tüm mart anneleri; tek çocuk düşünenler (eşiniz yada siz) düşüncelerimizi paylaşalım

family

Biriciğim Buğrahan'ım:):)
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
888
0
116
Denizli
kızlar ben 2009 mart annesiyim ben 2. bebişi çok istememe rağmen eşim istemiyor tek olsun istiyor ve kararlı... oğlum tek olmasın istiyorum bi kardeşi olsun yanlız olmasın bu yüzden bazen moralim çok bozuluyor.. bazende eşime hak veriyorum tek olsun herşeyimizle ona ii bi gelecek sunalım diyorum... ama ben çok istesemde eşim asla diyor... sizlerde yazın... yanlız olmadığımı hissetmek istiyorum yaa... siz yada eşiniz tek olsun düşüncesi olanlar......

huriyecim kazayla hamile kalsan anlamadım falan dersin nasıl olur:)sonuçta tek olmak onu cezalandırmak gibi..

eşim hamile kalmak için herşeyi yapacağımı ve üstünede kaza diyeceğimi bildiğinden vabali senin üstüne çocuğun dedi böyle bi sorumluluğu kim alabilir Gül'cüğüm (( ama bende tek olmasını hiç istemiyorum inşallah hayırlı sağlıklı bi evlat daha nasip eder rabbim:))))

ben çok kızıyorum böyle dşünenlere benim teyzemin kızınıda birtek oğlu var 12 yaşında çocuk 4yıldır kardeş istiyor ama baba inatla istemiyor yok ben 40yaşındaymışımda yok kim bakacakmışta çocul annesine va babasına size hakkımı helal etmiyorum dedi bana kardeş yapmadığınız için çok içim acıdı ben evlenince 5tane çocuk yapacam çocukları kardeşsiz kalmasınlar diye dediya ne kötü birşey inşallah eşinin içine rabbim insaf verirde uyanır bu gaflet uykusundan bol şanslar canım

haticesu eşim tek olsun ii bi gelecek sağlamaya çalışalım diye düşünüyor okulu hayatı herşeyinde yatırımımızı ona yapalım diyor ama ben 2. bebişi istiyorum yaa rabbim hayırlısını nasip etsin...

bende uzun sure 2. Cocuk dusunmeyenlerdenim. Kızım okula baslamadanda olmaz herhalde. Cocuk dunyaya getirmekle bitmiyo maddi manevi psikolojik olarak hep yanında olabilmek sahip cıkabilmek cok önemli. Bu devirde bu hayata saglam adımlar atması icin cocugu yetistirmek cok zor. Hamilelik dogum gaz sancıları mama derdi asıları diil mesele. Sadece kızımın bi kardesi olsun diye bir cocuk daha dogurmam. Doguracagım cocukla 4 dörtlük ilgilenecek hayatta tum zevklerimden fedakarlık edip sadece cocuklarıma odaklanacak gucu hissedersem 2. Cocugu yaparım ama uzun bir sure de hissedecegimi sanmıyorum. Tek basına cocuk bakmak buyutmek cok zor

tek çocuk biri olarak kesinlikle tavsiye etmiorum..herşey çocuğa maddi imkan sağlamak değildir..kardeş çocuk için manevi olarak çok büyük destektir.kardeşle bugün herşeyini paylaşmak herşeyini ikiye bölmek zorunda kalacak çocuk için ilerde kardeşiyle aralarında oluşacak destek paha biçilemez.şu anda herşeyim annem babam eşim ve kızım.allaha şükür benimleler.allah onlara ömür versin.ama her zaman bi kardeş eksiklği çektim.bekarken çook sıkılırdım evliyken bi kardeş desteğim olsun çok isterdim.anne oldum hala keşke diorum..psikolojik olarak da kardeşim olsaydı galiba daha TAM olurdum.allah ömür verirse ben 3 çocuk düşünüorum tabi herşey nasip...

merhaba canmm.bende 2011 mart annesiyim.
benimde bu 2.meleğim çok şükür Allahıma iyikide oğluma kardeş yapmışım.
benim eşimde hiç istemezdi 2.çocuk oğlumuz tek kalsın istiyodu daha rahat etsin diyodu...
öyle böyle derken oğlum büyüdükçe kardeş istedi hiç vazgeçmedi şimdi oğlum 10 yaşında ve 3aylık kızım var eşim şimdi diyo iyiki yapmışız kucağından indirmiyo kızını
kardeş olmalı bence...hep derler 1çocuk hiç çocuk doğruymuş.

kardeş???? destekmi gerçekten....mesleğim icabı o kadar çok sorunlu aile ile karşılaştım ki kardeş denilen şeyin aslında bir yandan da büyük bir problem olduğunu gördüm...kıskanmak, paylaşmayı öğrenmek değilde paylaşmaya zorlanmak, sorumluluğu artan anne babaların maddi manevi yorgunluklarının çocuklara yansımaları, kıyaslamalara maruz kalmak..aslında kardeş demek biraz da bunlar demek..Ve toplumu gözlemleyince kardeşi olan kişilerin tek çocuklara oranla suça meyilli ve psikolojik travmaları daha çok olan bireyler olduğu ortada..
İlk çocuk yalnız kalmasın diye 2.çocuğu yapma fikri çok acımasız bence..Yalnızlık kardeş ile giderilemiyor çoğu zaman..Aslolan anne- babadır..anne baba kendini çocuğa tam olarak adayamazsa 10 kardeşi bile olsa eksiktir çocuğun ruhu..Paylaşmayı öğretmek ise gereksiz..Okula başladımı öğreneceği şeyler bunlar..Zorunda olmakla-gönüllü olmak ayrımına varmalı çocuk..Çocuk kardeşi ile paylaşmak zorundadır ama arkadaşı ile paylaşmak İSTER...Yada paylaşmayı istemeli...Sağlıklı olan budur..
Benim tek çocuğum var..İki kardeşim var..Mükemmel bir eşim ve çok sevdiğim bir işim..Kardeşlerim hayatımın merkezinde değil..Allah onları eksik etmesin ama beni ben yapan öncelikle ; İŞİM(anne babamın bana kattığı geleceğim) ,karakterim(anne babamın bana kattığı geçmişim) EŞİM VE BEBEĞİM...tek çocuğuma ayıracağım enerji onun için daha faydalı olacaktır..O yüzden sınırsız bir bütçem ve vaktim olmadığı sürece tek çocuk bence çocuğum ve benim için daha sağlıklı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…