• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm sülalesiyle aynı apartmanda oturamam

Ailene durumu anlat. Bir daha bir araya geldiklerinde konuyu açmalarını, böyle bir şey istemediklerini, gençler neye karar saygı duyacakalrını ancak zorlamayla bilmem neyle bu işlerin olmayacağını belirtsinler. Aslında sözlünün "baba pardon da size mi soracağız nerede oturacağımızı, hayret birşeysiniz" demesi lazımdı da neyse diyorum.
Ayrıca tamam anlarım sen evladım, kızım, oğlum demişsindir, ev yapmışsın çok guzel.
Ya mecbur mu bu çocuklar buarda oturmaya? Belki semti beğenmiyorlar, belki içlerinden başka bir yerde yaşamak geliyor? Ver o evi kiraya. Bak keyfine.
Evlerinin kirasını sen mi vereceksin be adam. Sanane.
Ne demek yani" burda ev varken kiraya mı çıkacaksınız?"
Ev var diyorsun da üzerine mi yaptın evi oğlunun? Yoo.
Neyin tatavası bu anlayabilmek mümkün değil.

Ha ailen konuşurken " ya o evde otururlar, ya bu iş olmaz" gibi bir çıkış gelirse karşıdan , ardına bakmadan kaç derim canım.
Kontrol manyaklarıyla bir ömür geçmezzzz. Birbirinize olan aşkınız bile kurtaramaz durumu yani.

Kendi babamdan pay biçiyorum,ortalık savaş alanına döner.
Karşı tarafın dayatması var çünkü.

Doğru doğru, konu sahibinin işi zor. Zaten eve karışan, akşam yemeklerine, kahvaltılara da karışır. Çocuk olunca ona müdahale eder. Çalışmasına, eve girip çıkmasına, dışarı çıkmasına her şeye laf eder. Bunlar kendi kurallarına göre yaşayacak birini istiyorlar zaten. Rahat vermezler.

Senin cozebilecegin bir durum degil bu esin olacak kisi simdiden bu tarz şeylerde sozunu geciremiyorsa ailesine ilerde de boyle olur o cozsun bu durumu

Doğru doğru, konu sahibinin işi zor. Zaten eve karışan, akşam yemeklerine, kahvaltılara da karışır. Çocuk olunca ona müdahale eder. Çalışmasına, eve girip çıkmasına, dışarı çıkmasına her şeye laf eder. Bunlar kendi kurallarına göre yaşayacak birini istiyorlar zaten. Rahat vermezler.

Kesinlikle.Çift anahtar yapıp gerdek sabahı eve dalanları okuduk burada. :)

:KK57:Sülale apartmanı mi evlerden ırak !!! Baktın sözlün halledemiyor vakit kaybetmeden aileni devreye şok...

Kesinlikle.Çift anahtar yapıp gerdek sabahı eve dalanları okuduk burada. :)

Dimi ya neler neler.. Hiç sevmiyorum bu tip ilişkileri zaten.

İnsan kendi evinde istediği gibi giyinmek, müzik dinlemek, yemek yapmak, arkadaşlarını ağırlamak, istediği saate kadar uyumak, yalnız vakit geçirmek ister.

Bunlar olmadıktan sonra neden bir yere evim diyeyim ki? O evin kölesi, hizmetçisi olurum anca.

o nasil bi apartman oyle gokdelen falanmi yapmislar :))))
sen karisma
sozlun bu konuda pasifse hiç bi zaman senin arkanda olmayack demekdir onun ailesiyle olan durumlarda yani
kendi ailen konussun ama çozulmesi zor gibi gorunuyor , benim kp iki ,eltimle oturuyor
koca adamlara ne isi var baska yerde burasi ev deilmi diyor,45 yasindaki adam babasinin dedigii yerdemi otu cak disardan bakinca komik ama boyle aile çok var ..

