Tuhaf önyargı

Hanımlar bu şuan size saçma gelecek olabilir ama ben üzüldüm
Ben şuan bayram için memleketime gidiyorum otobüsle.iftara az kala önümde oturan amca Bi ön koltuk Bi arka koltuğunda oturan herkese poğaça ve limonata ikram etti. Oruçlarınızı bunlarla açın sevap olsun dedii.yanımdaki kıza da ikram etti. Kapalı yavrum buyur orucunu aç dedi. Ben açık bir kızım. Tesettürlü olmadığım için oruç tutmadığımı zannetti ve bana ikram etmedi. Benim de şuan çok moralim bozuldu. Bu da dert mi ama yani o kadar insanın içinde böyle yapınca kötü hissettim.
Bende yaşamıştım benzer bişey, kapalı bi arkadaşımla yolda yürürken bi kadın selam verdi geçti buna durup konuşmadıklarından tuhaf geldi sordum tanıyomusun dedim yoo selam verirler kapalılar birbirine dedi şok oldum, açıklar yapsa ayrımcılığı dinsiz olur bunların yaptığı ne peki, ne güzel dünya

Bu kocaman bir terbiyesizlik..
Niye tuttun ki kendini, ben olsam "Şimdi senin tuttuğun oruçtan ne olacak, bilip bilmeden insanları ne hakla yargılıyosun sen kimsin?" derdim milletin içinde.Terbiyesiz herif

Oruçlu olmasanız bile ikram etmeliydi, göz hakkı var ama siz başka açıdan bakın rızkı veren Hüdadır, adam bir vesile, sizin nasibinizde o poğaçalardan yokmuş. Olana da olmayana da şükür.

Ben şuan bayram için memleketime gidiyorum otobüsle.iftara az kala önümde oturan amca Bi ön koltuk Bi arka koltuğunda oturan herkese poğaça ve limonata ikram etti. Oruçlarınızı bunlarla açın sevap olsun dedii.yanımdaki kıza da ikram etti. Kapalı yavrum buyur orucunu aç dedi. Ben açık bir kızım. Tesettürlü olmadığım için oruç tutmadığımı zannetti ve bana ikram etmedi. Benim de şuan çok moralim bozuldu. Bu da dert mi ama yani o kadar insanın içinde böyle yapınca kötü hissettim.
Onunki on yargı değil cahillik.bunun başka açıklaması yok ve yine ne yazık ki cahillik de on yargı da yıkılması zor unsurlar.

Salla gitsin tatlım.. takıldığına değmez bile..

Sonunu okumadan dedimki adam acaba limonatanin içine ilaç mı katmış? Konu sahibi öyle sandı galiba dedim. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bozulmak da çok haklısın. Oruç tutmasan bile göz hakkı diye bir şey vardır. Keşke amca ben de orucum ama iftarıyım var teşekkür ederim deseydin.

Konu oruc degil bana gore simdi onundekine arkandakine yanindakine verip size vermemesi saygisizlik oruc olmak ya da olmamakla alakasi yok bana göre ramazan ayi olmasaydi size yine mi vermeyecekti acaba amcanin kafa piril piril üzüldüğüne değmez disarda normal insan kalmadi

Siz, boynunuzda haç ile oturan bir Hristiyan bile olsaydınız o adamın size de ikramda bulunması gerekirdi.
Gerçek bir Müslüman böyle yapardı.

Ayrıca "kapalı yavrum" demesi çok abes geldi.
İlginç...
Dert etmeye değmez.
Allah verir muamelesinin karşılığını ;)

Back
X