• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm tadilatı boşa yaptık sanki.

4 kuyrukluyuz sokaktan bulunma hepsi öyle naif, bırakılan yerde durayımcı değiller. Eski kadife koltuğumu yemişlerdi ondan kadifeye bir şey yapmazlar tezi bende çürük. En son gelen tekir hanım camlardaki çelik sinekliği bile azimle deldi. Ham çam ahşap masayı çizdiler üzerinde savaşırken, ceviz falan sürdüm biraz hasarı hafifletti gibi. Ondan önce lake masam vardı onu koruyacağım diye aklımı yiyordum mesela. Arka patiler cart cart çiziyor diye 3 kat örtü seriyordum. Laminat yerlerde hiç hasarları olmadı. Halıların önünü değil de arkasını lime lime ettiler. Perdeler keten kumaştan, tırnak atarlarsa perdeyi gerince yerine geliyor. Tül perde gibi cart diye yırtmıyorlar. Güneşlikler sizlere ömür. Bi tanesi evlendikten sonra eşimi kabullenmeyi reddetti, karyolanın onun yattığı tarafta sürekli tırnaklarını bilediğinden ahşabın canına okudu. Neyse canları sağolsun.

Bu arada eskiden tırnaklarını kesiyorduk yapmasınlar diye ama o zaman daha çok bileme ihtiyacı hissedip daha çok saldırıyorlardı koltuklara. Siz de kesiyorsanız bir süre kesmeyip gözlemleyin derim naçizane.
Hah işte demek istediğimi anladınız çok teşekkürler. Masada savaş en sevdikleri, bir de ben bir halt ettim bu senenin modası ahşap Amerikan tarz sandalyelerden aldım mindersiz. Onların da canına okudular, artık büyüdüler diye stordan tüle geçtim onları da yeni 4 numara yedi sağolsun :)))))) şimdi masaya örtü alıcam ama bakalım duracak mı?

Bizimkiler de deri sandalyelerimi mahvettiler 😁 Ben kadife sandalye kılıfı alıp onları geçirdim. Şimdi sandalyeye bulaşmıyorlar.

Düzenli olarak tırnaklarını kesiyorum. Kedi tırmalama tahtası aldım. Mobilyalar çizilmiyor.

Merhaba herkese iyi akşamlar diliyorum. Öncelikle üstüne basa basa belirtmek istiyorum ki asla kedilerimden şikayetçi değilim, onlar benim çocuklarım dünyam oldular. Ama öte yandan da canımı sıkan bir durum var ve özellikle evcili olan üyelerden tavsiye istiyorum.

Geçen sene boya, mutfak tadilatı, mobilya yenileme gibi bir tadilat yaptık, masa sandalye yeniledik. Ama bir sene geçmeden masa ve sandalyeler çizik içinde kaldı çünkü birbirlerini kovalıyorlar ve en sevdikleri yer masa 🤦🏻‍♀️
Bu arada benim 6-7 yaşlarında üç kedim vardı ama bu kış Corona pozitif sokakta yaşaması imkansız bir yavruyu da ailemize kattık yani dört çocukluyuz ☺️Biraz da bu yeni canavarın etkisiyle bizim çocuklar çok hareketlendi.

Duvara çift taraflı bantlarla tutturduğum hazeran süsler indi alttaki boya kalktı, masa ve sandalye çizik içinde, vazo falan zaten köpekleri olsun ama nereye kadar böyle gidicez? Bu evi zaten sevmiyorum ama velevki taşındım yeni mobilyalar aldık yok mudur çözümü? Ne bileyim şu ahşap çizilmezdir çam değil de meşedir atıyorum. İlla kedisi köpeği olan vardır.

Kendime de kızıyorum bi yandan ama evi yediler resmen, beş çocuklu ev tahribatı oldu dairede :KK70:

Yanisi kedili hele de 2+ kedili ya da köpekli evlerde sizin önlemleriniz ne oluyor? Mobilyanız nedir bana bir akıl verin ne olur.

