tüp bebeğin diğer bebeklerden ne farklılıkları var?

valla bılmıyorm pek bı fark oldugnu ama tek bıldıgm tupbebkle olan bebekler dıger bebeklerden daha saglılı olma şansı daha yuksekmiş neden dersenız tupbebkle olan bı cocukda transfer olurken felan enıyı sprem ve en kalıtelı yumurta secılıyor ya bunun gbı nednelrden dolayı daha saglıklı olma şansı varmış öle duymuştm bı doktordan ama tabıkı hersey takdırı ılahı allah herseyın hayrlısnı versın saglıklı bebişler versın gerısı bos tupbebk felan hıkaye allh ıstemzse olan heryrde olur demı ...

hiperaftif falan değildir onlar şımartılmışlardır hem her hareketli, şımarık çocuğa hiperaaktif damgası vurulmuyor mu, hiperaktivite tedavi edilmesi gereken bir hastalık. niye farklı olsun ki tüp bebekle normal bebek?

selamm arkadaşlaarr ilginç bi konu bu ...benimm bi arkadaiminn bi oğlu bı de ikizleri var mıkro ilee onon kızkardeşıde ikiz kızı varr mıkro ile bence normalden hiç farkları yokk ve denildigi gibi şımartma varrr çünlü onüç sene sonra geldılerr zor elde edildılerr ama fark olmadığını savunanlardanım hatta aynı normal yolla ılanlarr gibii anneya veya babaya çekenlerr kimi sakınn kımı yaramazz olabiliyoo rabbim hayırlısını versin kimseyı aratmasınn kucakları doldursunn yüzleri güldürsünnn onlarr evinn altın topuu evlere onunla neşe gels inşşşşş

Ben de bundan bes yil once tup bebekle cocuk sahibi olmaya calisan bir bayandan duymustum ve cok uzulmustum.Ama iddia etmiyorum oda arastirmalarin sonucunu soyledi bana.Eger erkekte sperm problemi varsa ve bu yuzden tup bebek yapiliyorsa cocuk kiz oldugunda problem olmuyormus ama erkek cocukta ayni problemleri yasiyormus yani dogal yolla cocuk sahibi olamiyrlarmis erkek tup bebek cocuklari....Dedigim gibi iddia etmiyorum sadece onun arastirmasinin sonucunu soyluyorum

kaliteli embriyolar seçilip transfer ediliyor Neden sorun olsunki..
Bişe olsada Allah ın takdiri ama Allah yardımcımız Olur ve ben bisorun olacağını düşünmüyorumm ..allah hepimizin yardımcısı olsun arakadaşlar hakaten Çok çokZorlu bi süreç senağlama Allah kimseyi Evlatsızlıkla Sınamasın senağlama

Bir de kızlar bikaç kişidende tüp bebeğin günah yada iyi olmadığını Duydum çok sinirlendim ...hemde daha dün akşam soylendi bu bana neymiş efendim dun kadınlar arasında tüpbebek mevzusu Geçmişmiş tüpbebeği konuşanlarda hep normal yolla bebek sahibi olan kadınlar nesini merak edip konuşuyırlar anlamıyorum ... tabi hemen savunmaya geçtim nesi gunah Dedim ya ..benden ve eşimden alınan sperm ve yumurtadan oluşuyor yine bebekler.. nesi gunah dedim.. Tüpün ne olduğunu bilemeden Yorum yapmayın .. Önce okadar sizde merak uyandırdı ise bir kitap alın yada internetten açın okuyun sora karşıma Geçip yorum yapın dedim.. çok sinirlendim .. Cahillik diz boyu olmuş ya inanamıyorum Tüpbebeği çok başka bişe sandıkları için günah diyorlar ..

millet artık konuşacak konu bulamayın ca bizim gibi bebişi olmayanları oturup konuşuyorlar sanırım yazık ya yazık çok gerginim dün akşamdan buyana

