Tuhaf önyargı

Hayatınızda dert kalmadı da buna mi üzülüyorsunuz. Eşimin ailesi görünürde muhafazakar. İlk yıllar kendim de dahil bazı açık kadınlar hakkında sıkça şunu duyardım "açık ama iyi". Ama ne ya? Ben artık dine ya da bir yaratıcıya inanmıyorum. Ama insanların inancına da sonuna kadar saygı duyuyorum. Keşke insanlar da peşinden gittikleri inancı gerçekten benimseyip, doğru ve güzel öğretilerine uyarak yaşasalar.

Ya kusura bakma da o kadar basitsiniz ki

Birbirinin kopyası sözler. Hep aynı kelimeler aynı hakaretler...

Allahtan sizin ufkunuz çok geniş!
dini uçlarda yaşayan dincilik yapan yobazdır ırçılık yapan faşisttir
ben kimseyi saçı kapalı yada ıcık diye ayırmam
insan insandır insani özellikleri gösterdiği sürece
herkes birbirinin rengine diline ırkına dinine saygı göstermek zorunda
birinin saçı açık diiye insan ayıran adama adam demem
basitlikse bunun adı ben benim gibi basit insanlarla yaşamayı tercih ederim
senin kişiliğine laf söylemedim basit dememdim üzerine alınıyorsan sanada gelsin

dini uçlarda yaşayan dincilik yapan yobazdır ırçılık yapan faşisttir
ben kimseyi saçı kapalı yada ıcık diye ayırmam
insan insandır insani özellikleri gösterdiği sürece
herkes birbirinin rengine diline ırkına dinine saygı göstermek zorunda
birinin saçı açık diiye insan ayıran adama adam demem
basitlikse bunun adı ben benim gibi basit insanlarla yaşamayı tercih ederim
senin kişiliğine laf söylemedim basit dememdim üzerine alınıyorsan sanada gelsin
Adamın yaptığı zaten yanlış

Bazı kesimlerin ağzına yapışmış kelimeleri basitlik olarak görüyorum.

Orucu geç kültürümüzde göz hakkı diye bir şey var. Çok yanlış yapmış. Bir de imanın kimde olduğu belli olmaz. Oruçlu olup olmadığı kimsenin alnında yazmıyor ki.

Sonunu okumadan dedimki adam acaba limonatanin içine ilaç mı katmış? Konu sahibi öyle sandı galiba dedim. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bozulmak da çok haklısın. Oruç tutmasan bile göz hakkı diye bir şey vardır. Keşke amca ben de orucum ama iftarıyım var teşekkür ederim deseydin.
Aynı şeyi düşündüm yaa😂 Tanımadığın adam, ay içinde bir şey mi vardı acaba diye senaryolar senaryolar🙈

Adamın yaptığı zaten yanlış

Bazı kesimlerin ağzına yapışmış kelimeleri basitlik olarak görüyorum.
Bazı kesimlerin ağzına yapışmış sözler değil ki bunlar, sözlükteki manası bu. Siz biri bir şey çaldığında ona da "hırsız" demiyorsanız sıkıntı yok. En azından sizin için.

Bende yaşamıştım benzer bişey, kapalı bi arkadaşımla yolda yürürken bi kadın selam verdi geçti buna durup konuşmadıklarından tuhaf geldi sordum tanıyomusun dedim yoo selam verirler kapalılar birbirine dedi şok oldum, açıklar yapsa ayrımcılığı dinsiz olur bunların yaptığı ne peki, ne güzel dünya

