• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm vucudum çekilmiş gibi hissediyorum.

Kendi içinde yoktuysa şiddeti içine sen mi koymuşsun? Senin zorunla mı şiddet uyguluyormuş? Ne saçmalık. Kendi hatasını seni suçlayarak kapatmaya çalışıyor. İkinizin de iletişim sorunu var. Nasıl konuşacağınızı, nerede durmanız gerektiğini, bir sorunla karşılaştığınızda nasıl çözebileceğinizi bilmiyorsunuz maalesef. Dövüşerek veya tartışarak bir sorunu çözmek mümkün değil. İnatla da bir yere varılmıyor. Aynı şeylere devam ettiğiniz ve her iki taraf da hatalarını kabul edip, bunu karşılıklı dillendirip, sorunlarınızı yapıcı şekilde konuşup da orta yolda buluşmadığınız sürece değişen bir şey olmaz. Yani eşinizin bir evi tutup tutumaması ile sizi gözden çıkarmış olmasını nasıl ve niye bağdaştırdınız mesela? Ben de rutubetli evde oturdum. İmkanımız olmadığı için eşime ev değiştirmeyi de talep etmemiştim. Etsem de sonuçta şu anda imkanımız yok dese üstelememin bir anlamı olmazdı. Duvarları temizliyordum ve boya ile bir şekilde çözümlemeye çalışıyorduk ama yine rutubet oluyordu. İmkan olunca da kendi evimize çıktık. Ve bu devirde de tek kişi çalışırken, borcunuz da var iken kredi çekip ev değiştirmek pek akıl kârı da değil eşinizin maaşı çok iyi değilse. Şöyle ki eşinizin tepkisi tabii ki normal değil. Fakat sizin de ısrarlarınız normal değil. Yani ya ikiniz de aklınızı başınıza alıp hatalarınızı görün ve kabul edin, birbirinizden olmayacak şeyleri talep edip ısrarla ilişkinizi yokuşa sürmeyin, sorunlarınızı güzellikle konuşarak çözmeyi ve birbirinizi dinleyip anlamayı öğrenin ya da birbirinizi yok yere yıpratmayın. Eşiniz için de "Şu anda yeni bir ev için imkanım yok, ben de rutubetli bir evde oturmanızdan rahatsızım, borçlarımızı ödedikten sonra inşallah daha iyi bir evde oturmamızı ben de istiyorum." demek zor olmasa gerek. Ben de bir sorunun sürekli olarak bir çözüm, ılımlı yaklaşım olmaksızın tekrar tekrar önüme gelmesinden rahatsız olurum. Yapıcı konuşmak, konuşarak anlaşabilmek çok zor bir şey değil. Ve bence sizin esas istediğiniz ev veya demir parmaklık vs de değil. Sözünüzü geçirmek, sözünüzün dinlenilmesini istiyorsunuz. Bu şekilde istediğinizi elde etmeniz mümkün değil. İsteğiniz doğru, haklısınız fakat üslubunuz, isteme şekliniz ve de zamanı doğru değil. Tabii ki bunlar benim görüşüm. Yanlışsam düzeltin.
Yani şöyle örnek vereyim ben ilk etapta düzgünce dile getiriyorum ama adam takmayınca çıldırıyorum. Mesela oğlumun otizm olmasından şüphelendm çocuğu doktora götürtene kadar bile mücadele verdim .Kim mesela sakın kalabilir

Sen nasıl tedavi görüyorsan o sırf çocuğu babamgile yanlız goturemiyorum diye müzik açıp ağlayan dengesiz de gitsin tedavi görsun . Daha sonra çift terapisti kabul ederse ve duzelirse devam et bence. Eğer hala denemek istiyorsan

Papatya konu sahibinin butun sorunlarinin adamdan kaynaklandigini dusunmuyorum. Zira daha 3 gunluk evliyken tokat yedigi halde ustune adami babalikla odullendirmis. Nicki bile cok sey anlatiyor. Temelinde ne var bilmiyoruz.

