Kendi içinde yoktuysa şiddeti içine sen mi koymuşsun? Senin zorunla mı şiddet uyguluyormuş? Ne saçmalık. Kendi hatasını seni suçlayarak kapatmaya çalışıyor. İkinizin de iletişim sorunu var. Nasıl konuşacağınızı, nerede durmanız gerektiğini, bir sorunla karşılaştığınızda nasıl çözebileceğinizi bilmiyorsunuz maalesef. Dövüşerek veya tartışarak bir sorunu çözmek mümkün değil. İnatla da bir yere varılmıyor. Aynı şeylere devam ettiğiniz ve her iki taraf da hatalarını kabul edip, bunu karşılıklı dillendirip, sorunlarınızı yapıcı şekilde konuşup da orta yolda buluşmadığınız sürece değişen bir şey olmaz. Yani eşinizin bir evi tutup tutumaması ile sizi gözden çıkarmış olmasını nasıl ve niye bağdaştırdınız mesela? Ben de rutubetli evde oturdum. İmkanımız olmadığı için eşime ev değiştirmeyi de talep etmemiştim. Etsem de sonuçta şu anda imkanımız yok dese üstelememin bir anlamı olmazdı. Duvarları temizliyordum ve boya ile bir şekilde çözümlemeye çalışıyorduk ama yine rutubet oluyordu. İmkan olunca da kendi evimize çıktık. Ve bu devirde de tek kişi çalışırken, borcunuz da var iken kredi çekip ev değiştirmek pek akıl kârı da değil eşinizin maaşı çok iyi değilse. Şöyle ki eşinizin tepkisi tabii ki normal değil. Fakat sizin de ısrarlarınız normal değil. Yani ya ikiniz de aklınızı başınıza alıp hatalarınızı görün ve kabul edin, birbirinizden olmayacak şeyleri talep edip ısrarla ilişkinizi yokuşa sürmeyin, sorunlarınızı güzellikle konuşarak çözmeyi ve birbirinizi dinleyip anlamayı öğrenin ya da birbirinizi yok yere yıpratmayın. Eşiniz için de "Şu anda yeni bir ev için imkanım yok, ben de rutubetli bir evde oturmanızdan rahatsızım, borçlarımızı ödedikten sonra inşallah daha iyi bir evde oturmamızı ben de istiyorum." demek zor olmasa gerek. Ben de bir sorunun sürekli olarak bir çözüm, ılımlı yaklaşım olmaksızın tekrar tekrar önüme gelmesinden rahatsız olurum. Yapıcı konuşmak, konuşarak anlaşabilmek çok zor bir şey değil. Ve bence sizin esas istediğiniz ev veya demir parmaklık vs de değil. Sözünüzü geçirmek, sözünüzün dinlenilmesini istiyorsunuz. Bu şekilde istediğinizi elde etmeniz mümkün değil. İsteğiniz doğru, haklısınız fakat üslubunuz, isteme şekliniz ve de zamanı doğru değil. Tabii ki bunlar benim görüşüm. Yanlışsam düzeltin.