• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm tadilatı boşa yaptık sanki.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhaba herkese iyi akşamlar diliyorum. Öncelikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki asla kedilerimden şikayetçi değilim, onlar benim çocuklarım dünyam oldular. Ama öte yandan da canımı sıkan bir durum var ve özellikle evcili olan üyelerden tavsiye istiyorum.

Geçen sene boya, mutfak tadilatı, mobilya yenileme gibi bir tadilat yaptık, masa sandalye yeniledik. Ama bir sene geçmeden masa ve sandalyeler çizik içinde kaldı çünkü birbirlerini kovalıyorlar ve en sevdikleri yer masa 🤦🏻‍♀️
Bu arada benim 6-7 yaşlarında üç kedim vardı ama bu kış Corona pozitif sokakta yaşaması imkansız bir yavruyu da ailemize kattık yani dört çocukluyuz ☺️Biraz da bu yeni canavarın etkisiyle bizim çocuklar çok hareketlendi.

Duvara çift taraflı bantlarla tutturduğum hazeran süsler indi alttaki boya kalktı, masa ve sandalye çizik içinde, vazo falan zaten köpekleri olsun ama nereye kadar böyle gidicez? Bu evi zaten sevmiyorum ama velevki taşındım yeni mobilyalar aldık yok mudur çözümü? Ne bileyim şu ahşap çizilmezdir çam değil de meşedir atıyorum. İlla kedisi köpeği olan vardır.

Kendime de kızıyorum bi yandan ama evi yediler resmen, beş çocuklu ev tahribatı oldu dairede :KK70:

Yanisi kedili hele de 2+ kedili ya da köpekli evlerde sizin önlemleriniz ne oluyor? Mobilyanız nedir bana bir akıl verin ne olur.

Terör örgütünün başını da ekledim, burada da beni yemeğe çalışıyor 😂
30ED2D67-32FE-4EE8-A3BE-515AA9E5B10C.webp

Bizde de durum bu, tek kediyle.

Yapma etmeden anlamiyor. Koltugun 2 yerinde daha buna benzer iplik cikartmalari var ama sadece burasi yirtilmiş. Yapacak bir sey bulamadim.

Perdeyi de yoldu tülleri cikarttim yerine ucuz bir stor perde taktim.
Masaya süs, cicek zaten koyulmuyor devamli yere atiyor. Evde süs kullanmiyorum sadece duvarda kedinin yetisemeyecegi yerde 1-2 tablo var.

Ama masa sandalye cizilmiyor hiç, tirnaklari çok sivri tutulmazsa cizemiyorlar o kadar sert yerleri yani benimki ne dolap ne masa çizmedi hiç. Anca tül, kumaş ve deriye hasar verebiliyor.

Eklentiler

• IMG_20210817_185529~2.webp
    IMG_20210817_185529~2.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 613
Ahşap mobilya olarak benim tecrübem olmadı. Ama bende tek kedi var,geceleri halıları toplayacak kadar koşturuyor. Bir koltuğumu parçaladı, halılarımı tahrip etti bazı tül perdelerimi de hırpaladı. Ama salon koltuklarım tay tüyü mesela ona hiçbir şey yapamadı. Kumaş seçerken buna dikkat edebilirsiniz, mobilyayı yenilerseniz de ahşap yağları oluyor, onlarla yeni görünüm kazanıyorlar neredeyse. Ona uygun malzeme seçersiniz. Onun dışında zaten bitki beslemeyemiyorum, tek bitkim yıllardır kedime rağmen ayakta durma mücadelesi veriyor, aksesuar da zaten yok. 4 5 kedili evde olması imkansız. O yüzden zarar verdikleri gözüme batmıyor. Biraz minimal takılmak gerekiyor sanırım ya da malzemeleri ona göre seçmek.

Bizde de durum bu, tek kediyle.

Yapma etmeden anlamiyor. Koltugun 2 yerinde daha buna benzer iplik cikartmalari var ama sadece burasi yirtilmiş. Yapacak bir sey bulamadim.

Perdeyi de yoldu tülleri cikarttim yerine ucuz bir stor perde taktim.
Masaya süs, cicek zaten koyulmuyor devamli yere atiyor. Evde süs kullanmiyorum sadece duvarda kedinin yetisemeyecegi yerde 1-2 tablo var.

Ama masa sandalye cizilmiyor hiç, tirnaklari çok sivri tutulmazsa cizemiyorlar o kadar sert yerleri yani benimki ne dolap ne masa çizmedi hiç. Anca tül, kumaş ve deriye hasar verebiliyor.

