Tuhaf..

Oyle demeyin ya herkesin bir derdi olur mutlaka hayatta :) belli ki sizin sorun cozme stiliniz bu şekilde tarif ettiginiz gibi:) Cidden ise yarıyor mu anlatsaniza biraz..:))

Herkese görünür kişiliğine uygun çözümler öneririm. Sizin için çözüm önerim bu şekilde. Bence başarılı olursunuz. Sorun çıkaran gelin olmak her yiğidin harcı değil, sizde bu potansiyeli görüyorum ben. Hadi bol şans, canlarına okursunuz bence. Performans yüksek.

Ama çocuğa yenge enişte vs gibi kelimeler öğretilmiyor hayatın olağan durumunda diyorum

Oğlumu örnek verdim X abi diyor zira biz de öyle diyoruz enişte de diye öğretmedik şimdi büyük birisine anlatırken eniştem diyor ama onunla konuşurken X abi diyor

Eğer biz X abi değil de X deseydik yani küçük ya da yaşıt olsaydı bizimle o Zaman da muhtemelen adı ile alışacaktı

Bu senin yengen, X yenge diye öğretmemek bana garip gelmiyor

ama deseydiniz ki biz 5 eltiyiz diğerlerine dedirtiyor bana dedirtmiyor anlardım ama verdiğiniz örnekler dayı teyze onlar zaten sabit aile

Sizin gorunur kisiliginize daha cok yakisiyor halbuki verdiğiniz ilk cevaba ve usluba bakilacak olursa , bir de benim.uslubuma bakarsaniz gorunur kisiligimin sizden cok daha naif oldugu gayet farkedilebilir :) deneyimlemis olmasaniz ve ise yaramis olmasa bana tavsiye etmezdiniz eminim:) ama sizin tavsiyenizi ciddiye almayacak kadar aklim basimda neyse ki!Zamaninizi faydalı olabileceginiz insanlara harcayin egonuzu tatmin edeceğiniz insanlara degil!

Sorun değil diyenlere kızıyorsunuz, umursama diyenlere kızıyorsunuz, kavga çıkarın diyenlere (ben) kızıyorsunuz, ironi yapanlara kızıyorsunuz ama sorunlarını kavgayla çözen ben oluyorum. Komiksiniz. Haklısınız zamanımı sizin gibiler yerine önerileri dikkate alan insanlara harcamak daha mantıklı. Sıkıldım zaten konunuzdan kaçıyorum sayın hacı yenge hanım.

Anne babasının sizi kaale almadığını düşünüyorsanız onlara ayar verin, aranızda başka tür problemler var ise onlarla da yüzleşin. Ama fikrimce çocuğun size yenge dememesi üzerinde durulacak bir konu değil, kasıtlı olarak size yöneltilen bir durum olduğuna eminseniz annesine ailenin içinde sorun açıkça

Merhaba bence ortada sıkıntı yapılacak bi durum yok yani benim kaynim çocukları da bana anne diyorlar. Benim çocuğum yoktu evlendigim zaman aynı evde yaşıyorduk çocuklar çok küçüktü eltim öyle istedi benim de çok hoşuma gitti şimdi yeni yeni yenge demeye başladılar. Görümcemin çocukları ise ismimle hitap ediyorlar bence önemli bir sorun değil adımla seslenmeleri daha çok hoşuma gidiyor

Arkadaşlar rica ediyorum buraya gelip " ay bu da dert mi yaaa " diye yorumlar yapmayin,evet burası bir paylasim platformu evet olumsuz yorumlar da olabilir benle ayni fikirde de olmayablirsiniz.Ama açtığımiz konuya sirf bu da dert mi ya demek icin yazmaya tenezzul ediyorsaniz konu disina cikiliyor ve tartismaya dönüyor.sizin için dert olmayan bir konuya sirf boyle bir yorum birakmak kadar mantiksiz bir hareket yok..

Gule gule cok bile kaldınız

Son düzenleme:
Ay bu da dert mi ya diyenleri okumuyorum arkadaşlar bilginize..
Oysa bana sadece onları okuyormuşsunuz gibi geldi Görüldüğü üzere pek dert olarak gören çıkmamış malum 12 sayfada Bi de ekleyeyim çocuklar kendilerine yakın gördüklerine ismiyle hitap ederler Hem siz de hamileymişsiniz, çocuğunuza hala falan öğretmezsiniz doğunca ödeşmiş olursunuz

Yoo okumayacagim artik evet okumak durumunda kalıyorsunuz yorum gelince tabi ama.baktim.konu oraya gidiyor pasgececegim:) oyle bir hadise içerisine girmem ben o zihniyette degilim cunku cocuk halasina ismi.ile hitap etse ben kendim rahatsız olurum ve öğretmeye gayret ederim,onemsememezlik yapmam.soyledginize ben de katılıyorum cocuklar sevdikleri buyuklerine isim.ile hitap edebilir ama boyle bir yargıya varacak yasta degilken bile ismim ile hitap ettiriliyordu yani bu onun kendi istegine birakilan birşey degil bariz ogretilmemis asilanmamis bisey..

