- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
Oyle demeyin ya herkesin bir derdi olur mutlaka hayatta :) belli ki sizin sorun cozme stiliniz bu şekilde tarif ettiginiz gibi:) Cidden ise yarıyor mu anlatsaniza biraz..:))
Ben ailedeki herkese dayi amca teyze nene dede abla abi hala gibi terimlerin ogretilip de bana neden israrla cocuga ismimle hitap ettirildigine anlam veremiyorum.yenge olmak statusune erismeye calismiyorum.zaten bununla ilgili bir kaygimin olmadgini belirtmistm.bana hala ve teyze diyen iki yegenim var zaten cok şükür.
Sizin gorunur kisiliginize daha cok yakisiyor halbuki verdiğiniz ilk cevaba ve usluba bakilacak olursa , bir de benim.uslubuma bakarsaniz gorunur kisiligimin sizden cok daha naif oldugu gayet farkedilebilir :) deneyimlemis olmasaniz ve ise yaramis olmasa bana tavsiye etmezdiniz eminim:) ama sizin tavsiyenizi ciddiye almayacak kadar aklim basimda neyse ki!Zamaninizi faydalı olabileceginiz insanlara harcayin egonuzu tatmin edeceğiniz insanlara degil!Herkese görünür kişiliğine uygun çözümler öneririm. Sizin için çözüm önerim bu şekilde. Bence başarılı olursunuz. Sorun çıkaran gelin olmak her yiğidin harcı değil, sizde bu potansiyeli görüyorum ben. Hadi bol şans, canlarına okursunuz bence. Performans yüksek.
Sizin gorunur kisiliginize daha cok yakisiyor halbuki verdiğiniz ilk cevaba ve usluba bakilacak olursa , bir de benim.uslubuma bakarsaniz gorunur kisiligimin sizden cok daha naif oldugu gayet farkedilebilir :) deneyimlemis olmasaniz ve ise yaramis olmasa bana tavsiye etmezdiniz eminim:) ama sizin tavsiyenizi ciddiye almayacak kadar aklim basimda neyse ki!Zamaninizi faydalı olabileceginiz insanlara harcayin egonuzu tatmin edeceğiniz insanlara degil!
Olabilir tabi ama cocugun yasindan ziyade anne babanin bir cabasini gormemek beni uzdu,cocugun buna alismasi degil,kaldiki cocuk ailedeki herkese.sifatlari ile hitap edebiliyor yani bunu öğrenecek sekilde buyutulmus, bunlarin farkinda olmasi gerektgi belirtilerek buyutuluyor.
Merhaba bence ortada sıkıntı yapılacak bi durum yok yani benim kaynim çocukları da bana anne diyorlar. Benim çocuğum yoktu evlendigim zaman aynı evde yaşıyorduk çocuklar çok küçüktü eltim öyle istedi benim de çok hoşuma gitti şimdi yeni yeni yenge demeye başladılar. Görümcemin çocukları ise ismimle hitap ediyorlar bence önemli bir sorun değil adımla seslenmeleri daha çok hoşuma gidiyorKizlar merhaba size birşey soracagim daha dogrusu fikrinizi alacagim.
Esimin kiz kardesinin bir cocugu var ,artik konusmaya basladi.Ama çok küçük yaslarfan beri benden bahsedilirken hep ismimle soz edilirdi,ornegin dayısından amcasindan bahsedilirken x dayisi,y amcasi denilirdi.Simdi cocuk sadece bana ismim ile hitap ediyor,dayi amca kavramlari ogretilmis diger kisilere ama bana bu sekilde nedense..kucukken onemsemiyordum zaten çocuk diye,ama sonra dusundum bunu asilayan anne babadir,demekki ben onemsenmiyorum Gibi hissettim.Benim disimda baskalari tarafindan Sorulunca amaan bize de ismimizle hitap ediyor bazen diyorlar ama ben hic duymadim cocugun agzinda annecim babacim lafi var yani.Kendileri ile bu konuyu konusmadim , dediğim gibi kucuk ileride ogrenecek nasilsa diye .ama gordugum kadari ile yasca benden kucuk kisilere bile dayi amca teyze vs demesi ogretilmis..Bunun cocukla alakasi oldugunu dusunmuyorum artik..Yani bu konu biraz garip gelmeye basladi siz ne dusunuyorsunuz?
