- 15 Haziran 2012
- 1.899
- 260
- 173
bnde temmuzda tüp bebk ile hamile kaldım ve 6 haftalık olmuştum düşük yaptım.2. denememi aralık ocak gb dşünüyorum kısmetse size sorum var sizler embriyolarınıza pgt yaptırdınız mı eğer yaptırdıysanız faydası tam olark nedir başarı sağlayan var mı
Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim bir daha yaşatmasın.
ilk haftalarda olan düşükler çoğunlukla genetik sorundan kaynaklanıyor. Bu nedenle pgt çok önemli, yani embrioların genine bakılıyor ve sağlıklı olanlar seçilip transfer ediliyor. Eğer sizde başka bir sorun yoksa (yani sorun rahimde, tüplerde, kanın pıhtılaşmasında deyilse) pgt doğru bir karar olucaktır.
Bizde 3 defa kaliteli embrio transferine rağmen hiç gebelik oluşmadı, 4. de pgt yaptırdık, en sağlıklı görüken embriolarda ciddi genetik sorun ortaya çıktı, sağlıklı olanlardan transfer edildi. İlk kez hamile kaldım. Ancak başka bir nedenden dolayı bebeğimi 18. haftada kayb ettim. Yani pgt bende işe yaradı.
valla ben tedaviye başladığımızdan beri eve elimi sürmedim. eşim çok anlayışlı bu konuda bazen o yapıo ama kıyı köşe değil tabi ayda bir de kadın geliyo aslında ben kendim yapmak istiyorum ama okadar halsiz oluyorum ki işten dönünce inan kolumu kaldıramıyorum. bide bu ara mide bulantılarıma ek olarak tansiyonda peyda oldu. tansiyonum sürekli düşüyor. normal mi acaba?
Rabbim evladını sağ-salim kucağına almanı nasip eylesin.
Tansiyonun düşmesi çok normal. Çünki gebelik ilerledikce artan progesteron düz kaslarda gevşeme yapıyor. Buna kan damarları da dahil. Damarlar genişlendiğinden dolayı tansiyon düşüyor. Allah tüm hamilelik sürecini kolaylaştırsın.