Tüketim çılgınlığı, her şeyi alma isteği

artemisia_gentileschi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2020
169
732
53
Benim derdim gördüğüm her şeyi alma fikriyle boğuşmak kızlar. İhtiyacım olsun olmasın onu da alayım bunu da alayım. “Mevsimlik ceket alayım ama bir de parka alayım, siyah trençkotum var ama camel rengi de lazım hemen bakayım” vs vs vs. Ayakkabı alıyorum buna uygun çanta da şart diyorum kendimi ikna ediyorum. Bu halimden yoruldum zamanımın bir kısmı alışveriş sitelerini gezmekle geçiyor. Nasıl vazgeçerim bu huyumdan?

Harcadığınız para kendi kazandığınız para mı? Ben mesela anne babamın parasını daha kolay harcardım. Şimdi kendi kazandığım para değerli oldu kıyamıyorum

Bir de mantıklı alışveriş yapın kombinleyerek alın. Mesela şunu şununla giyerim gibi. Her şeyle giyilebilir basiclere, zamansız parçalara yönelin modası geçecek şeylerdense.

Aay deme deme Daha yeni bi halt yedim kargom gelmedi bile daha.

Evlenince geçer para bitiyo çünkü
Bence her ay maaşınız yatar yatmaz başka bir hesaba para yatırın kalan para ile geçinmeye çalışın istediğiniz alışverişi de yapın o parayla. Kredi kartinin limitini düşürün ve taksit yapmayın. Taksitli olunca az ödüyorsun gibi geliyor

aynı durum bende de vardi hala da var gibi.. çok zor olay cidden ama battım artık borç batağındayim kartlar doldu ödeyecek kadar ayarladım elimdekileri. ben artık tamamen boğazıma harcıyorum,mesela dolabı açıp bakıyorum her şeyim var . Marketten canım ne isterse alıyorum yiyorum daha zevkli oluyor hem sağlığıma yatırım yapıyorum bir de öyle deneyin

Kart limitini düşürün kartla.odeyince bedava gibi geliyor ta ki hesap özeti gelene kadar.. ben isteyerek kart limitimi düşürdüm şubedeki kız da söylendi gelip dusuruyolar sonra yükseltmek için uğraşıyorlar diye sananeyse Allah'ım ya.

yaa evet oda var. borçlar azalsın dusurucem limiti , benim haberim olmadan artmıştı geçenlerde ben yine eski haline getirdim mobil bankaciliktan

Bende bir dönem öyleydim. O kadar mutlu oluyordum. İşin kötüsü aldıklarımı giymiyordum hepsi etiketleri üzerinde ,giyinme odamda bana bakıyor hamileliğim bitsin yine devam edeceğim. İçkim yok sigaram yok .benimde çılgınlığım bu olsun.birde indirim dönemi birşeyler alınca çok mutlu oluyorum sanki bana bedava vermişler gibi.

Şu aralar bende öyleyim. Kiloda aldım. Zayıflayınca giyerim diye gazada getiriyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…