• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek embriyo sayısı

Merhaba 3.günden 5.e giderken olan bu durum için mi sperm sebepli dendi sizde
Yani bizzat benim doktorum söylemedi ama youtubedan ve buradaki başka paylaşımlarda doktorların böyle yorumlarda bulunduğunu okumuştum

Benim 10 yumurta toplandı perşembe günü cuma doktor aradı 3 tane olustu dedi 5.günü beklicez dedi ve daha aramadı bende endişemden aramadım hiç yarın5.gün ne oldu ne dicek cok korkuyorum umarım saglıkla ulaşmıştır5.güne 3’de🤲🏻

Bir de kızlar yumurta toplama işleminden sonra çok fazla ağrı çektim yumurtalar çok büyüdüğü için dendi ama nefes bile aldırmadı yürüyemeyecek hale geldim yürüdükçe batıyordu sanki ayrıca hiç bir şey yiyemiyorum sadece çorba o halde aşırı aşırı şişkinliğim var bugün toplama işleminin 5.günü yine ağrılarım var bu denli ağrı doğal mı yani yapan doktor vs kaynaklı mı oluyor ki

Benimde 20 adet toplandı, 10 tanesi kalitesiz çıktı 6 tanesi döllendi ve embryo oldu fakat 5. Güne kadar her aradıklarında bölünmelerinden hücre sayılarından bahsettiler.. Mesela 3. Günde 6 embryonun 1 tanesi 12 hücreli geri kalanı 8 hücreliydi ve arayan embryolog 8 ve üzeri olmasını isteriz hepsinin kalitesi 5AA diye anlatmıştı. Belki hücre sayıları istedikleri gibi bölünmemiş olabilir.
İşlemleriniz nerde oluyor

Benim bugün 3 yumurtam toplandı mesajları okuyunca az olan ümidim de gitti valşa :( yaş 38

Bir de kızlar yumurta toplama işleminden sonra çok fazla ağrı çektim yumurtalar çok büyüdüğü için dendi ama nefes bile aldırmadı yürüyemeyecek hale geldim yürüdükçe batıyordu sanki ayrıca hiç bir şey yiyemiyorum sadece çorba o halde aşırı aşırı şişkinliğim var bugün toplama işleminin 5.günü yine ağrılarım var bu denli ağrı doğal mı yani yapan doktor vs kaynaklı mı oluyor ki
5. Günde ağrı olması normal değil.. ohss denilen bi olay var bende olmadı ama opu sonrası inanılmaz ağrım vardı dayanamayacak gibiydim hatta hemşire hemen ağrı kesici serum taktı ama geçirmeyecek hafifletir sadecs 2-3 güne anca geçer dedi ertesi gün yürürken batmalarım vardı ama öyle çok şiddetli değildi 3. Gün hiç bir sıkıntım kalmadı bir doktorunla görüş mutlaka, karnın içinde su toplaması olabiliyormuş.

Benim bugün 3 yumurtam toplandı mesajları okuyunca az olan ümidim de gitti valşa :( yaş 38
Moralinizi bozmayın ❤️ benim de 36 yaş, muayenelerde 7 yumurta gözükürken üç tane döllenebilir yumurta toplandı, tek embriyo 5. Güne gitti çok şükür. Her şey yolunda giderse aralıkta transfer olacak. Niteliği iyi olsun, tutunsun yeter 🥰

Moralinizi bozmayın ❤️ benim de 36 yaş, muayenelerde 7 yumurta gözükürken üç tane döllenebilir yumurta toplandı, tek embriyo 5. Güne gitti çok şükür. Her şey yolunda giderse aralıkta transfer olacak. Niteliği iyi olsun, tutunsun yeter 🥰
Artık yarın göreceğiz buraya yazarım.

Biri olgun çıkmamış ikisi döllenmiş, inşallah 5 güne kadar gider.

Nerde tedavi görüyorsunuz bilmiyorum ama laboratuvar, kullanılan teknikler, yöntemler de önemliymiş. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı ama transfer edilebilir 0 oldu. Kurum değiştirdim.

Nerde tedavi görüyorsunuz bilmiyorum ama laboratuvar, kullanılan teknikler, yöntemler de önemliymiş. Benim de ilk tedavimde 15 yumurta toplandı ama transfer edilebilir 0 oldu. Kurum değiştirdim.
Merhaba, üzüldüm adınıza, bana haber geldi biri olgun çıkmamış,ikisi döllenmiş şükürler olsun, garanti veremiyorlae tabiki 2. Güne kafar geldiler, artık günlük aramayacağız 5. Günde arayacağız dediler ama ben yarın soracağım umarım 5e kadar ilerler, siz telrar deneyecek misiniz? Yaşınız kaç?

