- 6 Şubat 2018
- 11.220
- 14.582
- 298
Siz bilirsiniz sizin tercihiniz:)Daha iyi değil mi? Yenge demesi hos olur mu sence? Benim birtane kiz kardesim var. Cocugum olsa teyze dedirtmicem.
Bence daha iyi. Benim burda bazi aileler var ve cok saygililar büyüklerine karsi,ama teyzelerine yengelerine hep ismiyle hitap ediyorlar.Saygisizlik yapmiyorlar sonucta. Ufacik çocuk koskoca kadina ismiyle hitap ediyor. Bir tek anneanneye nine diyorlar.Kaynımın eşine oğlum da yenge demiyor, ismiyle hitap ediyor. Kız da bozuluyor mudur acaba buna. Arada biz evde yenge demen falan diyoruz ama çocuk yanına gidince yine ismiyle hitap ediyor
Ozaman cocugum hala dayi demese de olur onemli olan saygsizlik yapmamasi mi? Saygisizlik elbette degil ama.denmesi gerekir diye dusunuyorum.Bence daha iyi. Benim burda bazi aileler var ve cok saygililar büyüklerine karsi,ama teyzelerine yengelerine hep ismiyle hitap ediyorlar.Saygisizlik yapmiyorlar sonucta. Ufacik çocuk koskoca kadina ismiyle hitap ediyor. Bir tek anneanneye nine diyorlar.
Ya ben sahsen kendimi yaşlı hissederim diye düşündügum icin boyle düşünüyor olabilirim. Hala yaşlı kadınlara yakışmıyor muOzaman cocugum hala dayi demese de olur onemli olan saygsizlik yapmamasi mi? Saygisizlik elbette degil ama.denmesi gerekir diye dusunuyorum.
Oğlum teyzesine de ismiyle hitap ediyor. Ben kendine arkadaş gibi gördüğü için yani oynadığı için öyle hitap ettiğini düşünüyorum samimiyetten dolayı.Bence daha iyi. Benim burda bazi aileler var ve cok saygililar büyüklerine karsi,ama teyzelerine yengelerine hep ismiyle hitap ediyorlar.Saygisizlik yapmiyorlar sonucta. Ufacik çocuk koskoca kadina ismiyle hitap ediyor. Bir tek anneanneye nine diyorlar.
Yasla bir ilgisi yok bnce yani erken yasta da hala teyze olablrsiniz o zaman siz isteseniz de istemesenz de sizin o cocukla bir baginiz olusur ve hatta ozaman size teyze hala demesi sizi daha mutlu eder:)Ya ben sahsen kendimi yaşlı hissederim diye düşündügum icin boyle düşünüyor olabilirim. Hala yaşlı kadınlara yakışmıyor mu
Yani simdi hakli olabilirsiniz ben boyle atıp tutuyorum ama belki kardesimin cocugu olsa dediginiz gibi teyze dese mutlu olabilirm:)Yasla bir ilgisi yok bnce yani erken yasta da hala teyze olablrsiniz o zaman siz isteseniz de istemesenz de sizin o cocukla bir baginiz olusur ve hatta ozaman size teyze hala demesi sizi daha mutlu eder:)
Acikcasi ben de hic art niyet dusunmedim.bugune kadar hep oyledir diye dusundum.ama.bikac seye sahit olunca yakin zamanda ne bileyim annesi benim yanimda bile cocuguna benden bahsederken teyze yada yenge vs demiyor ismimi soyluyor, çocuk bu durumda ondan isime alismis demek diyorum oyle öğretmeyi yeterli buldularsa demek.ayda yilda bir gördüğü kuzenine de dayi diye hitap ettirilnce bakis acim.biraz değiştiOğlum teyzesine de ismiyle hitap ediyor. Ben kendine arkadaş gibi gördüğü için yani oynadığı için öyle hitap ettiğini düşünüyorum samimiyetten dolayı.
Onemsiz bir sorunu bukadar önemseyip cevap yazma gafletinde oldugunuz icin tesekkur ederim yeterince onemli demekBu ülke insanlarını anlamıyorum yaKonu sahibi Allah başka dert vermesin Küçücük çocukla aşık atıyorsunuz...
Bu siteye paylaşım yapmak için üye oldum, amacı da o zaten ben dahil insanlar aval aval baksa bir anlamı kalmaz değil mi? Az düşünün yorum yaparken, boş yapmayın.Onemsiz bir sorunu bukadar önemseyip cevap yazma gafletinde oldugunuz icin tesekkur ederim yeterince onemli demek
Aval aval bakablrsiniz bos konular icinBu siteye paylaşım yapmak için üye oldum, amacı da o zaten ben dahil insanlar aval aval baksa bir anlamı kalmaz değil mi? Az düşünün yorum yaparken, boş yapmayın.
Ben ailedeki herkese dayi amca teyze nene dede abla abi hala gibi terimlerin ogretilip de bana neden israrla cocuga ismimle hitap ettirildigine anlam veremiyorum.yenge olmak statusune erismeye calismiyorum.zaten bununla ilgili bir kaygimin olmadgini belirtmistm.bana hala ve teyze diyen iki yegenim var zaten cok şükür.Yengeee desin mi istiyorsunuz
Bir tanıdık evlendim tüm yeğenleri tembihledim bana yenge demeyin diye demişti
Dört yengem var hiçbirine yenge demedim X abla dedim biri de X teyze zira o evlendiğinde ben küçükmüşüm
Oğlum görümceme hala diyor ama eşine X abi diyor
Çünkü ona biz de X abi diyoruz bizimle arasında 13 yaş oğlumla 43 yaş var
Adam çok seviniyor
Eniştelik yengelik bir statü değil ki sizi önemsememiş olsunlar
Bir de dayı teyze hala amca zaten kim olduğu anlaşılan kelimedir de yenge genel olarak aileye sonradan gelen kadın gelin anlamına gelir
Yani yengem diye anlatınca kimden söz edildiği anlaşılmaz
Dayı eşi amca eşi ya da abi eşi olabilir
Çocuk dayısına emmoğlu demez zira dayısıdır onları Nasıl farklı öğretecekler
Siz öyle yapin ozaman sorunlarinizi cozeceginizde
Oyle demeyin ya herkesin bir derdi olur mutlaka hayatta :) belli ki sizin sorun cozme stiliniz bu şekilde tarif ettiginiz gibi:) Cidden ise yarıyor mu anlatsaniza biraz..:))Böyle gereksiz şeyleri kafama takıp sorun etmediğim için çözülecek sorunum yok malesef. Keşke bu tip şeyleri düşünüp kafaya takıp üzülecek kadar dertsiz ve boş vakitli olsaydım.
Uzuldugum icin olabilir mi?
TeşekkürlerEvet olabilir
Ne diyelim?
"Evet görümceniz sizden nefret ediyor, çocuğu size öyle hitap ettikçe zevkten dört köşe oluyordur, kimse sizi sevmiyor saymıyor" mu diyelim?
Böyle bir şeye üzülecek kadar boş zamanınız varsa üzülün o zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?