Arkadaşlar iyi akşamlar. Sözlümün dediğiyle bugün şok geçirdim. Yaza düğünümüz var kısmetse. Ev işini de aramızda halletmiştik ama sevgili kayınpederim sorun çıkarttı, biz kiraya çıkmayı düşünüyorduk normalde . Babası demiş ki sözlüme evin üstüne yeni çıktığımız kata siz yerleşeceksiniz başka evi unutun eviniz hazır kiraya çıkmakta noluyor vs gibisinden laflar etmiş... Oldu!!!!!! Ben istemiyorum , apartmanda maşallah tüm sülalesi var 4 tane amcası o apartmanda, evli kuzenleri ,ailesi , ben bir çatı altında yaşamak istemiyorum onlarla, ailesini geçtim amcalarıyla kuzenleriyle iç içe yaşamak istemiyorum . Bunu da çok net söyledim sözlüme, o da babasından biraz korkuyor. Ses çıkaramıyor, napcağımı bilmiyorum kararsızım diyor. Babasına karşı geleceğini zannetmiyorum , sizce ben mi konuşayım babasıyla ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, çıkmam gerek, telefondan takip edeceğim. Yorumları da geldiğimde yazarım şimdi çıkıyorum.

Aklın yolu bir...aynı binada oturma..ama hani bi süre oturalım sonra onlardan uzak bi yerde otururuz lafınıda yeme cunku ikna cabalarında kullanır hep bu

ailesiyle ailen konuşsun ve en uygunu bence o evi kiraya verin ve taksit öder gibi ev alın

Maşallah ne apartmanmış, hakikaten tüm sülale bir arada!
Sadece kv ile aynı binada oturmak bile sakıncalıyken bir de amcalar kuzenler...
Asla tavsiye etmem! Birlikte oturan gördüğüm tüm örneklerde fırsatını bulup bu binadan nasıl kaçsam diye düşünüyor hep.
Benim abim içinde geçerli. Annemle aynı binada oturmaları iyi bir şey değil.
Kv ile aynı sokak, çok yakın olmak bile sakıncalı gerçekten.
Benim eltim öyleydi. İki tarafa da çok zor oldu. Sonunda eltim bir bahaneyle kaçtı, bir daha da kimse döndüremez oraya:)
Çok yüz göz olunuyor, istesen de istemesen de. Gelen giden bitmez evine. Kv nin komşusu arkadaşı çoksa hele yandın!!
Ne yap et vazgeçir sözlünü. Gerekirse kiraya çık. Huzurdan önemli değil para.

Vallahi kızlar ayrıl demesi sizin için ne kolay, şu ayrıl diyenlerin sevgilileriyle/eşleriyle nasıl geçindiğini merak ediyorum , burada da okuduğum konularda görüyorum hemen ayrıl ayrıl ayrıl ..... Ben size ayrılayım mı diye sormadım , sözlüm çok şükür pısırık değil . Ama aile bağları kuvvetli. Aile sözü dinler. Babasıyla da aslında arası pek iyi değil babası yüzünden ,her şeye muhalefet çünkü, biraz da babasından korku var, ben şahsi fikrim olarak karşı geleceğini zannetmiyorum dedim, o da orada oturmak istemiyor biliyorum ,elbette konuşur ama lafını geçiremeyeceğini iyi biliyorum ,babasını tanıyorum çünkü. Yoksa sözlüm asla bana laf getirmez,laf söyletmez, hep yanımdadır.Konumuz bu değil. Bakalım bir konuşsun büyük ihtimalle demiyorum kesinlikle babası kararını değiştirmeyeceği için devreye benim babam girer,ben konuşayım diyordum da haklısınız babamın konuşması daha uygun olur , aileme de söylemedim henüz zaten. Yeni daireyi kiraya verme meselesine de gelince apartman aile apartmanı olduğu için kiraya verme gibi düşünceleri olamaz.

sakınnn ama sakınnnn kabul etme...
sevgilin de çok pısırık..
çok ezdirck gibi seni...

