tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.936
119.197
798
36
selamlar...
ben çok merak ediyorum..
temiz mi...:)
bunu diyen kayinvalidem:)
benim evim çok pis temizlenecek zar zor buluyorum..
3 yaşında kızım var...
dikkat edemiyorum... kızımın bitmeyen istekleri.. anne de anneeee...
kaynanam hah şöle temiz olunur diyor.. kendisi çok titizdir.. evine gittiğimde bi çöp dahi yok...
onlar bütün gün evde.. ve çocuğuma bakiyor..
ben ise çalışıyorum eve geliyorum üstümü giyiniyorum.. zil çalıyor kızımı getiriyor. o haliyle yemek yapıyorum...
evi topalamaya çalışıyorum hergün her akşam oyuncak dagit....
o uyurken topla...
misafir geldiği zamanlarda haberli gelirler. evi temizliyorum.. dipköşe temizliği felan.. ama gözüme hala pis görünüyor...
kayınvalidem benden titiz derli toplu olmami bekliyor.
alışırsın yaparsin diyor...
çat kapı çalışanin evine gitse ne düşünürdü.. çatkapı gittikleri hatirlamiyorum.. hep haberli giderler...
sence temiz mi...
eviniz ne durumda..
böle laflar duyuyormusunuz?

Hepimizin ortak derdi. İyi kötü düzene koymuştum evi ki ailecek yatak döşek hasta olduk. Mutfakta her yer bulaşık ama dün robot süpürgem geldi. Kurdum, çalıştırdım. mükemmel bir şeymiş, yerler pırıl pırıl ki iki tane de kedim var. Ama dediğim gibi hastalıktan ötürü çok dağınık... sürekli toplamazsam da inanılmaz dağılıyor. O yüzden salondaki oyuncakları kaldırdım mesela, oğlum (2.5 yaş) oynayacağı zaman odasında alıp geliyor.

bende hergün...
gelip anne oyuncaklarim dagitsana..
dagitamam yeni temizledik desem olsun bişey olmaz bi daha toplarsin...
ben

Kayınvalidenizin sizden bir şey beklemeye hakkı var mı? Yok. Kayınvalidenin istediği gibi olmak zorunda mısınız? Hiç ama hiç değilsiniz. Size yaptığı psikolojik baskının yarısını oğluna yapıyor mu? Hiç sanmıyorum. Bizim ev temiz ama dağınık. İki çocuk, evden çalışıyorum falan da filan. Dün gece acayip uykusuz kaldım, bugün küçük kızıma bakmak, fırına bir yemek atıp, teldeki çamaşırları katlayıp yerleştirmek dışında tek bir iş yapmadım. Oysa yapılacak işler listesi çıkarsam, buradan Fizan'a yol olur. Ama o kadar kasmaya gerek var mı? Yok. İnsanız çünkü, yorgunluktan ölmek pahasına kendimizi temizliğe ve hizmete adayacak kadar kafayı yemeyelim bence.

Bende çalışıyorum ve çocuğum olmadığı halde, hafta sonu da çalışmadığım halde halâ yeterli temizlik yapamadığımı düşünüyorum. İşten geliyorum lavaboya giriyorum inan bir yerleri silip temizlemekten ne için girdiğimi unutup çıkıyorum, su içmeye mutfağa gidiyorum orayı burayı yıkayayım, sileyim derken bir bakmışım su içmeden yatmışım. Temizliyorum temizliyorum oh mis gibi oldu diyorum ama aynı hafta hem camları, yerleri silip hem kapıları, dipleri, köşeleri temizleyemiyoruz sonuçta bilmem kaç volt elektrikli motor yok biz de illa ki eksik kalan yerler oluyor ve bize batıyor. Evde durupta düzenli temizliğini yapan kadınlar gibi olmaması gayet normal bunun alışıp alışmamakla bir ilgisi de yok alışılacak bir şey yok çünkü çalıştığınız için yorgun oluyorsunuz ama fıldır fıldır aklımızda cuma günü geldiğinde temizliğe nereden başlasam diye dönüyor düşünceler yani. Bence takılmayın benim adım hıdır elimden gelen budur deyin geçin herkesin kapasitesi, enerjisi bir değil. Ben birileriyle kıyaslanmaktan nefret ederim.

