Tüp Bebek İlaçları Kullanırken Vücut nasıl etkileniyor ? Konuyu Bilmeyen birisi anlar mı?

EfervesaN

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
2.918
1.354
398
Arkadaşlar merhaba,

Konuyu açmamın sebebi , benim gibi tüp bebek tedavisine yeni başlayacak ve aklında bir sürü soru olan arkadaşları sizlerinde yardımıyla aydınlatmak..

Ben tüp bebek tedavisine allah izin verirse temmuz sonuna doğru olacak olan adetimle başlayacağım..

Ama hiçbirşey bilmiyorum

Kullanılan ilaçlar nasıl etkiler , ne gibi sıkıntılar doğurur.

Bu konuda biraz bilgilendirebilirseniz çok sevinirim ..

Bunu sormamın en büyük nedeni ise , iş yerinde aynı ofiste çalıştığım arkadaşlarıma bu konudan bahsetmek istemiyorum

Doktor randevularımı bir şekilde birşeyler uydurup halledeceğim

Ama kullanılacak bu ilaçlar vücudu nasıl etkiliyor bilmiyorum ..

Halsizlikmi yapıyor ?

Mide bulantısımı ?

Uykumu ? iştahsızlıkmı ?

Duygusal değişimler mi ?

Yani bu süreci yaşayan arkadaşlar yumurta geliştirici ilaç kullanımı sırasında ne gibi sıkıntılar yaşadınız anlatırmısınız ?

Mesela ben iş arkadaşlarıma bu durumdan bahsetmesem , ilaç kullanımı sırasında yaşayacağım sıkıntıları tolere edebilirmiyim belli etmeden sizce ?

Benimde merak ettiğim bir soru
Ağustos ta baslıycam tedaviye..iş yerinden bi arkadas anlatmıştı öğrencisi sınıf içinde bayılmış tüp tedavisi goruyormus ilaclardan dolayı fenalasmış..
Deneyimi olanlardan yorum bekliyoruz

Arkadaşlar merhaba,

Konuyu açmamın sebebi , benim gibi tüp bebek tedavisine yeni başlayacak ve aklında bir sürü soru olan arkadaşları sizlerinde yardımıyla aydınlatmak..

Ben tüp bebek tedavisine allah izin verirse temmuz sonuna doğru olacak olan adetimle başlayacağım..

Ama hiçbirşey bilmiyorum

Kullanılan ilaçlar nasıl etkiler , ne gibi sıkıntılar doğurur.

Bu konuda biraz bilgilendirebilirseniz çok sevinirim ..

Bunu sormamın en büyük nedeni ise , iş yerinde aynı ofiste çalıştığım arkadaşlarıma bu konudan bahsetmek istemiyorum

Doktor randevularımı bir şekilde birşeyler uydurup halledeceğim

Ama kullanılacak bu ilaçlar vücudu nasıl etkiliyor bilmiyorum ..

Halsizlikmi yapıyor ?

Mide bulantısımı ?

Uykumu ? iştahsızlıkmı ?

Duygusal değişimler mi ?

Yani bu süreci yaşayan arkadaşlar yumurta geliştirici ilaç kullanımı sırasında ne gibi sıkıntılar yaşadınız anlatırmısınız ?

Mesela ben iş arkadaşlarıma bu durumdan bahsetmesem , ilaç kullanımı sırasında yaşayacağım sıkıntıları tolere edebilirmiyim belli etmeden sizce ?

Merhaba
mayıs ve haziran ayında ben de tüp bebek tedavisi gördüm.İş yerimden ve ailelerden gizli bir şekilde.İyi ki de söylememişim.Sonuç olumsuz olunca bir de millete laf anlatmak çok zor..

Dışardan baka bir insan anlamaz tabi ki de.Duygu durumu değişimleri çok oluyor.İştah konusu kişiden kişiye değişebilir.Benin karnım şişmişti.Bol kıyafetlerle geçiştirmiştim.İlk başlar çok uyku yapabiliyor ama sonra vücut ilaçlara alışıyor.İnşallah olumlu bir tedavi süreci geçirirsiniz.

Öncelikle tedaviniz hayirli olsun. Ben de nisanda ilaclari kullandim ve simdi transfer icin gun sayiyorum. İlaclar malesef bende kilo yapti. Duygu durumu degisiklikleri de zaten isin en zor yani. Uzunca bir sure bununla uyudum bununla uyandim. Esinizin size karsi tutumu da cok onemli. Cevreye belli etmemekle bence en dogrusunu yaparsiniz cunku insanlara laf anlatmak o sürecte daha da baski olusturuyor özellikle kadinda.

