• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüp bebek konusunda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. yardım lütfen

bitospatsi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
79
1
86
Konya
selam arkadaşlar ben 8 yıllık evliyim 1 aşılama 1 kendiliğinden hamilelik ve düşük yaşadım. 4 senedir gitmediğim dr kalmadı.en son tüp bebek yaptırmaya karar verdik ve raporum bu ay çıktı gelecek ay tedavi büyük ihtimalle başlayacak. tüp bebek yapılırken hangi aşamalardan geçiliyor nelere dikkat etmek gerekiyor? tecrübesi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden herkese teşekkür ederim. allah yar ve yardımcımız olsun...

Son düzenleme:
tedavin hayırlı birşekilde sağlıklı sevinmiş haberler alarak sonuçlanır inşaAllah

adetinin takribi 2 yada 3. günü yumurtalıkları uyarıcı iğnelere başlıyosun.(göbekten)yumurtalar istenilen olgunluğa oluştuklarında (kişiye göre değişir ama 10 gün fln sürüyo )anestezi ile uyutularak yumurtalar toplanılıyor.işlem görmeye elverişli olan yumurtalar döllendiriliyor ve sonrasında da transfer olayı gerçekleşiyor.
kısacası budur yani ama merak ettiğin başka detaylar varsa yardımcı oolmaya çalışırız

tekrardan tedavin hayırlı olsunnnnn :))

tedavin hayırlı birşekilde sağlıklı sevinmiş haberler alarak sonuçlanır inşaAllah

adetinin takribi 2 yada 3. günü yumurtalıkları uyarıcı iğnelere başlıyosun.(göbekten)yumurtalar istenilen olgunluğa oluştuklarında (kişiye göre değişir ama 10 gün fln sürüyo )anestezi ile uyutularak yumurtalar toplanılıyor.işlem görmeye elverişli olan yumurtalar döllendiriliyor ve sonrasında da transfer olayı gerçekleşiyor.
kısacası budur yani ama merak ettiğin başka detaylar varsa yardımcı oolmaya çalışırız

tekrardan tedavin hayırlı olsunnnnn :))

teşekkür ederim
anestezi ile yumurtalar toplanıyor demişsin. lokal mi yoksa genel anestezi mi oluyor? hastanede ne kadar kalıyorsun ve bu işlemden ağrı ve ya acı oluyor mu?

teşekkür ederim
anestezi ile yumurtalar toplanıyor demişsin. lokal mi yoksa genel anestezi mi oluyor? hastanede ne kadar kalıyorsun ve bu işlemden ağrı ve ya acı oluyor mu?

Bu soruyada ben cevap vereyim :)) yumurta toplama genel anestezi ile oluyor. 20 dk odanda oluyorsun ve hemen uyanıyorsun 1-2 saat sonrada hastaneden çıkıyorsun :)) benim ağrım hiç olmadı olan arkadaslar oluyor onun icinde ağrı kesici iciyorsun . Y ani korkulacak birsey yok tatlım tedavin şimdiden hayırlı olsun allahım kucaklarımızı evlatsiz bırakmasın ins ...

Bu soruyada ben cevap vereyim :)) yumurta toplama genel anestezi ile oluyor. 20 dk odanda oluyorsun ve hemen uyanıyorsun 1-2 saat sonrada hastaneden çıkıyorsun :)) benim ağrım hiç olmadı olan arkadaslar oluyor onun icinde ağrı kesici iciyorsun . Y ani korkulacak birsey yok tatlım tedavin şimdiden hayırlı olsun allahım kucaklarımızı evlatsiz bırakmasın ins ...

cevabın için teşekkür ederim.:))
peki senin tüp bebek tuttu mu? bi de tüp bebek yerleştirme işleminden sonra hastanede ve evde ne kadar yattın? ben aşılama işleminden sonra da hiç yatamamıştım yatmayı pek sevmiyorum :( beni yatağa bağlamaları gerekiyor sanırım :)) çok sabırsız ve heyecanlıyım. ne yapcam bilemiyorum dr a salı günü gitcem bakalım neler söyliyecek. allah ım kimseye aratmasın çok zor her ay bir umutla bekleyip hayal kırıklığına uğramak. allah yardımcımız olsun..

Back
X