Tükenmişlik Sendromu

Cahillik mutluluktur demişler, ben uzun zamandır gündemi takip etmiyorum ve çok mutluyum :KK70:
Takip ettğimde sinir bozukluğu stressten fazlası geçmiyor elime. Kimseyi ve hiç bir şeyi düzeltemiyorum. Yapabileceğim en iyi şey kendi payıma düşeni yapmak olduğundan elimden geldiğince iyi bir örnek olmaya çalışıyorum. En basitinden yayaya yanan kırmzı ışıkta beklemek gibi.

Gece uykusu olmaması en kötü şey bence. Bu hem seni sağlıksız yapar hem depresif.Çalışma saatlerini değiştirsen super olur. Bunun için youtube da barış özcanın #40sabaherkenkalk videosunu izlemeni tavsiye ederim.

Birde rutininin dışına çık, yapmadığın bir şeyi yap, tatile gitcekmişsin sanırım o bile çok fark ettirir inan bana.
Mutlaka izleyeceğim. Umarım iyi gelir :)

Bence siz bir hastaneye gidip tahlillerinizi yaptirin bi hastaliginizda olabilir erken teşhis onemlidir sacin beyazlamasi ani zayiflamaniz kansizliginiz normal deil gecmis olsun

bu anlattıkların depresyon başlangıcı. önlem almazsan senin için baya kötü olur. stresten uzaklaşmanı ve ev temiziğini boşverip kendinle ilgilenmeni tavsiye ederim

bu anlattıkların depresyon başlangıcı. önlem almazsan senin için baya kötü olur. stresten uzaklaşmanı ve ev temiziğini boşverip kendinle ilgilenmeni tavsiye ederim
ben de kendimde depresyon görüyorum. Hiçbir şeye tahammülüm yok. Hep en kötü senaryoları düşünüyorum

sevgili pinkycaramel
konularınızı takip ediyorum zaten stres kaynaklarınızın varlığını biliyoruz
ama geçen sene bende sizin gibi bir dönem geçirdim
ve sonuç B12 ekskikliği çıktı ciddi düzeyde üstelik
artık herşeye ağlar vaziyete gelmiş sinirli biri olmuştum
sonra nasıl atlattınız?

Depresyon dedigimiz sey daha daha farklı bir durum. Cevrendeki insanlar "aa pinky bu sen degilsin, bu senin yapacagın isler degil. Sen bunu yapabilirdin simdi niye yapmıyorsun" gibi gibi seyler söyler. Her zamanki senden baska biri olursun. Cevreye karşı duyarsizlasma falan da girer isin içine. Üstelik birisine depresyon teshisi koyabilmek için de sanırım bi 6ay-1yıl boyunca bu durumun devam etmesi gerekli. Sizinki depresif bir periyod olabilir büyük ihtimalle. Ama depresyon olduğunu zannetmiyorum. Tabiki buna karar verecek olan doktordur, benim ancak 2.sınıf tıp öğrencisi halimle bu kadar bilgim var. :)

Vaktiniz var sanıyorum, imkanınız da var. Yarın için özel bir hastaneden bir prof.dan randevu alıp gidip danısabilirsiniz. O sizi yönlendirir açıklamanızı da yapar.

Ihmal etmemekte fayda var ama. Çoğu hastalığın tetikleyicisi stres ve sıkıntı malesef. Vitamin mineral degerlerinize baktırın bence bir.

Depresyon dedigimiz sey daha daha farklı bir durum. Cevrendeki insanlar "aa pinky bu sen degilsin, bu senin yapacagın isler degil. Sen bunu yapabilirdin simdi niye yapmıyorsun" gibi gibi seyler söyler. Her zamanki senden baska biri olursun. Cevreye karşı duyarsizlasma falan da girer isin içine. Üstelik birisine depresyon teshisi koyabilmek için de sanırım bi 6ay-1yıl boyunca bu durumun devam etmesi gerekli. Sizinki depresif bir periyod olabilir büyük ihtimalle. Ama depresyon olduğunu zannetmiyorum. Tabiki buna karar verecek olan doktordur, benim ancak 2.sınıf tıp öğrencisi halimle bu kadar bilgim var. :)

Vaktiniz var sanıyorum, imkanınız da var. Yarın için özel bir hastaneden bir prof.dan randevu alıp gidip danısabilirsiniz. O sizi yönlendirir açıklamanızı da yapar.