Merhaba
mayıs ve haziran ayında ben de tüp bebek tedavisi gördüm.İş yerimden ve ailelerden gizli bir şekilde.İyi ki de söylememişim.Sonuç olumsuz olunca bir de millete laf anlatmak çok zor..

Dışardan baka bir insan anlamaz tabi ki de.Duygu durumu değişimleri çok oluyor.İştah konusu kişiden kişiye değişebilir.Benin karnım şişmişti.Bol kıyafetlerle geçiştirmiştim.İlk başlar çok uyku yapabiliyor ama sonra vücut ilaçlara alışıyor.İnşallah olumlu bir tedavi süreci geçirirsiniz.

EVET arkadaşım bende kimseye birşey anlatmak isteiyrum ama biz küçük bir odada 3 kişi çalışıyorz.
acaba belli etmeden yapoabilirmiyim diyorum ...

birde örneğin herşeyi soracaklar ..
transfer ne zaman vs vs ..
ve benim bebeğimin tutunma sürecini benimle birlikte takip edecekler ..

bunu asla istemiyorum

ben sadece anneme söyledim
iş yerine söylemek istemiyorum

Öncelikle tedaviniz hayirli olsun. Ben de nisanda ilaclari kullandim ve simdi transfer icin gun sayiyorum. İlaclar malesef bende kilo yapti. Duygu durumu degisiklikleri de zaten isin en zor yani. Uzunca bir sure bununla uyudum bununla uyandim. Esinizin size karsi tutumu da cok onemli. Cevreye belli etmemekle bence en dogrusunu yaparsiniz cunku insanlara laf anlatmak o sürecte daha da baski olusturuyor özellikle kadinda.
teşekkür ederi,m arkaşım
bir karar verdik rabbim utandırmasın..

ben daha tedaviye başlamadan onunla uyanıp uyumaya başladım

bu süreci eşimle birlikte yürütmek istiyorum kimse benimle transfer ve tutunma sürecini beklesin istemiyorum o nedenle kimseye belli etmek istemiyorum

Canım ilaçların etkisi / yan etkisi kişiden kişiye deişir bende bu ay kullandım bende uykudur kusmadır baş dönmesidır hiç bişey olmadı sadece göbeğim hafif şişti ve kasık ağrım oldu ama çok hafif öyle dışarıdan belli olacak gibi deildi, hiç kimseye söylemediğin iyi olmuş benim herkes biliyordu Opu oldu malesef transfer iptal olunca herkes niye iptal oldu diye sormaya başladı işin yoksa bi de herkese laf anlat

Canım ilaçların etkisi / yan etkisi kişiden kişiye deişir bende bu ay kullandım bende uykudur kusmadır baş dönmesidır hiç bişey olmadı sadece göbeğim hafif şişti ve kasık ağrım oldu ama çok hafif öyle dışarıdan belli olacak gibi deildi, hiç kimseye söylemediğin iyi olmuş benim herkes biliyordu Opu oldu malesef transfer iptal olunca herkes niye iptal oldu diye sormaya başladı işin yoksa bi de herkese laf anlat

karın şişmesinin de kilo artışı ile ilgiisi varmı arkadaşım ?
ya da kilo artışı oldumu ?

işte bende o yüzden kimseye birşey anlatmak istemediğim için özellikle ciddi anlamda benim için kalpten dua edeceğine inanmadığım insanların bilmesini istemiyorum ..

iş arkadaşları da bu gruba dahil
"aaaa öylemi tühh yazık , ya keşke olsaydı , neden ki iiiiiiii " falan tarzında samimiyetsiz cümleler duymak istemiyorum
bu nedenle de belli etmek istemiyotum

karın şişmesinin de kilo artışı ile ilgiisi varmı arkadaşım ?
ya da kilo artışı oldumu ?

işte bende o yüzden kimseye birşey anlatmak istemediğim için özellikle ciddi anlamda benim için kalpten dua edeceğine inanmadığım insanların bilmesini istemiyorum ..

iş arkadaşları da bu gruba dahil
"aaaa öylemi tühh yazık , ya keşke olsaydı , neden ki iiiiiiii " falan tarzında samimiyetsiz cümleler duymak istemiyorum
bu nedenle de belli etmek istemiyotum
Bende fazla kilo artışı olmadı canım 55.5 ile başladım şimdide 56 kiloyum ama ben kışın 65 kilolardaydım başlamadan kilo verdim öyle başladım, şişlik aynı gaz şişligi gibi oluyo ignelerden o da bende iştahsızlık olmuştu kendimi hep tok gibi hissediyordum

Back
X