Arkadaşlar benimde bir tüp bebeğim var 4 aylık ve erkek : Diğer bebeklerden hiçbir farkı oldunu düşünmüyorum ne sağlık nede başka bir konuda bu çok saçma Rabbim bütün bebeklere sağlıklı bi ömür nasip eder inşallah içi sırada benim oğluşuma. Ayrıca tüp bebekte en kaliteli olanların seçildiği düşünülerek bir fark bekleniyor sa buda yanlış normal yolla oluşan emriyolarda Rabbimin o akıl almaz düzeni sayesinde en kalitelilerden oluşuyor .Tüp bebeklerin hiperaktif oluşu ise daha doğrusu biz öyle adlandırıyoruz ki hiperaktiflik bi rahatsızlık (çok hareketli olma durumu değil) tamamen üstüne fazla düşüldüğü ve şımartıldığı için olsa gerek ee malum kıymetli bebeklersırnaşık şeyTabii bütün bebekler kıymetli ama tüp bebekler zor kavuşuldukları için daha bi kıymetleri biliniyor.Rabbim isteyen Herkese nasip etsin inşallah .Doğduktan, kucağına aldıktan sonra hepsi aynı bütün bebekler bi melek

SEVGİLİ ZE_NANN sANKİ yaşadıklarımı anlattın.canım tüp bebeği bilmeyen hatta bu yola başlayıp dogal yoldan hamile kalanlar bile sanki allahtan ödül almış gibi ''gerek kalmadan allah verdi!bekleyin!.inş hiç tedavi olmadan hamile kalırım!falan diyorlar.''az biraz yaşayanlar bile anlamaz çünkü allah onlara verdi ki sağlıklı olsun tüm bebişler inş.o yüzden bu cahil insanlara anlatamazsın.anlatsan bile arkandan yine yorum yaparlar.sanki biz isteyerek geçiyoruz bu tedavileri,o iğneleri acı çekmek için vuruyoruz sanki.BOŞA KONUŞMAK KOLAY.
o yüzden ben 5.yılımda anladım ki bırak konuşan konuşsun.susunca daha sinir oluyorlar.küçümseyici bakışlardan kaçmak için artık bende onları küçümsüyorum kaldı ki hiç biri çocuğuna ne eğitim nede ahlak tam olarak vermiyor.
hatta şunun da FARKINA VARDIM ;EŞLERİYLE
BİLE BİZİM GİBİ AŞKI TAM YAŞAMIYORLAR.Bence bu yüzden kendilerini çocuklarıyla gizliyorlar.......
ayrıca tüp bebek yada ICSI de elli kollu insan yavruları.ne saçma bi soru bu ya?????

Banada kadının biri dediki" kızzz ne bekliyon senin akranların büyüttü sen daha neyi betkliyon dedi"
ay bir zoruma gitti sormayın.
salak karı ya yıllardan beri olmuyo demekki bişey varda olmuyo ne soruyon.soruyonda öylemi sorulur. bir insana. bende dedimki kadına ASOLİSTLER ENSON GELİR BEKLİYECENİZ dedim.
tüp bebek değince insanlar tüplü müplü bişey taktırıyolar sanıyo,hatta başkasının spermini bile kulanılıyo sanılıyo. öyle olurmu ya. bu kadar cahil insanlar var ya.

valla o boş konuşanlar yokmu çok bilmişler
ağzı olan konuşuyo

bende tüp bebeklerin farklı olmadıklarını düşünüyorum

marhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.inanın birilerinin beni anlaması ne kadar güzelmiş. şimdiden hepinizi kendime çok yakın hissediyoum çünkü hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. bende 5 senelik evliyim özellikle yaşlı teyzelerle bir araya gelince bende bu konudan çok muzdarip oluyrum sizi tembeller, daha düşünmüyormusunuz en kötüsü de daha bebek yokmu. söylesem tüpbebek deniyouz diye sizin dediğiniz gibi saçma şeyler soruyolar söylemesen moralini bozuyolar allahım bizlere çoookça sabır versin inş.

Valla eskiden susardik kizarirdim ama şimdi lafi yapiştiriyom.
Lpg taktirdim diyorum tüp bebek yerine yani artik gir gira ben aliyorum onlari napayim. Anlamiyolar.hele birde bişeyide beceremiyonuz diyolarya ah ahhhh.o nalrada neler çekiyodum ben. Ayaklarini yukari kaldik bekle felan gibi. öyle kalakaliyodum ya dakikalarca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…