Ihmal etmemekte fayda var ama. Çoğu hastalığın tetikleyicisi stres ve sıkıntı malesef. Vitamin mineral degerlerinize baktırın bence bir.
evet stres çok kötü ne yazık ki :(

gece o kadar saat uykusuz kalıyorsun ki, gündüz uykusu gece uykusunun yerini tutmuyor.
bence senin derdin uykusuzluk, yat uyu canım.
gündüz neden ev işi yapıyorsun, gündüz çalış, ev işlerini de salla bir ara yapılır :)

evet stres çok kötü ne yazık ki :KK43:

O yüzden yarın uyanıp yakınınızdaki bir özel hastaneden o gün icin randevu alın :) gerekli tetkikleri yaptırın zaten cok uzun süreceğini de sanmıyorum.

Bir de stres yaratacak cok fazla sey var hayatınızda burdan bildigim kadarıyla. Belki nefes egzersizleriyle bile rahatlamanız sağlanabilir. Ama henüz başındayken etkili olur sanırım bu, ihmal etmeyin sonradan daha büyük bir yük olmasn bunu atlatmak

Canım kürtaj olduğum sıralarda pskolojim bozulmuştu.aynı senin gibiydim.pskiyatriye gittim ve kısa süreliğine ilaç kullandım.eşimlede bir hafta herkesten uzak bi tatil yaptık.ama ilk adetimi olana kadar ruh halim düZelemedi sonra yavaş yavaş kendime gelmiştim.imkanın varsa dene.tabiki hemen ilaca başla demiyorum ama çaresine bakmazsan depresyona girebilirsin...

Kızlar ,
Bu ara o kadar yorgunum ki acaba bu tükenmişlik sendromu mu değil mi emin olamadım. Çok yoruldum. Belki bu sorunu yaşayanlarınız vardır. 2 hafta önce kürtaj olmak zorunda kaldım. Ağrılarım oldu, daha sonra kayınvalidem geldi, gitmek bilmedi. Eşimle kavga ettik hepiniz şahit oldunuz. Şimdi yeni yeni toparlanmaya başlıyoruz. Ancak ben kendimi çok yorgun hissediyorum. İşim gereği saat gece 3 ya da 4 e kadar çalışıyorum. Bu arada da kk' dayım artık bağımlılık haline geldi. Ertesi sabah 9da ev işi, temizlik derken yine başlıyorum ve bütün günüm çalışmakla geçiyor. Bu ara lanet ede ede çalışıyorum diyebilirim. Uyanık kalmak çok zorlaşıyor. Sadece geceleri 2- 3 kahve resmen bağımlı oldum bırakamıyorum. Sinirlerim bozuluyor, kendi kendime tripleniyorum. Artık çok kolay unutmaya başladım. En ufak bir şeyi unutuyorum. Kısa bir süre önce saçlarım beyazlamaya başladı resmen bu genç yaşımda. Tırnaklarımın neredeyse hepsi kökünden kırıldı çıt diye. Vitaminsizlik diye düşündüm ama, ayakta kalmak için piyasadaki vitaminlerden de kullanıyorum. Doktora gittim işte dün, tahlil istediler. 2 tüp kan veremedim 2. Tüp için kan gelmedi. Kaç kere delmek zorunda kaldılar. Şimdi çok korkuyorum hasta oldum diye, kilo da verdim epey. Daha önce ara verdim çalışmaya, ancak çalışmayınca da kafayı yiyorum ben evde. Haberleri izleyip sinirleniyorum. Bu durumda olan elbet vardır. Nasıl çözdünüz, ben napacağım?

pinky, temizlik yapiyorsan gidiyor o tirnaklar. benim de o halde.
kilo vermen de cok dogal cok agir bir surec gecirdin-geciriyorsun.
hayir tukenmedin, pinkyler tukenmez!!!!!

pinky, temizlik yapiyorsan gidiyor o tirnaklar. benim de o halde.
kilo vermen de cok dogal cok agir bir surec gecirdin-geciriyorsun.
hayir tukenmedin, pinkyler tukenmez!!!!!
ay kuzum, çok uykum var. ama bir dünya iş. Yarın da çok yoğun bir gün yetişmesi gerek. Napacağım yaaa

