Tuhaf geçen iş görüşmesi

"Bütün stajyer adaylarına bu gibi sorular mı soruyorsunuz, yoksa kadın olduğum için mi bu sorulara maruz kalıyorum?" diye sorsaydınız keşke.
O an aklıma gelemedi hiç bunlar ilk staj görüşmem çok heyecanlıydım

Merhaba herkese iyi geceler , okulum yeni bitti tanıdığımız bir ofiste staj yapıyorum ancak iş yoğunluğu daha fazla olan büyük bir ofise geçmek istiyorum bu yüzden baronun sayfasındaki ilanlara başvuruyorum .

Salı günü bir görüşme yaptım ve benim açımdan çok olumlu geçti . Kurucu 2 avukat var salı günü sadece biri ile görüşebildim , “ benim için okeysin ama ortağım ile de bir görüşme yap “ dedi . Bugün için tekrar çağrıldım

Bugün diğer ortak ile yaptığım görüşme çok tuhaf geçti . Odasına girdim konuşmaya başladık . 2-3 dk olmadan “ çok kırılgan bir yapınız var en ufak zorlukta kaçacak gibisiniz , hemen sinirlenir misiniz sizi nasıl kızdırırım “ dedi . Önceki staj deneyimlerimden bahsettim “ onlar önemli değil “ dedi . Stajyerden beklentiniz nedir diye sorduğumda ise “yok” dedi.

En saçması ise “ yüzünüze yaptırdığınız dudak dolgusu ve burun estetiği ifadenizi etkilemiş galiba çok soğuk duruyorsunuz zaten dudak dolgusu anatomiyi değiştiriyor “ dedi .” En uzun ilişkiniz ne kadar sürdü zorluklara ne kadar dayanıklısınız “ bu tarzda sorular da sordu

ilk staj görüşmemdi çalışma hevesim kaçtı resmen büyük bir büro , her görüşmem böyle mi geçecek en iyisi tanıdık büro da devam etmek mi ? Deneyimleri olanlar paylaşırsa sevinirim
berbat bir is yeriymis. ne kadar buyuk olursa olsun hicbir kurum ya da firma dis gorunusuzle ilgili fikir belirtmeyi birakin ifadelerinizi bile buna baglayamaz! ne munasebet ya erkek bir basvurana da bu sekilde sorular soruyor muymus?!

Ben sana bir 12 sene sonradan sesleneyim genç meslektaşım. Asılma falan değil o ; kadar salak olmayacaklarını varsayıyorum. Bu üniversitede ezilmiş , reddedilmiş, hor görülmüş gariban erkek hukuk öğrencisinin, kalantor bir avukata dönüşünce geçmişin yaralarını iyileştirmek, kendini tatmin etmek, egosunu beslemek için güya iş görüşmesi adı altında yeni başlayan genç meslektaşların ömrünü tüketmesidir, var benimde malesef öyle tanıdıklarım. Yoksa kimsenin iş ahlakı sabrı botoks konuşarak, burç sorarak,özel hayatı ile ilgili abuk sabuk varsayımlar da bulunarak öğrenilmez. Kişinin iş ahlakı ve sabrının gönül ilişkisi ile ne ilgisi var. Benim yakın bir bir kız arkadaşım üçüncü kocayı yeni boşadı ama tanıdığım en cevval avukatlardan biridir .Sanki hukuk dünyasında herkes evli mutlu çocuklu mu yaşıyor? Akıllarınca iki ortak muhabbet konusu olsun diye seni böyle abuk sabuk sorular sorarak köşeye sıkıştırmışlar. İş görüşmesinde profesyonel olmayan yerden iyi birşey çıkmaz. Umarım gönlünüze göre bir yer bulursunuz

Adam aklınca çabuk sinirleniyor mu,sinirlense ne yapar gibi seni çözmeye çalışmış ama sacmalamis. ...yada alma niyeti yok ama böyle olsa bile profesyonellikten uzak bu konuşma ile iyice batirmis

Merhaba herkese iyi geceler , okulum yeni bitti tanıdığımız bir ofiste staj yapıyorum ancak iş yoğunluğu daha fazla olan büyük bir ofise geçmek istiyorum bu yüzden baronun sayfasındaki ilanlara başvuruyorum .

