- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Bizde de durum bu, tek kediyle.
Yapma etmeden anlamiyor. Koltugun 2 yerinde daha buna benzer iplik cikartmalari var ama sadece burasi yirtilmiş. Yapacak bir sey bulamadim.
Perdeyi de yoldu tülleri cikarttim yerine ucuz bir stor perde taktim.
Masaya süs, cicek zaten koyulmuyor devamli yere atiyor. Evde süs kullanmiyorum sadece duvarda kedinin yetisemeyecegi yerde 1-2 tablo var.
Ama masa sandalye cizilmiyor hiç, tirnaklari çok sivri tutulmazsa cizemiyorlar o kadar sert yerleri yani benimki ne dolap ne masa çizmedi hiç. Anca tül, kumaş ve deriye hasar verebiliyor.
Ahşap mobilya olarak benim tecrübem olmadı. Ama bende tek kedi var,geceleri halıları toplayacak kadar koşturuyor. Bir koltuğumu parçaladı, halılarımı tahrip etti bazı tül perdelerimi de hırpaladı. Ama salon koltuklarım tay tüyü mesela ona hiçbir şey yapamadı. Kumaş seçerken buna dikkat edebilirsiniz, mobilyayı yenilerseniz de ahşap yağları oluyor, onlarla yeni görünüm kazanıyorlar neredeyse. Ona uygun malzeme seçersiniz. Onun dışında zaten bitki beslemeyemiyorum, tek bitkim yıllardır kedime rağmen ayakta durma mücadelesi veriyor, aksesuar da zaten yok. 4 5 kedili evde olması imkansız. O yüzden zarar verdikleri gözüme batmıyor. Biraz minimal takılmak gerekiyor sanırım ya da malzemeleri ona göre seçmek.
Muhtemelen evinin bir kısmı yenen arkadaşların kedileri tekiren zeki ama enn yaramaz ırk. Kurban olurum ben onlara
Tırmalama ihtiyacını karşılamak için tırmalama tahtaları var onu denediniz mi? Kedim yok köpeğim var, bizde de kazma huyu var halılar hep eşelenmiş tırnak izleri ama buna göre halı seçerek aldık süpürünce tüyleri eskisi gibi oluyor. Bitane de 1 metrekarelik halı kestirdik balkonun önüne koyduk gidip onu kazıyor canı istediği zaman. Ödül de vererek ona alıştırdık bi şekilde, arada bir koltukları kazıyor onun için de kalın bir örtü serip idare ediyoruz. Bu arada tırnakları uzun olunca daha çok kazmak tırmalamak istiyorlar kendilerini törpülemek için, en azından köpeklerde böyle, bu yüzden hep kısa tutuyorum tırnaklarını. Belki siz de böyle çözümler bulursunuz.
15 kedim var evde ...
1.5 yıl önce aldığım koltukları değiştirdim yenisini aldım :))
Kadife kumaşı yirtamiyorlar ..
Aksesuar kullanmıyorum ..
Deri hiç bir esyam yok .
Ahşap a bişey yaptıklarını görmedim ..
Kilim gibi yıkanabilir halılar kullanıyorum .
Gerisi için de canları sağolsun , umrumda değil :))
Kedimiz eve geldiğinde yavruydu. İlk günden tırmalama tahtasına alıştırdık. Evde her odada var bir tane tahtası. Onun dışında bir yeri tırmalamıyor. Ama onu o kadar tırmalıyor ki her sene yeniliyoruz, sökülüyor falan tahtanın ipleri. Deneseniz onu tırmalamayi öğretmeyi öğrenirler mi acaba yetişkin kediler ?
Bu arada çok tatlı ya bayılıyorum şu hayvanlara
Not : Bir de düzenli her hafta tırnaklarını kesiyoruz. Böylece koşarken istemeden bir yeri çizemiyor.
mandalina portakal limon kokularını sevmiyolar ya o tarz bişeyler alıp bırakana kadar sıksanız benimki bugün bambu olan vazoyu kırmış evde çiçek süs eşyası kullanamıyorum zatenBizimki siyah bir kediş ama yaramaz sayilir yine de.Tirmalama tahtasi da var ama cok ilgilenmiyor koltuğu baya sevdi cocugum.
benimki koridordan halıyı yamultarak gelip l koltuktan uçup balkona iniş yapıyorArkadaşlar benimkiler uzaylı bence ben bunu anladım yani kaçınızın kedisi holden koşarak gelip L koltuğun üstünden uçup masada patinaj yapar?Patili ve öfkeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?