Merhaba, üzüldüm adınıza, bana haber geldi biri olgun çıkmamış,ikisi döllenmiş şükürler olsun, garanti veremiyorlae tabiki 2. Güne kafar geldiler, artık günlük aramayacağız 5. Günde arayacağız dediler ama ben yarın soracağım umarım 5e kadar ilerler, siz telrar deneyecek misiniz? Yaşınız kaç?
Biruni’de Murat Arslan’a gidiyordum. Yaşım 37. İlk deneme olduğu için “PGT gerek yok” dediler ama ben yıllar önce bir arkadaşımdan bu testi duymuştum, o yüzden yine de yaptırmak istedim.
4. güne 10 embriyo, 5. güne 3 embriyo ulaştı ve kalite olarak iyilerdi. Ama PGT sonucunda hepsi sağlıksız çıktı. Yani 5. güne gelmiş olmaları yetmiyor; asıl önemli olan kromozom olarak sağlıklı olup olmadıkları. Sonuç olarak elimde hiç sağlıklı embriyo kalmadı.

Sonrasında biraz araştırınca laboratuvar ve tekniklerin ne kadar önemli olduğunu anladım. Bu yüzden ikinci denemeyi asla aynı yerde yapmam dedim. Şişli Memorial ile görüştüm, benden kan aldılar, trombofili genetik paneli testi yapılacakmış.

PGT yaptırıp yaptırmamak tabii ki sizin kararınız ama ben göndermeseydim o üç bozuk embriyo kalitesi iyi diye transfer edilecekti. Ya hasta bir bebek riski olacaktı ya da düşük yaşayacaktım. Bu nedenle Biruni’ye güvenim tamamen bitti. Keşke en başta daha detaylı araştırıp öyle gitseydim.

Sizin yaşınız kaç? Siz nerede tedavi oluyorsunuz?

İnşallah 5.güne ilerler, kaliteli ve sağlıklı olur🤲🏽size tutunur ve kucağınıza alırsınız🤲🏽😍

merhaba hanımlar,
Tüp bebek sürecindeyim ve biraz kafam karıştı, tecrübesi olanlardan fikir almak istiyorum.
Bende 20 yumurta toplandı ve çok ciddi Ağrılarını da çektim . Bunlardan 6 tanesi embriyo oldu diye bilgi verilmişti. Embriyoların dondurulması bekleniyordu ama bugün aradıklarında sadece 1 tanesinin gelişimine devam ettiği söylendi.
6 embriyodan 1 tanesinin kalması sizce normal mi?
Benim için ilk deneyim olduğu için moralim biraz bozuldu, bu durumla karşılaşan oldu mu?

Her türlü yorumunuza çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim. 🙏💗
Pcos hastasiysaniz yumurta sayısı fazla ama döllenen veya işlem gören yumurta sayısı az oluyor. Yani bir çoğu boş çıkabiliyor yumurtaların. Ama doktorlar bunu pek onemsemiyor. Onlara göre ne kadar çok yumurta o kadar yüksek başarı orani. Aslında çok yanlis. Mesela benim doktorun bir hastasinda 40 yumurta toplamis 6 yumurta döllenmiş. Onların kaçı 5. Günü buldu belirsiz. Onun yerine 10 yumurta çıksın ama 9 tanesi 5. Güne gitsin. Başarı oranı böyle hesaplanmali. Pcosta yumurtalıkta çok fazla yumurta oluyor ve beslenme/ gelişme alanı dar geliyormus. Buda kaliteye etki ediyor.
Bir diğer etken de tüp Bebek sürecinde kullanila gonalf benzeri yumurta geliştiriciler. Eğer çok yüksek dozajda kullanırsan kalitesizliğe sebep oluyor. Hatta opu sonrası ohss sorunu ile karşılaşılabiliyor.
Başka bir etken de sperm kalitesi. Spermlerin embriyoyu 5. Güne tasiyabilmesinde büyük rolü olduğu söyleniyor.
Aklıma gelen diğer bir etken de pcos olanlarda tüp bebek öncesi gıda takviyeleri vb. İnositol fln kullanılıyor fazla kilo varsa veriliyor, beslenme insülin direnci fln bunlara önem verip normal sürece çekip daha sonra tüp bebeğe başlanıyor. Başka aklıma gelen bir etken gelmedi. Eksiklerimi bacilar tamalasin ;)

Back
X