Fuat Yüksel'den randevumu aldım ve görüştüm.

Kendisi çok nazik ve kesininlikle işinin ehli bir doktor. Ben şunu yaptım bunu yaptım diye hava atmıyor, açıyor bilgisayarını, yaptığı ameliyatlardan gösteriyor. Mevcut görüntünüze photoshop yapmak yerine asistanları geliyor size sütyen giydirip içine de implantların farklı boylarından koyup nasıl görüneceğine bakmanızı sağlıyor. Hatta bir de üzerime beyaz t-shirt giydirdiler ki daha iyi karar verebilin.

Hocamız daha önce tübüler tipi onlarca ameliyat yapmış, çok yoğun tübülerden az tübülere kadar birçok örnek gösterdi. Bende tübüler durumun çok yoğun olmadığını, areola altı kesisiyle ve yuvarlak protezle ameliyat yapacağını, rahatsız oluyorsam eğer areola derisinden de küçültme yapabileceğini söyledi. Ameliyat ücreti 8500 TL, muayenesinin hemen karşısındaki Kızıltoprak Florence Nightingale hastanesinde yapıyor ameliyatlarını. Yakın tarihe ameliyat randevusu verebiliyor. Günde 4 ameliyata girdiğini de belirteyim bu arada... Ekip olarak ilgili tavırlarını da kafama yazdım ve son randevu aldığım doktorla görüşmek üzere ofisinden ayrıldım.

O hafta sonu Güncel Öztürk'e gittim. O da Barış Çakır'ın burun konusunda ezeli rakibi, belki biliyorsunuzdur. Hatta Barış Çakır'ın Fulya Acıbadem'i bırakıp Amerikan Hastanesi'nde ameliyat yapmaya başlamasının nedeni de Güncel Bey'in Acıbadem'e başlaması diyorlar...

Neyse dedikoduyu bir kenara bırakalım şimdi. Ofisi Fulya'da Acıbadem Hastanesi'nin hemen karşısında. Genç bir cerrah, babadan heykeltraş... Güncel Bey de bana Fuat Bey gibi yuvarlak protez ve areola kesisi dedi yalnız bunlara ek olarak meme dikleştirmeye de gerek var dedi. Tübüler meme ameliyatını sanıyorum ki daha önce çok yapmamış bana normal birkaç meme ameliyatı sonucunu gösterdi bilgisayardan. Kağıda bu iki işlemi yazıp asistanlarına yönlendirdi fiyatı konuşmak üzere. Ameliyatımın bedelinin 5000 EUR!!!! olduğunu öğrendim. İki işlem olduğu için ve implantların parasından düşüm yapamayacaklarından böyle olduğunu, pazarlığa da açık olmadığını belirttiler. Çok merak edip burun estetiğini ortalama kaça yapıyorsunuz diye sordum o da 4000 EUR imiş, sudan ucuz...

Şimdiye kadar yüz yüze görüştüğüm 4 doktordan, fiyatlarından ve önerdikleri ameliyat yöntemlerinden yola çıkarak Fuat Bey'e güvenmem gerektiğini anladım.

Kendisinden tekrar bir randevu aldım. Çünkü aklımda hazır narkoz alıyorken bir de uyluk içine liposuction yaptırma fikri de vardı. 1,56'ya 53 kilo biriyim aslında çok ihtiyacım yok ama bölgesel yağlanma bir bela biliyorsunuz sporla falan bile gitmeyen inatçı bir yağ grubu söz konusu.

İki ameliyatı da tek narkozla yapabileceğini, meme ameliyatının 1, liposuction'ın da 1 saat süreceğini söyledi. Sadece lipo işlemi yaptırsam 4000 TL'lerden başlayan fiyatlar söz konusuymuş ancak tek narkozla bu iş halledileceği için 2500 TL dedi ve pazarlıkla birlikte meme + lipo işlemini 10000 TL'ye bağladık. Çok iyi pazarlık yaptığımı söyleyemeyeceğim doğrusu.

1,5 hafta sonrasına gün aldım ve ameliyatımı oldum. Mentor, yuvarlak 325 cc protez kullandı. Dual plane şeklinde yerleştirildi. Daha önce de bahsettiğim gibi areola altında kesi var sadece. Meme ucu derisinden daraltma yaptırmadım. Ne kadar az kesik o kadar iyi... Liposuction'da da toplam 600 cc yağ çıkmış, her bacağımda 2'şer iğne deliği var onlara da 2'şer dikiş atılmış. Hepsi eriyen dikişlerden...

Şu anda ameliyat sonrası 2 haftam doldu. Özellikle sağ yanım inanılmaz ağrıyordu protez sinir uçlarına sürtünüp beni deli ediyordu ama bu his geçti çok şükür. Bacaklarım da inanılmaz şekilde morardı ve kas içi bilye gibi sertlikler oluştu ancak 3 aya kadar sonuç alacağımı söylemişti doktor. Gece gündüz liposuction için korse giyiyorum 2 hafta daha giyeceğim.

Memeler bir arkadaşımın tabiriyle barbie bebek memesi gibi şu an. Taş gibi ve dimdik. Umarım daha yumuşar ve doğal bir forma kavuşur zamanla.

Sonuçtan genel olarak çok mutluyum. Başka sorularınız olursa yanıtlamaktan mutluluk duyarım

Ha bu arada aklıma gelmişken, iki ameliyatım sadece 1 saat 40 dk sürmüş, inanılmaz eli çabuk bir doktor. Ekibiyle de çok uzun süredir çalıştığı için hızlı olduklarını söylemişti.

Bu arada his kaybı olmadı. Sadece ödem yoğun olduğunda biraz tuhaf hissediyor insan...