Maşallah ne apartmanmış, hakikaten tüm sülale bir arada!
Sadece kv ile aynı binada oturmak bile sakıncalıyken bir de amcalar kuzenler...
Asla tavsiye etmem! Birlikte oturan gördüğüm tüm örneklerde fırsatını bulup bu binadan nasıl kaçsam diye düşünüyor hep.
Benim abim içinde geçerli. Annemle aynı binada oturmaları iyi bir şey değil.
Kv ile aynı sokak, çok yakın olmak bile sakıncalı gerçekten.
Benim eltim öyleydi. İki tarafa da çok zor oldu. Sonunda eltim bir bahaneyle kaçtı, bir daha da kimse döndüremez oraya:)
Çok yüz göz olunuyor, istesen de istemesen de. Gelen giden bitmez evine. Kv nin komşusu arkadaşı çoksa hele yandın!!
Ne yap et vazgeçir sözlünü. Gerekirse kiraya çık. Huzurdan önemli değil para.

Aynen . Zaten dediğim gibi ailesini geçtim. Amcalar yengeler kuzenler onların eşleri ohoo . Eve gelen giden belli olmayacak, bir iş olsun hemen beni çağıracaklar, yok markete gidilcek, alışverişe gidilcek, pazara gidilcek, misafir gelecek yardım edilecek , ben biliyorum başıma gelecekleri. Annesinden yana kaygım yokta yengeleri malum. Apartmana da artık kaç kat çıkılacak çok merak içindeyim gökdelen olacak yakında :KK53:

Sakın ve sakın diyorum kişiler kanatsız melek bile olsa bi arada olmuyor .Kavganızı, gezmenizi, alışverşinizi vs vs.. hep haberdar olacaklar ve istem dışı baskı hissedeceksin.Ben kv aynı apartmanda oturuyorum ne yazık ki ben de senin gibi ikilemde kalmıştım ama aptal olmayı seçtim sırf eşim de mutlu olsun diye ama çok pişmanım şimdi alt yapı hazırlamaya çalışıyorum ayrılmak için ki çok zor gözüküyor.Baba evinde daha özgür oluyorsun o kadar söyliyim :)

Sakın ve sakın diyorum kişiler kanatsız melek bile olsa bi arada olmuyor .Kavganızı, gezmenizi, alışverşinizi vs vs.. hep haberdar olacaklar ve istem dışı baskı hissedeceksin.Ben kv aynı apartmanda oturuyorum ne yazık ki ben de senin gibi ikilemde kalmıştım ama aptal olmayı seçtim sırf eşim de mutlu olsun diye ama çok pişmanım şimdi alt yapı hazırlamaya çalışıyorum ayrılmak için ki çok zor gözüküyor.Baba evinde daha özgür oluyorsun o kadar söyliyim :)
Aynen katılıyorum ,ben nolursa olsun o evde oturmayacağım bunu da sözlüme kesin ve net olarak söyledim zaten. 1 günlük dava değil ömürlük bu ..

Arkadaşlar iyi akşamlar. Sözlümün dediğiyle bugün şok geçirdim. Yaza düğünümüz var kısmetse. Ev işini de aramızda halletmiştik ama sevgili kayınpederim sorun çıkarttı, biz kiraya çıkmayı düşünüyorduk normalde . Babası demiş ki sözlüme evin üstüne yeni çıktığımız kata siz yerleşeceksiniz başka evi unutun eviniz hazır kiraya çıkmakta noluyor vs gibisinden laflar etmiş... Oldu!!!!!! Ben istemiyorum , apartmanda maşallah tüm sülalesi var 4 tane amcası o apartmanda, evli kuzenleri ,ailesi , ben bir çatı altında yaşamak istemiyorum onlarla, ailesini geçtim amcalarıyla kuzenleriyle iç içe yaşamak istemiyorum . Bunu da çok net söyledim sözlüme, o da babasından biraz korkuyor. Ses çıkaramıyor, napcağımı bilmiyorum kararsızım diyor. Babasına karşı geleceğini zannetmiyorum , sizce ben mi konuşayım babasıyla ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, çıkmam gerek, telefondan takip edeceğim. Yorumları da geldiğimde yazarım şimdi çıkıyorum.

