• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tuhaf kayınvalide adayı

biz adetlere göre hiç bir şey istemiyoruz diyin öyleyse nişanlınız ile birleşip...
defalarca söyledik. olan bize oluyo senin annen onu dedi benimki bunu dedi diye kavga ediyoruz ..
valla ben ne böyle gelin olurum ne böyle kaynana.
hayatta gelmek isteyeceğim en son nokta su an bulundugum yer emin olun. bu konulardan cok uzak olmama rağmen içine çekilmem benimde hosuma gitmiyor
ama karsıdan görüldüğü gibi olmuyomuş bende yeni anlıyorum

iletişimi sıfıra indirin. nişanlınızla halletmeye çalışın. zaten faydaları dokunmayacak bari zarar veremesinler :işsiz:

günaydın kızlar,
önce bi kaç örnek vereyim sonra konuyu anlatıcam ki ne alaka demeyin :)

geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler. bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi iyi madem dedim bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş sonra mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.

bunlar niye anlatıyorum konuya geleyim
bnm ablam 1 ay önce dogum yaptı ve kv sürekli gidelim diyor ama icraat yok, nişanlımın kardeşinin 1 hafta önce hayırlı olsun denecek bi işi oldu kv 1 haftadır nişanlıma niye gelmiyorlar niye hayırlı olsun demiyorlar adet bilmiyolar mı vs diye sorup duruyormuş
nişanlım bana sürekli söyler annem saftır anlamaz bilmez adet falan diye bende takmazdım ama şimdi görüyorum ki işine geldiğinde gayet güzel biliyomuş...
evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler..:olamaz::olamaz:

siz olsanız nasıl bi yol izlerdiniz böyle bi durumda

kimse kimseye sürekli gidip gelmek hayırlamak zorunda değil. artık aşalım bence bu adetleri. kimseden bir şey beklemeyin nişanlınla verin el ele her şeyi kendiniz yapın. adet gelenek görenek diye diye ne yuvalar yıkıldı. ne yuvalar kurulmadan dağıldı.

erkek tarafı almaz çarşafı yatak örtüsünü, onları senin çeyiz olarak alman gerekir.
erkek tarafı eşyaları ve düğünü yapar. kız mutfak eşyaları yatak odası falan alır.
havlu ve yatak örtüsü gibi şeylerde kızın çeyizinde bulunur.
işte sizde bu şekilde ama bizde farklıymış mesela her yörede herkeste aynı değil ki

Niye gelmediler diye soran kayinvelideye sen benim anlama hayirlisi olsuna geldin mide beni bekliyorsun derdim!carsaf konusu hariç haklisin! Yüz verme agirdan sat kendini.ne kendini ne de aileni ezdir.hedime alma da ,verme de.Bende saf gibi bi bayramda sandigimda tülbent,patik,corap cikarip götürmustumde annenin yaptiklarini mi getirdin dedi bana.öyle mi birdaha asla bulamaz.Asla almam.Beklemiyorumda almamda.Bu sürećler zor nişanlinda sana laf taşimasin o diyememismi anne siz hayirli olsuna gitmediniz ki onlar gelsin diye?
biz ikimiz kör cahil :olamaz:
beklentim yok yani en azından benim yok..
galiba sadece nişanlım ve benim yok:ruh:

1 kr beklentim yok :olamaz: tek derdim iki tarafında kalbi kırılmadan bitsin bu işler
kv nize laf arasında direk söyleyin
oğlunuza bunu söylüyo muşsunuz böyle şeyler karşılıklı siz ablamın bebeği için geldiniz mi diye
bir defa dişli görünün bir daha da demez bence
annenize de karşılıklı hiçbişey beklememesini söyleyin
saf görünüp uyanık geçiniyor kv

adettendir, adettendir, ooyyhhh afakanlar bastı..
anneyede pes doğrusu, bi yatak örtüsü nedir yahu, erkek tarafı alır ne demek, ben olsam çok kırılırdım..
fazla yüz gözolmadan halledin, adettendir ..

