Tüketim çılgınlığı, her şeyi alma isteği

Eskiden çok alırdım, çöp alırdım. O zaman daha az param vardı, kaliteli şeylere gücüm yetmezdi ama moda olan her şeye sahip olmak isterdim. Sonra moda denen illüzyondan kurtulmayı başardım. Şimdi ihtiyacım olan şeyi her zaman kullanabileceğim modası falan geçmeyecek şekilde ama alabileceğim en iyisini alıyorum. Bir yazlık, bir kışlık iki sırt çantam, her zaman kullanabileceğim bir kol çantam bir de daha resmi yerlerde kullanacağım toplamda 4 çantam var mesela. Hiç birini son iki sene içinde almadım. İçlerinden biri eskidiğinde yerine yenisini alacağım. Ama muhtemelen 10 yıl falan kullanılırlar. Kaliteli almak, çok para vermek benim alışveriş çılgınlığımın önüne geçiyor anlayacağınız.

yaa evet oda var. borçlar azalsın dusurucem limiti , benim haberim olmadan artmıştı geçenlerde ben yine eski haline getirdim mobil bankaciliktan
İşte haberi olmadan artiriyolar ama düşürmek için şubeye gitmen gerekiyor onu mobilden yapamiyosun nasıl bir mantiksa! Benim bankam öyle en azından. İnsanları tüketime teşvik etmeye çalışıyorlar

Maalesef bende de var. Iyi marka al demisler care olarak, iyi marka aliyorum ama beni o da kesmiyor yani ornek vereyim iyi markadan acik renk pembe ruj aldim sonra baska bir acik pembe tonu almak istedim derken cekmecem degisik tonlarda pembe rujlarla dolu ... hepsini de degistire degistire kullaniyorum. Yalniz pandemi beni biraz tuttu, gezme keyfiyle birlesmeyince alisveris artik cok yapmiyorum bir de goyecek yer olmayinca gercekten sevdalanmadiysam almiyorum paraya yazik diyerekten. Dunya bomb.k bir yere gidiyor ekonomik olarak konu sahibesi, bence bunu dusunerek motive olup almayabilirsiniz. Daha ise yarayan bir secenek ise kafayi dagitmak. Sevgili yapin mesela onunla vakit gecirin ya da iskolik olun, boylece alisverise cok zaman ayiramazsiniz :)

Ben öyle yapıyorum 1 2 çıkarırken hiç bir şey kalmıyor sepette
Ben de öyle.
Özellikle gündelik, ihtiyaç olmayan ama ‘aaa çok iyiymiş, şuraya giyerim en kötü evde, parkta giyerim aman ucuz’ denilen ürünler acayip para tutuyor.
Bu sebeple parça parça değil, toplu alıyorum ve ne olduğunu görünce ‘yuh ya hiçbirine ihtiyacım yok’ deyip, siliyorum gidiyor

Bende öyleyim jdsjfdjfj sanki yetmeyecek gibi geliyor aldıklarım hatta daha fazlasını almak istiyorum israf gibi gelmiyor alışveriş yapınca rahatlıyorum seviyorum heleki kaliteli güzel şeylerse daha fazla seviyorum :) hepsi ihtiyaç gibi hissediyorum trendyol aklımdan çıkmıyor :) Ama şey oldu geçen kotondan 3 tane çok güzel tişört beğendim hepside gayet uygundu 20 liraydı ama vazgeçtim ne gerek var dedim o işte benim için ilkti jfjgjfjfg şimdi neden almadım diyorum jfjgfh

Yokluk filan mi çektiniz uzun süre? Genelde bu tarz şeyler uzun sure yokluk cekip sonra para bulunca oluyor.

