selamlar...
ben çok merak ediyorum..
temiz mi...:)
bunu diyen kayinvalidem:)
benim evim çok pis temizlenecek zar zor buluyorum..
3 yaşında kızım var...
dikkat edemiyorum... kızımın bitmeyen istekleri.. anne de anneeee...
kaynanam hah şöle temiz olunur diyor.. kendisi çok titizdir.. evine gittiğimde bi çöp dahi yok...
onlar bütün gün evde.. ve çocuğuma bakiyor..
ben ise çalışıyorum eve geliyorum üstümü giyiniyorum.. zil çalıyor kızımı getiriyor. o haliyle yemek yapıyorum...
evi topalamaya çalışıyorum hergün her akşam oyuncak dagit....
o uyurken topla...
misafir geldiği zamanlarda haberli gelirler. evi temizliyorum.. dipköşe temizliği felan.. ama gözüme hala pis görünüyor...
kayınvalidem benden titiz derli toplu olmami bekliyor.
alışırsın yaparsin diyor...
çat kapı çalışanin evine gitse ne düşünürdü.. çatkapı gittikleri hatirlamiyorum.. hep haberli giderler...
sence temiz mi...
eviniz ne durumda..
böle laflar duyuyormusunuz?
Bizim evde de 2 kedi var ve 2. Çocuk da yakında geliyor. Çocuklar küçükken nasıldı,çok mu zor oluyordu demeye geldimIki cocuk üç kedi bi de biz.... ben sabah 7.30 aksam 16.30 okuldayim.. çocuklar bir orduya bedel yaşları büyük olsa da... kv cok titiz ama bana karışmaz bense artik nefret ettim kim naparsa yapsın misafir gelirse kari koca isbölümüyle hallediyoruz... oldu bitti...
Zorlandığınız her yerde salma hakkınız sonuna kadar var. Kayınvalidenin söylediklerini kafaya takmayın. Kendi gücünüz, hayat temponuz, eşinizin desteği ne kadar izin veriyorsa o kadar temiz ve düzenli olun kafi. Yapamadığınız işler için de suçluluk hissetmeyin. Kendinize zaman ayıramadığınız, iş iş diye yıprandığınız zaman suçluluk hissedin ama. =)) Çok rahat bir insanım gördüğünüz gibi, daha pislikten ölmedik. Demek böyle de oluyormuş.eşimle temizliyorduk..
oda işsiz günlerdeyken...
işe girdi.. çok şükür..
pazar günü oda pazar alışverişe gidiyor o haliyle vaktimiz olmuyor
cumartesi günü bi çocuğu kaynanama birakayim diyorum.. onlarda köye gidiyor..
çocukla iş yapamiyorum istekleri bitmiyor.. o haliyle zorlaniyorum.
aynen benim fıtratımda çok fazla yok meselaTemizlik fıtratla alakalı bi durum. Calisip calısmamakla ılgısı yok.
bi kere ben mutfagi daginik birakip gitmişim vaktim yoktu işe geç kaliyorum...annem calisiyordu, babaannem de bize goz kulak oluyordu, buyuktuk ama, hatirliyorum olayi yani.
Neyse bir komsu teyze geldi, babaannem diger odadayken boyle koltuklarin altina bakiyor, elini gezdiriyor her yerde falan,
babaannem bir hisimla geldi iceri,
benim gelinim calisiyor, evi oyle cok temizleyemiyor, bunun gelip dedikodusunu yapacak dosta da benim ihtiyacim yok, hadi sen evine git..
hu huuuuu dedi ve komsuyu kovdu evden. Hani oyle cok iyi gecinemezler annemle babaannem de yine de kadin dayanismasi denen bir sey var yani.
Ben kayinvalideniz gibi kisileri cok vicdansiz buluyorum, vur kirbaci vur kirbaci diyen kisiler bunlar iste.
Haftada bir yardımcı alamaz mısınız? En güzeli o aslında ve eşinizin yardımı tabi ki. Biriniz evle uğraşırken diğeriniz çocukla ilgilenir.temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..
çatkapı gitse nolur ...
temiz mi degilmi bi baksa...
en zor işim mutfak...
ocak tezgah sil buzdolabi temizle.. süpür sil...mutfaktan iki saat çıkamiyorum diger odalara nasıl bakayım...
bide çocuğuma ayırıyorum zamani...
affedersin ev b.k götürüyor.