büyükler vazgeçmiyo tamam da siz kesin olarak tavır koysanız bşey diyemezler. atıyorum şu çarşaf mevzusu. orda ağzını açıp annene laf söyleseydin en mantıklısı olurdu? niye nişanlına, o da annesine söylüyosunuz? garip yani.
bizim tavrımız her zaman net yani biz kendimiz almak istiyoruz diyoruz bi süre tm deniyo sonra yine konu başa dönüyo
ilk başlarda olan olaylar bunlar artık hiç bi şekilde laf taşımıyoruz ailelere
ama nişanlımla konusuyoruz tabiki sizin yapmanız gerkeiyomş napalım falan diye dedikodumuzu yapıyoruz:KK48:
çünkü onlar nişanlıma bizimkiler bana yükleniyo ve bi şekilde dışarı atmamız gerkeiyo bu söylenenleri bizde biribimizi bunaltıyoruz:deli:

lutfen yanlis anlamayin ama birakin lutfen bu tip insanlarla evcilik oynama istegini.
ona gelin degil, es namzetinize hanim olun.
cok uzulursunuz.
saygiyi bozmayin, ozel gunlerde size yakisan yakinligi gosterin. genel zamanlarda mesafeli olun.
ilk zamanlardaki bi hevesle kurulan cıvık ilişkiyi mesafeli bi ilişkiye cevirdik şükür ama hak verirsiniz ki herşey bi anda olmuyo
zamanla dengeyi kurucaz sanırım

Adet denen şeylere takılmayın bence. Yatak örtüsü beğendiyseniz alın kendiniz, erkek tarafı alır diye bir adet yok. yeni doğmuş bebek ziyaretine gelmelilerdi tabi nişanlın ve annesi, adet diye değil ama , ayıp olmasın diye.

iletişimi sıfıra indirin. nişanlınızla halletmeye çalışın. zaten faydaları dokunmayacak bari zarar veremesinler :işsiz:
kesinlikle bende öyle düşünüyorum ama ilk zamanlarda o kadar vıcık vıcık bi ilişkimiz vardı ki bi anda bağlantıyı kesmemek ve kırmamak iiiçin yavas yavas uzaklaşıyorum. ve aileme anlatmaya calışıyorum ikimizde calışan insanlarız herşeyi kendimiz yaabiliriz diye

kimse kimseye sürekli gidip gelmek hayırlamak zorunda değil. artık aşalım bence bu adetleri. kimseden bir şey beklemeyin nişanlınla verin el ele her şeyi kendiniz yapın. adet gelenek görenek diye diye ne yuvalar yıkıldı. ne yuvalar kurulmadan dağıldı.
tabikide değil bende öyle düşünüyorum ama bizde oldugu zaman tepkisiz kalıp onlarda oldugunda bizde adettir niye gelmiyolar denmesi bnm ailemin onlardan sogumasına sebep oluyor

kv nize laf arasında direk söyleyin
oğlunuza bunu söylüyo muşsunuz böyle şeyler karşılıklı siz ablamın bebeği için geldiniz mi diye
bir defa dişli görünün bir daha da demez bence
annenize de karşılıklı hiçbişey beklememesini söyleyin
saf görünüp uyanık geçiniyor kv
ben o dişli görünme işini bi kere denedim 2. el gelinlik teklif ett ne münasebet sıfır olcak dedim eve gidince nişanlıma x hanım sıfır gelinlik istiyomş kim ödeyecek demiş..
annemle konusuyorum ama sürekli anlatıyorm ama sana yapılmıyo diğer gelinlere yapılırsa üzülürsün diyo sanmıyorum üzülmem gibi geliyo.

