• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek early blast transferi mi yeni den opu mu?

Merhabalar Tüp bebek sürecine yeni başladım. Gerçekten maddi manevi zor bir süreç. 06 ekimde 15 tane yumurtam toplandı ancak 5. Güne sadece 2 tane early blast ulaştı onu da dondurdular. Doktor ikisini birden transfer etsek bile şansın düşük %30 dedi. Ancak yeniden iğne yumurta toplama gözümü korkutuyor maddi manevi yıpratıcı sizce ne yapayım. Yaş 32, Amh 1.71
Earlyblast çözündükten sonra ilerleme gösterip açılırsa koyarlar. Aynı şekilde ilkinde 1 earlyblast bir kaliteli 4aa. Hemen peşinden 2. Opuda 2 earlyblast. Çözüldüler ve ilerleme olmadı. İlk opudakilerde tutmadı. Başka lab ve Dr değiştirdim çok şükür 3. De bebeğim kucağımda.
Yüksek doz verilen ilaçlarda kaliteyi bozabiliyor. Aynı yerde 2. Opu tavsiye etmem ben pişmanım. Transfer sürecine girin çözülsün ve konulmaya uygunsa deneyin. 2. Yi sil baştan başka yerde deneyin.

Evet özel klinik .daha doktorla görüşmeye gitmedim .ben Elazığ da yaşıyorum doktorum Malatya da .sizin kaç tane embirio oluştu ?
Anladım inşallah sonu güzel olur 🤲🏻 4 tane oluştu 4 ü de 5. Güne bırakıldı yarın 5.gün bilgi verilecek onu bekliyorum dondurulup 2 ay sonra transfer yapılacak

Earlyblast çözündükten sonra ilerleme gösterip açılırsa koyarlar. Aynı şekilde ilkinde 1 earlyblast bir kaliteli 4aa. Hemen peşinden 2. Opuda 2 earlyblast. Çözüldüler ve ilerleme olmadı. İlk opudakilerde tutmadı. Başka lab ve Dr değiştirdim çok şükür 3. De bebeğim kucağımda.
Yüksek doz verilen ilaçlarda kaliteyi bozabiliyor. Aynı yerde 2. Opu tavsiye etmem ben pişmanım. Transfer sürecine girin çözülsün ve konulmaya uygunsa deneyin. 2. Yi sil baştan başka yerde deneyin.
Tutunmama durumunda doktor nasıl bir açıklama yaptı? Bana saçma sapan istatiki bilgiler verildi. Yok işte sağlıklı bir kadinda bile farkında olmadan düşük yapıyor vb tuhaf cevaplar aldım. Size ne dediler ?

Merhaba 🤗 4bc kalite bir tane donduruldu diğer üçü 6. Gün tekrar bakılacakmış bir tanesinin gelişimi kötü dediler diğer ikisi ne olacak merakla bekliyorum bende siz hangi aşamadasınız
Bizim de 9 taneden 3ü 5.gün blast oldu pgt yapıldı 2si sağlıklı biri mozaik geldi. Dediğiniz gibi kalanları takip ediyoruz yavaş gelişiyor dediler 6.gün 2 tane daha dondurduk dediler. Onlara pgt yaptırmadık biyopsileri alındı donduruldu maddi olarak zorlandık doktor önce 5.gün embriyosu deneyecek. Opu sonrası 2. Regl bekliyorum henüz gelmedi biraz gecikecek sanırım

Bizim de 9 taneden 3ü 5.gün blast oldu pgt yapıldı 2si sağlıklı biri mozaik geldi. Dediğiniz gibi kalanları takip ediyoruz yavaş gelişiyor dediler 6.gün 2 tane daha dondurduk dediler. Onlara pgt yaptırmadık biyopsileri alındı donduruldu maddi olarak zorlandık doktor önce 5.gün embriyosu deneyecek. Opu sonrası 2. Regl bekliyorum henüz gelmedi biraz gecikecek sanırım
Kalite için bişey dediler mi peki sağlıklı olanlar için? Benim doktorum opudan sonraki regl saymıyor sonraki 2. Reglide gel dedi sizinki de mi bu şekilde çağırdı

