• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tükendim, eş sorunu

Temiz bi delirmeye bakar, lafla sözle anlatilamiyor bazi seyler,
Geçen hafta öyle bir delirme anı yaşadım. Sakince yine yardıma ihtiyacım olduğunu anlatırken üffff deyip gitmeye çalışınca neden çocuk gibi tepki veriyorsun dedim(hâlâ sakinim) buna aşırı sinirlenip sen de orospu gibi konuşuyorsun o zaman dedi. Tepem attı saldırdım bir anda gözüm karardı. Üzerine konuştuk ve tekrar söyledim psikolojik olarak çöktüm bak çocuğumuza veya kendime bakamayacak duruma geldim bana yardımcı ol haftada bir gün bari çocuğu sen bak en azından her gün çöpleri çıkar dedim. Beni neden cezalandırıyorsun dedi.:) tabiki çöp de çıkmadı çocuk da bakılmadı

Hiç korkmayın siz de gidin oturum,vatandaşlık,sosyal haklarınızı alın.Çocuğunuza kreş desteği vb.İş bulun çalışın baktınız düzelmiyor o zaman boşanma yoluna bakarsınız.Türkiye'de boşanmış bir anne olacağıma yurt dışında olurum. En azından çocuğumun geleceğini düşünmek zorunda kalmam.Nasıl olsa öyle de yalnızsınız ,böyle de...
Ama burada çok yakında annem ve kız kardeşim var bazen annem çocuğa bakıyor bi iki saat uyuyorum. Kız kardeşim hergün bi saatliğine geliyor bi kahve içiyoruz kafa dağıtıyorum. Orada bu lüksüm olmayacak.

Ama burada çok yakında annem ve kız kardeşim var bazen annem çocuğa bakıyor bi iki saat uyuyorum. Kız kardeşim hergün bi saatliğine geliyor bi kahve içiyoruz kafa dağıtıyorum. Orada bu lüksüm olmayacak.
Başkalarına güvenip hayatınıza yön vermeyin.Bugün olan yarın olmayabilir,ben olsaydım böyle yapardım.Tabii ki karar sizin,hakkınızda hayırlısı ve kolayı ne ise o olsun

Geçen hafta öyle bir delirme anı yaşadım. Sakince yine yardıma ihtiyacım olduğunu anlatırken üffff deyip gitmeye çalışınca neden çocuk gibi tepki veriyorsun dedim(hâlâ sakinim) buna aşırı sinirlenip sen de orospu gibi konuşuyorsun o zaman dedi. Tepem attı saldırdım bir anda gözüm karardı. Üzerine konuştuk ve tekrar söyledim psikolojik olarak çöktüm bak çocuğumuza veya kendime bakamayacak duruma geldim bana yardımcı ol haftada bir gün bari çocuğu sen bak en azından her gün çöpleri çıkar dedim. Beni neden cezalandırıyorsun dedi.:) tabiki çöp de çıkmadı çocuk da bakılmadı
Oha ki ne oha , çocuk gibi konuşuyorsuna karşılık bu mu denir hadi dendi, hala oturup bunun üzerine nasıl konuşabiliyorsunuz boşanma davası açacağınız yerde.

Size kullandığı o kelimeden sonra çöpün çıkmaması olmamalı mesele. Daha büyük bir mesele var.

Size kullandığı o kelimeden sonra çöpün çıkmaması olmamalı mesele. Daha büyük bir mesele var.
Ya herhangi biri dese ortalığı yıkarız namus meselesi eder yapmadığımızı bırakmayız,koca deyince ne değişiyor ya, gerçi koca da denmez de artık buna.

Ya herhangi biri dese ortalığı yıkarız namus meselesi eder yapmadığımızı bırakmayız,koca deyince ne değişiyor ya, gerçi koca da denmez de artık buna.
Yani o günden sonra ona karşı sevgim kalmadı, sürdürmek için sürdürüyordum ama sürdürülemez oldu artık.

Yani o günden sonra ona karşı sevgim kalmadı, sürdürmek için sürdürüyordum ama sürdürülemez oldu artık.
Sevgi mevgi bilmem de, elle tutulur tek bir yanı yok neyi sürdürüyorsunuz hiç anlamadım.

Çocuğa bakmıyor, bir gram yardım etmiyor, maddi şiddet var bir de üstüne size o…pu gibi konuşuyorsun diyor.

