Tüp bebek caiz mi?

Bursevi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2016
12
0
86
.........

Son düzenleyen: Moderatör:

Herhangi bir tüp bebek merkezinde Yumurta toplanırken alınan 20-22 yumurtanın embriyoya dönüşenlerinin kaç tane olduğunu, kaçının transfer edildiğini ve kalan embriyoların ya da yumurtaların imha edildilip edilmediğini ya da başkasına transfer edilmediğini nasıl bilicez nasıl emin olucaz bundan. Kalan embriyoların imhası İslam ve hristiyan dünyasınca da kabul edilmiş bit cinayet olduğu gibi yumurta ve embriyoların başkasına kullanımı da felakettir ve İslam da ya diğer din ve mezheplerde de asla etik ve caiz değildir, hatta tedaviden arta kalan yumurta embriyo blastocistlerin kök hücre tedavisi, gen haritası vb. Şeylerde uluslararası ithalat ve ihracatının yapıldığı bir gerçektir. konuyla ilgili çeşitli akademik tezler de bulunmakta. Bunun bir denetimi var mı hasta tarafından denetlenip bu konularda, yumurta embriyoların ihtiyaç kadar alındığından, fazla alınıp imha edilmediğinden, sadece sahibine kullanıldığından emin olunması mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk baştaki linkten makaleyi okuyun! İlahiyatçıyım, arkadaşlarımın konuyla ilgili doktora tezleri var...

Başlık yanlış olmuş " tüp bebek caizmi"demissiniz ama verdiğiniz linkte cinsiyet seçimi demissiniz yani bildiğim kadarıyla Türkiye'de cinsiyet seçimi olmuyor zaten,donor da olmuyor.Ama tüp bebek de tıpkı diğer tedavi yöntemleri gibi annenin yumurtası babanın spermi alınıyor ve oluşan embriyolar ilerisi için donduruluyor,başkalarına verilmiyor o embriyolar,üstelik dini konular yasak

Türkiye'de yumurta ve sperm bağışı yasak hanfendi,hiç bir merkezde kalan dondurulmuş embriyoları başkalarına vermez,bunlar belli bir süreliğine dondurulur gerekirse ilerde tekrar kullanılır,imha edilmesi gunah mi değilmi bilgim yok ama başlık yanlış olmuş insanların aklını bulandirmaya gerek yok.

Üstelik sadece evliler için değil bekarlar da erken menepoz riski olan hastalar var onlarda gidip yumurta dondurma işlemi yapabiliyorlar bunlar dinen de caiz,turkiye de de uygulanıyor şükür ki böyle tedavi yöntemleri var

Başka işiniz yok mu sizin amacınız ne. Buraya gelip fetva veremezsiniz. Resmen tüp bebek yaptıranlar günahkarmış gibi..siz mi biliyorsunuz günah olup olmadığını bunca insan aptal bir siz akıllısınız...bizler neler yaşıyoruz ya da yaşadık zerre bilginiz yok ki bence dini konulara da girmeyin saçmalamışsınız resmen komedi..daha beter şeyler yazıcam tutuyorum kendimi

böyle konular açıp insanların aklını bulandırıp, son çaresi 'tüp bebek' olanları son çaresinden etmeyin lütfen.
DUYGULARIMA TERCÜMAN OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ZATEN BENİM DERDİM BANA YETİYOR ŞİMDİ BİR DE OTURUP BUN U DÜŞÜNYORUM EY ALLAHIM SEN BANA SABIR VER

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…