Ben de onu kullanıyorum,hala da alıyorum ona rağmen bazı günler bulantiya istifra da ekleniyor malesef,gerci şunu fark ettim eksi meyve yediğim günler tetikleniyor,bugün greyfurt yedim ondan sonra çıkardım zatenDoktorun bulantı ilacı için birsey önerdi mi ? Ben prilam’dan çok fayda görmüştüm ....
Aaaaa pıhtılaşma yoksa ne oluyormus kötü sonuc ? Ben su anda açıkçası iğneyi kilo aldığım ve hareketsiz olduğum için kesmek istemiyorum ailede tansiyon ve şeker öyküsü var , babaannem akciğer damarlarına pıhtı attığı icin vefat etti (ama benim testler temiz) ve anneannemde dayımı doğururken preeklampsi öyküsü var .... çok temiz degilim yaniKızlar tüp bebek ve hamilelik sürecinde kullanılan ilaçlar konusunda kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın,emin ellerdeyseniz doktorlar zaten size özel tedaviyle kullanmanız gereken ilaçların planlamasını yapıyorlar.Mesela ben daha önce başka merkezde yine tüp bebekle hamile kaldım o zaman hem coraspirin hem pıhtılaşma için iğne kullanmıştım 9. Haftada kalp durması sonucu kürtaj oldum,bebeği genetiğe yolladık sağlıklı geldi,şuanki merkez bana hiç bir şekilde aspirin ya da iğne vermedi,detaylı tüm pıhtılaşma testlerim yapıldı,çoğu kadında pıhtılaşma yoksa kullanılan ilaçların yan etkisi olmayabiliyor ama çok nadir bazı kişilerde pıhtılaşma yoksa ve ilaç kullanılıyorsa Allah korusun kötü sonuçlarda olabiliyor.yani bu tamamen sizin vücudumuzla ilgili ve yaşanılan tecrübeyle.
Ya da estrofem kimi doktor kalp atışından sonra kimi doktor 10. Haftaya kadar ya da daha fazla kullandiriyor bu tamamen size özel,doktorunuza güvenin başka hastalarla kıyaslamayın kendinizi.
Belki reflü de eklenmiştir ? Gebeliğin ilerleyen haftalarında olabiliyor , reflüyü arttıran şeylerden uzak durmak gerekiyor (greyfurt da arttırır-ama şimdi benim de canım çektiBen de onu kullanıyorum,hala da alıyorum ona rağmen bazı günler bulantiya istifra da ekleniyor malesef,gerci şunu fark ettim eksi meyve yediğim günler tetikleniyor,bugün greyfurt yedim ondan sonra çıkardım zaten
Canım bende ayni şeyi doktoruma sormuştum kendim için değilde ne yesem cikariyom bebeği besleyebilirmiyim dedim kilom var malum oda dediki hiç merak etme stogun baya kuvvetli demişti senin kilon nasıl bilmiyorum amaKızlar dün bulantim geçti miğde ağrım var diyordum,bugün yine bulantı kusma başladı,artık alıştım haftalardır böyleyim zaten de iştahım açılsa biraz, hala hic bir şey yiyemiyorum,doktoruma sormadim ama artık bebek benden mi besleniyor sizce 13+4 olduk,su da çok içemiyorum bir ,bir buçuk litre en fazla
Yani şöyle bazı çok nadir kadınlarda pıhtılaşma ve başka hiç bir şey yoksa bazen bu ignelerde düşüğe sebep olabiliyorlarmis.Yani size hangi testlere bakıldı bilmiyorum ama bana pıhtılaşma için başka testlere de bakıldı ANA,lupus falan bayağı detaylı baska testlere de bakıldı adlarını hatirlamiyorum.İşte sizin ailede öykü var,biz de öyle bir şey yok,düşük geçmişi olan da yok.Yani doktor daha önce bebeğin iğneden ölmüştür diyemeyiz dedi ama çok nadir bazı kadınlarda tetikleyebiliyor düşüğü,bir ihtimal olmuş olabilirmiş.En doğrusu hiç bir şey yoksa ve çok detaylı bakildiysa kullanılmaması daha iyiyimis.Ama kimse kendini benimle kiyaslamasin dediğim gibi benim düşük olduğu için çok detaylı testler yapıldı ve sonucunda kullanılmaması kararlaştırıldı ama zaten bir çok merkez pıhtılaşma yoksa bile iğne veriyor ve hiç bir şey de olmuyor,belki benimki de ondan olmadı