Evet otizmli.Gorur babasını ama olmayacak zamanlarda baba diye tutturursa.Yada şuan tedavi görüyor çocuğum gerilerse
Mesela adam isteyken de cocuk babasını tutturabilir. Ya da Allah gecinden versin esiniz vefat etse de baba diye tutturabilir. Yani olmayacak zamanda babasini isteyebilir. Baska tutturdugu konuları nasil cozuyorsaniz bir sure icinde bunu da cozebilirsiniz bence. Hatta bu konuda once profesyonel bir destek alip sureci nasil yurutmeniz gerektigini ogrenebilirsiniz.

Çocuk birgün buyuyecek ve eğitim alacağı bir kurum bence onun için daha yararlı olacaktır . Şimdiden önüne bir hedef koymalisin . Bir iş yapmalısın konu sahibi . Bak bu adamla istersen evli kalmaya devam et bu işin sonu gelmeyecek . O çocuğun arkasında dağ gibi durmak istiyorsan bir iş alanında ya uzmanlaş ya da sertifika falan al
Düşünüyorum bunu bi kursa falan gidicem

Aşkım haklı yanların yok mu, çok var. Ama adam bu, bundan fazlası çıkmaz bu adamdan. Daha fazla adam olmaz bu. Malzeme kısıtlı. Devam edeceksen bunu kanıksa da et. O mesajları da silme. Bulutta yedekle, ss al sakla. Şiddet gösterdiğini itiraf etmiş, olur da boşanmaya karar verirsen elini güçlendirir.
Elimde zaten silmedim

Ya Papatya valla ben bu bdvde takıla takıla kızılacak şeylerin ölçütü, şirazesi kaydı bende. Şimdi kocam tutup çocuğun düşüp ölme ihtimalinin olduğu bir eve illa götürmek istese, ben buna takarım. Çocuğa bir şey olacağına kaynanamın da kocamın da beynini delerim şahsen. :deli: Olan olduktan sonra vahlanmaktansa aklı selim davranmayanın ağzına etmek düsturumdur. Kadın zaten tanılı, inatla takıntı yapacağı olaylarda ısrar etmek de kabahat bence. Valla anlam veremiyorum artık, en takılınmaması gereken mevzular çığ gibi büyütülüyor, odanın içindeki fili kimse umursamıyor sitede. :KK57:
Ben bu konudaki yorumlara sinirlendigim kadar BDV de hiçbir konuya sinirlenmedim . Takmışlar sen takintilisin diye. O babası sen annesiysen diyeni mi ararsin . Adam cahil, cahil insana istediğin kadar anlat o ve ailesinin tek anladığı gelin bize çocuğu yollamamak için inatlasiyor. Ne anlatırsan anlat anlamıyorlar.

Bence bazen biri yorum yazıyor . Herkes o yorum üzerinden hurra lincliyor. Neden bilmiyorum çözüm üretmek degil konu sahibine kızmak ayrı bu konu sahibi yaptığı hatanin da farkında . Reddetmiyor zaten kadın kendinin de hatalarını sorguluyor. Bilinçsizce hareket etse toplanıp kizalim

Papatya konu sahibinin butun sorunlarinin adamdan kaynaklandigini dusunmuyorum. Zira daha 3 gunluk evliyken tokat yedigi halde ustune adami babalikla odullendirmis. Nicki bile cok sey anlatiyor. Temelinde ne var bilmiyoruz.
Konu sahibi klasik bir ailede buyumus belli ki . Diyor ya ailemi üzmek istemedim . Herkes ona iyi diyordu . Boşanmak kimi için birşey değilken kimi çevre için çok şeydir . Kendi içinde hala adamı aklamaya çalışıyor. Ama ben hiçbir şekilde balkon olayında haksız bulmadım . Hatta ev konusunda da çok çok haksız bulmadim .

Ben bu konudaki yorumlara sinirlendigim kadar BDV de hiçbir konuya sinirlenmedim . Takmışlar sen takintilisin diye. O babası sen annesiysen diyeni mi ararsin . Adam cahil, cahil insana istediğin kadar anlat o ve ailesinin tek anladığı gelin bize çocuğu yollamamak için inatlasiyor. Ne anlatırsan anlat anlamıyorlar.