Koltukta aklınızda bulunsun tay tüyü ve kadifeye bulaşmıyorlar. Dokumadır, ketendir canına okuyorlar ama. Ben kadife ile en azından koltuğu kurtardım 😂

Ahşap mobilya olarak benim tecrübem olmadı. Ama bende tek kedi var,geceleri halıları toplayacak kadar koşturuyor. Bir koltuğumu parçaladı, halılarımı tahrip etti bazı tül perdelerimi de hırpaladı. Ama salon koltuklarım tay tüyü mesela ona hiçbir şey yapamadı. Kumaş seçerken buna dikkat edebilirsiniz, mobilyayı yenilerseniz de ahşap yağları oluyor, onlarla yeni görünüm kazanıyorlar neredeyse. Ona uygun malzeme seçersiniz. Onun dışında zaten bitki beslemeyemiyorum, tek bitkim yıllardır kedime rağmen ayakta durma mücadelesi veriyor, aksesuar da zaten yok. 4 5 kedili evde olması imkansız. O yüzden zarar verdikleri gözüme batmıyor. Biraz minimal takılmak gerekiyor sanırım ya da malzemeleri ona göre seçmek.

Evet koltuğu çözdük neyseki onda zarar yok ama bizde de bitki yok zaten çok da iyi bakamam ölüyor çiçekler bende. Evim de o kadar minimal ki anlatamam size, zaten fazla süste de değilim en azından ahşapları kurtarayım.

2 kedili evden selamlar. Baza başlığım deri idi her yeri tırnak izi, keza koltuklarım da öyle. Gören kimse yeni evli evi demez :D ki kedilerini bir 1 yıl diğeri bir kaç ay oldu geleli. Harabız. Halıların iplerini tırnaklara tırnaklara çıkarttılar. Bu çocukların tırnaklarını kestiriyoruz, rezidans gibi yuvaları tırmalama tahataları da var :D hatta kendimizin biri koltukları tırmalayınca diğeri kızıyor dokundurmuyor sonra gidip aynı yeri kendi çekiştiriyor. (:kedili ev biraz böyle. Hele ki tekir ise çok daha fena oluyorlar.

15 kedim var evde ...
1.5 yıl önce aldığım koltukları değiştirdim yenisini aldım :))
Kadife kumaşı yirtamiyorlar ..
Aksesuar kullanmıyorum ..
Deri hiç bir esyam yok .
Ahşap a bişey yaptıklarını görmedim ..
Kilim gibi yıkanabilir halılar kullanıyorum .
Gerisi için de canları sağolsun , umrumda değil :))

Tırmalama ihtiyacını karşılamak için tırmalama tahtaları var onu denediniz mi? Kedim yok köpeğim var, bizde de kazma huyu var halılar hep eşelenmiş tırnak izleri ama buna göre halı seçerek aldık süpürünce tüyleri eskisi gibi oluyor. Bitane de 1 metrekarelik halı kestirdik balkonun önüne koyduk gidip onu kazıyor canı istediği zaman. Ödül de vererek ona alıştırdık bi şekilde, arada bir koltukları kazıyor onun için de kalın bir örtü serip idare ediyoruz. Bu arada tırnakları uzun olunca daha çok kazmak tırmalamak istiyorlar kendilerini törpülemek için, en azından köpeklerde böyle, bu yüzden hep kısa tutuyorum tırnaklarını. Belki siz de böyle çözümler bulursunuz.

Ahşap masa için metreyle satılan rulo şeklinde pvc şeffaf masa örtüleri var, masanıza göre kestirin. Hem yüzeyi kurtarırsınız hem de temizliği kolay olur.

Sandalyeden destek alıp masaya uçuyorlar sanırıp, sandalyeler için en iyi çözüm kılıf ne yazık ki. Isırma için aslında çözüm daha kolay, petshoplardaki spreyler kullanılabilir.

Kediler uzun olta oyuncağa deliriyor, bizim minnak yavrunun içinden bir canavar çıkmıştı. 😱
Onunla oturduğunuz yerden oynatıp zıplatıp enerjilerini bir attırıp yemeği öyle verseniz? Bitkin düşünce yaramazlıkları da azalır, siz de eğlenirsiniz.

Tırmalama ihtiyacını karşılamak için tırmalama tahtaları var onu denediniz mi? Kedim yok köpeğim var, bizde de kazma huyu var halılar hep eşelenmiş tırnak izleri ama buna göre halı seçerek aldık süpürünce tüyleri eskisi gibi oluyor. Bitane de 1 metrekarelik halı kestirdik balkonun önüne koyduk gidip onu kazıyor canı istediği zaman. Ödül de vererek ona alıştırdık bi şekilde, arada bir koltukları kazıyor onun için de kalın bir örtü serip idare ediyoruz. Bu arada tırnakları uzun olunca daha çok kazmak tırmalamak istiyorlar kendilerini törpülemek için, en azından köpeklerde böyle, bu yüzden hep kısa tutuyorum tırnaklarını. Belki siz de böyle çözümler bulursunuz.