sadece yüzde bir de olsa bir ihtimalden sakinildi.Aaaaa pıhtılaşma yoksa ne oluyormus kötü sonuc ? Ben su anda açıkçası iğneyi kilo aldığım ve hareketsiz olduğum için kesmek istemiyorum ailede tansiyon ve şeker öyküsü var , babaannem akciğer damarlarına pıhtı attığı icin vefat etti (ama benim testler temiz) ve anneannemde dayımı doğururken preeklampsi öyküsü var .... çok temiz degilim yaniaslında coraspin kullanmam lazım ama o da bende kanama yapıyor ... gerçekten karşılaştırmamak lazım şimdi bu hikayeyle 25 yaşında temiz hiçbir sıkıntısı olmayan hasta bir degil
Canım stogun kiloyla ilgisi yoktur ama,senin kan değerlerin güzel çıkmıştır,68 kiloyum ama şükür benim de kan değerlerim iyi,ama işte belli bir haftadan sonra bu bebekler anneden beslenmiyorlar mi?özellikle üç ayı geçince ben onu merak ettim acikcasiCanım bende ayni şeyi doktoruma sormuştum kendim için değilde ne yesem cikariyom bebeği besleyebilirmiyim dedim kilom var malum oda dediki hiç merak etme stogun baya kuvvetli demişti senin kilon nasıl bilmiyorum ama
Su anda tek başına kilo bile benim için endikasyonYani şöyle bazı çok nadir kadınlarda pıhtılaşma ve başka hiç bir şey yoksa bazen bu ignelerde düşüğe sebep olabiliyorlarmis.Yani size hangi testlere bakıldı bilmiyorum ama bana pıhtılaşma için başka testlere de bakıldı ANA,lupus falan bayağı detaylı baska testlere de bakıldı adlarını hatirlamiyorum.İşte sizin ailede öykü var,biz de öyle bir şey yok,düşük geçmişi olan da yok.Yani doktor daha önce bebeğin iğneden ölmüştür diyemeyiz dedi ama çok nadir bazı kadınlarda tetikleyebiliyor düşüğü,bir ihtimal olmuş olabilirmiş.En doğrusu hiç bir şey yoksa ve çok detaylı bakildiysa kullanılmaması daha iyiyimis.Ama kimse kendini benimle kiyaslamasin dediğim gibi benim düşük olduğu için çok detaylı testler yapıldı ve sonucunda kullanılmaması kararlaştırıldı ama zaten bir çok merkez pıhtılaşma yoksa bile iğne veriyor ve hiç bir şey de olmuyor,belki benimki de ondan olmadı sadece yüzde bir de olsa bir ihtimalden sakinildi.
Günaydınlar :)Gunaydin kızlar♥
Hakikaten oğlan senesi. Bana da iki hafta önce erkek demişti net olmamakla birlikte ( hatta paylaşmıştım burada )Amingeçen eşim şakayla karışık tutturdu (evde iki de dişi kedi var) ; belki ben bu evde benden başka pipili istemiyorum diye .... ben de oldu sana harem mi kuralım dedim
Ben hiç kullanmadım aspirinArkadaşlar hepimiz tüp bebek sürecine başlarken asprin kullandınız mi ben çok endişeleniyorum da şimdi estrofem ve asprin bırakmamı söyledi doktor sizler nasıl yaptınız
Ya yakın olsak ben de getirirdim,turşu görmeye tahammulum yok,kokuyor diye eşime de yedirmiyorumKomşularım sağolsunlar pırlanta gibi insanlar .... turşu getirmişler .... ama ben biraz abarttım(((( gidip gelip yiyiyorum .... sona doğru azaltmak lazım (tansiyon) zaten dün utandım söylemeye 75 olmuşum
Komşularım sağolsunlar pırlanta gibi insanlar .... turşu getirmişler .... ama ben biraz abarttım(((( gidip gelip yiyiyorum .... sona doğru azaltmak lazım (tansiyon) zaten dün utandım söylemeye 75 olmuşum
Yine güzel haberlerini bekliyoruz :)))))Hakikaten oğlan senesi. Bana da iki hafta önce erkek demişti net olmamakla birlikte ( hatta paylaşmıştım burada )Yarın kontrolüm var belki daha kesin birşey söyler Doktorum hayırlısıyla inşallah.
Çok incesinYa yakın olsak ben de getirirdim,turşu görmeye tahammulum yok,kokuyor diye eşime de yedirmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?