Zaten aileniz yardımcı, bununla yurtdışına gideceğinize onların yanında oturun daha iyi.

Annenize bebeği arada 2 saat bırakabilmeniz, kardeşinizin kahveye uğraması küçük gibi görünen ama aslında insan hayatında çok çok fark oluşturan şeyler. Bunlardan da koparsanız sizin için daha kötü olabilir.

Bir şey soracağım, çocuktan önce nasıldı bu adam? Çokta farklı olduğunu sanmıyorum ama adam size o kelimeyi kullanacak cesareti nereden buluyor? Sizin mükemmelliyetçilik böyle bir adamı baba yapmaya yaramamış gibi gözüküyor. Evi dört dörtlük yapsanız da bu adamdan koca koca olmaz.

Bir şey soracağım, çocuktan önce nasıldı bu adam? Çokta farklı olduğunu sanmıyorum ama adam size o kelimeyi kullanacak cesareti nereden buluyor? Sizin mükemmelliyetçilik böyle bir adamı baba yapmaya yaramamış gibi gözüküyor. Evi dört dörtlük yapsanız da bu adamdan koca koca olmaz.
Çocuktan önce de sorumsuzdu ama bana karşı asla böyle konuşmazdı çok daha iyiydi beni üzmekten korkardı. Çocuk sonrası sorumluluklar onu bezdirmiş gibi görünüyor toleransı yok hiçbir şeye.

Annenize bebeği arada 2 saat bırakabilmeniz, kardeşinizin kahveye uğraması küçük gibi görünen ama aslında insan hayatında çok çok fark oluşturan şeyler. Bunlardan da koparsanız sizin için daha kötü olabilir.
Kesinlikle öyle onlar varken bile böyleysem bu yardım olmadan delirirdim . O yüzden sadece ona güvenerek bir yere gidemem.

Evlendi evleneli anası(kv) hakaret etmiş durmuş kadına, koca müsveddesi de ağzını ayırıp izlemiş sadece.

Armut dibine düşmüş şimdi de kendi başlamış hakaretlere.

Evlendi evleneli anası(kv) hakaret etmiş durmuş kadına, koca müsveddesi de ağzını ayırıp izlemiş sadece.

Armut dibine düşmüş şimdi de kendi başlamış hakaretlere.
Ben her durumda büyük kavgalar çıkardığım için hiç mağdur edilmiş hissetmedim ve ailem bile öyle görmedi açıkçası başkası söyleyince durumun vehametini anlıyorum sanki

Ben her durumda büyük kavgalar çıkardığım için hiç mağdur edilmiş hissetmedim ve ailem bile öyle görmedi açıkçası başkası söyleyince durumun vehametini anlıyorum sanki
Eski konun ana sayfada lokum aç onu baştan oku bence,sen kavga çıkarsan ne,koca dediğin ne yapmış film gibi izlemiş durmuş gık diyememiş kimseye.

Bu laf kavga çıkardın diye yenilir yutulur bir laf mı peki devamı gelmeyecek mi sanıyorsun, o ağzına geleni söyleyecek sen kavga çıkaracaksın eee sonuç?

Eski konun ana sayfada lokum aç onu baştan oku bence,sen kavga çıkarsan ne,koca dediğin ne yapmış film gibi izlemiş durmuş gık diyememiş kimseye.

Bu laf kavga çıkardın diye yenilir yutulur bir laf mı peki devamı gelmeyecek mi sanıyorsun, o ağzına geleni söyleyecek sen kavga çıkaracaksın eee sonuç?
Hiç bilmiyorum inan kafam calismiyor gibi çocuktan dolayı dusunecek zamanım o kadar yok ki fikir almam gerekiyordu iyi ki yazdınız çok teşekkür ederim

Yakında yurt dışına gidecek bir süre sonra biz de yanına gideceğiz ama korkuyorum bu hayatı tamamen yabancı bi ülkede yaşayamam desteksiz sinirlerim harap halde.
Batıya gidecekseniz desteği yardımı unutun. İnsan emeği çok pahalı, bizdeki gibi günlük yardımcı kadın vs yok. Şirketler eleman gönderiyor. Bebeğiniz olduğu için bir süre siz de çalışmayacaksınız, eşinizin çok yüksek gelirli bir işi yoksa bizdeki gibi haftalık düzenli yardımcı tutamazsınız. Millet o yüzden fayansını parkesini bile öğrenip kendi yapıyor. Apartman görevlisi yok çöpleri kendinizi atıyorsunuz. Giysilerini yere atan elinden iş gelmeyen tembel biriyle yaşamak zor. Ya yapacak ya yapacak, başka yolu yok. Hem ev hem çocuk hem ben demiyor pis tembel. Size tavsiyem evi eşyayı basit tutun. Evlerde beyaz eşya gömme dolap vs oluyor zaten. Bizdeki gibi bütün evi eşyayla doldurmayın. Yemizlemesi toplaması zor olmasın. Çocuk büyüyüp kindergarten a başlayınca ve o ülkenin lisanına hakimseniz yavaştan siz de iş bakarsınız.

