Tüm zamanı işte geçirmek

Generosa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2013
146
139
103
Selam herkese
Yine çok mutsuz günler geçiriyorum. Yakın zamanda kendi işimi kurdum. Haftanın 5 günü 10 saat çalışıyorum. Pandemi bitince haftanın 6 günü 10 saat çalışacağım.

Günlerim hep aynı geçiyor. Tüm gün işte. Gel yemek ye, televizyon karşısında yarım saat uyuşma ve günün kapanışı. Haftasonları zaten evlere tıkılıyoruz.

Hayatım boyunca kredisini ödeyeceğim bir ev, bir araba için tüm ömrünü çürüt. Sonra uğruna ömrünü çürüttüğün o evde komik bir emekli maaşıyla yaşa. İş ev - ev iş döngüsünde mahvol. Böyle bir hayat yaşamak istemiyorum. Ne yapılabilir onu bile bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Insanların çoğu öyle değil mi? Memurlar da öyle özel çalışanlar da. Özellerde daha çok olabilir. Kendi işini kuranların geneli öyle. Hatta daha çok geçiren de vardır. Ne bekliyordunuz ki açanlar. Hayatını böyle geçirmek istemeyenler çalışmıyor. Ya kendini geçindirecek yatırımları var ya aileden kalan bir şeyleri var ya evde ailesiyle yaşıyor ya evli aman ne gerek var eşim çalışsın erkek olan o değil mi diyor. Başka türlüsü de vardır da aklıma gelmedi. Size hangisi uyarsa deneyin bir yolunu.

Hepimiz öyleyiz hemen hemen (aileden zengin olanlar hariç)
Ben kamuda çalışıyorum. Kritik bir görevdeyim gecem gündüzüm yok. Haftaiçi gece 11'de işten gelip yarım saat sonra tekrar işe gittiğim oluyor. H.sonu da bazen çalışıyorum, bazen acil bir iş için çağırıyorum. Eve gelip koltukta bayılarak tamamlıyorum günü.
Ama ömür boyu kredi ödemeye falan niyetim yok. Malım mülküm olmasın, parayı o an beni mutlu edecek bir tatile, gezmeye görmeye, kitaba harcayayım kafasındayım. Mesela eşimle 2 yıl para biriktirdik balayında maldivlere gitmek için. Düğüne falan harcamadık, eşyaların kendi aldıklarımızı ucuz dizdik, sonra koronadan balayı iptal oldu😬 Evlendiğimizin ertesi günü işe gittik 🤣 neyse ama parayı geri aldık gitce korona bitince. İnanıyorum😇😇
Bu durumda o komik emekli maaşıyla kirada sürüne sürüne ölürüm büyük ihtimal. İki ucu pis sanırım bu işin🤔

Insanların çoğu öyle değil mi? Memurlar da öyle özel çalışanlar da. Özellerde daha çok olabilir. Kendi işini kuranların geneli öyle. Hatta daha çok geçiren de vardır. Ne bekliyordunuz ki açanlar. Hayatını böyle geçirmek istemeyenler çalışmıyor. Ya kendini geçindirecek yatırımları var ya aileden kalan bir şeyleri var ya evde ailesiyle yaşıyor ya evli aman ne gerek var eşim çalışsın erkek olan o değil mi diyor. Başka türlüsü de vardır da aklıma gelmedi. Size hangisi uyarsa deneyin bir yolunu.
Sizin mesajınızı alarak cevap yazacağım. Amacım yatarak para kazanmak değil. Bir ev sahibi olmak değil hedefim. Ya da ben işimi kurdum yeaaa çok çalışıyorum öf be tarzı bir konu değil bu.

çalışmaktan gocunmak hiç değil. Ama hayatımı kaçırıyorum ve yaşayamıyorum hissi. Anlatabiliyor muyum? Kendi hayatıma müdahil olamıyorum hissi. Daha insani koşullarda daha mutlu bir hayat yaşayamaz mıydık yani?! Bu bir cevap arama değil biliyorum bir dert dökme aslında

Selam herkese
Yine çok mutsuz günler geçiriyorum. Yakın zamanda kendi işimi kurdum. Haftanın 5 günü 10 saat çalışıyorum. Pandemi bitince haftanın 6 günü 10 saat çalışacağım.

Günlerim hep aynı geçiyor. Tüm gün işte. Gel yemek ye, televizyon karşısında yarım saat uyuşma ve günün kapanışı. Haftasonları zaten evlere tıkılıyoruz.

Hayatım boyunca kredisini ödeyeceğim bir ev, bir araba için tüm ömrünü çürüt. Sonra uğruna ömrünü çürüttüğün o evde komik bir emekli maaşıyla yaşa. İş ev - ev iş döngüsünde mahvol. Böyle bir hayat yaşamak istemiyorum. Ne yapılabilir onu bile bilmiyorum 🤷🏻‍♀️
Ben bu yüzden okumuş olmama rağmen yatmayı tercih ettim

Bazen söylerler çalışsana diye
İşime böyle geliyor gelip bide evin işine koştur , oldu' demiştim .

Keşke böyle bı ise girismeseydiniz insan kendini tanır ki..
ihtiyacınız mi vardı ?

