Tuhaf..

Tuhaf bulanlar tuhafligi ile kalsin ozaman ben negatif yorumlarla.ilgilenmiyorum beni anlamaya calisan kisilerin yorumlarini dikkate aliyorum ve alacağım herkesin bilgisine.........

Başka bir sorununuz yok da sadece buna takıldıysanız, bikaç kez ben x yengeyim söyle bakim neymiş x yenge filan deyin :))
Hem gercekten değersiz görseler bile kafaya takmaya değmez bence.

Başka bir sorununuz yok da sadece buna takıldıysanız, bikaç kez ben x yengeyim söyle bakim neymiş x yenge filan deyin :))
Hem gercekten değersiz görseler bile kafaya takmaya değmez bence.
Haklisiniz iste ben bi an takildim bugune kadar takilmamistm önemsemedm.ama.sonra neden boyle diye sordum iste bir an

Evet zaten bunu söylüyorum acikca cocuga takilmiyorum.anne babasinin bunu ogretmeye calismamasindan bahsediyorum?

O zaman önce eşinizin başının etini yiyin, "niye bana yenge dedirtmiyorlar, kardeşin bana değer vermiyor" diye günde üç kez yemeklerden sonra tok karna söylenin. Adamı iyice bunalttığınıza emin olduktan sonra ilk görüşmede çocuğun anne babasıyla sağlam bir kavga edin. Muhtemelen sorununuz çözülür böylece.

Bana hic garip gelmedi cocuga ogretilen haricinde diger kisiler birbjrjne ismiyle seslenirken de kendisi kapabiliyor cocuk . Erkek kardesime ne kadar dayi dedirtmeye calissamda 2 bucuk yasindaki kizim ismiyle cagiriryor cok nadir dayi yi da ekliyor biliyor dayisi oldugunu ama en.nihayetinde adi ustunde cocuk.

Problem.aramiyorum problem yaratiliyor ben görmezden gelemiyorum bazi seyleri sadece.
ben kaytısız kalamadım sonuna kadar haklısın çünkü aynı şeyi yaşıyorum çocuk 6 yaşında ismimle hitap ediyordu.
ama kızımada zorla abla diceksin ona diyorlardı.
bana yenge diyemezken 3 yaşında kızımın ona abla de kızım demeleri beni delirtti adeta
bana ismimi söylicek arada 30 yaş var
kızım 3 yaşında 6 yaşında çocuğu şişirecek
anladılar kızdığımı yenge diceksin demişlerki bi anda yenge demeye başladı.
çok sinir bozuyor. resmen önemsizsin sana saygıYa gerek yok deemek istiyorlaR

Ben de boyle mi düşünülüyor saygisizlik demiyim ama yani aman çocuk ne derse desin buna ne onemi var der gibi düşünülüyor gibi gelmeye basladi artık ve son zmnlarda dikkatimi ceker oldu..Bu da beni niye diye sorgulamaya sevketti hali ile neden insan boyle biseyi normal karsilar ki

Bu dertsiz başa dert aranmak ya boşverin,mesela bana da teyze denmesi hoşuma gitmezdi yaşlı gibi hissederdim ayrıca kendi çocuğum değil napim yani neden önemsediniz bu kadar anlamadım öğretmemiş de olabilir kadın sizi sevmiyor da olabilir biraz gamsız olcan

Kızım babasına ilk baba demedi, ismi ile hitap etti. Bana anne dedi ama bazen hala ismimle çağırır. Ben annem diye nazlatıyordum, eşim kızım, kuşum gibi kelimelerle babasına bir dönem kızım demeye çalışıyordu ama dili dönmüyor ya kıdım, ya kıçım ya da kışım diyordu. Şuan 4 5 yaşında. Dayısına dayo demiyor, ben abi dediğim için abi diyor. Bazen adı ile çağırıyor. Abim dayı dedirtmeye çalışınca kızıyor bana, abi demesi daha çok hoşuna gidiyormuş. Yiğenlerimin küçükken adımla hitap ettiği olurdu.

Bu çocuk kaç yaşında?

ya düşünsene 6 yaşında çocuğa abla diceksin diyorlar ama o çocuk herkesin içinde isminle konuştuğunda hiç yorum yapmıyorlar. sence bunun adı nedir.
o çocuk ömür boyu saygı görsün sen ve çocuğun kimsiniz ki havası var.
sana da çok saygı duymadıklarından ne derlerse desin gibi düşünmüşler bence.
bu tepki koyan arkadaşlar da alem. sonuçta bu bir saygıdır. çocuğun asla suçu yok ne denirse onu öğreniyor. burda üzücü olan büyüklerin içlerindeki hasetlik.
çocuk ana karnında öğrenmiyor öğretiliyor.
he dese nolur demese nolur çok takmıcaksın sende onları yaşayıp gideceksin.
ama düşünsene 30 yaş fark var yengenle adını söylüyorsun hala normal mi?
en güzeli tabiki umursamamak huzurla yaşamak için.

Benim oğlum 4.5 yaşında oda kendi akrabalrimiza amca dayi neyse diyor ama dışardan kisilere demiyor. Benim arkadaşım var ona ismini diyor teyze diyorm yok demiyir. Eşimin iş arkadasina atıyorum ali bey diyor, başkan bey diyor bu şekilde belki ben teyze, amca diyorum demiyor artik demiyorum

Valla kim ne derse desin küçük birinin yaşça büyük birine ismiyle hitap etmesi hiç hoş durmuyor hele bir de yanlışı ısrarla düzeltmeye çalışmıyorlarsa bende olsam sinir olurum. Atıyorum severken yengeye gel bakalım şeklinde seslenin öğrensin o da. İsminle hitap ettiğinde x değil yenge diye düzeltin öğrenir yavaş yavaş:)

Haklisiniz ama olumsuz degil alayci ve sert yorumlari dikkate almiyorum zaten,onlar devam edebilir kendini eglemeye.Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum benden yasca kuucuklere ogretilmis seyler var ama bana nedense boyle yapılması hos gelmiyor artik

Yaş olarak hatırlamıyorum ama baya baya kendimi bildiğim bir yaşa kadar bende yengelerime hep ismiyle hitap ettim. Gerekçede anneannem ya da annem onlara öyle diyor diye. Annem çok uğraştı "yenge "dedirtmek için ama bir türlü diyemedim. Birgün sokakta yengemi görüp ismiyle hitap ettikten sonra annam eve gelince "ayy insanlar dönüp baktı sen ismiyle söyleyince biraz garip oldu" dedi o gün bugündür "yenge" derim. Yani bazen anne-babayla alakalı olmuyor bu durumlar. Fazla takılmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…