Pgt neden yaptırdınız acaba herhangi bir sorun mu var bizde istenmedi de merak ettim

Kalite için bişey dediler mi peki sağlıklı olanlar için? Benim doktorum opudan sonraki regl saymıyor sonraki 2. Reglide gel dedi sizinki de mi bu şekilde çağırdı
Kalite için bişey demediler iyi durumda dediler görüntülerini attılar ben chatcpt ye yükledm. Orda 4aa 4ba gibi değerler verdi yapay zeka. Doktor bana da opu sonrası 2.regl ile gel dedi çünkü ilk reglimde henüz pgt sonuçları çıkmamıştı onu kaçırdık o nedenle

Pgt neden yaptırdınız acaba herhangi bir sorun mu var bizde istenmedi de merak ettim
Yani tercihi bize bıraktı aslında. Tüm tuşlara basmak gibi düşündük makrofaj aşısı yapılacak flow kır testim yüksek çıktığı için bağışıklık baskılanacak. Pgt si sağlam embriyo transferi yapılacak tüm bunlara rağmen tutunma olmazsa rahim filmimde rahim şeklim biraz dar göründüğü için rahime odaklanıp histereskopi yapacağız dedi ikinci tranfer öncesi

Yani tercihi bize bıraktı aslında. Tüm tuşlara basmak gibi düşündük makrofaj aşısı yapılacak flow kır testim yüksek çıktığı için bağışıklık baskılanacak. Pgt si sağlam embriyo transferi yapılacak tüm bunlara rağmen tutunma olmazsa rahim filmimde rahim şeklim biraz dar göründüğü için rahime odaklanıp histereskopi yapacağız dedi ikinci tranfer öncesi
Aslında keşke histereskopiyi önce yaptırsaydınız daha garanti olabilirdi ama herşey nasip tabiki ben devlet hastanesine gittiğim için ekstra bişey istemiyorlar sadece herşeyden önce histereskopi yaptırdım sıkıntı yoktu fakat 2 defa kürtaj oldum sonrasında tüp bebeğe başladığım için doktor tekrar yapalım dedi ve kürtajdan kaynaklı yapışıklık oluşmuş onu açtılar bende artık sadece reglimi beklemek kaldı inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız 🥰

Kalite için bişey demediler iyi durumda dediler görüntülerini attılar ben chatcpt ye yükledm. Orda 4aa 4ba gibi değerler verdi yapay zeka. Doktor bana da opu sonrası 2.regl ile gel dedi çünkü ilk reglimde henüz pgt sonuçları çıkmamıştı onu kaçırdık o nedenle
Güzel kaliteleri umarım pozitif görürsünüz 🤗

Tutunmama durumunda doktor nasıl bir açıklama yaptı? Bana saçma sapan istatiki bilgiler verildi. Yok işte sağlıklı bir kadinda bile farkında olmadan düşük yapıyor vb tuhaf cevaplar aldım. Size ne dediler ?
Earlyblastın yanında 4 aa en iyi kalite olduğu için nasip dedik. Evet tıbben en iyi şartlar en iyi kalite de olsa tutmaması açıklanamayabilir. İnançlı iseniz açıklaması çok basit. Siz elinizden gelenin en iyisini yapıp çabalayın duanızı da edin isteyin, vakti geldiyse Allah c.c verecektir. Şura suresi 49 50. Ayeti kerimelere iman ediyoruz.
Ama Dr un elinden geleni yaptığına inanmadım bilgi ve tecrübesi yetersiz kaldı. O yüzden tüm tuşlara basacak yılların tecrübesine gittim ve elhamdülillah!

Back
X