bugün gezentiliğimiz tutmuş...
kasık ağrın nasıl oldu iyisinizdir inşallah...
hoşgeldin tatlım...
fazla beklemeden hemen neden bebek olmuyor araştırmasına girmeniz çok iyi olmuş..
neler yaşayacağını tüp bebekte özetliyim biraz...detayları için zaten burdayız herzaman yanındayız istediğini sor ben olmazsam kızlar cevaplarlar mutlaka...
öncelikle sana uygun tedavi şekli seçilir doktorun buna karar verecek uzun ya da kısa protokolle başlama durumun var..
genelde kısa protokol uygulanıyor...
adetin 2. ya da 3.günü ultrason ve bazı hormonlarına bakılır kanda tüp bebeğe müsaitse o gün başlarsın iğnelere...
ultrasonda görülen foliküllerin hepsini büyütmeye çalışmaktır amaç normal bir adet sürecinde bir ya da iki yumurtamız büyüyor her ay tüp bebekte uyarıcı iğnelerle ultarsonda görülen yumilerin hepsini büyütmeye çalışıyoruz...
iğneleri kendimiz vuruyoruz göbek deliğinin 3 parmak sağından ve solundan bu detaylar hakkında bilgin varmı bilmiyorum ama ben yinede yazıyorum..iğneleri vurmaya başladıktan 4-5 gün sonra ilk kan ve ultrason kontrolün olur sonra bu kontroller sıklaşır belkide hergün kontrole gidersin yumurtalar toplanana kadar...yumurtaların 14 mm ve üzeri olunca opu denen yumurta toplama işlemine sıra gelir...uyarıcı iğneler biter ve o gece çatlatma iğnesi vurursun çatlatma iğnesinden 33-36 saat sonra yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir anestezi altında...devamı daha sonra