bende hergün...Hepimizin ortak derdi. İyi kötü düzene koymuştum evi ki ailecek yatak döşek hasta olduk. Mutfakta her yer bulaşık ama dün robot süpürgem geldi. Kurdum, çalıştırdım.mükemmel bir şeymiş, yerler pırıl pırıl ki iki tane de kedim var. Ama dediğim gibi hastalıktan ötürü çok dağınık... sürekli toplamazsam da inanılmaz dağılıyor. O yüzden salondaki oyuncakları kaldırdım mesela, oğlum (2.5 yaş) oynayacağı zaman odasında alıp geliyor.
ne gibi?Temizlik fıtratla alakalı bi durum. Calisip calısmamakla ılgısı yok.
evim her dai temiz, sabah evden çıkışım 7:20 eve girişim 17:30 kızımda 4 yaşa girecek kreşe gidiyor akşam yemek yap onu yedir, kendim ye eşimi besleselamlar...
ben çok merak ediyorum..
temiz mi...:)
bunu diyen kayinvalidem:)
benim evim çok pis temizlenecek zar zor buluyorum..
3 yaşında kızım var...
dikkat edemiyorum... kızımın bitmeyen istekleri.. anne de anneeee...
kaynanam hah şöle temiz olunur diyor.. kendisi çok titizdir.. evine gittiğimde bi çöp dahi yok...
onlar bütün gün evde.. ve çocuğuma bakiyor..
ben ise çalışıyorum eve geliyorum üstümü giyiniyorum.. zil çalıyor kızımı getiriyor. o haliyle yemek yapıyorum...
evi topalamaya çalışıyorum hergün her akşam oyuncak dagit....
o uyurken topla...
misafir geldiği zamanlarda haberli gelirler. evi temizliyorum.. dipköşe temizliği felan.. ama gözüme hala pis görünüyor...
kayınvalidem benden titiz derli toplu olmami bekliyor.
alışırsın yaparsin diyor...
çat kapı çalışanin evine gitse ne düşünürdü.. çatkapı gittikleri hatirlamiyorum.. hep haberli giderler...
sence temiz mi...
eviniz ne durumda..
böle laflar duyuyormusunuz?
Öyle değil... ben zamanında dolapta katli dururken ütüsü bozulan elbiseleri ayıklar tekrar ütülerdim... çünkü bütün heryer tertemiz olurdu iş biterdi kendime iş yaratırdım... inan zamanla ve ilerleyen yaşla alakalı, bi de çocuklar... inan nefretlik.... eve gel yemek yap bulaşıkları topla mutfağı topla çamaşırla ugras dus al saç yap ders calisacak zaman kalmiyor.. bazen sinir krizi geçirip agliyorumTemizlik fıtratla alakalı bi durum. Calisip calısmamakla ılgısı yok.
benimki her daim temiz ve düzenli açıkçası ve genelde dolabımda bir tencere yemeğim hep vardır. Ama çocuğum yok, çocuklu ev farklı, kıyaslanamaz gibime geliyor.selamlar...
ben çok merak ediyorum..
temiz mi...:)
bunu diyen kayinvalidem:)
benim evim çok pis temizlenecek zar zor buluyorum..
3 yaşında kızım var...
dikkat edemiyorum... kızımın bitmeyen istekleri.. anne de anneeee...
kaynanam hah şöle temiz olunur diyor.. kendisi çok titizdir.. evine gittiğimde bi çöp dahi yok...
onlar bütün gün evde.. ve çocuğuma bakiyor..
ben ise çalışıyorum eve geliyorum üstümü giyiniyorum.. zil çalıyor kızımı getiriyor. o haliyle yemek yapıyorum...
evi topalamaya çalışıyorum hergün her akşam oyuncak dagit....
o uyurken topla...
misafir geldiği zamanlarda haberli gelirler. evi temizliyorum.. dipköşe temizliği felan.. ama gözüme hala pis görünüyor...
kayınvalidem benden titiz derli toplu olmami bekliyor.
alışırsın yaparsin diyor...
çat kapı çalışanin evine gitse ne düşünürdü.. çatkapı gittikleri hatirlamiyorum.. hep haberli giderler...
sence temiz mi...
eviniz ne durumda..
böle laflar duyuyormusunuz?
Konu dışı ama o robot süpürgeden ben de almak istiyorum. Nasıl kullanışlı mı? Bir de silme özelliği varmış ondan düşünüyorum ben de.Hepimizin ortak derdi. İyi kötü düzene koymuştum evi ki ailecek yatak döşek hasta olduk. Mutfakta her yer bulaşık ama dün robot süpürgem geldi. Kurdum, çalıştırdım.mükemmel bir şeymiş, yerler pırıl pırıl ki iki tane de kedim var. Ama dediğim gibi hastalıktan ötürü çok dağınık... sürekli toplamazsam da inanılmaz dağılıyor. O yüzden salondaki oyuncakları kaldırdım mesela, oğlum (2.5 yaş) oynayacağı zaman odasında alıp geliyor.
eşimle temizliyorduk..Kayınvalidenizin sizden bir şey beklemeye hakkı var mı? Yok. Kayınvalidenin istediği gibi olmak zorunda mısınız? Hiç ama hiç değilsiniz. Size yaptığı psikolojik baskının yarısını oğluna yapıyor mu? Hiç sanmıyorum. Bizim ev temiz ama dağınık. İki çocuk, evden çalışıyorum falan da filan. Dün gece acayip uykusuz kaldım, bugün küçük kızıma bakmak, fırına bir yemek atıp, teldeki çamaşırları katlayıp yerleştirmek dışında tek bir iş yapmadım. Oysa yapılacak işler listesi çıkarsam, buradan Fizan'a yol olur. Ama o kadar kasmaya gerek var mı? Yok. İnsanız çünkü, yorgunluktan ölmek pahasına kendimizi temizliğe ve hizmete adayacak kadar kafayı yemeyelim bence.
temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..Kayinvadeniz oğluna da aynı baskıyı yapıyor mu? Eşinde çalışıyor herseyi beraber yapın diyor mu oğluna yoksa size yüklemiş tüm sorumluluğu ki her şekilde sizin ev düzeninizle ilgili laf söyleme hakkı yok.
Bizde 2 çocuk var çalışmıyorum ama ev mütemadiyen dağılıyor, oyuncaklar, çekmeceler. Ev temizdir ama her zaman düzenli değil. Ama toplanmaya kalksam yarım saatte herşeyi toplarım çünkü evde az eşya var. Ben eş işlerinde eşya azlığı rahat ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?