Tırmalama tahtamız var kullanıyorlar o konuda sorun yok; masaya uçarak çıkarken arka ayaklarla masayı çiziyor benimkiler 😬 evet bildiğiniz uçuyorlar şahitleri var 😂

Kedimiz eve geldiğinde yavruydu. İlk günden tırmalama tahtasına alıştırdık. Evde her odada var bir tane tahtası. Onun dışında bir yeri tırmalamıyor. Ama onu o kadar tırmalıyor ki her sene yeniliyoruz, sökülüyor falan tahtanın ipleri. Öğretmeyi deneseniz tahtayı tırmalamayı öğrenirler mi acaba yetişkin kediler ?
Bu arada çok tatlı ya bayılıyorum şu hayvanlara 😍

Not : Bir de düzenli her hafta tırnaklarını kesiyoruz. Böylece koşarken istemeden bir yeri çizemiyor.😊

15 kedim var evde ...
1.5 yıl önce aldığım koltukları değiştirdim yenisini aldım :))
Kadife kumaşı yirtamiyorlar ..
Aksesuar kullanmıyorum ..
Deri hiç bir esyam yok .
Ahşap a bişey yaptıklarını görmedim ..
Kilim gibi yıkanabilir halılar kullanıyorum .
Gerisi için de canları sağolsun , umrumda değil :))

Masaya çıkmayı seviyor benimkiler, eski masam mermer görünümlüydü kaplamaydı yani onda belli olamıyordu ama ne zaman beyaz ahşap aldım üstünde Türkiye karayolları haritası oluştu :D

Kedimiz eve geldiğinde yavruydu. İlk günden tırmalama tahtasına alıştırdık. Evde her odada var bir tane tahtası. Onun dışında bir yeri tırmalamıyor. Ama onu o kadar tırmalıyor ki her sene yeniliyoruz, sökülüyor falan tahtanın ipleri. Deneseniz onu tırmalamayi öğretmeyi öğrenirler mi acaba yetişkin kediler ?
Bu arada çok tatlı ya bayılıyorum şu hayvanlara 😍

Not : Bir de düzenli her hafta tırnaklarını kesiyoruz. Böylece koşarken istemeden bir yeri çizemiyor.😊

Dünyadaki en tatlı hayvan olabilir kedi 😍 aslında tahtamızı kullanıyorlar sorun masayı sevmeleri ve masayı sandalyeyi koşup oynarken çizmeleri. Biz de kesiyoruz tırnaklarını aslında ama arka ayakları ile yapıyor bence benimkiler. Mesela holden geldi, L koltuktan sekti masaya uçtu masada patinaj yaparken dızt bızt cızt :KK70:

4 kuyrukluyuz sokaktan bulunma hepsi öyle naif, bırakılan yerde durayımcı değiller. Eski kadife koltuğumu yemişlerdi ondan kadifeye bir şey yapmazlar tezi bende çürük. En son gelen tekir hanım camlardaki çelik sinekliği bile azimle deldi. Ham çam ahşap masayı çizdiler üzerinde savaşırken, ceviz falan sürdüm biraz hasarı hafifletti gibi. Ondan önce lake masam vardı onu koruyacağım diye aklımı yiyordum mesela. Arka patiler cart cart çiziyor diye 3 kat örtü seriyordum. Laminat yerlerde hiç hasarları olmadı. Halıların önünü değil de arkasını lime lime ettiler. Perdeler keten kumaştan, tırnak atarlarsa perdeyi gerince yerine geliyor. Tül perde gibi cart diye yırtmıyorlar. Güneşlikler sizlere ömür. Bi tanesi evlendikten sonra eşimi kabullenmeyi reddetti, karyolanın onun yattığı tarafta sürekli tırnaklarını bilediğinden ahşabın canına okudu. Neyse canları sağolsun.

Bu arada eskiden tırnaklarını kesiyorduk yapmasınlar diye ama o zaman daha çok bileme ihtiyacı hissedip daha çok saldırıyorlardı koltuklara. Siz de kesiyorsanız bir süre kesmeyip gözlemleyin derim naçizane.

Bizimki siyah bir kediş ama yaramaz sayilir yine de. 😁 Tirmalama tahtasi da var ama cok ilgilenmiyor koltuğu baya sevdi cocugum. 😔
mandalina portakal limon kokularını sevmiyolar ya o tarz bişeyler alıp bırakana kadar sıksanız benimki bugün bambu olan vazoyu kırmış evde çiçek süs eşyası kullanamıyorum zaten

Arkadaşlar benimkiler uzaylı bence ben bunu anladım yani kaçınızın kedisi holden koşarak gelip L koltuğun üstünden uçup masada patinaj yapar?Patili ve öfkeli 😂😂😂
benimki koridordan halıyı yamultarak gelip l koltuktan uçup balkona iniş yapıyor 😂

Back
X