Ben bu yüzden okumuş olmama rağmen yatmayı tercih ettim

Bazen söylerler çalışsana diye
İşime böyle geliyor gelip bide evin işine koştur , oldu' demiştim .

Keşke böyle bı ise girismeseydiniz insan kendini tanır ki..
ihtiyacınız mi vardı ?
İhtiyaçtan değil cevap bir yorum üste ☝🏻

Sizin mesajınızı alarak cevap yazacağım. Amacım yatarak para kazanmak değil. Bir ev sahibi olmak değil hedefim. Ya da ben işimi kurdum yeaaa çok çalışıyorum öf be tarzı bir konu değil bu.

çalışmaktan gocunmak hiç değil. Ama hayatımı kaçırıyorum ve yaşayamıyorum hissi. Anlatabiliyor muyum? Kendi hayatıma müdahil olamıyorum hissi. Daha insani koşullarda daha mutlu bir hayat yaşayamaz mıydık yani?! Bu bir cevap arama değil biliyorum bir dert dökme aslında
Iste o his çalışanların çoğunda var. Ben de aynı şeyi dedim aslında. Daha insanı koşullarda daha mutlu bir hayat yaşanabilir tabii ama burda olur mu bilmem.

aileden varlığı olup daha rahat yaşayabilenlerin de ataları zamanında bunları edinmek için dert çekmiş.
aslında şöyle bence, evet hele insanın kendi işi ise ve hem de yeni kurduysa çok daha fazla çalışması mecburi olabiliyor.
fakat düzeni bir kere oturttuktan sonra kendine zaman ayırmak, hayattan keyif aldığı şeyleri yapabilmek bence zor değil.
ben özel sektör çalışanıyım, mesaiden 10da çıktığım bile olur.
corona yokken tabi 10 da çıktığımda bile bir yere gider 1-2 tek atar, iş arkadaşlarıyla muhabbet eder eve dağılırdık.
veya arabanın arkasına bisikleti atar o saatte bile sahilde 2 tur bisiklet kullanırdım.
başta bana da aman geç oldu gibi geliyordu ama yaptıkça alıştım.

Calisma sürenizi en azindan 7-8 saate indirme sansiniz ilerki zamanlarda yokmu ?
Belki daha az kazanirsiniz ama en azindan kendinize daha fazla vakit ayirabilirsiniz.

aileden varlığı olup daha rahat yaşayabilenlerin de ataları zamanında bunları edinmek için dert çekmiş.
aslında şöyle bence, evet hele insanın kendi işi ise ve hem de yeni kurduysa çok daha fazla çalışması mecburi olabiliyor.
fakat düzeni bir kere oturttuktan sonra kendine zaman ayırmak, hayattan keyif aldığı şeyleri yapabilmek bence zor değil.
ben özel sektör çalışanıyım, mesaiden 10da çıktığım bile olur.
corona yokken tabi 10 da çıktığımda bile bir yere gider 1-2 tek atar, iş arkadaşlarıyla muhabbet eder eve dağılırdık.
veya arabanın arkasına bisikleti atar o saatte bile sahilde 2 tur bisiklet kullanırdım.
başta bana da aman geç oldu gibi geliyordu ama yaptıkça alıştım.
Hayran olduğum insan tipi. Başka hiçbir şeye yetişemiyorum ve hayatımı durdurmuş gibi hissediyorum 😞

Calisma sürenizi en azindan 7-8 saate indirme sansiniz ilerki zamanlarda yokmu ?
Belki daha az kazanirsiniz ama en azindan kendinize daha fazla vakit ayirabilirsiniz.
Belki ilerde olabilir. Umut edip işlerimin oturmasını dilemekten başka yapabileceğim bir şey yok sanırım 🤷🏻‍♀️

Hayran olduğum insan tipi. Başka hiçbir şeye yetişemiyorum ve hayatımı durdurmuş gibi hissediyorum 😞

başlarda zor geliyor gerçekten. insan her zaman bu enerjiyi de bulamıyor.
o şekilde yaşadığımda günde 4 saat uyumam gerek çünkü.
yorgunsam direkt eve gidiyorum, 1 hafta es veriyorum. tembellik yapıyorum.
sonra devam ediyorum.
bence aslında yapabildiğini gördükçe insan daha da enerjik oluyor. daha çok hevesleniyor.
bir kere bu zinciri kırarsanız alışırsınız.
şu an corona olması şanssızlık :(

Uzun bir calisma hayatim olmadi ama bir donem calişmiştim. O zamanlar dahi boyle hissediyordum. 🙄 Kimisi herseye yetiyor calisirken ama ben bir kitabi dahi bitiremiyordum aylarca, duzenli spor yapamiyordum en basit şeyler...

Ben borçtan çok korkan bir insanım ve kendi işim olsun diye de hiç bir çaba göstermedim. Benim için çok büyük bir sorun bunlar. Bu yüklerin hepsini gece gündüz sırtında tasiyacaksin. Ben yapamazdım.
Şimdi de minimalist olarak küçücük bir evde yaşıyorum. Hicbir maddi yüzden değerli bir malım yok. Kendimi hafif bir kuş gibi hissediyorum.

Back
X