Salı günü bir görüşme yaptım ve benim açımdan çok olumlu geçti . Kurucu 2 avukat var salı günü sadece biri ile görüşebildim , “ benim için okeysin ama ortağım ile de bir görüşme yap “ dedi . Bugün için tekrar çağrıldım

Bugün diğer ortak ile yaptığım görüşme çok tuhaf geçti . Odasına girdim konuşmaya başladık . 2-3 dk olmadan “ çok kırılgan bir yapınız var en ufak zorlukta kaçacak gibisiniz , hemen sinirlenir misiniz sizi nasıl kızdırırım “ dedi . Önceki staj deneyimlerimden bahsettim “ onlar önemli değil “ dedi . Stajyerden beklentiniz nedir diye sorduğumda ise “yok” dedi.

En saçması ise “ yüzünüze yaptırdığınız dudak dolgusu ve burun estetiği ifadenizi etkilemiş galiba çok soğuk duruyorsunuz zaten dudak dolgusu anatomiyi değiştiriyor “ dedi .” En uzun ilişkiniz ne kadar sürdü zorluklara ne kadar dayanıklısınız “ bu tarzda sorular da sordu

ilk staj görüşmemdi çalışma hevesim kaçtı resmen büyük bir büro , her görüşmem böyle mi geçecek en iyisi tanıdık büro da devam etmek mi ? Deneyimleri olanlar paylaşırsa sevinirim
2-3 dakikada karakter analizini nasıl yapmis çok merak ediyorum.Kirilgan bir yapınız var yapacağım ilk cıvıklıkta kaçacak gibisiniz demek istemiş sanırım.Şimdiye kadar kaç kisiyi kaçırmışlar acaba?Keske siz de sadece bana karşı mı sulusunuz,yoksa her zaman mı böylesiniz? deseydiniz.Cv bile sormayan,işe alacağı elemanı merak etmeyen,boş boş muhabbet edip aklınca egosunu tatmin etmeye çalışan cıvık bir ortamda calismak size bir şey katmayacaktir.Gorunen köy kılavuz istemez.İş görüşmesinde yaşadıklarınız,yasayacaklarinizin fragmanı olmuş.Sizin gibi gencecik, pırıl pırıl,meslegini icra etmek isteyen müstakbel avukatın böyle basit bir ortama yakismayacagini düşünüyorum.Yerinizde olsam aradiklarinda kararim olumsuz,kriterlerimi karşılamiyorsunuz.Daha kurumsal bir firmada daha saygılı ve profesyonel insanlarla çalışmayı düşünüyorum.Bana ve mesleğime katacaginiz hiç bir artinizin olmadığı kanaatine vardım derdim. 2 dakikada karakter analizi nasıl yapılır,görsünler.Sakin pes etmeyin,bu tür olumsuzluklar sizi yolunuzdan etmesin. Gönlünüze göre bir yer bulacaginizdan eminim.Meslek hayatınızda başarılar dilerim.

İlişki süremle alakası yok sonuçta o duygusal bir konu oluyor dediğim de tmm burda da duygusallık yaratırız sana özel günlerde çiçek alırım dedi
Bu resmen tacize girmiş.
Kurumsal şirketlerde , borsa sektörü gibi stresli işlerde özellikle, ise alim mülakatları aşamasında kişiyi yoğun stresli bir ortama sokulur diye duymuştum (zamanında aldığım bir eğitimde). Hatta ismi stres mülakatı
Yani 'stresliyken nasıl davranirsiniz?' diye sormaktansa gerçekten stresli bir ortam yaratirlarmis, salak salak sorular sorarmis,bekletirmis, saçma yanıtlar verirlermis,böylece kişinin tepkilerini olcerlermis.
Sizin dangalak da yarimkulak böyle bir şey duydu herhalde, kendi aklınca onu uygulamak istedi.
Bana böyle geldi. Ayrıca hukuk alanında çalışılıyor ve büyük bir yer diye kurumsal olduğunu düşünmeyin, benim çalıştığım yer büyüğü geç, Türkiye'nin her yerinde avukatlari olan bir yer. Ama kurumsalligin k'si var sadece. O yüzden burası olmadı,başka yere bak,derim ben . Elbette bulursun sonubda gönlüne göre bir ger

Haddini çok fazla aşmış zevzek patavatsız adam 👊🤬 gitmeyin bence bir daha böyle şuursuz insanla aynı çatı altında çalışılmaz

ceza da alıyorlar ama öyle Sabancı gibi müvekkilleri yok 9-10 kişilik bir büro Ankara da çok çok büyükleri var . Benden CV bile istemediler öyle diyeyim
görüşmeye gittiğiniz yerin Hukuk Bürosu olduğuna emin misiniz?

Back
X