Tüp bebek icin kilo vermek...

ne bu, iki hormon ismi söylediniz diye veya tüp bebek sürecinde her şeyi öğrenmek zorunda kaldığınız için kendinizi alimden mi sayiyorsunuz? üzgünüm, bunun için kimseye catamazsiniz

size verdiğim tüm cevaplar için çok pişmanım. empati hakkında konuşup, yalnızca çocuk sahibi olmaya çalışırken kilo alanlara anlayış gösterip, başka hastalıklar ve tedavisi dolayısıyla kilo alınamayacağını düşünerek burada insanlar hakkında bilgi sahibi olmadan onları etiketlemek çok mantıklı :) tüp bebek süreci ile ilgili yeterince öğrenmissiniz belli ki, ama bir çok başka alanı eksik birakmissiniz. bu sürecin sizi çok alıngan, duyarci ve linç kültürüne yenilmiş yaptığı da aşikar.

ayrıca üniversite sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor, siz lisede birakmissiniz :)
 
Ay hakikaten cok egleniyorum sizin gibi bir cahile laf anlatmaya calisarak :)) Gunumun nese kaynagi oldunuz tekrar cok tesekkurler.

Bilgi duzeyiniz yetmedigi Beslenme ve Diyetetik bir ana bilim dalidir hanimefendi. Annem bu ana bilim dalinin Turkiye'deki kurucularindan olan ordinaryus bir profesordur. Siz kisa pantalonunuzla dolasirken bu alanda yuzlerce makale ve pek cok kitap yazmis, uc universitede bu bolumu acmis saygin bir bilim insanidir kendisi. Dolayisi ile ne kadar sansliyim ki cocuklugum ve gencligim Profesor Doktor Ayse Baysal gibi (Turkiye'deki ilk beslenme diyetetik bolumunun Hacettepe Universitesi'ndeki kurucusu) Turkiye'nin onde gelen diyetisyenlerinin arasinda gecti. Sizse gelmis burada obur kocaniza diyet listesi yapan bir diyetisyeni muhtemelen iki kere gordukten sonra kendinizi konunun uzmani ilan etmissiniz. Ayrica beslenme konusunda sizin bu cahil cuhela yorumlariniza ilk kez denk gelmiyorum. Veganlik konusunda da akli olmayan fikri olan yorumlarinizi okuma serefine ulasmistim daha onceden.

Dilerseniz resumemi de paylasabilirim liseden sonra ne sansliyim ki yurtdisinda okudum ve iki tane de master'im var hanimefendi. Ayrica uc dil konusuyorum ve bilimsel makaleleri orjinal dillerinde okuyabiliyorum. Bu sayede yurtdisindaki bilim insanlarini da takip edebiliyorum. Sizin gibi herbokolog degilim anlayacaginiz.

Empati yoksunu deyince bir de utanmadan psikolog kesilmissiniz. Kit bilgi duzeyiniz ile travma yasamis insanlarla ugrasacaginiza gidin kendinize bir hayat edinin.
 
anneniz çok takdire şayan birisiymis. :)
 
Hanimlar yardiminiz lazim, tüp bebek icin kilo vermem gerekiyor ama veremiyorum. 7 kilo verdm sonrasnda geri aldm ne yapmaliym??? Tüp bebek icin kilo vereniniz olduysa bana yardmci olurmusunuz lütfen.
Selamlar, bende gecirdigim bir ameliyat akabinde 3 tup bebek tedavisi ve aldigim hormonlarla kilo aldim. Sizinle karsilastirilabilir mi bilmiyorum ama daha evvel hic olmadigim bir kilodayim (70) Ne yapti isem eski kiloma donemedim ve o halimle de transfer oldum. Sizin de aklinizda olsun, transfer olacaginiz ayda cok hizli sert diyetler yapmayin. Eriyen yaglarlar ve olusan toksinlerle ilgili birseyler okumustum.

Tup Bebek basligi altinda morali muhtesem, her gunu pozitif haberle gecen bir insanlar yok. Hepimizin hayal kirikliklari ve uzuntuleri oldu ve var. Tup Bebek basliklari altinda bir sebepten infertiliteyle bogusan kirilgan insanlar olarak variz. Herkes bir sonraki ay daha iyisi icin cabaliyor. Kimse mukemmel degil ama burada cok sert yorumlarda bulunanlar oluyor. Gecenlerde sigarayi birakmaya calisan bir hanima cok kotu davranilmisti inanilir gibi degildi. Ben de bir kere transfer esnasinda eslerin de odaya alinip alinmadigini sormustum. Tuhaf tuhaf seyler yazmislardi.

Yukari da size cok guzel beslenme tavsiyelerinde bulunulmus. Cok kiymetli bilgiler. Boyle guzel destekler de sizi motive ederek stres yemelerinden uzak tutar. Benden de size diyetisyenimin tavsiyesi : Leslie ile yuruyus. Eve ekran karsisinda yapabilirsiniz. 20. dakikadan sonra yag yakimi basliyormus ve 40 dakika mutlaka yap demisti. Sonra forumda bir grup baslamistik, baya kilo verenler oldu :) Sevgiler
 
Bende 5 kilo verdm ama tekrar aldm maalesef yine deniyorm suan
 
diyetisyen neler önerdi?
 
Ilk ay ne sporu yaptnz?
 
 
Merhaba tesekkur ederm, paylasimlarnz icin bende hic olmadgm bir kilodaym suan. Ilk hamileligmde 70 kiloydm 7 dusuk ve tedaviler sonucu suan 110 kiloyum maalesef ve tup bebek icin en az 10 kilo vermem gerektgni soyluyor doktorum.
 
Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz teşekkürler.kırmızı etten uzak durun demişsiniz merak ettim.tavuklara güvenemiyorum markette ,balık zaten çok sık yiyemiyorum.kırmızı eti fazla yemeye çalışıyodum bende ama uzak durun demişsiniz.
 
Merhaba tesekkur ederm, paylasimlarnz icin bende hic olmadgm bir kilodaym suan. Ilk hamileligmde 70 kiloydm 7 dusuk ve tedaviler sonucu suan 110 kiloyum maalesef ve tup bebek icin en az 10 kilo vermem gerektgni soyluyor doktorum.
Fertiliteden anlayan bir diyetisyen inanin cok yardimci olabilir. Yani burada mesele deli gibi kilo vermek degil, saglikli bir beslenme duzeni ile dogurganligi da destekleyen bir kiloya kalici olarak inmek. Biri yardim ederse cok daha kolay oluyor bu surec.

Su Leslie ile yuruyusu deneyen herkes cok memnun, benim tup bebek icin tedavi oldugum hocam da yapiyordu. Sevdiginiz bir dizi yada program karsisinda,40 dakika kurarak saat-telefonda, hic durmadan tatli bir tempo ile oldugunuz yerde adim atin. Hergun yaptiginizda, bir ay icerisinde ortalama 1.5-2 kg yansiyor. Isin en guzel yani, bu egzersizler vucuttaki cogu hormonunda duzene girmesini sagliyor. Ben yuruyusleri yaptiktan sonra inanilmaz mutlu oluyordum, deli gibi bir enerji geliyordu. Simdi transferimin 9. gunundeyim. Testleri yaptirdiktan sonra ne zaman yuruyuslere donebilecegimi soracagim hocama. Sevgiler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…