Tuhaf..

İste suan çocuğun nazarina kalan bir durum yasadgimi sanmıyorum ben evet çocuğa ne ogretrseniz nasil anlatrsaniz onu bilir.bu cocuk ailede benden baska hickimseye ismi ile hitap etmiyor.benden yasca kucuk kuzenlrre bile teyze dayi diyebiliyor, cocuga gocunmuyorum benim de yegenlerim var hem halayim hem teyze ,duygusal bir acligim da yok zaten yakinda anne olacagim.benim anlatmak istedgim bambaska birsey..

Uzuldugum icin olabilir mi?

O zaman hamilelik psikolojisi diyelim kardesimde bana abla demez sadece kendinize oldugunu dusunuyorsaniz guzel bir dille konusmalisiniz

Cunku emegim cok gecti çocuğunda ve karsiliginda umursanmadgimi hissetmek bunu düşünmek bile beni üzüyor.

İnanın saygı bununla ölçülebilecek bir şey değil. Belki çocuk sizi daha çok seviyor ve o şekilde hitap etmek hoşuna gidiyor. Benim de 4.5 yaşında kızım var. Dünyaları bizimkinden çok farklı. Takmayın bunu.

Benim iki buçuk yaşındaki yeğenim anne babasına, bir dedesine ismiyle hitap ediyor, diğer dedesine de x’in babası diyor. Bana genelde ismimi söylemez teyze der. -seslendiği zaman ısrarla bakmadığımda biyaas diye bağırır - Tamamen çocuğun kendi tercihi oldu bu. Onların kim olduğunu biliyor ama isimlerini söylemek istiyor, benim adımı biliyor ama teyze diyor. Kolayına nasıl geliyorsa. Bi de ben onunla hep teyzem, teyzeciğim şeklinde konuştum onun da etkisi olmuştur belki.

İlla yenge demesini istiyorsanız siz de isminizi verdiğinde efendim yengeciğim deyin kapar. Çocukların algısı yüksek.

Ama neden bu kadar takıldığınızı anlamadım. Özellikle ona ismiyle seslen dememiştir kimse. Dese de ilgilenmez zaten.

En azindan siz dedirtmeye calismissiniz..

Siz öyle yapin ozaman sorunlarinizi cozeceginizde

Rahatsız oluyorsanız çocuğa öğretin bana yenge de ben yengeyim diye misal. Yaş ilerledikçe kendiliğinden olacaktır zaten ama. He birde hicbir ailenin bunu bilerek yapacağını düşünmüyorum

Kaynımın eşine oğlum da yenge demiyor, ismiyle hitap ediyor. Kız da bozuluyor mudur acaba buna. Arada biz evde yenge demen falan diyoruz ama çocuk yanına gidince yine ismiyle hitap ediyor

niye zorla didik didik aranıp problem yaratmaya çalışıyorsunuz? ne derse desin yani o kadar rahatsızsan ben şuyum bana bu de dersin.buna alınganlık yapıcak ne var Allah aşkına.
Ben böyle birseyi onlarla tartismam, soylemem de.Sizin dusunceniz , derdim size gore onemsiz birsey olabilir saygi duyuyorum. ama beni rahatsiz etmis ki buraya fikre sundum.Madem sorunlar onemsiz, gereksiz sizin ve hatta bircok kisi icin, oyle ise yorum yapacak kadar neden onemsiyorsunuz ki? Okuyun gecin efendim ,onemsiz oldugunun altini cizince ne geciyor elinize? Ben bana sacma gelen ama baskasinin kafasina taktigi sorunlari okurum.gecerim yorum bile yapmam. siz ve sizin gibi dusunenlere de bunu tavsiye ediyorum.

Son düzenleme:
Benim oğlum en sevdiği amcasına şu anda ismi ile hitap ediyor. Biz ne kadar "x amca" de desek de söylemiyor çocuk. Bizde çözemedik. Halalara hala diyor mesela. Kendine daha mi yakin görüyor ne.yani her zaman annenin babanin elinde olan birsey degil

Kaynımın eşine oğlum da yenge demiyor, ismiyle hitap ediyor. Kız da bozuluyor mudur acaba buna. Arada biz evde yenge demen falan diyoruz ama çocuk yanına gidince yine ismiyle hitap ediyor
Siz bunu ogretmeye calistiginiz halde cocuk demiyorsa benim icin basım ustune çocuk bu .. Ebeveyn olarak ben sahsen bir cabalarina sahit olmadim duymadim da..bahaneleri bize de bazen ismimizi soyluyor diyerek gecistiriyorlar,ogretmeye calisiyoruz ama demiyor oyle alisti falan deseler onu bile anlayacağım.

Siz caba gostermissiniz önemli olan bu

Allah başka dert vermesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…