Gule gule cok bile kaldınızSorun değil diyenlere kızıyorsunuz, umursama diyenlere kızıyorsunuz, kavga çıkarın diyenlere (ben) kızıyorsunuz, ironi yapanlara kızıyorsunuz ama sorunlarını kavgayla çözen ben oluyorum. Komiksiniz. Haklısınız zamanımı sizin gibiler yerine önerileri dikkate alan insanlara harcamak daha mantıklı. Sıkıldım zaten konunuzdan kaçıyorum sayın hacı yenge hanım.
Dertlendiğiniz şeye bak, ufkunuzu genişletin biraz yahu... Bende uzun süre babama adıyla seslenmişim ne olmuş yani...
Yenge yenge yenge diye gezmesi daha mı güzel? Keşke görümcemin çocuğu bana adımla seslense. Hoşuma gider. Ama devamlı yenge diyor. Sevimli de değil yani BuProblem.aramiyorum problem yaratiliyor ben görmezden gelemiyorum bazi seyleri sadece.
Oysa bana sadece onları okuyormuşsunuz gibi geldiAy bu da dert mi ya diyenleri okumuyorum arkadaşlar bilginize..
Yoo okumayacagim artik evet okumak durumunda kalıyorsunuz yorum gelince tabi ama.baktim.konu oraya gidiyor pasgececegim:) oyle bir hadise içerisine girmem ben o zihniyette degilim cunku cocuk halasina ismi.ile hitap etse ben kendim rahatsız olurum ve öğretmeye gayret ederim,onemsememezlik yapmam.soyledginize ben de katılıyorum cocuklar sevdikleri buyuklerine isim.ile hitap edebilir ama boyle bir yargıya varacak yasta degilken bile ismim ile hitap ettiriliyordu yani bu onun kendi istegine birakilan birşey degil bariz ogretilmemis asilanmamis bisey..Oysa bana sadece onları okuyormuşsunuz gibi geldiGörüldüğü üzere pek dert olarak gören çıkmamış malum 12 sayfada Bi de ekleyeyim çocuklar kendilerine yakın gördüklerine ismiyle hitap ederler Hem siz de hamileymişsiniz, çocuğunuza hala falan öğretmezsiniz doğunca ödeşmiş olursunuz
Sunu da soyleyeyim dert olarak goren de gormeyen de fikrini soyledi evet ama on iki sayfanin buyuk bir kismi maalesef ki ben sizce bu bir dert mi diye oylamaya sunmusum gibi yarim yamalak okuyup ay bu dert mi yaa deyip alay edenlerle veya acikca tartismaya gelenlerle dolu.o yuzden o benim.problemim degil onlari yorumdan saymiyorum.Oysa bana sadece onları okuyormuşsunuz gibi geldiGörüldüğü üzere pek dert olarak gören çıkmamış malum 12 sayfada Bi de ekleyeyim çocuklar kendilerine yakın gördüklerine ismiyle hitap ederler Hem siz de hamileymişsiniz, çocuğunuza hala falan öğretmezsiniz doğunca ödeşmiş olursunuz
Emin olun çocuklar etrafı algılamaya başladığı andan itibaren sizin ona ilginizi de sevginizi de yakınlığınızı da farkeder. Kuzenimin kızı konuşmayı öğrendiği andan itibaren bana ismimle hitap eder,diğer herkese amca teyze hala falan, 3 yaşındayken tatile giderlerken arabada birlikte söylediğimiz şarkı çalmış, yolda başladığı ağlama seansına tatilden dönene kadar ara ara devam etmiş ismimi haykıra haykıra ağlamış çocuk. Dönüşte bana getirdiler al bu senin çocuğun olsun diyeYoo okumayacagim artik evet okumak durumunda kalıyorsunuz yorum gelince tabi ama.baktim.konu oraya gidiyor pasgececegim:) oyle bir hadise içerisine girmem ben o zihniyette degilim cunku cocuk halasina ismi.ile hitap etse ben kendim rahatsız olurum ve öğretmeye gayret ederim,onemsememezlik yapmam.soyledginize ben de katılıyorum cocuklar sevdikleri buyuklerine isim.ile hitap edebilir ama boyle bir yargıya varacak yasta degilken bile ismim ile hitap ettiriliyordu yani bu onun kendi istegine birakilan birşey degil bariz ogretilmemis asilanmamis bisey..