Büyüdükçe daha zor maalesef... ergenlikle beraber tam vurdumduymaz oluyorlar ve herşey heryerde... diyorum ya ağlıyorum bazen sinirden... gırtlaklarını sıkasım geliyor, kafalarini birbirine carpmak istiyorum... sen anla halimiBizim evde de 2 kedi var ve 2. Çocuk da yakında geliyor. Çocuklar küçükken nasıldı,çok mu zor oluyordu demeye geldim
Mutfakta bulaşık mi çok oluyor eğer öyle oluyorsa direkt makineye koyun eşiniz su içti diyelim yada birşey yedi makineye koysun tezgah üzerinde bırakmasın,ocagida yemek piştikten sonra temizlerseniz zaten kolay olur.temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..
çatkapı gitse nolur ...
en zor işim mutfak...
ocak tezgah sil buzdolabi temizle.. süpür sil...mutfaktan iki saat çıkamiyorum diger odalara nasıl bakayım...
Çalışan anne olup da evi tertemiz olan insanın ya eşi yardımcı oluyordur ya da evine düzenli yardımcısı geliyordur. Öbür türlüsü mümkün değil. Kayınvalidelerin beklentileri hep yüksek olur, aldırmayın. Ama bu sizin hayatınız. O tertemiz evinde titiz hayatını mutlu bir şekilde sürdürebilir. Siz de sizi ne mutlu edecekse o türlü yaşayın. Kayınvalideniz dahil başka insanların beklentileriyle kendinizi yıpratmayın. Unutmayın çocuğunuza ayıracağınız zaman evinize ayıracağınız zamandan daha kıymetli.temizle diye baskı yapmıyor sürekli çalışan kadinlarin evleri temizdir diye düşünüyor..
çatkapı gitse nolur ...
en zor işim mutfak...
bi kere ben mutfagi daginik birakip gitmişim vaktim yoktu işe geç kaliyorum...
evime tamirci geldi.. ben işteyken kv mutfagimdaki bulaşıığ görünce çok utanmiş... temizlememiş demiş oğluna...
bende kendi toplaydi dedim eşime.
Erkek mi ikisi de? Benim kediler de çocuklar da erkek. Bitmeyen enerji kaynaklarıBüyüdükçe daha zor maalesef... ergenlikle beraber tam vurdumduymaz oluyorlar ve herşey heryerde... diyorum ya ağlıyorum bazen sinirden... gırtlaklarını sıkasım geliyor, kafalarini birbirine carpmak istiyorum... sen anla halimi
Çocuklar bir kiz bir erkek, kedişlerim de 2 erkek bir kiz... Ama cinsiyete bakma hepsi aynı b.kun sarısı maalesef..Erkek mi ikisi de? Benim kediler de çocuklar da erkek. Bitmeyen enerji kaynaklarıBüyüdükçe daha kolay olur diye teselli ediyordum ben de kendimi
Aynen benim fıtratta da yok, kitap okumak, film izlemek, çocuklarımla eğlenceli vakit geçirmek, her yerim ağrımadan şöyle rahat rahat hayatta nefes almak gibi şeyler var fıtratımda. Zaten maddi gücü yüksek olanların da bakıyorum hiç fıtratlarında dip köşe temizlik yapmak filan hiç yok, varsa yoksa maddi yetersizliği olan insana yapılan bir baskı bu.Yarın ölürken dolapları ne güzel ovmuştum saatlerce, çocuklarımın en güzel zamanlarını ne güzel kaçırdım ömrümden çalıp temizlik yaparak diye düşünüp mutlu olacağımı ve tatmin sağlayacağımı düşünmüyorum.Olduğu kadar benim için, olmayana da çok zorlayamam, pislikten hasta olacak durumda değil sonuçta evim.aynen benim fıtratımda çok fazla yok mesela
peki onlar çalışsa da temiz olur..ha bir de bir hikaye anlatacagim. benim teyzem aşırı titizdir. temizlikte hep onu örnek almisimdir hatta. her eve gittiğinde bulasik faln ona yikilirdi eskiden hatta.
benim annem çalışıyordu. eniştemin işi bize yakındı. arada gelirdi hep tek başına. her geldiğinde bir kusir bulurdu . yok iste bu evde de temiz havlu bulmak ne mümkün. yok sura dağınık yok bura dağınık.
sonra teyzem ise başladı. ve ben bir gün onlara gitmiştim. o çok çalışkan ve titiz teyzemin bile evi ne hale gelmişti ki iki çocuğu vardı onlar da küçük değildi büyüktü.
ben elimden geleni yapıyorum. ansızın dağınık da yakalandigim aile bireyleri oluyor. ama artık umarsamiyorim. iyi niyetli olamayacaklarsa o onların sorunu. benim sağlığım bile kötüye gidiyor stresten sıkıntıdan. bir de başkalarını umursamak istemiyorum artık.
Şayet her gün buzdolabı silen babayiğit varsa saygı duyarımBuzdolabini hergun silmiyorsunuzdur şahsen hergun silmem :) zor olmaz bence mutfak .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?