Bence bazen biri yorum yazıyor . Herkes o yorum üzerinden hurra lincliyor. Neden bilmiyorum çözüm üretmek degil konu sahibine kızmak ayrı bu konu sahibi yaptığı hatanin da farkında . Reddetmiyor zaten kadın kendinin de hatalarını sorguluyor. Bilinçsizce hareket etse toplanıp kizalim
Ve takntiigi olduğum konuda otistik çocuğumun güvenliğini düşünmek saka gibi değil mi?sanki adama bana yatlar katlar al demişim guzellikle oğlum ben yokken bi yete gitmesin dedim. Adam yataklara attı kendini

Evet bunu düşünüyorum dün mesela anneme baba anneye vurdu anne kzidi dedi
Bu çok korkunç bir durum . Bak gerçekten o çocuğun bilinçaltı mahvoluyor. O eve gireceksen bile ya sen susacaksin ki kesinlikle yanlız gönderme kayinvalideye diğer ne derse tamam diyeceksin ömür boyu

Kaynananın evine karışamazsın, tel taktırmamak istemesi normal vs. demişler. Ya sanki kadın keyfinden istiyor. Çocuk düşmesin diye yaptırın demiş. Kendin yaptır vs. demişler. Kadın çalışmıyor, neyle yaptırsın?
Ya bir de çocuk söz konusu ise bizim ailede sular durur. Benim minik bir yeğen var, yengem dese ki sizin evde şu şu yer risk içeriyor. Babam anında çözer durumu. Cana geleceğine önlemini almak normali yani. Evet, çocuğu göndermemek çözüm. Ama laftan anlayan yok ki. İlla gelecek diye ısrar ediyorlar, adam müzik açıp ağlıyor vs. Valla çok acayip çok...
Şimdi de kavga olmuş, kadını darp etmiş adam. Yani ne olursa olsun şiddet reva mı ya?

Yani şöyle örnek vereyim ben ilk etapta düzgünce dile getiriyorum ama adam takmayınca çıldırıyorum. Mesela oğlumun otizm olmasından şüphelendm çocuğu doktora götürtene kadar bile mücadele verdim .Kim mesela sakın kalabilir
Ben sizin yerinizde olsam. Demir parmaklık konusunda eşime derim ki " Bak canım çocuğumuzun durumunu sen de biliyorsun. Çok da hareketli. Ya senin gözetiminde annenlere gidebilir ya da birlikte gidebileceğimiz zaman gidebilir. Annenler daha önce de balkona çıkarmış oldukları için güvenemiyorum. Seninle birlikte gittiğinde de dikkatli ol lütfen, böyle şeyler çok anlık oluyor biliyorsun ki." gibi şeyler derdim. Demir parmaklık vs olayına hiç girmek istemezdim. Sonuçta benim evim değil söz sahibi de değilim. Hani bu yönde anlayışlı, yapacak kimseler olsa ailesi belki rica edebilirim. Ama öyle olmadığı ayan beyanken de ısrar etmek, ikide bir bunu dillendirmek, eşimi de beni de yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. Ev konusunda da mesela dersiniz ki "Canım bak evimizde rutubet var. Çocuğumuz da var. Sağlık açısından zararlı olduğunu sen de biliyorsun. Buna bir çözüm bulsak diyorum. Sen ne düşünürsün? İmkan olduğunda yeni bir eve mi çıksak? O zamana kadar da şu rutubet olayına geçici de olsa çözüm bulsak diyorum." vs gibi hem karşınızdakinin fikrine danışın hem de isteğinizi dile getirin. Ama direkt olarak "Ben şunu istiyorum, zaten benim sözümün kıymeti yok, demek ki bana değer vermiyorsun, ille de benim istediğim zaman, istediğim şekilde olacak." gibi ısrarla bir yaklaşımdan olumlu bir geri dönüş almak pek mümkin değil.

Bir önceki konunuzda evi değiştirelim diye kavga ettğinizi yazmışsınız. Sanırım bu da devamı. Normal bir erkek bu evden çıkmak istiyorum dediğinizde bu kadar büyük tepki vermez. Vermemeli. Ya siz sürekli sıkıntı çıkartıyorsunuz, o artık yeter dedi. Atletle vurmasını haklı göstermez o ayrı. Yada eşiniz insan değil. Şu hala inandırıcı değil, bu kadar sinirli bir adama siz bunu direk söylediğinizde ne tepki vereceğini bilirsiniz. Ki bu kadar sinirliyse bu adam kaç kere boşanmıştınız yada evi terketmiştiniz. Bence siz başka şeylerde söylemişsiniz, bu kavganın bir başı olmalı. Asla boşanmak istemiyorsunuz. Yalvarsın istiyorsunuz, burda oğlum özlerse ne yaparım demek bir klişe. Görüntülü ararsınız babasını görür bu. ikinizi de savunmuyorum, mantıklı değil sadece.

