Selam canım
Kendimden örnek vericem sana.
Bende gurbette yapayalnızım, ne Türk komşum var ne bir arkadaş ne de kapısını çalıpda iki laf edebileceğim biri.. Sahiden bak tekim bu ellerde. 4 duvar arasındayım hep.. Eşim izinli olunca dışarı çıkıyorum Birtek birde çocuklarımı okula götürüp getirirken.
Sıkılıyor muyum? ASLA
Eskiden bunalırım kimse yok ağlardım durduk yere kendimi üzerdim.. Şimdi asla kendimi üzmemeye gayret ediyorum. Herkez diyor ki yapayalnızsın kimse yok nasıl dayanıyorsun? İnsan muhabbet dost arar diyorlar.. Valla hiçte aramıyorum artık kimseyi .. İnsanlar tuhaf, nankör,bencil vefasız olmuşlar. Dedikodu hat safhada. Diyorum ki kendime eğer yalnızsan hala Rabbim beni birilerinden koruyordur.. Herşeyi Rabb'ime bırakmışım onun bir bildiği var ki böyle yalnızım hemde 8 9 yıldır bu böyle yaşadığım hiçbir semtte Türk komşu yoktu çıkmadı işte.. Ama insanlar diyorum ya öyle kötü olmuş ki, uzak olmak yalnız olmak en güzeli Belkide.. O nedenle Allah'a sığınmak en güzeli. Hem sen ve benim gibi çok yalnız olanlar "biz yalnız değiliz ki, kimse yalnız değildir şah damarımızdan bile bize yakın olan Yüce Allah var yanımızda" bunu düşün hep. Yaradan hep bizimle. Ohhhh içi huzur ve güven doluyor insanın..
Bilgisayarım var evde kapatıyorum, facebook kapattım,hiçbir sosyal sitede yokum..vallahi hiçte aramıyorum.. Oralara vereceğim vakti Kur'an okumaya veriyorum, yavrularıma veriyorum. Oyunlar oynatıp komiklikler yapıyorum onlara..:) bilgisayar,falan filan sahiden şeytan işi ya!!! Seni esir alıyor,uyuşturuyor resmen.. Tv de öyle.. İnan tv bile kapalı benim aramıyorum:)) sadece olmazsa olmazım müzik dinlemek radyodan. Bu yetiyor bana..Birtek 2 dizim oluyor tv de ona bakıp kapatıyorum valla..
Gelelim NAMAZA:
yaklaşık 5 yıldır kılıyorum Allah kabul etsin inşallah. Namaz bir mücadele işidir. Yerinden kalkıcan,abdest alıcan,namaz elbiseni giyicen? Bak hep bir uğraş mücadele.. Ama ya o huzura çıkıştaki manevi lezzet of of ne güzeldir o .. Sanki mis gibi kokan rengarenk bir çiçek bahçesindesin gibi, sanki gökyüzünde havalanmış uçuyormuş gibi hele birde yüreğine gelen FERAHLIK hissi? Tatlı tatlı esnemeler

ferahladığını hissetme hissi.. Bunu kim yaşamak istemez ki? Sen başını secdeye eğince Allah en yakınında oluyormuş,kuluna en yakın olduğu yer secdede ikenmiş.. Düşünsene bütün kudretiyle merhameti ve şefkati ile seni sardığını seni kucakladığını. Ne güzel bir teslimiyettir bu çok şükür ..
Hem kul namaza durunca Yüce Allah onu sevgiyle izlermiş.. Merhametle bakarmış kuluna.. Ne kadar güzel ...
Ben bu hislerle düşünüp kılıyorum kılmaya çalışıyorum namazlarımı ..
Şeytan vesvese verip durur, duyma onu.. Kendini sanki kabenin en önünde durmuşta namaz kılıyormuş gibi kıl. Sanki önünde Hz.Muhammed (S.a.v) varmış da sende onun arkasında kılıyormuş gibi düşün kıl.. Bunlar da iyi gelir konsantre olman için.
Birde şöyle birşey okumuştum "kulun namaz kılmayı istemesi Allah'ın onu huzurunda görmek istemesinden kaynaklanırmış" bu demek ki, namaz kıldığımız için bile şükretmeliyiz bu hissin bize kısmet olmasına bile şükretmeliyiz niye mi? Allah istiyor bizi huzuruna, bizi görmek istiyor bu ne güzel bir onurdur ne büyük gururdur..
Allah zaten hidayetini dilediğine verirmiş, bak sanada ne güzel namaz kılmanı bahşetmiş bunu iyi değerlendirmek senin elinde..
İçine isteksizlik halsizlik geldiğinde hemen "LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYÜL AZİYM" de 10 kez.. namaza başlamadan öncede bunu oku.
Ya Allah Bismillah de kalk yerinden.
Mucizevi bir sure "İNŞİRAH SURESİNİ" oku devamlı. İçin nasıl huzur buluyor gör
Tesbih Çek, Tövbe istiğfar yap,
"ESTAĞFRULLAHİL EL-AZİYM ELLEZİ LA İLAHE İLLA VE HÜVEL HAYYÜM KAYYÜM VE ETÜBÜ İLEYH" oku bol bol..
SABAH NAMAZINA KALKMAK İÇİN:
Akşam yatağa geçince Niyet et önce sabah namazına şu satte uyanmak için de, sonra 7 kez "Kevser süresini" oku .. Bak bakalım Allah'ın izniyle o saate nasıl kalkıyorsun (tecrübeyle sabittir)
Birde naçizane namazını istikrarli bir şekilde kılmak için; kesinlikle ruhunuzu ve zihninizi namaz konusunda doyurmalısınız. Nasıl mı?
Mesela dini yazılar,dini sohbetler,namaz ile ilgili ayetler,hikayeler,...vs ilahiler dinleyebilirsiniz.. Yani namazı bağlayan hertürlü konuya yakın olmak lazım.
Bence güzel ve huşu içinde bir namaz kılmak için Ruhumuzu namazla ilgili konuların güzelliğini öğrenerek beslemeliyiz..
Ondan sonra gelsin istekle ve huşu içinde namazlar EvelAllah...
Tavsiyelerim bunlar..
Sevgilerimle