- 14 Mart 2013
- 5.906
- 3.234
- 448
sorun ne peki direk tüpe geçmişler...
:) sanırım yanıtlamışım canım sorunu hemen üstte.... erken menopoz tehlikesi diyeyim artık. ben evlenmekte pek acele etmeyenlerdenim. 31 yaşında evlendim. ve de böyle bir sorunum olacağı aklımın ucundan geçmiyordu. ailenin bu durumda olanı bi ben varım çünkü. genelde genetiksel bir şeymiş bu durum. ama annemde ablalarımda 50li yaşlara kadar sorun yaşamadılar. bu arada evin en küçüğü benim. 2 ablam var. bi büyük ablamla aramda 15 yaş var. diğeri ile 20 yaş var aramda. bikaç yıl önce büyük ablam menopoza girdi. küçük ablamda herhangi bir problem yok. menopoz belirtisi de yok :)
kadın anatomisi hakkında bildiğim herşey tersine döndü zaten durumum sayesinde. ben zannediyodum ki, kadın her ay yumurtluyo, kadın vücudu yumurta üreiyo. öyle değilmiş. kadın yumurta rezervi olarak dünyaya geliyomuş ve her ay o rezervden belli bi miktardaki rahime gönderiliyormuş.ve rezervler böylece heray kullanıla kullanıla tüketiliyormuş. benim rezervlerim doğuştan olduğu tahmin ediliyor doktorum tarafından, doğuştan azmış....
en kötü ihtimalle 6 ay en iyi ihtimalle de birkaç yıl içinde rezervlerim tamamen tükenmiş olacakmış. menopoz dönemi geciktirilebiliyor ancak bu vücudun yumurtlamaya devam ettiği anlamına gelmiyormuş. sadece kadını sıkıntıya sokan kanama olmaması durumu erteleniyormuş. buda gebe kalmaya yetmiyormuş. ülkemizde yumurta nakli yasak olduğu için bir an evvel, yumurtalarım tamamen tükenmeden hamile kalmaya çalışıyorum tatlım.
ilk bunları duyduğumda kötü hissettim tabi ki, şimdi daha iyiyim. sonuçta takdir-i ilahi, kimin ne ile imtahan edileceğini bilemeyiz tabiki. Rabbim evlatsızlıkla imtahan etmesin inşallah demekten başka çaremizde pek yok gibi şekerim :)