Tükendim artık

welling1317

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2011
20
9
286
Erkek kardesimle başım dertte.. yok olmuyor ne yapsam ne etsem potansiyelini ona inandiramiyorum. Onun için eşimle bile arami açtım ki eşim askerde.. okulu benim yaşadığım yerde.geçen sene yurtta kaldı diye okulunu yaktı. Evliligimin ilk yılında eşimle sokaklardan sarhoş topladık kardesimi. Onun kafasında yer eden hatıraları siz düşünün..
O kadar öğüt konuşma ağlama dertleşme hiçbiri yaramıyor. Hala bohem hayat inancsizlik ve beni bitirme.. napicam bilmiyorum,öyle doldum ki..

Hayatta herkes kendi tercihlerini Yaşar . Siz abla olarak söylemeniz yapmanız gerekenleri yapmışsınız . Gerisi tamamen kardeşte ait bir karar. Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsa bırakın yaşasın..
Tabi bu arada okuması için gönderilen parayı azaltın bakalım görelim bohem hayatını

Kaç yaşında ve bir sorunu mu var aile içinde vs?
Çok zor bir durum kardes bu atsan atılmiyor satsan satılmıyor.
Aile büyükleri yok mu?

Allah yardımcınız olsun..

Annem babam çok şükür sağlar ve tamamen atsan atılmaz satsan satilmaz o bizim çocuğumuz onu öyle kabullendik düşüncesindeler. Ama 19 yaşında bir birey ve artik kendi kararlarının sorumlulugunu alması gerekiyor değil mi? Bunun için herşeyi yaptım, sert çıktım kavga ettim anlamaya çalıştım dertlestim empati yaptım korudum kolladim.. yok yok yok.. olmuyor! Kendimi yiyorum ailemle eşimle kavga ediyorum.. ben ona inanmaktan asla vazgecmiyorum ama o beni yarı yolda birakmaktan vazgecmedi gitti. Çok yoruldum artık neye dayanacagimi şaşırdım

Hayatta herkes kendi tercihlerini Yaşar . Siz abla olarak söylemeniz yapmanız gerekenleri yapmışsınız . Gerisi tamamen kardeşte ait bir karar. Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsa bırakın yaşasın..
Tabi bu arada okuması için gönderilen parayı azaltın bakalım görelim bohem hayatını

Ke
Keşke para tek sorun olsa, o zaman zorlukla da olsa istekleri karşılanır.. hayattan ne istediğini bilmiyor. Bir senedir boş boş yaşıyor resmen. Hayatta hiç amacın yok mu deyince yok diyor, olsa neye yarar diyor. Zaten 11 sene sayıyorum 30uma girersen eğer o gün kafama sıkıcam diyor.. sonra uyku girsin hadi gözüme

Olayı biraz daha açar mısınız dicem garip olcak ..'' Yaptım olmadı değil '' Yaptım oldu olsun ..Yani bir şekilde onun anlamasını sağlamanız lazım gerekirse özgürlüğüne el koyun baba nerde baba ?? Baba etkisiz eleman mı ?? Baba demek sadece evladı dünyaya getirmeye sebep aile resisi deemek değildir.Baba demek ağır bir yük ve sorumluluk demek.Unutmayın herşey tam bıraktığınız anda yıkılır davanızda başarılar -- Her şeyin hayırlısı olsun..Sizde kendinizi bu kadar sorumlu hıssetmenize gerek yok sorumlu anne baba ya da çok iş düşüyor ..

Ke

Keşke para tek sorun olsa, o zaman zorlukla da olsa istekleri karşılanır.. hayattan ne istediğini bilmiyor. Bir senedir boş boş yaşıyor resmen. Hayatta hiç amacın yok mu deyince yok diyor, olsa neye yarar diyor. Zaten 11 sene sayıyorum 30uma girersen eğer o gün kafama sıkıcam diyor.. sonra uyku girsin hadi gözüme

Allah allah derdi ne ki bu cocugun? Asik falan mi oldu acaba?

Ke

Hayattan tat alamıyor demek. Yardım alması gerekiyor bence. Bir uzman araştırmayı düşündünüz mu? Onu hayata bağlayan bir şeyler gerek.
Gencecik oğlan ya üzüldüm..