Ya da sizi mutlu edecek başka birsey yok, kargo ve yeni eşya mutlulugu yasatiyorsunuz kendinize?
konu sahibi gibi ben de çok alışveriş yapıyorum, ve nedeni sanırım sizin dediğiniz, beni mutlu edecek başka bişey yok, 36 yaşındayım, hala evlenmedim, işim yok, sosyal hayatım sıfıra inmek zorunda kaldı.. tek avuntum alışveriş o da babamın parasıyla, gerci babam onu da yasakladı artık.. allahtan kafayı yemiyorum buna da şükür..

ya sevgili bulamayıp işi olmayanlar ne yapsın

Ben de böyleydim ,üstüne üstlük istifçiliğe doğru gidiyordum. Zor bir hamilelik geçirdim,işten ayrıldım, youtube'a sardım. Minimalizm videoları izlemeye başladım. İlk başta çok aşırı saçma geldi ama izlemeye devam ettim. Önce almak istediğim herşeyde durdum ve o tutarı internet bankacılığından bir hesaba aktardım. İnanılmaz para birikti çok kısa sürede. Sonra ilk olarak kıyafetlere daldım. Eskimiş, rahat olmayan , kötü anısı olan ve en ufak kusuru olan bütün kıyafetleri yazlık kışlık eledim. Sonra bir yıldır hiç gitmeyip ama ben bunu giyerim diye üzüldüklerime acımadım, onları da eledim ve hepsini bağışladım. Baza altında açılan yer çok hoşuma gitti. Bağışlamak ayrı iyi hissettirdi. Eski takıları tokaları makyaj malzemelerimi,çokta sevmediklerimi attım. Problemli çantaları ayakkabıları attım, çoğunu bağışladım derken mutfağa girdim ve bu böyle devam etti.

3 yıl oldu. Almıyorum. Hala bir şeyi çok almak istersem kenara para koyup almıyorum. Kızım 2.5 yaşında geçen patikli pijama aldım ,2 tane. Biri kirlenirse diğerini giyer arada yıkarım. Eskiden olsa deseni güzel diye 5-6 tane alırdım.

Beni en çok motive eden evde açılan yer ve bankada biriken para oldu. Çok enteresan ama ferahlık geldi üstüme. 1 uzun kalın,1 ince kısa montum var. 1 botum var sadece Gayet mutlu ve rahatım. Hiçte endişem yok kışa ,yeterde artar bile. Gerçekten ihtiyaç olduğunda çok kaliteli şey alabiliyorum çünkü almadıklarımın parası var. Az eşya çok mutluluk gerçekten.

Ben de trendyola on defa giriyorum günde bende kotondan 4 pantolon almıştım evde giyerim diye. Ev hanımıyım çalışmıyorum çalışsam paramin yarisi giyime gider herhalde. Sneaker hastasıyım hergin bakarim. Yok değil gerci fazla da değil sadece 3 tane ama hepsi de yeni gibi. Ev hanımı olunca eskitemiyorsunuz.çalışıyorsanız alın kizlar acımayın . Bu arada profil resminiz cok karizmatik. Yaşasın sh ❤

Kredi kartı kullanmıyorum hiç sevmedim. Direkt hesabımdan harcıyorum

Yokluk filan mi çektiniz uzun süre? Genelde bu tarz şeyler uzun sure yokluk cekip sonra para bulunca oluyor.

Ya da sizi mutlu edecek başka birsey yok, kargo ve yeni eşya mutlulugu yasatiyorsunuz kendinize?

Aslında işimde tatmin hissini gayet yaşıyorum, özel hayatımda da mutluyum daha doğrusu huzurlu hissediyorum. Çocuğum yok ama 5 evcil dostum var iş dışında epey vaktimi alıyorlar severek de ilgileniyorum. Ama kendimi iyi hissettiğim bir kombin güne iyi başlamamı sağlıyor bu da alışveriş isteği olarak dönüyor. Yokluk çekmedim ama bir sene boyunca aile ferdimin tedavisi için çalışmayıp onunla ilgilendiğim bir dönem oldu belki de o zaman giyememek süslenememek buna sebep olmuştur

Altın döviz almış başını giderken şuan elimdeki üç kuruşa bile sahip çıkmaya çalışıyorum açıkçası. Çok çok beğenmediysem bir şeyi almamaya gayret ediyorum. Çok değil geçen seneye kadar sizin gibiydim kargoların biri gider diğeri gelirdi. Şimdi aylık belli bir limit belirledim onun dışına çıkmadan alışveriş yapmaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…