Ne guzel ama.benim.bahsettgim.cocuk.kafasina estigi gibi davranan bir cocuk degil.ailedeki tum.buyuklerine ben hariç malum sifatlarla sesleniyor arada isim ile hitap ettiği falan olmuyor.dayiysa dayi amcaysa amca.aksi olmuyor.simdi goruyorum çocuğun yaninda benle ilgili hadi x in yanina git,hadi x e gidicez gibi konusmalar yapilinca bana yenge teyze vs denilmesi icin bir caba harcanmadigini anlıyorum. anne baba cocuguna benden bahsederken teyze yenge demiyorsa burada biraz anne babanin hatasi yok mu? bu beni yakin gordukleri icin diye mi dusunup avunmaliym? Yoksa bu aslinda derin bir konu mu diye dusunmeliyim?ve ben onlarin çocuğuna oz teyzesi gibi davranmısken dogdugu gunden beri yanlarindayken bu sekilde olmasi rencide etmeye basladi.Emin olun çocuklar etrafı algılamaya başladığı andan itibaren sizin ona ilginizi de sevginizi de yakınlığınızı da farkeder. Kuzenimin kızı konuşmayı öğrendiği andan itibaren bana ismimle hitap eder,diğer herkese amca teyze hala falan, 3 yaşındayken tatile giderlerken arabada birlikte söylediğimiz şarkı çalmış, yolda başladığı ağlama seansına tatilden dönene kadar ara ara devam etmiş ismimi haykıra haykıra ağlamış çocuk. Dönüşte bana getirdiler al bu senin çocuğun olsun diyeEltimin çocuğu da bana ismimle hitap eder, amcasının adını bile öbür amcalarıyla karıştırır tanımaz, annesiyle telde konuşurken bile adımı duyunca telefonu alır eline kimseye vermez
Çocuğun annesi-babasıyla sizin aranızda temelde başka bi sorun yoksa kasıt aramanın da gereği yok diye düşünüyorum. Benim anlattığım yiğenlerim de herkese sıfatlarla hitap ediyolar ben hariç. Aileleriyle de aram çok çok iyi olduğu için şahsen ben bu işlerde kasıt aramıyorum. Siz hep yanında olduğunuz için isminiz çok geçiyordur çocuk da öyle alışmıştır yani bilemiyorum.. belki çok tatlı söylüyodur isminizi onların da hoşuna gitmiştir bırakmışlardır öyle devam etsinNe guzel ama.benim.bahsettgim.cocuk.kafasina estigi gibi davranan bir cocuk degil.ailedeki tum.buyuklerine ben hariç malum sifatlarla sesleniyor arada isim ile hitap ettiği falan olmuyor.dayiysa dayi amcaysa amca.aksi olmuyor.simdi goruyorum çocuğun yaninda benle ilgili hadi x in yanina git,hadi x e gidicez gibi konusmalar yapilinca bana yenge teyze vs denilmesi icin bir caba harcanmadigini anlıyorum. anne baba cocuguna benden bahsederken teyze yenge demiyorsa burada biraz anne babanin hatasi yok mu? bu beni yakin gordukleri icin diye mi dusunup avunmaliym? Yoksa bu aslinda derin bir konu mu diye dusunmeliyim?ve ben onlarin çocuğuna oz teyzesi gibi davranmısken dogdugu gunden beri yanlarindayken bu sekilde olmasi rencide etmeye basladi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?