Ask8nda
Olayı biraz daha açar mısınız dicem garip olcak ..'' Yaptım olmadı değil '' Yaptım oldu olsun ..Yani bir şekilde onun anlamasını sağlamanız lazım gerekirse özgürlüğüne el koyun baba nerde baba ?? Baba etkisiz eleman mı ?? Baba demek sadece evladı dünyaya getirmeye sebep aile resisi deemek değildir.Baba demek ağır bir yük ve sorumluluk demek.Unutmayın herşey tam bıraktığınız anda yıkılır davanızda başarılar -- Her şeyin hayırlısı olsun..Sizde kendinizi bu kadar sorumlu hıssetmenize gerek yok sorumlu anne baba ya da çok iş düşüyor ..
Aslında olay şöyle; doğumu çok büyük zorluklarla gerçekleşmiş bir erkek evlat ve peşinde pervane olan anne baba ve abla.. Anne ve baba sorunların büyüdüğü yerde biz elimizden geleni yapıyoruz hayat onun hayatı üstüne gitsek ters tepiyor mantığıyla hala ufacık bebek gibi görüyorlar.. ama işin aslı onlardan uzaktayken ben her halini görüp dert ediyorum, kahroluyorum.. geçen sene önce onu psikiyatriste götürdüm,tedavisi süresince destek olmak adına kendim de gittim. Sonuç: ben hala tedavi görüyorum o ise ilerledigim her aşamada ben zaten kafama sıkıcam, ben böyleyim, kabul etmeyen etmez vs modunda.. şu an eşim de askerde ve okuluna devam et yanımda kal ablam b
ile diyemiyorum.. Çünkü kendi açıkça bana güvenme sağım solum belli olmaz diyor

Allah allah derdi ne ki bu cocugun? Asik falan mi oldu acaba?
Kafasından atamadigi biri var sanırım.. ama bahsini açmıyor içinde yaşıyor hep.. zaten insanların ona baktığı açıya gore kişiliğinin sekillendigini düşünüyorum artil. Sen kotusun ise yaramazsin okumazsin yapamazsın.. kendini hep böyle sartladi.. bi bana inanmadı, ona ne kadar inandığımı görmedi

Bence ilgi istiyor sizden beklenen aslında ben ne söylersem benle uğraş demeye getiriyor olabilir dolaylı yollardan beni anlayın anlamıyorsunuz demeye getiriyor olabilir..Biz bayanlar olarak böle asıcam kendimi kesicem kendimi diyenlerden hep korkarız çok şeyiz böle korkuyoruz bu durumlardan ama aslında onlara bu tepkileri verdikleri zaman onalrı şaşırtmamız lazım gerekli olabilir ..Yani şöyle ki belki de ben zaten kafama sıkıcam dediği vakit Hoşuna gidicek pskopatça laflarla cevaplamanız belki buna ne oluyor şimdi ne yapmaya çalışıyor algısı oluşucaktır bence çocukta.Kendi göeemediği basitliği sizde görünce ben ne yapıyorum diye kendini sorgulayabilir ama bunu sırf bir kere değil amacınıza ulaşana dek yapmanız da gerekebilir..Ya burdan konuşmak belki de yanlış kafanız karışmasın inşallah ..Pskoloğa onu getiremiyorsanız kendiniz gidip akıl alabilirsiniz davranışlarının normal olup olmadıgı vs vs vs .Yani amacı sorgulayabilmek için çözmek gerekir şifreleri..Çözdüğünüz vakit kaçışı olmayabilir unutmayın bu durumda onu kontrol altına da almış olabilirsiniz.

arkasında o her dağıttığında toparlayan olduğu için rahatça dağıtıyor.
30una gelmedi daha kafaya falan sıkacağı yok ilgi istiyor.
siz boşu boşuna kendinizi hırpalıyorsunuz.
derdi yok görünen,size de söylemediğine göre tamamen psikolojik ,hatta bir adım ileri gidiyorum ,şımarıklık.
derdi olan insan söyler derman arar,bulamazsa hadi bunalıma girsin ama bu tarz değil.
siz desteğinizi çekin ve eğitimini almak isterse arkasında duracağınızda net olun,bak şımarabiliyor mu bir daha.
çevremde vardı bunlardan,tek çözümü bu şekilde buldular.