Iki cocuk üç kedi bi de biz.... ben sabah 7.30 aksam 16.30 okuldayim.. çocuklar bir orduya bedel yaşları büyük olsa da... kv cok titiz ama bana karışmaz bense artik nefret ettim kim naparsa yapsın misafir gelirse kari koca isbölümüyle hallediyoruz... oldu bitti...

evim her dai temiz, sabah evden çıkışım 7:20 eve girişim 17:30 kızımda 4 yaşa girecek kreşe gidiyor akşam yemek yap onu yedir, kendim ye eşimi besle çamaşır bulaşık yıka topla kaldır vs vs... kızım yatınca bende yatıyoru benimle uyur çünkü ve haftada bir gün genel temizlik yaparım o da haftasonu genelde olur. dağınıklık bırakmayın fazlalıkları atın çamaşır bulaşık bırakmayın ertesi güne ev her daim temiz olur..
ben sadece ütü yapmam onuda bizim evde herkes kendisi halleder.

Temizlik fıtratla alakalı bi durum. Calisip calısmamakla ılgısı yok.
Öyle değil... ben zamanında dolapta katli dururken ütüsü bozulan elbiseleri ayıklar tekrar ütülerdim... çünkü bütün heryer tertemiz olurdu iş biterdi kendime iş yaratırdım... inan zamanla ve ilerleyen yaşla alakalı, bi de çocuklar... inan nefretlik.... eve gel yemek yap bulaşıkları topla mutfağı topla çamaşırla ugras dus al saç yap ders calisacak zaman kalmiyor.. bazen sinir krizi geçirip agliyorum

ÇAlışıyorum. Bugün okulda nöbetçiydim, bütün günüm ayakta geçti. Mutfakta dünün bulaşığı var. Ev temiz fakat çamaşırda yıkanması gerekiyor. Ve yemekte yapmam lazım. Fakat şuan tek isteğim eve gidip uyumak. Hiç gücüm kalmamış gibi hissediyorum. Temizliğe dikkat ediyorum evim her daim temizdir sık sık dip köşe yaparım ama çok fazla yoruluyorum bazen inleye inleye uyuduğum oluyor

Kayinvadeniz oğluna da aynı baskıyı yapıyor mu? Eşinde çalışıyor herseyi beraber yapın diyor mu oğluna yoksa size yüklemiş tüm sorumluluğu ki her şekilde sizin ev düzeninizle ilgili laf söyleme hakkı yok.

Bizde 2 çocuk var çalışmıyorum ama ev mütemadiyen dağılıyor, oyuncaklar, çekmeceler. Ev temizdir ama her zaman düzenli değil. Ama toplanmaya kalksam yarım saatte herşeyi toplarım çünkü evde az eşya var. Ben eş işlerinde eşya azlığı rahat ediyorum.

benimki her daim temiz ve düzenli açıkçası ve genelde dolabımda bir tencere yemeğim hep vardır. Ama çocuğum yok, çocuklu ev farklı, kıyaslanamaz gibime geliyor.

Konu dışı ama o robot süpürgeden ben de almak istiyorum. Nasıl kullanışlı mı? Bir de silme özelliği varmış ondan düşünüyorum ben de.

eşimle temizliyorduk..
oda işsiz günlerdeyken...
işe girdi.. çok şükür..
pazar günü oda pazar alışverişe gidiyor o haliyle vaktimiz olmuyor
cumartesi günü bi çocuğu kaynanama birakayim diyorum.. onlarda köye gidiyor..
çocukla iş yapamiyorum istekleri bitmiyor.. o haliyle zorlaniyorum.

annem calisiyordu, babaannem de bize goz kulak oluyordu, buyuktuk ama, hatirliyorum olayi yani.

Neyse bir komsu teyze geldi, babaannem diger odadayken boyle koltuklarin altina bakiyor, elini gezdiriyor her yerde falan,
babaannem bir hisimla geldi iceri,
benim gelinim calisiyor, evi oyle cok temizleyemiyor, bunun gelip dedikodusunu yapacak dosta da benim ihtiyacim yok, hadi sen evine git..

hu huuuuu dedi ve komsuyu kovdu evden. Hani oyle cok iyi gecinemezler annemle babaannem de yine de kadin dayanismasi denen bir sey var yani.
Ben kayinvalideniz gibi kisileri cok vicdansiz buluyorum, vur kirbaci vur kirbaci diyen kisiler bunlar iste.

temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..
çatkapı gitse nolur ...
temiz mi degilmi bi baksa...
en zor işim mutfak...
ocak tezgah sil buzdolabi temizle.. süpür sil...mutfaktan iki saat çıkamiyorum diger odalara nasıl bakayım...
bide çocuğuma ayırıyorum zamani...
affedersin ev b.k götürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…