Babasını konuşma terapisine bile göndermeye yanaşmadı, zorladım demiştiniz. Bu model bir adam sizim okb tedavinize para vermez. Ona göre saçma çünkü

Bu çok korkunç bir durum . Bak gerçekten o çocuğun bilinçaltı mahvoluyor. O eve gireceksen bile ya sen susacaksin ki kesinlikle yanlız gönderme kayinvalideye diğer ne derse tamam diyeceksin ömür boyu
Dönmeye niyetim yok yeter ben bu dünyaya bir daha gelmeyeceğim. Oğlum düzelsin diye uğraşırken birde o adamı düzeltmeye çalışmak beni hasta ediyor artık.Simdi tek düşündüğüm şu bu cocuk illa babasını görecek.Bu Adam terbiye vermek için oğluna vurmayı teklif etmiş Adam yani yalandan vur korksun diyor.yahu ben çocuğu düzeltmeye çalışıyorum ne vurması eşek mi bu. Kaldığı esegede vurulmaz .lafın gelişi söylüyorum. Annen senin döverek yetistirmiste ne olmuşsun dedim. Boşaninca tek görüşsun kalsın istemiyorum. Bunun için neler yapılabilir. Yani belki bencillik ama bittik benim yanımda oglunu görsün istiyorum

Ben sizin yerinizde olsam. Demir parmaklık konusunda eşime derim ki " Bak canım çocuğumuzun durumunu sen de biliyorsun. Çok da hareketli. Ya senin gözetiminde annenlere gidebilir ya da birlikte gidebileceğimiz zaman gidebilir. Annenler daha önce de balkona çıkarmış oldukları için güvenemiyorum. Seninle birlikte gittiğinde de dikkatli ol lütfen, böyle şeyler çok anlık oluyor biliyorsun ki." gibi şeyler derdim. Demir parmaklık vs olayına hiç girmek istemezdim. Sonuçta benim evim değil söz sahibi de değilim. Hani bu yönde anlayışlı, yapacak kimseler olsa ailesi belki rica edebilirim. Ama öyle olmadığı ayan beyanken de ısrar etmek, ikide bir bunu dillendirmek, eşimi de beni de yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz. Ev konusunda da mesela dersiniz ki "Canım bak evimizde rutubet var. Çocuğumuz da var. Sağlık açısından zararlı olduğunu sen de biliyorsun. Buna bir çözüm bulsak diyorum. Sen ne düşünürsün? İmkan olduğunda yeni bir eve mi çıksak? O zamana kadar da şu rutubet olayına geçici de olsa çözüm bulsak diyorum." vs gibi hem karşınızdakinin fikrine danışın hem de isteğinizi dile getirin. Ama direkt olarak "Ben şunu istiyorum, zaten benim sözümün kıymeti yok, demek ki bana değer vermiyorsun, ille de benim istediğim zaman, istediğim şekilde olacak." gibi ısrarla bir yaklaşımdan olumlu bir geri dönüş almak pek mümkin değil.
Dediğiniz üslupla istemediğimi mi sanıyorsunuz. Ben burda böyle agresif tanindim ama zaten güzellikle isteklerimi belirtiyodum

Kaynananın evine karışamazsın, tel taktırmamak istemesi normal vs. demişler. Ya sanki kadın keyfinden istiyor. Çocuk düşmesin diye yaptırın demiş. Kendin yaptır vs. demişler. Kadın çalışmıyor, neyle yaptırsın?
Ya bir de çocuk söz konusu ise bizim ailede sular durur. Benim minik bir yeğen var, yengem dese ki sizin evde şu şu yer risk içeriyor. Babam anında çözer durumu. Cana geleceğine önlemini almak normali yani. Evet, çocuğu göndermemek tamam çözüm. Ama laftan anlayan yok ki. İlla gelecek diye ısrar ediyorlar, adam müzik açıp ağlıyor vs. Valla çok acayip çok...
Şimdi de kavga olmuş, kadını darp etmiş adam. Yani ne olursa olsun şiddet reva mı ya?
Ama kadın çok dırdır yapmış takıntılı olduğu için adam dayanamayip çocuğun yanında atletle yüzüne vuruvermiş. Şımarık bir şirin olunca dövülsün herhalde. Erkek bu fazla üstüne gitmemek lazım .