Iykusuzluk baslıbasına bı dert ve unutkanlıgın en buyuk sebebı uykusuzluk ve gece uykusunda salgılanan hormonlr salgılanmadıgı ıcın byle hıssedıyor olbrsn

Çok geçmiş olsun.Hatırladım ben sizdeki kv yi :(((( sizi epey yıpratmış olsa gerek.ama artık düşünmeyin bunları.akşam işten gelince haberleri izlemeyin bence ben de çok sinirleniyorum çünkü izleyince en sağlıklı adam bile zıvanadan çıkar zaten.
sevdiğiniz eski türk filmleri varsa açın onları izleyin eşinizle.veya komedi filmleri izleyin.
eğer kapalı alanda çalışıyorsanız akşama kadar akşamları yarım saat yürüyüşe çıkabilirsiniz uzmanlar çok öneriyor bunu.
yürümek bana hep iyi gelmiştir.benim aklıma gelenler bunlar. sevgiler :)

Çok geçmiş olsun.Hatırladım ben sizdeki kv yi :KK43:((( sizi epey yıpratmış olsa gerek.ama artık düşünmeyin bunları.akşam işten gelince haberleri izlemeyin bence ben de çok sinirleniyorum çünkü izleyince en sağlıklı adam bile zıvanadan çıkar zaten.
sevdiğiniz eski türk filmleri varsa açın onları izleyin eşinizle.veya komedi filmleri izleyin.
eğer kapalı alanda çalışıyorsanız akşama kadar akşamları yarım saat yürüyüşe çıkabilirsiniz uzmanlar çok öneriyor bunu.
yürümek bana hep iyi gelmiştir.benim aklıma gelenler bunlar. sevgiler :)
teşekkür ederim. ev-ofis-adliye-ofis-ev-çalışma bu şekilde geçiyor hayatım. Yürüme değil direkt koşturmaca

Kızlar ,
Bu ara o kadar yorgunum ki acaba bu tükenmişlik sendromu mu değil mi emin olamadım. Çok yoruldum. Belki bu sorunu yaşayanlarınız vardır. 2 hafta önce kürtaj olmak zorunda kaldım. Ağrılarım oldu, daha sonra kayınvalidem geldi, gitmek bilmedi. Eşimle kavga ettik hepiniz şahit oldunuz. Şimdi yeni yeni toparlanmaya başlıyoruz. Ancak ben kendimi çok yorgun hissediyorum. İşim gereği saat gece 3 ya da 4 e kadar çalışıyorum. Bu arada da kk' dayım artık bağımlılık haline geldi. Ertesi sabah 9da ev işi, temizlik derken yine başlıyorum ve bütün günüm çalışmakla geçiyor. Bu ara lanet ede ede çalışıyorum diyebilirim. Uyanık kalmak çok zorlaşıyor. Sadece geceleri 2- 3 kahve resmen bağımlı oldum bırakamıyorum. Sinirlerim bozuluyor, kendi kendime tripleniyorum. Artık çok kolay unutmaya başladım. En ufak bir şeyi unutuyorum. Kısa bir süre önce saçlarım beyazlamaya başladı resmen bu genç yaşımda. Tırnaklarımın neredeyse hepsi kökünden kırıldı çıt diye. Vitaminsizlik diye düşündüm ama, ayakta kalmak için piyasadaki vitaminlerden de kullanıyorum. Doktora gittim işte dün, tahlil istediler. 2 tüp kan veremedim 2. Tüp için kan gelmedi. Kaç kere delmek zorunda kaldılar. Şimdi çok korkuyorum hasta oldum diye, kilo da verdim epey. Daha önce ara verdim çalışmaya, ancak çalışmayınca da kafayı yiyorum ben evde. Haberleri izleyip sinirleniyorum. Bu durumda olan elbet vardır. Nasıl çözdünüz, ben napacağım?

biraz kendine zaman ayırmalısın.tatile çık.uzaklaşmak iyi gelir.dinlen kafanı dinle

Bence bu sendrom bendede var. 1.5 yasinda kizim var cok yaramaz ikinciye hamileyim. Calisiyorum ayni zamanda 2. Lisansimin son 2 donemindeyim. Eve gelince esim bi triplerde. Ev isi bulasik camasir vs. Oturdugumu ohh diyerek bacak uzattigimi hatirlamiyorum anca aksam uyuyunca dinleniyorum. Ekstra tukenmislik var bende.

Back
X