- 9 Ağustos 2010
- 721
- 701
- 303
- Konu Sahibi be_yourself
-
Canim tup bebek doktoruna gidiyosun devlette durumu anlatiyosun seni konseye yonlendiriyorlar ve bi suru dr senin testlerine falan bakip sorular soruyo onlar uygun gorup rapor yazatlarsa karsiliyor devlet onaylamazlarsa karsilamiyor. Benim pko oldugu icin 3 yil evlilik sartini bekledim. Ama tupleri olmayan rezervi az olan yada spermi olmayanlara kurul onaylarsa hemen baslatabiliyorlar.Merhaba arkadaşlar, 2 yıllık evliyiz, 28 yaşındayım. FSH ım yüksek, Amh düşük olduğu için bir an evvel tüp bebeğe başlamamızı söyledi doktorlar. dört senedir çalışıyorum. Şartları okuduğumda 3 yıl boyunca hiçbir tedaviden sonuç alınamaması, kadının 5 yıl çalışmış olması gibi şartlar var. lakin benim hormonlarım bir an evvel tedavi gerektiriyor. Biryerde amh si düşük olanlar 3 yıl şartı olmadan destek alabiliyor diye bir ifade okudum ama, şartlarda öyle bir ifade göremedim. bu konuda tecrübesi, bilgisi olan var mı aramızda? Tüp bebek tedavisinde devlet desteği almak için ne yapmamız lazım?
Teşekkürler cevap için ama pek çok yere ve doktora sordum hiçbiri yardımcı olmadı bilmediklerini soylediler. Sgk ya gidip gorstuk kesin bilgiyi aldık.5 yıl şartını falan bilmiyorum. Ama erkegin değerleri kötü olduğunda hemen rapor çıkarıyorlar. Siz de durum nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca tup bebek merkezlerinden birini arayıp telefonla bile öğrenebilirsiniz. Allah yardımcınız olsun
Teşekkürler cevap için canım. . Birçok hastaneye ve doktora sordum hepsi bilmediğini söyledi. En son sgk ya gittik herşeyi anlattı. Keşke başta gitseydik. Tüp bebek raporunu sadece tip fakülteleri verebiliyormus.Benim de rezerv sıkıntım var hemen başladık tıp fakültesinde tahlillere. Yalnız fakülte tahlilleri tekrar yapıyor vakit kaybı olacak biraz ama Sgk size hemen verirler, yil şartı aranmaz dedi. Benim gibi bilgi arayan varsa diye biraz ayrıntılı yazdim. Tesekkur ederim cevaplariniz için.Canim tup bebek doktoruna gidiyosun devlette durumu anlatiyosun seni konseye yonlendiriyorlar ve bi suru dr senin testlerine falan bakip sorular soruyo onlar uygun gorup rapor yazatlarsa karsiliyor devlet onaylamazlarsa karsilamiyor. Benim pko oldugu icin 3 yil evlilik sartini bekledim. Ama tupleri olmayan rezervi az olan yada spermi olmayanlara kurul onaylarsa hemen baslatabiliyorlar.
Rica ederim canim bildigim kadariyla anlatmaya calistim bende hayirli olur insallah tedavinizTeşekkürler cevap için canım. . Birçok hastaneye ve doktora sordum hepsi bilmediğini söyledi. En son sgk ya gittik herşeyi anlattı. Keşke başta gitseydik. Tüp bebek raporunu sadece tip fakülteleri verebiliyormus.Benim de rezerv sıkıntım var hemen başladık tıp fakültesinde tahlillere. Yalnız fakülte tahlilleri tekrar yapıyor vakit kaybı olacak biraz ama Sgk size hemen verirler, yil şartı aranmaz dedi. Benim gibi bilgi arayan varsa diye biraz ayrıntılı yazdim. Tesekkur ederim cevaplariniz için.
İnşaallah, çok sağol..Rica ederim canim bildigim kadariyla anlatmaya calistim bende hayirli olur insallah tedaviniz
Ordaki 5yıl eşlerden herhangi birinin 900 iş gününü doldurmuş olmasını kastediyor sigorta hizmet dökümü bizde benim yeterli geliyordu eşime gerek kalmadıMerhaba arkadaşlar, 2 yıllık evliyiz, 28 yaşındayım. FSH ım yüksek, Amh düşük olduğu için bir an evvel tüp bebeğe başlamamızı söyledi doktorlar. dört senedir çalışıyorum. Şartları okuduğumda 3 yıl boyunca hiçbir tedaviden sonuç alınamaması, kadının 5 yıl çalışmış olması gibi şartlar var. lakin benim hormonlarım bir an evvel tedavi gerektiriyor. Biryerde amh si düşük olanlar 3 yıl şartı olmadan destek alabiliyor diye bir ifade okudum ama, şartlarda öyle bir ifade göremedim. bu konuda tecrübesi, bilgisi olan var mı aramızda? Tüp bebek tedavisinde devlet desteği almak için ne yapmamız lazım?
Sagolun cevap icin. Bizde de eşimin çalışma suresi yeterli oldu.Ordaki 5yıl eşlerden herhangi birinin 900 iş gününü doldurmuş olmasını kastediyor sigorta hizmet dökümü bizde benim yeterli geliyordu eşime gerek kalmadı
Öyleymiş canım üc yıl evli olma şartı var ama bazı durumlarda aranmiyormus. Over rezervi az olanlarda mesela üc yıl evli olma şartı yok, eğer fakülte de tüp bebek yapılması gerek raporu verirse devlet karşılıyor.Canım 3 yıl doldurmuş olman yeterli şartlar degisti
Evet bende öyleyim tedavilerin sadece 1 yumurtam var Allah ona can versin :) pazartesi raporu çıkaracağız insallahÖyleymiş canım üc yıl evli olma şartı var ama bazı durumlarda aranmiyormus. Over rezervi az olanlarda mesela üc yıl evli olma şartı yok, eğer fakülte de tüp bebek yapılması gerek raporu verirse devlet karşılıyor.
Hayırlısı olsun inşallah hakkında. Biz daha yeni başlıyoruz fakültede adet olunca tahliller yapılacak fsh tekrar bakilacaj.. hsg çekilecek.. esimin testleri vs var. İnşaallah bu adetle tahliller biter de bir an önce alırız raporu.. su an beklemedeyizEvet bende öyleyim tedavilerin sadece 1 yumurtam var Allah ona can versin :) pazartesi raporu çıkaracağız insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?