tüm çalışan kadinlarin evi tertemizdir....

ben annemden duyuyorum. o calirsirken bizim evde daginjmti biz yetişkin olmamiza rağmen. ama onları unuttu herhalde. su an benim dağınık olmami asla anlayamıyor. çocuklar az hastalandı pislikten hastalandı muamelesi yapıyor.
bizim evde çocuk bakamazmis çok daginikmisiz. bakıcı da bakamazmis bizim evde. ben de sen herkesin evini ne sanıyorsun ki dedim en son. 2 çocuk var. zar zor dipkose temizledigim salon ertesi gün eve hırsız girmiş gibi. sadece dağınık değil aynı zamanda pis çünkü ellerinde bisiler yiyorlar ediyorlar. yada başka bir şey dökülüyor . veya benim saçım aşırı dökülüyor . her gün supurulmesi hatta silinmesi gerekiyor. su an ücretsiz izinde olduğum halde yetişemiyorum.

ise başladığımda ne olacak ben de bilmiyorum. geceleri sürekli uyanan ve birlikte uyudugumuz bir bebeğim var. sabah uyandığımda gece yorulsugum için bir süre dinlenmem gerekiyor
düşünün artık hyat kalitemi. sonra büyüğün okul hazilrigi. sonra küçüğün uzun öğle uykusu uyutma çabaları. o aman uyanmasın diye hafif ev işleri yapma. sonra o uyanınca 1-2 saat yoğun ev işi. sonra diğerinin okuldan alınması yemek vs derken bir bakıyorum gece 12-1 olmuş.

hiçbir zaman evimi tümden temizleyemiyorum. TV izleyemiyorum. PC den bişi izleyemiyorum. Sabah uykum var sadece o da ayilamiyorum ondan. ama anneme göre surekli yatıp keyif yapıp çocukları sefil ve pis birakiyorum. çalışırken de aynısını düşünüyordu.

Bizim evde de 2 kedi var ve 2. Çocuk da yakında geliyor. Çocuklar küçükken nasıldı,çok mu zor oluyordu demeye geldim

Zorlandığınız her yerde salma hakkınız sonuna kadar var. Kayınvalidenin söylediklerini kafaya takmayın. Kendi gücünüz, hayat temponuz, eşinizin desteği ne kadar izin veriyorsa o kadar temiz ve düzenli olun kafi. Yapamadığınız işler için de suçluluk hissetmeyin. Kendinize zaman ayıramadığınız, iş iş diye yıprandığınız zaman suçluluk hissedin ama. =)) Çok rahat bir insanım gördüğünüz gibi, daha pislikten ölmedik. Demek böyle de oluyormuş.

Ay boşversene kv saçmalamış.şu ara çalışmıyorum çocuğumda yok hergün rutin bulaşık vs harici bişey yapmıyorum haftada bir genel temizlik 2 günde bi yüzeysel yetiyor.kendine çocuğuna ayıracağın vakit kıymetli bu zamanlar geri gelmicek

bi kere ben mutfagi daginik birakip gitmişim vaktim yoktu işe geç kaliyorum...
evime tamirci geldi.. ben işteyken kv mutfagimdaki bulaşıığ görünce çok utanmiş... temizlememiş demiş oğluna...
bende kendi toplaydi dedim eşime.

Haftada bir yardımcı alamaz mısınız? En güzeli o aslında ve eşinizin yardımı tabi ki. Biriniz evle uğraşırken diğeriniz çocukla ilgilenir.
Herşeyi tek başınıza yapmaya çalışırsanız yorulursunuz ekstra hiç gerek yok.

Bizim evde de 2 kedi var ve 2. Çocuk da yakında geliyor. Çocuklar küçükken nasıldı,çok mu zor oluyordu demeye geldim
Büyüdükçe daha zor maalesef... ergenlikle beraber tam vurdumduymaz oluyorlar ve herşey heryerde... diyorum ya ağlıyorum bazen sinirden... gırtlaklarını sıkasım geliyor, kafalarini birbirine carpmak istiyorum... sen anla halimi

ha bir de bir hikaye anlatacagim. benim teyzem aşırı titizdir. temizlikte hep onu örnek almisimdir hatta. her eve gittiğinde bulasik faln ona yikilirdi eskiden hatta.

benim annem çalışıyordu. eniştemin işi bize yakındı. arada gelirdi hep tek başına. her geldiğinde bir kusir bulurdu . yok iste bu evde de temiz havlu bulmak ne mümkün. yok sura dağınık yok bura dağınık.

sonra teyzem ise başladı. ve ben bir gün onlara gitmiştim. o çok çalışkan ve titiz teyzemin bile evi ne hale gelmişti ki iki çocuğu vardı onlar da küçük değildi büyüktü.

ben elimden geleni yapıyorum. ansızın dağınık da yakalandigim aile bireyleri oluyor. ama artık umarsamiyorim. iyi niyetli olamayacaklarsa o onların sorunu. benim sağlığım bile kötüye gidiyor stresten sıkıntıdan. bir de başkalarını umursamak istemiyorum artık.

Mutfakta bulaşık mi çok oluyor eğer öyle oluyorsa direkt makineye koyun eşiniz su içti diyelim yada birşey yedi makineye koysun tezgah üzerinde bırakmasın,ocagida yemek piştikten sonra temizlerseniz zaten kolay olur.