Terör örgütünün başını da ekledim, burada da beni yemeğe çalışıyor 😂
Eki Görüntüle 2902610
bwn dw kwsiliyim. ama benimkisi çok uyuşukk. bir de bdbeklikten ene yapmaması gerektiğini öğretmek gerekiyor. mesela yatağa çıkaz, masa üzerine çıkamaz. eğitim vermeye çalışın

Arkadaşlar benimkiler uzaylı bence ben bunu anladım yani kaçınızın kedisi holden koşarak gelip L koltuğun üstünden uçup masada patinaj yapar?Patili ve öfkeli 😂😂😂
Tüm koridoru Veli efendi hipodromunda gibi koşturup tam gaz yapıyorlar ya bir de patinajı 😂😂😂
Hah işte demek istediğimi anladınız çok teşekkürler. Masada savaş en sevdikleri, bir de ben bir halt ettim bu senenin modası ahşap Amerikan tarz sandalyelerden aldım mindersiz. Onların da canına okudular, artık büyüdüler diye stordan tüle geçtim onları da yeni 4 numara yedi sağolsun :)))))) şimdi masaya örtü alıcam ama bakalım duracak mı?
Durmayacak 🤷🏻‍♀️. Ben sarkan örtüyü lastikle bağlamıştım aklınızda olsun. Sakil duruyor ama öbür türlü günde 3947 kere masa örtüsü toparlamak da canıma tak etmişti.

mandalina portakal limon kokularını sevmiyolar ya o tarz bişeyler alıp bırakana kadar sıksanız benimki bugün bambu olan vazoyu kırmış evde çiçek süs eşyası kullanamıyorum zaten

Eşimin calisma masasi icin portakal kabugu denemistim. 😁 Devamli adami rahatsiz ediyordu bir kac kabul koydum ama onlarin ustunden gecip yine yapacagini yapiyor. Portakal kabuguyla kaplama yaparsam anca işe yarar. 😬

Kedi tırmalama tahtaları bizde işe yaramadı ya onun yerine halı ve berjer tirmalamayi tercih ettiler :KK11:
Uzak tutucu spreyler var ama her dk fisfis İsmail gibi elimde onunle mi gezicem diye ondan da vazgeçtim ..
Tüller sizlere ömür hatta bir numara tekir storlarimin da canına okudu , perde kullanmıyoruz artık :))))

Eşimin calisma masasi icin portakal kabugu denemistim. 😁 Devamli adami rahatsiz ediyordu bir kac kabul koydum ama onlarin ustunden gecip yine yapacagini yapiyor. Portakal kabuguyla kaplama yaparsam anca işe yarar. 😬

Biz bu eve ilk taşındığımızda ikea’nın o zaman moda olan siyah beyaz bir halısı vardı ondan aldık. Bir önceki halımızı yediklerinden ötürü buna bari sprey alalım dedik ve kedi kovucu aldık. Sonuç: kedi kovucu sıkılan yerlere yatış, koklayış ve tırnaklama 😂😂😂

Arkadaşlar benimkiler uzaylı bence ben bunu anladım yani kaçınızın kedisi holden koşarak gelip L koltuğun üstünden uçup masada patinaj yapar?Patili ve öfkeli 😂😂😂
Bizimkiler de öyle. Gündüz uyuyup uyuyup gece manyak gibi koşturuyorlar. Koşup sehba-koltuk-balkon penceresi-çamaşırlık oradan da yere inip sandalyeden masaya geçiş yapıyorlar. Sonra sil baştan başlıyoruz. 🤦

bwn dw kwsiliyim. ama benimkisi çok uyuşukk. bir de bdbeklikten ene yapmaması gerektiğini öğretmek gerekiyor. mesela yatağa çıkaz, masa üzerine çıkamaz. eğitim vermeye çalışın
Kediler egitilmez yalnız ,onlar sizi egitebilir ama :)))

Kediler egitilmez yalnız ,onlar sizi egitebilir ama :)))

İnanın hiç öyle eğitme işine girmedim. Zaten kediler dört duvar arasında bir de ekstra sınır koymadım, yapma demedim. Ki zaten kedilere denmez gözünün içine baka baka yaparlar :)))

Tırmalama tahtamız var kullanıyorlar o konuda sorun yok; masaya uçarak çıkarken arka ayaklarla masayı çiziyor benimkiler 😬 evet bildiğiniz uçuyorlar şahitleri var 😂

Aslında arka patilerin tırnakları geç uzuyor aynen bizdeki gibi, kesmenize izin veriyorlar mı?

