Tüketim çılgınlığı, her şeyi alma isteği

Kredi kartı kullanmıyorum hiç sevmedim. Direkt hesabımdan harcıyorum
O zaman her ay mesela 1000 TL yatırım hesabına aktar fon al veya altın al veya bes hesabı aç otomatik maaşından kesilsin. Kalan para ile geçin sanki o para hiç yokmuş gibi olsun maaşın 5000 diyelim, sen 4000 mis gibi harcarsin

Ev hanımı olmanız sorun değil zaten korona var artık kim çıkabiliyor ki ? ben ayda bir nefes almak için çıkıyorum arkadaşımla buluşuyorum vs. onun dışında evdeyim aldığım herşey duruyor jfgjfjfj

Aslında benim de derdim evdeki eşya kalabalığı. Bundan hiç hoşlanmıyorum. Beynim minimalist ruhum istifçi bu keşmekeşten çok yoruldum

İllaki o parayı harcayacaksanız sokak hayvanlarına mama alarak o parayı harcayın sizin dagıtma durumunuz yoksa sokak hayvanları derneklerine o parayı ayırıp gönderin lütfen cok sevaba girersiniz arkadaslar o canlarımız için herkes elinden geleni yapmalı

Aslında benim de derdim evdeki eşya kalabalığı. Bundan hiç hoşlanmıyorum. Beynim minimalist ruhum istifçi bu keşmekeşten çok yoruldum
Ben kendime almaktan vazgeçince kızıma almaya başladım dolap tıkış tıkış eşim kendisininkilere elletmez minimale geçtiğimden beri o kadar rahatladım ki düzen konusunda ayakkabı ve çanta konusunda maalesef elden çıkaramıyorum ayakkabı dolabını açıyorum hangini elden çıkarsam diyorum 1 çift bari çıkarayım diyorum şunu şunla kombin şu şu çantayla kombin AA bunu almaya kalksam şuan şu kadar para ama geçenlerde 1 çantamı sattım o kadar zordu ki alan kişiyle telefonda konuştum 2 çanta alacaktı benden bi tanesi bi ayakkabımla kombindi kadına dedim ki eşime de danışayım ilana koymuşum cayma sebebine bakar mısın rezillik onun yerine başka bordo var onu vereyim diyorum yok ben onu beğendim diyor kıskandım ama sattım

Eğer yapmıyorsanız en azından kullanmadıklarınızı uygulamalar üzerinden satarak, bağış yaparak ya da giysi kutularına atarak vicdanınızı bi nebze rahatlatabilirsiniz. Not: Bu tavsiye yenilerini almak için bir alışverişe teşvik değildir maksat stokçuluk azalsın

Her yazlık-kışlık değişiminde dolapların halini görüp bi daha bişey alırsam ne olayım diye söylenen ama 2 gün dayanamayıp alcak mutlaka bişeyler bulan ben resmen istifçiyim,çalışmıyorum zaten corona evden çıkmıyoz nerde giycem ama kendimi durduramıyorum

Paranızı boşa harcadığınızı düşünüyorsanız Sma hastası bu bebişe destek olabilirsiniz. 100 tl bile bağışlasanız bu kuzunun yaşamına büyük katkıda bulunacaksınız..Hayata tutunmasına 26 gün kaldı ne yazık ki

Eklentiler

• 20201025_142545.webp
    19 KB · Görüntüleme: 36
Aldıkça insanın alası geliyor, almayi birakinca da artık hiiç aramaz oluyorsun. Özellikle online alışveriş resmen bağımlılık yapiyor, biraz frenlemek istiyorsaniz öncelikle trendyol uygulamasini silin. Kararsız kalip cok begenmedigi şeyleri bile olmadi iade ederim diye aliyor insan. Online değil birebir alışverişe geçin.
Bazen canim hiç çıkmak alışveriş yapmak istemiyor, aylarca kendime bir parca alasım gelmiyor. İşin garibi evdekiler gayet yetiyor o süreçte :) sonra bir şey lazım oluyor çıkıp alıyorum, onunla bu iyi gider, buna simdi bi ayakkabı lazım, uygun çanta yok almak lazim derken sonu gelmiyor :) gezerken gözüne takılan plansız alınan saçma sapan şeyler de cabası.

Bi de instagram kullanımını azaltın kesinlikle. Bu yaz tatil alışverişinde resmen düşün düşün dert olmuştum, plajda giyilecekler, daha havali bi plaja gidilirse giyilecekler, meyhane tarzi bi yere gidilirse bunu giyerim, club tarzi bi yere bu cok sade kacar bir-iki frapan parça almalı derkenn tatil stres oldu bana. Dedim kızım sen manyak misin. İnfluencer mısın kimsin, kimin umrunda senin ne giydigin Bir-iki cici elbise aldim, kalan her şey geçen senekilerden fazla fazla yetti.

bu kadar kıyafeti yıkayıp ütüleyemem, bu kadar ayakkabı ve çantayı bir yere sığdıramam düşüncesiyle sıyrıldım.
hatta sürekli dolabımdan giymediğim veya az giydiğim şeyleri bağışlıyorum. rahatladım. az eşya öz eşya.
aklıma şey gelir hep:
OITNB dizisinde hapisten çıkan karakter dolabını açınca bu kadar kıyafeti neden almışım ki, ne gerek varmış demişti.

Ben de aynı dertten muzdaribim. Evde bir ton makyaj malzemesi var 2 gun once dunya para verip bir palet daha aldim durduramıyorum kendimi
Kıyafeti bir derece anlarım da makyaj malzemesini hiç anlamıyorum. Kullanım ömrü en fazla 2 sene olan şeyleri üçer beşer stoklamak hepsi daha yarısına gelmemişken atmak çok saçma değil mi? İsrafın nirvanası makyaj malzemesi bence.

Pahali seyler aliyorum,boylece sayisi az oluyor. Defacto,lcw,kotona girmeyin,hepsi cer cop zaten. Yilda bir tane alin en pahalisini alin o zaman daha ucuza geliyor.

Darkcım pahalı alın diyonda bazılarının yanına bile yaklaşılmıyor yani,orta halli yetiyor artık:)))
Heleki sezon başı uçuk oluyor fiatlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…