Buzdolabini hergun silmiyorsunuzdur şahsen hergun silmem :) zor olmaz bence mutfak .

Çalışan anne olup da evi tertemiz olan insanın ya eşi yardımcı oluyordur ya da evine düzenli yardımcısı geliyordur. Öbür türlüsü mümkün değil. Kayınvalidelerin beklentileri hep yüksek olur, aldırmayın. Ama bu sizin hayatınız. O tertemiz evinde titiz hayatını mutlu bir şekilde sürdürebilir. Siz de sizi ne mutlu edecekse o türlü yaşayın. Kayınvalideniz dahil başka insanların beklentileriyle kendinizi yıpratmayın. Unutmayın çocuğunuza ayıracağınız zaman evinize ayıracağınız zamandan daha kıymetli.

Hergun ozellikle mutfak ve oturma odasini supuruyorum oglum surekli gezindigi icin toz oluyor gibi geliyor, hergun mecburi supuruyorum ve siliyorum oralari. Diger yerleri de 3 gun 1 yapiyorum. Benmki sanirim abarti ama yapmazsam oglum toz icinde oynuyormus hissi geliyor bana rahatsiz oluyorum. Bekarken yatagimi dahi toplamazdim sonradan boyle oldum

ne kadar ayip ama ya.
hayir calismasaniz cocugunuz da olmasa bile,oyle bir gun olabilir,
insanin her gunu bir mi, yani hep temizdir de o gun oyledir, ne var bunda.

Valla herkesten uzakta yasiyorum, calisiyorum 2 cocugum var, kocaman da evim var, yardimcim da yok,
oldugu kadar olmadigi kader mottosu ile evimi temizliyorum.
Kimseye de hesap vermiyorum. Pek rahatim.

Ayni apartmandasiniz sanirim, biraz siz onun huyuna gidin biraz da o sizin gitsin, esiniz ornegin bu anlattiginiz ornekte, annesine biraz tatli sert cikabilirdi, "bu kadar oluyor, calisiyoruz biz olacak o kadar" seklinde.

Erkek mi ikisi de? Benim kediler de çocuklar da erkek. Bitmeyen enerji kaynakları Büyüdükçe daha kolay olur diye teselli ediyordum ben de kendimi

Nasıl alışır mışsın yahu? Gece uyumayıp ev mi temizleyeceksin?
Gelme bu ezici laflara.
Çocuğa bakıp hem nasıl evi tertemiz olabilir? Demek ki çocukla ilgilenmiyor.

Benim de 3 yaşında oğlum var. Haftasonu hiç oturmuyorum. Haftaiçinden daha çok yoruluyorum. Sürekli ayaktayım. Yine de işim bitmiyor. İstediğim gibi olmuyor.
Hem çocukla ilgilen hem ev işi belim kopuyor.

Geceleri de temizlik yapamam. O kadar uzun boylu değil.

Oyuna gelme. Bunu diyene "yakında yardımcı tutacağım zaten canıma yazık" de. Bu laf oğluna kadar gider nasılsa..
Şu maaş durumumu düzelteyim kesin haftada bir yardımcı tutacağım.

Erkek mi ikisi de? Benim kediler de çocuklar da erkek. Bitmeyen enerji kaynakları Büyüdükçe daha kolay olur diye teselli ediyordum ben de kendimi
Çocuklar bir kiz bir erkek, kedişlerim de 2 erkek bir kiz... Ama cinsiyete bakma hepsi aynı b.kun sarısı maalesef..

aynen benim fıtratımda çok fazla yok mesela
Aynen benim fıtratta da yok, kitap okumak, film izlemek, çocuklarımla eğlenceli vakit geçirmek, her yerim ağrımadan şöyle rahat rahat hayatta nefes almak gibi şeyler var fıtratımda. Zaten maddi gücü yüksek olanların da bakıyorum hiç fıtratlarında dip köşe temizlik yapmak filan hiç yok, varsa yoksa maddi yetersizliği olan insana yapılan bir baskı bu.Yarın ölürken dolapları ne güzel ovmuştum saatlerce, çocuklarımın en güzel zamanlarını ne güzel kaçırdım ömrümden çalıp temizlik yaparak diye düşünüp mutlu olacağımı ve tatmin sağlayacağımı düşünmüyorum.Olduğu kadar benim için, olmayana da çok zorlayamam, pislikten hasta olacak durumda değil sonuçta evim.

peki onlar çalışsa da temiz olur..
evde iki kişiler görümcem var biri çocuğa bakiyor digeri temizliyor..
ee normal bi durum..
tek olunca zor..
eşim evde olsada çocuğu parka gönderirdim bu kesin..
ev temizliği saatlerce sürüyor bi temizlenince içine ferahlik geliyor degilmi:)
oh dünya varmiş deyince uyuyorsun..
hergün böle olsa... ..
olmuyor..
yarini düşünüyorum kaynanamgil bir yere gitmesin diye dua ediyorum çocuğumu onlara birakicam

Valla benim kayınvalidemde öyle bende çalışan insanım akşam eve gidiyorum yan dairemde oturuyor arada bir geliyor böyle çamaşır sepetine köşelere falan bakıyor onu oraya koy bunu buraya koy falan dıyordu bende boyle sevıyorum dedıkce alıştı birşey demiyor ama bakışlarından anlıyorum tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…