ben o dişli görünme işini bi kere denedim 2. el gelinlik teklif ett ne münasebet sıfır olcak dedim eve gidince nişanlıma x hanım sıfır gelinlik istiyomş kim ödeyecek demiş..
annemle konusuyorum ama sürekli anlatıyorm ama sana yapılmıyo diğer gelinlere yapılırsa üzülürsün diyo sanmıyorum üzülmem gibi geliyo.
üzülebilirsiniz :)
öyle yaparsa ona göre mesafeli olursuunz
bu konuda da dişlilik zamanı gelmiş yalnız o yazdığımı nişanlınızın yanında yapın iyice dumur olsun

herkese herşeye kulağınızı tıkayın adet adı altına mecburiyetler dayatılıyor resmen.
bizde de ıncık cıncık o kadar çok adet vardır ki kv nin yapması gereken. en başta anneme sonra kayınvalideme söyledim istemediğimi. ikiside anlayışla karşıladı.
başta kurulan bağlar çok önemli saçma şeyler için ara açmayın.

Bak sımdı sen o aıleye dahıl olacaksın sen hayırlı olsun demelısın ama aılen demesın , yanı kendını aılenle bır tutmamalısın

günaydın kızlar,

geçen yaz nişanım oldu sonrasında bizde adettir(arastırdım onlarda da varmış bu adet) kız evine giderken kıza ufakta olsa hediyeler götürülür hiç görmedim ben böyle şeyler. bide yatak örtüsü konusu cıktı annemle çarşıdayken bi örtü beğendim alalım dedim erkek tarafı alır dedi iyi madem dedim bende nişanlıma söyledim o da laf arasında annesine söylemiş alcaz diye annesi bizde öyle bir adet yok demiş sonra mesela bayramlarda kız evine gelinir bize bayramda da gelen olmadı ama bizde adettir deyip beni alıp dıdısının dıdısına kadar gezdirdiler o bayram.

bnm ablam 1 ay önce dogum yaptı ve kv sürekli gidelim diyor ama icraat yok, nişanlımın kardeşinin 1 hafta önce hayırlı olsun denecek bi işi oldu kv 1 haftadır nişanlıma niye gelmiyorlar niye hayırlı olsun demiyorlar adet bilmiyolar mı vs diye sorup duruyormuş
nişanlım bana sürekli söyler annem saftır anlamaz bilmez adet falan diye bende takmazdım ama şimdi görüyorum ki işine geldiğinde gayet güzel biliyomuş...
evdekilere söyledim gidelim diye annemde o senin ablana gitti mi cocuk nerdeyse yaşına gircek dedi
nişanlımla arada kalıyoruz düğüne 6 yadan fazla var ve tek derdimiz bu adetler..:olamaz::olamaz:

nevresim kızın ceyizine girer erkek evi almaz cogu yerde bu böyle

bayramda gelmeleri gerektiğini nisanlına söyleyecektin üstüne basa basa .bu fiğerlerinden daha önemli
kız evine gelirken hediye heryerde olmaz

simdi sen diyeceksinki nisanlına hatta annesine anne ablama gidecegim sende gel bebk görme olur senin içinde . o gelirse sende gidersin .
bide net ol bazı yapılacaklar konusunda sizin için cok elzemse söyle onlarda söylesin. konusamadıgın seyleri dünürler birbirine acsın konussun

Sizin evliligi kayinvalideyle annen ilerleticek herhalde iki arasinda geciyor hep muhabbetler. Kendi akliniz fikriniz yok mu ?
Adetlere gelince uydurma bunlar herkes tami tamina adetlere mi uyuyormusta adetler onemlidir demissin.

günaydın kızlar,

Anneniz dogru soyluyor. Hayirli olsuna gitmesi gerekiyor. Soyleyeceksiniz ailenizin kirildigini.

adettendir, adettendir, ooyyhhh afakanlar bastı..
anneyede pes doğrusu, bi yatak örtüsü nedir yahu, erkek tarafı alır ne demek, ben olsam çok kırılırdım..
fazla yüz gözolmadan halledin, adettendir ..
annemin derdi yatak örtüsü dğil aslında şimdilerde o diyo bana alalım onuda cıksın aradan diye yani sakınmaz benden yanlış anlaşılmasın :)

Back
X