Tüp bebek kan tahlili

hasibeamamutsuz

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2023
117
41
18
Çarşamba günü transfer olmuştum bugün estradiol ve progestan kan tahlili istemişlerdi estradiol transferden önce 180 çıkmıştı şimdi 600 çıkmış bu kötü bişey mi doktorum daha dönüş yapmadı bu kadar fark çıkması açıkçası beni korkuttu progestan da 46 çıkmış bilenler yardımcı olabilir mi

Estradiol (E2) değerinizin 600 pg/mL olması, oldukça yüksek bir seviyedir. Ancak bu değerin yüksekliği bazı durumlarda normal kabul edilebilir. Örneğin:

Normal Olabilecek Durumlar:
  • Yumurtlama (ovülasyon) dönemi: E2 bu dönemde 300–600 pg/mL hatta bazen daha yüksek olabilir.
  • Tüp bebek (IVF) tedavisi sırasında: Yumurtalıklar uyarıldığında E2 ciddi şekilde yükselir.
  • Gebelikte: E2 seviyesi doğal olarak artar.

Anormal Olabilecek Durumlar:
  • Yumurtalık kisti (özellikle östrojen üreten kistler)
  • Endometriozis
  • Östrojen üreten tümörler (nadir)

Eğer şu an bir tedavi görmüyorsanız veya yumurtlama döneminde değilseniz, bu değerin nedeni daha ayrıntılı incelenmelidir.

İstersen diğer hormon testlerinle birlikte değerlendirebilirim.

Estradiol (E2) değerinizin 600 pg/mL olması, oldukça yüksek bir seviyedir. Ancak bu değerin yüksekliği bazı durumlarda normal kabul edilebilir. Örneğin:

Normal Olabilecek Durumlar:
  • Yumurtlama (ovülasyon) dönemi: E2 bu dönemde 300–600 pg/mL hatta bazen daha yüksek olabilir.
  • Tüp bebek (IVF) tedavisi sırasında: Yumurtalıklar uyarıldığında E2 ciddi şekilde yükselir.
  • Gebelikte: E2 seviyesi doğal olarak artar.

Anormal Olabilecek Durumlar:
  • Yumurtalık kisti (özellikle östrojen üreten kistler)
  • Endometriozis
  • Östrojen üreten tümörler (nadir)

Eğer şu an bir tedavi görmüyorsanız veya yumurtlama döneminde değilseniz, bu değerin nedeni daha ayrıntılı incelenmelidir.

İstersen diğer hormon testlerinle birlikte değerlendirebilirim.
Çarşamba günü tüp bebek transferi oldum evde de ilaç kullanıyorum sadece doktor dönüş yaptığında bi sıkıntı yok güzel gelmiş dedi ovitrelle yarım doz vur dedi başka bi kanalda okuduğumda progestan değeri 40 gelmiş ve doktoru gebeliğe başlamış demiş benimkisi 46 geldi

Back
X