Sunu da soyleyeyim dert olarak goren de gormeyen de fikrini soyledi evet ama on iki sayfanin buyuk bir kismi maalesef ki ben sizce bu bir dert mi diye oylamaya sunmusum gibi yarim yamalak okuyup ay bu dert mi yaa deyip alay edenlerle veya acikca tartismaya gelenlerle dolu.o yuzden o benim.problemim degil onlari yorumdan saymiyorum.

Emin olun çocuklar etrafı algılamaya başladığı andan itibaren sizin ona ilginizi de sevginizi de yakınlığınızı da farkeder. Kuzenimin kızı konuşmayı öğrendiği andan itibaren bana ismimle hitap eder,diğer herkese amca teyze hala falan, 3 yaşındayken tatile giderlerken arabada birlikte söylediğimiz şarkı çalmış, yolda başladığı ağlama seansına tatilden dönene kadar ara ara devam etmiş ismimi haykıra haykıra ağlamış çocuk. Dönüşte bana getirdiler al bu senin çocuğun olsun diye Eltimin çocuğu da bana ismimle hitap eder, amcasının adını bile öbür amcalarıyla karıştırır tanımaz, annesiyle telde konuşurken bile adımı duyunca telefonu alır eline kimseye vermez

Ne guzel ama.benim.bahsettgim.cocuk.kafasina estigi gibi davranan bir cocuk degil.ailedeki tum.buyuklerine ben hariç malum sifatlarla sesleniyor arada isim ile hitap ettiği falan olmuyor.dayiysa dayi amcaysa amca.aksi olmuyor.simdi goruyorum çocuğun yaninda benle ilgili hadi x in yanina git,hadi x e gidicez gibi konusmalar yapilinca bana yenge teyze vs denilmesi icin bir caba harcanmadigini anlıyorum. anne baba cocuguna benden bahsederken teyze yenge demiyorsa burada biraz anne babanin hatasi yok mu? bu beni yakin gordukleri icin diye mi dusunup avunmaliym? Yoksa bu aslinda derin bir konu mu diye dusunmeliyim?ve ben onlarin çocuğuna oz teyzesi gibi davranmısken dogdugu gunden beri yanlarindayken bu sekilde olmasi rencide etmeye basladi.

Bilmiyorum ben çocuğuma bir buyugune isim.ile hitap ettiriyorsam.ondan bahsederken sadece isim kullanıyorsam çocuk bunu öğrenir demez ki bu benim neyim oluyor diye belki cook sonra? Sorun asla bu degil,bir çocuğa dayiyi amcayi ogretebilen anne baba her daim yanında olan benim neden sadece isminin kullanilmasini yeterli gordu? İste bana bu tuhaf geliyor,onemli gorulmuyor demekki. Tuhaf olan ben degilim tuhaf olan yakinmis gibi gorunup de insanlari aslinda onemsememek kaale almamak.baska bir aciklamasi yok.zorla uzaklastiriyorlar kendilerinden..

bunda alınacak bırsey yok bence
benım kızımda konusmaya basladıgında eltıme ısmıyle hıtap edıyordu bırtek
eltımın de konusması hosuna gıdıyordu oy agzını yerım senı verene kurban olurum dıyordu karsılık olarak
yıne de yanlıs anlamasın dıye yengeyı ogrettım
yanı o surecte eltımle eskıden aramızda sorunlar olmasına ragmen problem etmedı cocuk o cunku cocuklar bılerek kotulugune bırsey yapmaz ve alet de olmazlar
eger ılla ısmıyle hıtap ettırılmesı ogretılse cocuk bunu da soylerdı
kı sızden sonra dıkkat etmeye baslamıslar kotu nıyetlı olsalar umursamazlardı

Çocuğun annesi-babasıyla sizin aranızda temelde başka bi sorun yoksa kasıt aramanın da gereği yok diye düşünüyorum. Benim anlattığım yiğenlerim de herkese sıfatlarla hitap ediyolar ben hariç. Aileleriyle de aram çok çok iyi olduğu için şahsen ben bu işlerde kasıt aramıyorum. Siz hep yanında olduğunuz için isminiz çok geçiyordur çocuk da öyle alışmıştır yani bilemiyorum.. belki çok tatlı söylüyodur isminizi onların da hoşuna gitmiştir bırakmışlardır öyle devam etsin Yani çok da şaapmamak lazım Ya da madem bu kadar rahatsız oluyosanız çocukla iletişiminiz iyiyken siz öğretin diycem ama bence bu biraz çocukta baskı yaratır, tabi yine de siz bilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…