Tuhaf..

Ben de çocukken herkese ismiyle hitap ederdim. Benimkiler de sürekli abi abla diye düzeltirdi, iyice gıcık olurdum. Çocuk bu isminizle hitap etsin, nolcak. Dert ettiğinize değmez, birine dile getirseniz ufacık çocukla itişen antipatik “yenge” olursunuz.

Şöyle söyleyeyim annesinin yada babasinin çocuğa bana teyze yada yenge demeyi ogretselerdi hitap ederken x teyze yenge denilseydi çocuk muhtemelen öğrenecekti ama.hic yapmadilar gerek duymadilar bilemiyorum.benden baska elbettte gorumcem oz kardeslerine kuzenlerine dayiysa dayi amcaysa amca teyzeyse teyze halaysa hala hepsini ogretmis oyle konusmaya alistrmis ki çocuk oyle diyor.onemsemedim bugune kadar cocuk 4 yasina girecek neredeyse.Tabiki bunu onlarla tartisacak degilim, ama yanlış buluyorum yaptiklarini ve cocuk alisti bana bu sekilde hitap etmeye.elbette çocuğun ne sekilde hitap ettginin onemi yok,ama benim icin "buna ne denirse densin" der gibi ,anne babanin dayi hala kelimelerini kullanip bana hala.isimle hitap ettrlmesine anlam veremiyorum artik.

Anne babanin buna dair en ufak bir cabasini gormedim ,ogretmeye calissalardi da cocuk demeseydi zaten buna denilecek fazla bisey yok.

Annesi beni sevsin diye bir derdim yok ama benimle olan duygusal durumunu coxuga verecegi terbiye ile karıştırmamasi lazim.sonucta babaniz halaniza kizsa veya sevmese halaniz yine sizin icin haladir,alelade biri degildir??

derde gel :)
görümceniz sanırım aranızda başka problem var mı böyle kızdınız
yoksa tek bunu mu taktınız

Elbette baska problemler de oluyordur arada ama bu konu gorumceme kizdim da kizginligimi buradan çıkarıyorum gibi birsey degil.gayet de önemli ve uzerinde dusunulmesi gereken bir konu

Tuhaf bulanlar tuhafligi ile kalsin ozaman ben negatif yorumlarla.ilgilenmiyorum beni anlamaya calisan kisilerin yorumlarini dikkate aliyorum ve alacağım herkesin bilgisine.........
Neden sizden farklı düşünceler, yorumlar negatif olsun ki. Sadece düşünce farklılığı. Ayrıca çocuk bu yani denk gelmiştir öyle demişlerdir.

Ben çocuğu 6-7 yaşlarında zannetmiştim. Daha 4 yaşına girecekmiş. Gayet normal.

Neden sizden farklı düşünceler, yorumlar negatif olsun ki. Sadece düşünce farklılığı. Ayrıca çocuk bu yani denk gelmiştir öyle demişlerdir.
Benden farkli dusuncelere elbette acigim.ama bazi insanlar alayci ve resmen sizi asagi ceken yorumlar yapiyor ve sizin sinirlenmenizle de acikca eğleniyor.Onlara gore hic bir dert dert degil sacmalik:) Ciddiye alip enerjimi onlara cevap vermekle harcamam.

Ben çocuğu 6-7 yaşlarında zannetmiştim. Daha 4 yaşına girecekmiş. Gayet normal.
Olabilir tabi ama cocugun yasindan ziyade anne babanin bir cabasini gormemek beni uzdu,cocugun buna alismasi degil,kaldiki cocuk ailedeki herkese.sifatlari ile hitap edebiliyor yani bunu öğrenecek sekilde buyutulmus, bunlarin farkinda olmasi gerektgi belirtilerek buyutuluyor.

Eltimin çocuğu da bana ismimle hitap eder hiç de gocunmadım hatta tam tersi hoşuma bile gidiyor. Öyle zorla öğretilmez zaten böyle şeyler çocuk duyduğunu söyler. ablamın oğlu da eşime ismiyle hitap ediyordu küçükken. tabi ki de biz tembih etmemiştik. Öyle duymuş öyle devam ediyordu. Büyüdükçe kendisi amca ekledi sonuna. Takılmanızı gerektirecek bir şey görmedim ben.

Öz be öz oğluma her gün, "anne" demesi gerektigini ısrarla soylememe rağmen bana ismimle hitap ediyor .
O kadar da değil yaw
Annesi beni sevsin diye bir derdim yok ama benimle olan duygusal durumunu coxuga verecegi terbiye ile karıştırmamasi lazim.sonucta babaniz halaniza kizsa veya sevmese halaniz yine sizin icin haladir,alelade biri degildir??
sevmediğim biriyle çocuğum yakınlaşsın istememde, sizin yapabileceğiniz bişey yok, söyleseniz kötü durumlar ortaya çıkar ki bence cocukla alakalı bu söylemek istemiyorda olabilir, benimde 10 yaş küçük kardeşim bana ismimle hitap eder mesela hiç gocunmam

Teşekkür ederim

O kadar da olmayan ne? 19 aylık bebegin cevresinden duydugu kadariyla ismimle seslenmesi mi?

Bilemedim smdi sanmiyorum anne baba asilamasi oldugunu. Benim oglan hrkese ismiyle hitap eder bzde uyarmadik bilemedim bz dayi dersek dayi der anane babane dede onun disinda bazen teyze amca cani isterse. Bz hep arkadaslarimiza ismiyle hitap ettigmz icin o da oyle ogrendi galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…