Sanırım yorumlar karıştı bi garip olmuşO kadar da olmayan ne? 19 aylık bebegin cevresinden duydugu kadariyla ismimle seslenmesi mi?
Bunun ozellikle.yapilmasi hos mu peki?
İste suan çocuğun nazarina kalan bir durum yasadgimi sanmıyorum ben evet çocuğa ne ogretrseniz nasil anlatrsaniz onu bilir.bu cocuk ailede benden baska hickimseye ismi ile hitap etmiyor.benden yasca kucuk kuzenlrre bile teyze dayi diyebiliyor, cocuga gocunmuyorum benim de yegenlerim var hem halayim hem teyze ,duygusal bir acligim da yok zaten yakinda anne olacagim.benim anlatmak istedgim bambaska birsey..Bilemedim smdi sanmiyorum anne baba asilamasi oldugunu. Benim oglan hrkese ismiyle hitap eder bzde uyarmadik bilemedim bz dayi dersek dayi der anane babane dede onun disinda bazen teyze amca cani isterse. Bz hep arkadaslarimiza ismiyle hitap ettigmz icin o da oyle ogrendi galiba
Uzuldugum icin olabilir mi?Hoş veya değil, kafaya takacak bir şey değil ki.
Siz böyle şeyleri dert ederseniz gereksiz şeyleri önemli kılmış olursunuz. Ortada bir art niyet varsa amacına ulaşmış olur.
Ne gerek var bunu düşünmeye, kafa yormaya?
O zaman hamilelik psikolojisi diyelim kardesimde bana abla demez sadece kendinize oldugunu dusunuyorsaniz guzel bir dille konusmalisinizİste suan çocuğun nazarina kalan bir durum yasadgimi sanmıyorum ben evet çocuğa ne ogretrseniz nasil anlatrsaniz onu bilir.bu cocuk ailede benden baska hickimseye ismi ile hitap etmiyor.benden yasca kucuk kuzenlrre bile teyze dayi diyebiliyor, cocuga gocunmuyorum benim de yegenlerim var hem halayim hem teyze ,duygusal bir acligim da yok zaten yakinda anne olacagim.benim anlatmak istedgim bambaska birsey..
Hamilelik psikolojisi degil gercekten ben bunu hamile olmasam da dusunurdum.bence şu aşamadaO zaman hamilelik psikolojisi diyelim kardesimde bana abla demez sadece kendinize oldugunu dusunuyorsaniz guzel bir dille konusmalisiniz
İnanın saygı bununla ölçülebilecek bir şey değil. Belki çocuk sizi daha çok seviyor ve o şekilde hitap etmek hoşuna gidiyor. Benim de 4.5 yaşında kızım var. Dünyaları bizimkinden çok farklı. Takmayın bunu.Olabilir tabi ama cocugun yasindan ziyade anne babanin bir cabasini gormemek beni uzdu,cocugun buna alismasi degil,kaldiki cocuk ailedeki herkese.sifatlari ile hitap edebiliyor yani bunu öğrenecek sekilde buyutulmus, bunlarin farkinda olmasi gerektgi belirtilerek buyutuluyor.
En azindan siz dedirtmeye calismissiniz..Bana hic garip gelmedi cocuga ogretilen haricinde diger kisiler birbjrjne ismiyle seslenirken de kendisi kapabiliyor cocuk . Erkek kardesime ne kadar dayi dedirtmeye calissamda 2 bucuk yasindaki kizim ismiyle cagiriryor cok nadir dayi yi da ekliyor biliyor dayisi oldugunu ama en.nihayetinde adi ustunde cocuk.
Siz öyle yapin ozaman sorunlarinizi cozeceginizdeO zaman önce eşinizin başının etini yiyin, "niye bana yenge dedirtmiyorlar, kardeşin bana değer vermiyor" diye günde üç kez yemeklerden sonra tok karna söylenin. Adamı iyice bunalttığınıza emin olduktan sonra ilk görüşmede çocuğun anne babasıyla sağlam bir kavga edin. Muhtemelen sorununuz çözülür böylece.
Ben böyle birseyi onlarla tartismam, soylemem de.Sizin dusunceniz , derdim size gore onemsiz birsey olabilir saygi duyuyorum. ama beni rahatsiz etmis ki buraya fikre sundum.Madem sorunlar onemsiz, gereksiz sizin ve hatta bircok kisi icin, oyle ise yorum yapacak kadar neden onemsiyorsunuz ki? Okuyun gecin efendim ,onemsiz oldugunun altini cizince ne geciyor elinize? Ben bana sacma gelen ama baskasinin kafasina taktigi sorunlari okurum.gecerim yorum bile yapmam. siz ve sizin gibi dusunenlere de bunu tavsiye ediyorum.niye zorla didik didik aranıp problem yaratmaya çalışıyorsunuz? ne derse desin yani o kadar rahatsızsan ben şuyum bana bu de dersin.buna alınganlık yapıcak ne var Allah aşkına.
Siz bunu ogretmeye calistiginiz halde cocuk demiyorsa benim icin basım ustune çocuk bu .. Ebeveyn olarak ben sahsen bir cabalarina sahit olmadim duymadim da..bahaneleri bize de bazen ismimizi soyluyor diyerek gecistiriyorlar,ogretmeye calisiyoruz ama demiyor oyle alisti falan deseler onu bile anlayacağım.Kaynımın eşine oğlum da yenge demiyor, ismiyle hitap ediyor. Kız da bozuluyor mudur acaba buna. Arada biz evde yenge demen falan diyoruz ama çocuk yanına gidince yine ismiyle hitap ediyor
Siz caba gostermissiniz önemli olan buBenim oğlum en sevdiği amcasına şu anda ismi ile hitap ediyor. Biz ne kadar "x amca" de desek de söylemiyor çocuk. Bizde çözemedik. Halalara hala diyor mesela. Kendine daha mi yakin görüyor ne.yani her zaman annenin babanin elinde olan birsey degil
Allah başka dert vermesinKizlar merhaba size birşey soracagim daha dogrusu fikrinizi alacagim.
Esimin kiz kardesinin bir cocugu var ,artik konusmaya basladi.Ama çok küçük yaslarfan beri benden bahsedilirken hep ismimle soz edilirdi,ornegin dayısından amcasindan bahsedilirken x dayisi,y amcasi denilirdi.Simdi cocuk sadece bana ismim ile hitap ediyor,dayi amca kavramlari ogretilmis diger kisilere ama bana bu sekilde nedense..kucukken onemsemiyordum zaten çocuk diye,ama sonra dusundum bunu asilayan anne babadir,demekki ben onemsenmiyorum Gibi hissettim.Benim disimda baskalari tarafindan Sorulunca amaan bize de ismimizle hitap ediyor bazen diyorlar ama ben hic duymadim cocugun agzinda annecim babacim lafi var yani.Kendileri ile bu konuyu konusmadim , dediğim gibi kucuk ileride ogrenecek nasilsa diye .ama gordugum kadari ile yasca benden kucuk kisilere bile dayi amca teyze vs demesi ogretilmis..Bunun cocukla alakasi oldugunu dusunmuyorum artik..Yani bu konu biraz garip gelmeye basladi siz ne dusunuyorsunuz?
Size de hayirli doğumlarAllah başka dert vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?