Çocuğumun güvenliği söz konusuysa asla susmam bende. Çözüme bilerek kapatıyor aile bunu bir güç savaşı olarak görüyorlar . Umurlarında olan çocuk olsa yaparlar mı ? Babası çocuğu akşam bir saat görüyordur. O çocuğun ne yapma potansiyeli olduğunun bile farkında değildir . Bu kadın hem ev hem özel bir çocuk sonra vay sen takıntılı oldun . Ne güzel memleket

Haklısınız diyorum ya. Adam gamsız. Sizi anlıyorum.

Dönmeye niyetim yok yeter ben bu dünyaya bir daha gelmeyeceğim. Oğlum düzelsin diye uğraşırken birde o adamı düzeltmeye çalışmak beni hasta ediyor artık.Simdi tek düşündüğüm şu bu cocuk illa babasını görecek.Bu Adam terbiye vermek için oğluna vurmayı teklif etmiş Adam yani yalandan vur korksun diyor.yahu ben çocuğu düzeltmeye çalışıyorum ne vurması eşek mi bu. Kaldığı esegede vurulmaz .lafın gelişi söylüyorum. Annen senin döverek yetistirmiste ne olmuşsun dedim. Boşaninca tek görüşsun kalsın istemiyorum. Bunun için neler yapılabilir. Yani belki bencillik ama bittik benim yanımda oglunu görsün istiyorum
Off vallahi ne diyim ya . Ay adamı parcalayasim geldi . Otizmli çocuğu döverek eğitmeyi mi planlıyor . Bence siz normal mesajlaşma ya devam ederken bu konuyu açın . Bu dövme olayını onaylatun o adama. Yani sen beni dovdun çocuğu da dövmek iyi olur demiştin falan yazın o bu konuyu kabul eder bir mesaj atarsa en azından elinizde delil olur

Konu sahibi klasik bir ailede buyumus belli ki . Diyor ya ailemi üzmek istemedim . Herkes ona iyi diyordu . Boşanmak kimi için birşey değilken kimi çevre için çok şeydir . Kendi içinde hala adamı aklamaya çalışıyor. Ama ben hiçbir şekilde balkon olayında haksız bulmadım . Hatta ev konusunda da çok çok haksız bulmadim .

Bir önceki konunuzda evi değiştirelim diye kavga ettğinizi yazmışsınız. Sanırım bu da devamı. Normal bir erkek bu evden çıkmak istiyorum dediğinizde bu kadar büyük tepki vermez. Vermemeli. Ya siz sürekli sıkıntı çıkartıyorsunuz, o artık yeter dedi. Atletle vurmasını haklı göstermez o ayrı. Yada eşiniz insan değil. Şu hala inandırıcı değil, bu kadar sinirli bir adama siz bunu direk söylediğinizde ne tepki vereceğini bilirsiniz. Ki bu kadar sinirliyse bu adam kaç kere boşanmıştınız yada evi terketmiştiniz. Bence siz başka şeylerde söylemişsiniz, bu kavganın bir başı olmalı. Asla boşanmak istemiyorsunuz. Yalvarsın istiyorsunuz, burda oğlum özlerse ne yaparım demek bir klişe. Görüntülü ararsınız babasını görür bu. ikinizi de savunmuyorum, mantıklı değil sadece.

Babasını konuşma terapisine bile göndermeye yanaşmadı, zorladım demiştiniz. Bu model bir adam sizim okb tedavinize para vermez. Ona göre saçma çünkü
Evi ilk tekedisim değil.Yalvarsin istemiyorum bir kere dondum eve duzelicem dedi ama gene aynı devam etti.Artik ailem de boşan diyor

Back
X