Bir de ameliyatın ilk 3 günü cehennem azabı gibi. Hele ilk gün sadece parmaklarını kıpırdatabiliyorsun. Nefes alırken bile canın yanıyor. 1 gün hastanede yatılıyor, iyi ki morfin yapıyorlar morfin olmasa hiç çekilmez...

Tuvalete bile giderken 30 kere düşündüm. Sırtımdan iterek beni kaldırdı 2 kişi... Ertesi gün de yatmam gerekir mi diye düşündüm ciddi ciddi ama 1 günde bile çok şey fark ediyor. Ha bir de 1 gün ekstra yatış ücreti indirimli olarak 500 TL idi. Onun da kararımda az da olsa etkisi olmadı değil... Sonuç olarak insan evinde daha rahat yatıyor dedim, tek fark morfin iğnesi vurulmayacak olmamdı. O yüzden ağrı kesici iğne yazdırıp ona güvenerek eve çıktım. İğnelere ihtiyaç duymadım Allah'tan. Öyle böyle geçiyor zaman. 4. gün banyo yapabildim ve doktor kontrolüne gittim.

10 günlük rapor yazma hakları var. 10 gün işe gitmedim, 10 günün sonunda rahatça işe gidebildim. Bilmeyenler de bir şey fark etmedi... Dedikodum yapılmayacağı için içim rahat bu sayede...

Şu an yazını bulduğum için gerçekten çok çok mutluyum
Az önce eve geldim ve hala kafam allak bullak
Meme büyütme için 2 ayrı doktorla görüştüm ve ilk doktor (Ali Rıza Öreroğlu / Esteworld) tubuler memelerin var dedi. Meme çapını genişletmek gerek dedi İllaki T şeklinde iz kalır dedi ama Kararını vermeden düşün dedi çünkü süt kanallarını kesmem gerek eğer ikinci çocuk düşünüyorsan emziremezsin dedi (sadece %30 ihtimal varmış tekrar emzirebilmem için)
Ayrıca tubuler memede illaki kas üstü olmalı ve yuvarlak Protez dedi... Cc olayını konuşamadık bile - zaten 10 dk sürmedi herşey - Fiyat 8000 TL fakat ameliyat tarihini hemen belirleyip 200 tl ödeme yapmam gerek yoksa kışın tan sezon ortasıymış 10 000 TL ödemem gerekirmiş..., hiç hoş bir şey değil bence. Ameliyat 3 saat sürermiş! Ailemdeki kas hastalığını kendin anestezi doktoru ile görüşürsün dedi.

Çıktığımda ağlayacaktım nerdeyse
Eşimle ikinci çocuk isteyip istemediğimizden emin bile değiliz ama hayatımı buna göre yönlendirmek de saçma....
Offf
2 saat sonra başka doktor ile görüştüm ( Bora Ok - Newest)
Tam bi saat konuşmuşuz... Ölçtü biçti çizim yaptı göğüslerime . Dikleştirme ve meme areolasını biraz küçültme artı protez - fakat Kasaltı dual plane - 325 - 350 cc iyi olurmuş, yuvarlak protez ama damla da olabilirmiş.... Tubuler memen var yada yok demedi... Sonra öbür doktorun söylediklerini anlattım, herkesin kendine göre doğrusu vardır şeklinde konuştu. Ne bileyim herkese Kasaltı yapıyor bu bana çok doğru gelmedi ama çok ilgilendi gerçekten çok samimi. T şeklinde yaptığı bi ameliyatın sonuçlarını gösterdi - çok da başarılı olmuş, " belki de sana T şekline gerek bile kalmaz buna ameliyat esnasında karar verebilirim " dedi... Yani meme başından kesi belki yeterli olabilecek... Dren kullanmıyor ve anlattıklarından ikna oldum ... Ameliyat Esnasında beni oturur pozisyona getirip bakacakmış Nasıl olduğuna.... 5 güne hastalarımın bavul taşıyabilecek duruma gelmesi benim için çok önemli dedi. Sırt üstü yatman şart değil sadece ağrıdan dolayı ilk günler öyle yatman gerekebilir ama yan veya yüzüstü yatsan dahi zararı olmaz dedi...
Bu arada başka doktorlarla tabi görüş diyor ama bence 4 doktoru geçmesin kafan zaten şimdiden karışmış dedi. Gelelim en önemlisine; Süt kanallarının hepsini kesmem gerekmez örneğin 300 kanal varsa 100 tane kesilir gerisi kalır diyor yani büyük ihtimalle emzirebilirsin tekrar diyor (% 100 garanti yok tabi ama çok daha yapıcı konuşuyor)
Ameliyat 1,5 saat sürer dedi. Ailemdeki kas rahatsızlığı ile çok ilgilendi bu durumu anestezi doktoru ile kendi görüşmek istiyor. Tabi Anestezi doktoru benden gen tahlili vs isterse nerden Nasıl yaparım bilmiyorum Fiyat; 7700 TL

L LeylaHanim
Sonuçlarının resmi var mı? Görmem mümkün mü? Kafam çorba gibi :) senin doktorun da uygun fiyat vermiş bence profesör olmasına rağmen- aslında ben de görüşmeyi isterim

Görüş tabi tatlım.. Senin öncelikle öğrenmen gereken gerçekten tübüler olup olmadığın ve hangi yöntemin sana uygun olacağı,ameliyatta nelerin yapılması gerektiği ... Aynı olan yöntemler olursa maddi manevi hangi doktor içine sinerse onu tercih edersin.. Hakkı'nda hayırlısı olsun,hafi bakalım. Sürecini merakla takip edeceğim

Çok teşekkür ederim Arzumcuğum çok ilgilisin :) iyi ki varsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…