Kızlar selamlar,
Buraya çok dolup taştığımda fikir almak için yazıyorum. Güçlü kadınlar ve beni anlayabilecek objektif kişilere ihtiyacım var. Özetle bebeğim oldu şu an 8 aylığız. Ben biraz mükemmelliyetçi biriyim ev temizliği takıntım var. 4+1 evi temizle, her gün herkesi memnun edecek yemekler yap, bebeğimin ek gıdaları, evde 2 kedi onların tüyü pisliği kusması, gece uykusuzluğu özellikle şu sıralar diş çıkarma sürecindeyiz ve çocuğum aşırı hareketli uyumayan bir bebek. Doğum sonrası 5 kilo fazlam var kendimi hiç beğenmiyorum diyet + spor yapmaya çalışıyorum bunların yanında. Eşime bir çöp attırmak bile eziyet. Ne zaman söylensem ‘e söyleseydin, e isteseydin’ diyor. Bana asla yardım etmiyor her hafta yeniden aynı kavgaları ediyoruz. 4 vardiya çalışıyor her hafta saati değişiyor fakat doğum öncesi ben de o şirkette aynı koşullarda çalışıyor ve peynirime kadar kendim yapabiliyordum. Bence yapmak isteyen yapabilir ama o hep çok yorgun hep çalışıyorum bahanesi ile yatar uyur. Uyuduğu odada çamaşırlarını bile yere atar. Ben bi ergen bi bebek annesi gibi hissediyorum. Maddi sorunlar da cabası. İşi bıraktığımdan beri bir t shirt bile almışlığı yok acil ihtiyaçlarım için altın bozup borcumu giysimi alıyorum sırf yük hissettiğimden. Al diyorum tamam diyo sallıyo beni. Yakında yurt dışına gidecek bir süre sonra biz de yanına gideceğiz ama korkuyorum bu hayatı tamamen yabancı bi ülkede yaşayamam desteksiz sinirlerim harap halde. Sizin eşleriniz de böyle mi? Ben mi abartıyorum? Annelik bana ağır geldi de başkalarını mı suçlamaya çalışıyorum?
Sakın yurt dışına falan gitmeyin.Tükenirsiniz.Eşiniz kötü bir insan olmayabilir ama sorumluluk almadığı ortada.Bu koşulları altında bir de tamamen yabancı olduğunuz bir yerde çok sıkıntı çekersiniz.

Yurt dışında böyle büyük kavgalar çıkaramazsınız, şikayet ederler polis geliverir kapınıza. Hele karşılıklı fiziksel şiddet girişimi olursa çocuğu da alırlar bir süre. Ne oluyor ne bitiyor öğrenip çözene kadar çocuğu göstermezler. Sorumsuz adamla evlenip sorumsuz adamdan çocuk yapmanın bedelini ödüyorsunuz gibi. Madem anneniz ablanız yardımcınız destek oluyorlar gitmeyin yurt dışına. Lisan bilmiyorsanız hele hiç tavsiye etmem.

Şiddetli kavgalar hakaretler havada uçuyor çocuk da duyuyor görüyor. Çok ciddiyim, çocuğunuzu alır sosyal hizmetler.

Kocanız çocuktan önce de aynıymış, siz o zaman idare ediyormuşsunuz ama çocukla beraber sabrınız azalıyor, yükünüz artıyor fiziksel, ruhsal. Ondan sonra da çocuktan sonra evliliğimiz bozuldu oluyor.
Bir insan çöp çıkarmaktan bile nasıl aciz olur? Çöp yani altı üstü.
Maddi olarak da sizi sallamıyor, kendinizi yük hissediyorsunuz.
Babasını örnek vermesinden de belşi vizyonu. Size bolca sabır diliyorum. Bu lafada biri düzelmez.

Back
X