Arkadaşınız sizi yanlış bilgilendirmiş sanırım.Kapalılar birbirine selam vermez, müslüman olan her insan birbirine selam verir, alır.Bunun kılık kıyafetle ilgili bir kısıtlaması olduğuna ilk kez okuyorum.
Başörtüsü takmadığım zamanlarda da yoldan geçen gözlerimin içine bakan insanlara selam verirdim, özellikle yaşlı teyzeler de bana selam verirdi.
Şu anda selam verir, alırım.Ve samimiyetimle söylüyorum ki o insana Allah'ın rahmet ve bereketini dilerken zahirine değil, gülen yüzündeki muhabbete bakarak adım atıyorum.
Yani arkadaşınız sizi yanlış bilgilendirmiş.
Ayrışan ve ayrıştıranlar her zaman oldu, olacak.
Umarım tüm farklılıklara rağmen insan olmanın ortak paydasında birbirimizi daha iyi anladığımız günler gelir..
Bu arada selamünaleyküm.🌼
(İnşallah Ban yemem)

Arkadaşınız sizi yanlış bilgilendirmiş sanırım.Kapalılar birbirine selam vermez, müslüman olan her insan birbirine selam verir, alır.Bunun kılık kıyafetle ilgili bir kısıtlaması olduğuna ilk kez okuyorum.
Başörtüsü takmadığım zamanlarda da yoldan geçen gözlerimin içine bakan insanlara selam verirdim, özellikle yaşlı teyzeler de bana selam verirdi.
Şu anda selam verir, alırım.Ve samimiyetimle söylüyorum ki o insana Allah'ın rahmet ve bereketini dilerken zahirine değil, gülen yüzündeki muhabbete bakarak adım atıyorum.
Yani arkadaşınız sizi yanlış bilgilendirmiş.
Ayrışan ve ayrıştıranlar her zaman oldu, olacak.
Umarım tüm farklılıklara rağmen insan olmanın ortak paydasında birbirimizi daha iyi anladığımız günler gelir..
Bu arada selamünaleyküm.🌼
(İnşallah Ban yemem)
Aleykümselam☺️ Evet tam da dediğiniz gibi, insanları iyi ve kötü olarak ayrıştırabileceğimiz kocaa ve çok önemli bir kriter varken, din, dil, ırk, siyasi, takım ve daha bi sürü şeyle konumlandırmak dünyanın en saçma şeyi bence, maalesef biz de içerisinde yer alabiliyoruz işte

Orda hemen ‘ amca ben oruç tutmuyor gibi görünüyorum heralde sana yine de canın saolsun derdim’ .O da anlardı zaten.

Hanımlar bu şuan size saçma gelecek olabilir ama ben üzüldüm
Ben şuan bayram için memleketime gidiyorum otobüsle.iftara az kala önümde oturan amca Bi ön koltuk Bi arka koltuğunda oturan herkese poğaça ve limonata ikram etti. Oruçlarınızı bunlarla açın sevap olsun dedii.yanımdaki kıza da ikram etti. Kapalı yavrum buyur orucunu aç dedi. Ben açık bir kızım. Tesettürlü olmadığım için oruç tutmadığımı zannetti ve bana ikram etmedi. Benim de şuan çok moralim bozuldu. Bu da dert mi ama yani o kadar insanın içinde böyle yapınca kötü hissettim.
işte islamiyeti yanlış eksik öğrenince bu tip insanlar meydana geliyor ..bosver gitsin ..çok ta fifi de gitsin

Hanımlar bu şuan size saçma gelecek olabilir ama ben üzüldüm
Ben şuan bayram için memleketime gidiyorum otobüsle.iftara az kala önümde oturan amca Bi ön koltuk Bi arka koltuğunda oturan herkese poğaça ve limonata ikram etti. Oruçlarınızı bunlarla açın sevap olsun dedii.yanımdaki kıza da ikram etti. Kapalı yavrum buyur orucunu aç dedi. Ben açık bir kızım. Tesettürlü olmadığım için oruç tutmadığımı zannetti ve bana ikram etmedi. Benim de şuan çok moralim bozuldu. Bu da dert mi ama yani o kadar insanın içinde böyle yapınca kötü hissettim.
hanı bir tane sakallı amca vardı sokak röportajında diyordu ya :vella ararım 155 haea:) ıhtimal o amcaymis:KK53:

Back
X