Gittim,psikoloğa da psikiyatriste de gittim.. hala da gidiyorum. Onu da götürdüm yok! İlaçlarını kullanmadı, görüşmeye devam etmedi, okulunu bıraktı eve döndü, bir senedir hicbirsey yapmadan geçiriyor hayatını.. her konuşmamız kavgayla bitiyor

Gittim,psikoloğa da psikiyatriste de gittim.. hala da gidiyorum. Onu da götürdüm yok! İlaçlarını kullanmadı, görüşmeye devam etmedi, okulunu bıraktı eve döndü, bir senedir hicbirsey yapmadan geçiriyor hayatını.. her konuşmamız kavgayla bitiyor

Diyorum ki onunla gitmeyin zaten o kafasında şöyle düşünüyodur eminim ben ne desem bu doktor tam tersini söyleyecek örneğin şöyle bir sorunum var dicem bana takma dicek vs vs vs.Takıntılı bir kardeş ise zaten pskologdan daha cok sorguluyor olabilir bazı şeyleri..Yani siz onun adına pskologa gitmeniz hem kendi tedaviniz için hemde kafanızın rahatlıgı ve sorumlulugunuz ıcın guzel bir adım..

19 yaşında artık herşeyi düşünebilecek yaşta. .
Siz abla olarak gerekeni yapmışsınız. .
Yapabileceğim herseyi yapmaya çalışıyorum. Ama görmezden gelemiyorum işte.. sürekli aklımda, cümleleri tavırları kafamı öyle meşgul ediyor ki. Her telefonda panik yaşıyorum, annem iyi mi, babama bişey mi oldu, kendine bişey mi yaptı.. tedavi ya da telkin bu düşünceleri kafamdan atmiyor

Diyorum ki onunla gitmeyin zaten o kafasında şöyle düşünüyodur eminim ben ne desem bu doktor tam tersini söyleyecek örneğin şöyle bir sorunum var dicem bana takma dicek vs vs vs.Takıntılı bir kardeş ise zaten pskologdan daha cok sorguluyor olabilir bazı şeyleri..Yani siz onun adına pskologa gitmeniz hem kendi tedaviniz için hemde kafanızın rahatlıgı ve sorumlulugunuz ıcın guzel bir adım..
Zaten psikoloğa ona nasıl davranmam gerekli diye danışma amaçlı başladım.. ama psikoloji öyle birşey ki, ona derman ararken kendi dertlerim su üstüne çıktı, ortanin üstünde depresyon tanısı kondu bana.. doktor kendini iyi etmeden ona yardım edemezsin diyor ve evet çok doğru! Ama iyi olmam için ondan gelecek küçücük bi ışığa muhtaç bekliyorum.. aklımdan hiç çıkmıyor çünkü

arkasında o her dağıttığında toparlayan olduğu için rahatça dağıtıyor.
30una gelmedi daha kafaya falan sıkacağı yok ilgi istiyor.
siz boşu boşuna kendinizi hırpalıyorsunuz.
derdi yok görünen,size de söylemediğine göre tamamen psikolojik ,hatta bir adım ileri gidiyorum ,şımarıklık.
derdi olan insan söyler derman arar,bulamazsa hadi bunalıma girsin ama bu tarz değil.
siz desteğinizi çekin ve eğitimini almak isterse arkasında duracağınızda net olun,bak şımarabiliyor mu bir daha.
çevremde vardı bunlardan,tek çözümü bu şekilde buldular.
Çok haklısınız, özellikle sıkıştığı her durumda cevap veremediği her soruda her sorunda kafama sıkarım giderim ölürüm kurtulursunuz.sürekli böyle cümleler. Dediğiniz gibi desteği de çektik geçen sene.. okulu bıraktı eve döndü odasından çıkmadı kendini bilgisayara verdi. Onu görmedim yaninda yoktum ama ben annemin kederini babamın düşüncelerini yaşadıkları stresi hissetmekten daha da hasta oldum

Back
X