Eğer kestirmiyorlarsa ve tırmalama tahtası dikey ise sadece ön patileri biliyorlardır, arkalar uzun kalıyordur. Yatay ve açılı tırmalama tahtaları var, onlardan verin.

Dikey tırmalamalara göre çok daha basitler, siz de yapabilirsiniz, yeter ki kaymasın.

Dünyadaki en tatlı hayvan olabilir kedi 😍 aslında tahtamızı kullanıyorlar sorun masayı sevmeleri ve masayı sandalyeyi koşup oynarken çizmeleri. Biz de kesiyoruz tırnaklarını aslında ama arka ayakları ile yapıyor bence benimkiler. Mesela holden geldi, L koltuktan sekti masaya uçtu masada patinaj yaparken dızt bızt cızt :KK70:
Aynen kendilerine has bir sevimlilikleri var 😍Bizim kedi biraz kilolu, ırk olarak da sakinler o yüzden mobilya sıkıntısı yaşamadık hiç, tahtaları ile seviyeli bir ilişkisi var 😆

Çok seviyorum canına yandıklarımı. Malesef bizimkinin hırsızlık huyu var. Çekmece açıp toka yürütme, çantaya kafayı sokup kurcalama.. Evde takma adını cepçi koyduk😆

Evet, yasağı biliyorlar ama tınlamıyorlar.😁 Yasak olan bir şeyi yaparken yakalandıklarındaki "şimdi mıçtık" bakışı çok iyi ama. 🤣🤣
Benim ki TV nin ustune çıkmaya çalışıyor belki bir milyon kez hayır oğlum ,hayır annecim dedim , Kaş çattım ,parmak salladım yok .. en son ben birine bakmıştım abla bakışıyla sinsi sinsi kalorifer peteğinin üstünden çıkıp bir anda atlıyor . Essek gibi biliyor yasak olduğunu ama assssla tinlamiyor :işsiz:

Valla şanslı azınlıktasınız o zaman. Eğitilebilirler mi emin değilim, bu biraz da kedinin karakterine bağlı. Annemin tekir kedisi banko üzerinde duran eti balığı bile çıkıp koklamazdı bizimkiler ben yemek yaparken mutfağın kapalı kapısını açıp içeri dalıyorlar.

Benimki bi koltuk kenarını yapmak istiyor onuda her seferinde durduruyorum ve tırnakları kesili olduğundan bi sorun yaşamiyorum 😍 masaya zaten çikması yasak ama çıksaydıda benim masam çizilemez çünkü 10 yildır kullaniyorum nerdeyse hiç çizilmedi izde olmadı gecen ben yanlışlıkla çizdim kedişim masum ☹️

Yorumlar çok tatlı 😂 şu an 3 kedim var. Karakterleri başka başka. İki tanesi tırmalama tahtası kullaniyor, biri ise halıyı 🌝😁

Kızlar konudan çok alakasız olacak da. Kedi kumum kokuyor şu sıra. Evde 2 tuvalet kabı var , günde iki kez temizleniyor ama neden kokuyor bulamadım çare. Bu yaza kadar da böyle bir şey yaşamadım halbuki

Yorumlar çok tatlı 😂 şu an 3 kedim var. Karakterleri başka başka. İki tanesi tırmalama tahtası kullaniyor, biri ise halıyı 🌝😁

Kızlar konudan çok alakasız olacak da. Kedi kumum kokuyor şu sıra. Evde 2 tuvalet kabı var , günde iki kez temizleniyor ama neden kokuyor bulamadım çare. Bu yaza kadar da böyle bir şey yaşamadım halbuki
Kristal kum kullanabilirsiniz ..
Mama değişikliği koku yapar .
Kısır değillerse olur .
Yaş mama ekstra kokutuyor .
Sindirim problemleri varsa o da yapar ,kakalari kontrol etmek lazım .
Şu sıralar en çok gördüğüm şey kaka :olamaz:

Yaz girdi gireli bizimki de koku yapıyor. Karbonat serpiyorum ben. Az da olsa faydası oluyor.

Karbonat dökün demişlerdi bana da koku için ama denemeyi unuttum.

Back
X