aile apartmanı değil ama biz de babamın evinde oturuyoruz.. kiraya çıkmayı anlamsız bulan, babaevi dururken, kira vermemek dururken ne akla hizmet kiraya çıkmak diyen bir baba da ben de var.. aile apartmanı ısrarı tabi daha büyük bi mesele.. en iyi aileye bile gelin gitseniz zor bi durum..
sevgilini anlıyorum.. aileye tavır almadan, arayı bozmadan, bi nevi çekip kapıyı çıkmadan zor olur kiraya çıkması sizinle.. ne kadar da sizi sevse ne kadar da istese bu sıkıntının altına girmek korkutur.. keşke aileler daha anlayışlı olsa.. ama olmuyor bazen.. sanırım en iyisi babaların güzellikle bu konuyu aralarında tatlıya bağlamaları.. inş. böyle olur..

Vallahi kızlar ayrıl demesi sizin için ne kolay, şu ayrıl diyenlerin sevgilileriyle/eşleriyle nasıl geçindiğini merak ediyorum , burada da okuduğum konularda görüyorum hemen ayrıl ayrıl ayrıl ..... Ben size ayrılayım mı diye sormadım , sözlüm çok şükür pısırık değil . Ama aile bağları kuvvetli. Aile sözü dinler. Babasıyla da aslında arası pek iyi değil babası yüzünden ,her şeye muhalefet çünkü, biraz da babasından korku var, ben şahsi fikrim olarak karşı geleceğini zannetmiyorum dedim, o da orada oturmak istemiyor biliyorum ,elbette konuşur ama lafını geçiremeyeceğini iyi biliyorum ,babasını tanıyorum çünkü. Yoksa sözlüm asla bana laf getirmez,laf söyletmez, hep yanımdadır.Konumuz bu değil. Bakalım bir konuşsun büyük ihtimalle demiyorum kesinlikle babası kararını değiştirmeyeceği için devreye benim babam girer,ben konuşayım diyordum da haklısınız babamın konuşması daha uygun olur , aileme de söylemedim henüz zaten. Yeni daireyi kiraya verme meselesine de gelince apartman aile apartmanı olduğu için kiraya verme gibi düşünceleri olamaz.

Kırmızılı kısımları bir daha okuduktan sonra pısırıklığın ya da pasifliğin tanımın ne olduğunu düşünüyorsunuz? Evlenmeye karar vermiş yetişkin kadın ve erkekler nerede oturacaklarına dair kararlarını alamıyorlarsa ya da aldığı kararı uygulamaya geçiremiyorlarsa pasiftirler, pısırıktırlar. Babası ile aynı fikirde olmadığı her konuda babasının dediği mi olur sözlünüzün dediği mi? En azından bazı konularda sözlünüzün dediği olursa pasif değildir diyebiliriz ama babasının söylediği herhangi bir şeyde fikrini değiştiremiyorsa orda sıkıntı vardır.

Burdaki insanlar tamamen sizin iyiliğiniz için konuşuyor. İster kızın ister küsün ama o apartmanda yaşamak zorunda kalacak olanlar burdaki insanlar değil. Sadece ev olsa gene iyi. Babasının etkisi hayatınızın her alanına sirayet edebilir. Akşamlarınızı nasıl geçireceğinizden haftasonu gezmelerine kadar. Bunu kabullenebilir misiniz? Babası höt dese akşamları bizde yemek yenilecek haftasonları gelin temizliğe yardım edecek dese eşiniz kocaman bir hayır diyebilecek mi babasına. Gönül rahatlığı ile diyebilir diyorsanız ne ala. Ama söz konusu babası ise bir şey yapamaz diyorsanız orda bir durun düşünün. Sizi dışardaki daha güçsüz karakterlere karşı savunması bir şey ifade etmiyor. Sizi dışardaki baskın karakterlere karşı savunabiliyor mu sözlünüz.

Ayrıl veya ayrılma demem. Herkes tercih ettiği hayatı yaşar. Siz ne tercih ediyorsunuz o önemli. Bir çok insan evlendikten sonra değişen eşlerinden şikayetçi. Sizde daha sözlüyken sinyaller veriliyor. Mühim olan o sinyalleri alabilmekte.

Back
X